En bild Sara hittade på nätet från just dit vi ska, se inte helt fel ut!


Snart semester.

Nu är det ons morgon och vi ska åka om en timme på SEMESTER! Tillsammans med Sara.L & Micke.W till Malaysia och en ö som heter Perhentual island.
Där blir det nog mycket sol, bad, snorkling, god mat och en och annan paraplydrink.
Steg upp en kvart tidigare än tänkt för när vi nästan somnat säger Mikael: Men vi skulle ju klippt mig. Jo just det, så det har vi gjort nu på morgonkvisten.
Det blir inte svårt att lämna Shanghai nu, regn och + 25 grader, inget höjda väder alls!
Vi packade sent igår kväll för Mikael satt i bilköer innan han lyckades ta sig hem efter 4 timmar. De där rackans simfenorna tog ju upp halva väskan och jag som packade i min vadraryggsäck fick lätt övervikt med tanke på att ryggsäcken väger bly och sen får vi bara ha 15 kg. Men det är tillrättat nu så allt ska nog gå fint.
Nää nu är frukosten uppäten så nu vill det till att göra sig färdig och fixa matsäck för bilresan, vi har inte världens bästa resa till "vår" ö, håll i er:
Bil från Shanghai till Hangzhou som kan ta allt från 2 timmar till en evighet pga kinesisk ledighet och att de kör som krattor. Flyg till KL i Malaysia, där vi få sova en natt för att de på stod att vi var tvugna att ha minst 4 timmar på oss att byta plan (herre guu i normala fall räcker det ju med 1 timme). Flyger vidare tidigt tor morgon till, ja just det, därifrån är det buss ett par mil till hamnen och sen båt över och ÄNTLIGEN skall vi vara framme (om vi har tur).

Att ta skugga i ett tält på stranden det fattar jag, men inte i en park där det redan är skugga. Det var inne på Shanghai Zoo.


Bullar.

I mån fm bjöd Marita mig och Kate på ur GODA bullar!
Det var så länge sedan vi ätit så goda bullar så vi åt dem i små tuggor och bara njöt!
Tack snälla Marita för bullarna, jag tänker på hur goda dem var fortfarande!

Inte min dag.

Man tro ju att man ska få saker och ting fixat så man kan göra färdigt dem och skicka iväg till kund. Men varför skall det vara så lätt? Vi är ju i Kina!
Först skulle jag hämt upp en ny kedja och blanka plattor där jag skulle hamra in namn, de skulle vara färdiga efter 10 dagar och nu har det gått 20 dagar och fabriken har ändå inte levererat dem. Sen var det bara att ta sig till nästa ställe och hämta hem mina nya fina namnbrickor, trodde jag. De var inte färdiga, de lovade mig efter 10 dagar, nu har det gått 12 dagar och de är åndå inte klara och sen är det ledighet och då dra det ut på tiden ännu mer. Phuuu
Jag är så sugen på att ha mina namnbrickor nu! De har redan gjort dem en gång men då hade de stavat fel, istället för NORD som det ska stå så hade de skrivit NOeD på ena sidan och NORD på den andra, det är ju så man kan smälla av!
Jajaj nu är det snart semesetr och sen är det nya friska tag!

Företag.

Nu har jag fått tummen ur och skapat mig lite mod så nu har jag ett litet företag. Ja litet är det rätt ordet just nu, har inga högskjutande planer men vem vet........
Först och främst skall jag sälja smycken och sen får vi väl se om det kan bli något mer spännande.
Företaget heter: Jenny Från Norden (lite fyndigt). Ville inte heta något med pärlor el smycken för vem vet om det är det man sysslar med efter fem år?
Hade tänkt jag skulle ha mig en liten blogg el hemsida, men dator, teknik och jag hör liksom inte riktigt ihop så än så länge finns det ingen sådan. Men jag hoppas att även den ska hoppa "ista" någon gång framöver.
Innan den ev hemsidan el bloggen är igång så blir det mail, där jag kan skicka över bilder på mina alster. Har iaf lyckats med att skapa mig en jobb mailadrss (el jaja, det var Mikael som gjorde det åt mig för jag lyckades inte) i vilket fall som hällst så har jag nu en jobb mailadress (bara det är ju lite kul), jennyfrannorden@hotmail.com.

Investering inför nästa sommar?


Helheten.


Matchande duk till bonaden är nu klar.


Hjärte bonad i köket.

Jag har två mostrar, båda är super duktiga på att brodera. Så i sommras sydde jag de begia rutorna och postade dem till moster D, så broderade hon de fina rankorna och blommorna på ett litet kick. Jag hade nog kunna gjort det själv men då hade det väl tagit en hel evighet, mycket smidgare att låta snälla moster D göra det. Då blir det ju bra oxå.
Nu är den färdig och pryder vårt kök.

Bonad i köket.


Namnlappar.

Jag har fina namnlappar som jag sätter på alla (alla och alla, men de få jag gör) mina quiltar. Jag har gjort nya här nere så jag har nog hela livet känns det som, men nu är de borta!
Vet att de ligger i en brun kartong som innan låg i skåpet blan alla tygerna och jag bara flyttade på den för den låg alltid i vägen så en dag så la jag den på ett bra ställe. Undra nu bara vad det "braiga" stället va? Lägenheten är ju inte gigantiskt stor så jag borde ju hitta dem, men det gör jag inte så nu får mina quiltar vara omarkta ett tag till tills jag hitta det "braiga" stället.

Födelsedags fest för Micke & två andra.

Lördagen den 26 var det födelsedags fest för Micke.W och hans två kompisar.
Vi träfades i en park, lite halvsvårt att hitta dit men det gick det oxå när vi väl fick taxi efter nästan 1 timmers väntan, du milde!
I parken var det fördrink och alla hade fina masker, lite halv mystiskt i mörkret. Massa nytt folk träffade vi, men mest pratade man ändå med de få man redan kände och lärde känna ännu mer.
Micke hade sin gamla barndoms vän Åsa på besök, en trevlig prick.
Efter att födelsedags barnen hållit välkomstal och delat in oss i åtta grupper tog vi oss med taxi till Cotton och deras övervåning. Där sererades mat, baren stod öppen och lekar bredrevs. Bla spelades charader av de olika grupperna och födelsedagsbarnen gav betyg.
Mikael var med i charaden om bästa raggnings replik, han gjorde tyfligen bra ifrån sig för de fick bästa betyg av juryn.
Det var jätte trevligt men den där antibiotikan spelade sig ett spratt med min mage så när kl visade midnatt så tog jag en taxi hem medans de andra fortsatte till Sashas oh hade det ännu trevligare.

De tre födelsedags barnen höll välkoms tal.


Jag, Sara.L & Åsa i parken där inledningen av festen var.


Alla lyssnade till de tre födelsedags barnen i sina mina masker.


Fyy tusan vilken läsklig mask. En Jönsköpingsbo gömmer sig bakom masken.


Micke 30 år! Med en god drink i handen!


Det var tävling under kvällen, 4 lag. Här var det charader om bästa raggnings replik.


Åsa, jag, Sara.L & Ellinor på Cotton.


Kinesiska siffror och dess liknelser.

Siffra           Kinesiskt uttal               betydelse

4                   sì                                rimmar på död. Ingen bra siffra
8                   ba                               ba rimmar på fa som betyder rik. 8 är en bra siffra
14                 shìsì                            låter som "att dö" största otursnumret
518               wobaìshìba                   låter som "jag vill bli rik" bästa numret
12580            yi èr wu ba ling            låter som "jag kommer att hjälpa dig" Detta är ett telnummer som
                                                       ägs av regeringen och är ett nummer dit du kan ringa för att få hjälp
                                                       med allt och ingenting. Fiffigt va?!

Tanden sitter kvar.

Har nu besökt tandläkaren, lika som när jag var hos Dr med ögat fick jag ett mycket bra och prffetionellt bemötande, känndes väldigt bra med tanke på att tandläkaren INTE är min favorit och eng läkar termer INTE är min melodi. Men som sagt allt gick bra förutom att tanden fortfarande sitter där den sitter.
Pga att vi ska ut och resa på ons så lät dom den sitta, det är lätt att det blir infektion och då är det bättre att jag behandla den själv som det är just nu och sen ta bort den när vi är tillbaka.
Problemet är att det finns inte plats för den att komma upp och att halva tanden är täckt av skinn. Under skinnet är det en perfekt plats för alla bakterier att bo och frodas.
De rönkade munnen, naturligtvis. Istället för att ligga i stolen med den där hemska plattan i munnen som hemma så stod man upp men den liten plastbit i munnen och med ett stort tungt förkläde på sig, de stängde in en i rummet och sen snurrade några plattor runt huvudet och sen var det klart.
Efter det så rengjorde de under skinnet som täcker tanden med två olika saker och visade mig hur jag själv ska göra för att hålla bakterierna borta. Med hjälp av en spruta och något starkt medel ska jag rengöra under skinnet ca 5 gånger om dagen (väldigt ambitiöst tycker jag), 2 gånger om dagen ska jag pruta in någon annan liten salva under skinnet. I två dagar ska jag ta antibiotika och om det krävs så har jag även några smärtstillande dunder piller att ta.
Vi ska på 102 års fest imorgon, så i förebyggande syfte frågade jag om det var ok att dricka mednas man knaprade piller. Svaret blev nej. I normala fall är det ok men med denna sorten var det inte ok, så jag får väl roa mig på egen hand imorgon.

Ny "dra maten".

Min dra maten har laggt av!
Ena hjulet har lossnat ibland men det har alltid löst sig, bara tt trycka dit det igen, visst har det varit lite irriterande, men jaja.
Tänkte det att ska den inte hålla mer än 1.5 år, men så kan man oxå tänka på att max lasten är 10 kg och jag har nog nästan alltid 20 kg. Kan bero på det oxå.
Men i tis när jag gick från affären så var det kört! Tappade hjulet 5 gånger och slog till det med foten ca 50gånger innan det hann trilla av, då var det bara att inse att denna gjort sitt.
Därför var det tvunget att åka till Ikea någon dag och införskaffa sig en ny. Kate gjorde mig sällskap, taxi ut, lunch med Pytt i Kyckling, helt ok faktiskt och lite kul.
Shoppade vad vi skulle, bla en dra maten och endel annat, men dyrast blev det i mat shoppen (som vanligt).
Nu är det gamle dra maten slängd och den nya står där redo för nya uppdrag!

Tandverk.

i Ons morgon så gjorde sig den högra nedersta visdomstanden sig påmind och denna gången med besked, jag vill ut, det finns ingen plats. Ungefär som jag inte redan visste att det inte finns någon plats för den.
Ha ryckt ut båda visdomständerna där uppe akut för det fanns ingen plats till dem, så istället för att växa rakt ner så gick den 45 grader fel och rakt ut i kinden.
Denna gången verka den inte gå ut i kinden utan in i munhålan el hur man nu ska beskriva eländet.
Ons flöt på, inga akuta krämpor men på kvällen känndes det som jag hade öroninflamation, men med två ipreen i kroppen somnade jag gott ändå.
När jag vaknade i tor så trodde jag faran var över, men efter en stund uppe på bena så började det göra ont igen så jag gick bort till Portmans och tänkte se ifall de kankse hade en tid hux flux just nu (man vet ju aldrig). Sådan tur hade jag ju inte. Fick tid fre kl 08.30, då få vi se vad de säger och gör.

Rättelse.

Just det mamma, Inga Hagberg menade jag.

Lotus blomman blommar fortfarande så fint i de få vattenpölarna som finns.


Världen är allt liten.

Igår kväll var jag på gymmet, mest för samvetet skull och jag funderade på i efterhand om det gjort någon skillnad alls, jaja.
När jag skulle gå därifrån så kom det en man som jag pratat några ord med innan, han kommer ursprungligen från JKPG men har bott länge i G-borg.
Han frågade hur länge vi skulle vara här, hur länge vi varit här, var vi bodde innan i stan och lite annat lull lull.
Så fråga han:
- Vad var det ni kom från i Sverige?
- Mikael är från A-storp och jag kommer från G-sjö trakten.
- Jag har en moster och gick i skolan ett tag i en liten by som heter Kulltorp, men det vet du kankse inte vad det ligger?
- Va? Det är ju min hemmort!
Då visade det sig att hans moster bor i Gohult, i samma by som våra kompisar. Hans moster heter Inger.
Jag frågade om hon var lärare och det var hon, så hans moster är Inger Hedlund (el om hon heter Hedberg).
Hur stor är sannorligheten att två st som gått på Kulltorps skola bor i samma hus i Shanghai och stöter på varandra på gymmet? Inte stor skulle jag tro, men ganska kul!

Kusin vitamin ska komma på besök.

Min storkusin Kenneth och hans Sollan ska komma på Kina besök i jan. De varmer upp först i härliga Thailan och samla kraft för att sedan trängas bland alla kineserna.
Vet ännu inte om vi får gäster i vår mindre lyxiga extra säng el de bara vill ha "vallning" på dagarna, men det finns ju tid kvar till att bestämma sådant.

Trevligt med lite besök, tyvärr blir det inget släktkalas nästa år heller.

Regn.

Vädre har varit lite si och så, inget regn i höst men inte många dagar med strålande sol. Fast det har kankse inte gjort något för tempraturen har inte legat under 30.
Förra veckan var det så där halv mulet och i tor så regnade det, men i helegn var det helt  underbart! Blå himmel och sol + 28 grader.
Men i måndags morgon var det GRÅTT & regn. Tänkte att det kankse lätta frammåt dagen så jag väntad med att gå ut tills efter lunch, inte hade det lättat inte så det var bara att ge sig ut.
När det regnar är det lika lätt att titta en ledig taxi som det är hemma i Siggebo så det bev till att gå. I förd regnkäp och croccs gummiskor så klara jag mig bra, hade jag bara haft en keps oxå så hade jag varit fullbordad för allt regn som kom på mig.
Det ser inte såå mycket ljusare ut idag heller, trist.

Byggnationer.

Vi har länge väntat på att de ska börja bygga och väsnas på "ödetomten" som ligger till vänster om oss om man sitter på balkongen. Det är ändå en bit bort så än så länge är det ok, men häromdagen blev vi lite ledsna. Nu har det börjat mura igen på "vår" gata oxå i de gamla kineskvateren. Vissa hus har de plockat bort tegelpannorna så undra om delar el hela det området oxå ska rivas och ersättas av höghus?
Det är så förbannat trist att de ska riva allt som har en liten uns kultur här i stan, det kan inte vara höghus med shoppingcenter i överalt. Det är ju knappt något folk i dessa shoppingcentra för de är så jäkla dyra så en vanlig dö nick har ju inte råd att handla där.
Snart är matgantan oxå borta, det är de sista tappra försäljarna som fortfarande håller på. Där ska de slänga upp ett hotell och brdvid är det ödetomten, där ska det bli två hus på ca 250 m. Då försvinner vår fina utsikt över Pudong, men det lär väl ta tid.
I slutet av 1990-talet tro jag det var så byggdes det en våning om dygnet på alla de höghus som var under byggnation, då tar det bara en månad att få upp ett sådant hhus vi bor i när grundarbetet är gjort, du milde.

Fortsättning följer.

Ödetomten är inte lika öde längre.


Det ser ut som de ska börja riva även til höger om oss.


Detta kortet tog Mikael på väg till jobbet från sin CZ lägenhet. Det syns lite dåligt men lasten lutar mot trädet.


Factory Nr 9.

Innan vi gick på friidrott så åt vi på Factory Nr 9.
Janne & Robert stod för beställningen av mat och det medförde att vi fick in VÄLDIGT mycket mat och den var VÄLDIGT god!
Vi åt tills den starka kinesmaten höll på att komma ut genom öronen, då kändes helt naturligt att gå och sätta sig och titta på människor som var mer än vältränade, el inte?
Det var en annorlunda resturang, lite kul att se något annat och så var det så nära och bra till idrotten sen, resturangen låg nämligen i Outdoor stadium, smidigt varre.

Tack alla för trevligt sällskap och ett extra tack till ingrid som bokat bord åt oss (vet att det tog dig 20 min).

Själkvlart så Välkomnade Mau oss i fabriken.


Vi åt på emaljerade tallrikar & muggarna var REÄLA!


Alla som jobbade hade blåkläder.


Vi var ju i en "fabrik" så då måste det ju finnas maskiner oxå.


Annorlunda, man kännde nästan hur man var i en fabrik.


Alla åt vi med god aptit!


Shanghai Golden Grand Prix.

I söndags kväll var det Shanghai Golden Grand Prix på Shanghai outedoor stadium.
Tyvärr hade världens snabbaste man tackat nej, han var för sliten och blev då straffad men hårda böter som de sa, tro knappt han bry sig om man säger så.
Men vi fick se en massa andra duktiga människor, bla Yelena Isinbayeva när hon vann stavhoppet på 4.80, hon innehar världsrekordet på 5.06 så hon försökte på 5.07 men det var inte ens i närheten av att kara det.
Kinesen på 110 m häck, Xiang Liu gjorde comeback och stadiumen kokade, önskade att jag hade hörselskydd på mig just då, men tyvärr får man väl ändå säga så vann Allen Johnson med 1 mm el något i den stilen oh det var knappt någon som hyllade honom pga att kinesen förlorade.
Riktigt kul var det att titta på friidrott!

Här talar storbildsskärmen om när man ska klappa i händerna.


Kvinnornas 100m häck.


Här klara Isinbayeva 4,80 & vinner tävlingen med det.


Hemvändafest för Marita & Robert.

I lördags var vi bjudna på "hemvändagest" för Robert & Marita, som tur är så åker de inte förrens till nyår men för att få ihop allas schema så var detta den enda lördagen alla var lediga, så då blev det fest nu istället. Ganska bra tyckte jag för då blev det inte så sorgligt utan bara en rolig och trevlig fest!
Man vet så väl när man är ute så här att folk kommer och går, men det är allt lite på frestande. man bli kompis här ute och hux flux ska folk åka tillbaka till sin vanliga miljö där fam, kompisar & jobb väntar.
Jajaa man får tänka tillbaka på alla de roliga minnerna man har tillsammans iaf!
I lördags kväll var det lite svensk tema, köttfärslimpa med alla de tillbehör man önskar, guu så gott!
När alla var mätta och goa fick vi rulltårsbakeler med blåbär, ännu mer svenskt, toppen! Nu var alla ännu mättare så då blev det soffan och en massa roliga historier från allt konstigt som vi alla sett här nere.
Stefan, Kate & vi rullade hem med hjälp av en taxi, då var kl nästan 02.

Tack Robert & Marita för en toppen kväll och vi hoppas naturligtvis att vi hinner träffas en massa under hösten och även i fortsättningen!

Super god mat! Köttfärslimpa, potatis, brunsås, lingon, gurka, lök & sallad.


Mycket trevligt sällskap & tillika trevlig kväll!


Senare på kvällen kom det här träningsredskapet fram. Robert hade övat länge, det sågs.


Sorry Mikael, m Robert var nog snäppet vassare.


Företagsam Taxi chaffis.

En kväll nu i veckan i Changzhou åkte Mikael & Stefan in till city.
De hoppade in i taxin och där Mikael satte sig så fanns det bälte men där Stefan satte sig så var bara halva bältet framme, så han bände upp halva sätet och fick fram bältet. Då upptäckte de av vilken kvalite de där säterna är av, en mycket böjbar skumgummi och där åker vi. Ja det är lika bra vi inte tänker på det mer.
När de åkt en bit i taxin så stannar chaffören och veva ner rutan och ropa på en kille, de tänker att det är väl en kompis till honom som ska åka med eller något. De åker in mot stan och halvägs så stannar taxin och killen stiger av, betalar och de fortsätter in mot stan.
Under färden så stannar han flera gånger och ropa på folk och frågar om de inte ska åka med.
Jag undrade vad pojkarna i baksätet sa, de hade visst bara skrattat och undrade hur det skulle bli om det var ett par som skulle med i taxin, skulle den ena sittan mellan de "små" grabbarna i baksätet då? Det hände aldrig men de fick ändå betala fullt pris fast han hade dubbelt betalt en del av resan.
Fötetagsam kille!
Det är kankse något för dig Bengt?!

På Nanjing East kom det en parad av dessa manniskor, säkert väldigt speciellt.


Smyckad som en indian, men vad det var för folk vet jag inte.


Om några sekunder släpps ett helt hav av mopeder lös!


Kabel.

När vi gick hem från kulturen så såg vi det här, jag tänkte gensat på Rune. Men inte dra han sina kablar förhand?
Tänk vad de sliter och ha sig här nere bara för att det är billigare med människors arbetskraft än med maskinernas, men att man sliter ut folket på noll tid, det verka de inte tänka på.
Men som någon sa, det är kankse bättre att hålla folket sysselsatt än att de hittar på annat? Jo så kankse det är men det är ändå hemskt att se.

Men om man nu inte set det sorgliga i historien utan till det lite roliga på bilden så kan man föreslå Rune att detta är som att träna på gym, något att börja med kankse?

Kabel dragare.


Grattis Robban & Jenny

Inte för jag vet om man fira sin förlovningsdag nu när ni är gifta men om ni glömt bort det så är det 2 år sedan nu!
Grattis!

Polis kontroll.

Hörde av Annelie att de oxå haft påhälsning på myndigheterna. De behövde visa pass och lägenhets kontrakt.
Hit kom de när Patrik var här, det var den kinesiska polisen som presneterade sig så fint och frågade efter passen, vi visade dem och sen var de nöjda. Tackade för sig och gick. Tur att Mikael var hemma för annars hade jag nog blivit skraj.

Det var i början vi var här så var det en kines som berättade för oss hur de gör när de räkna stans invånare.
Då går de runt, från lägenhet till lägenhet och fråga:
- Hur många bor det här?
- De kanske svara tre.
Jaja, då anteknar de tre och går vidare till nästa lägenhet.
Det var en kille som inte ville bli upptäckt, så han flyttade runt ettpar veckor och sen när han visste att myndigheten varit i hans lägenhet så flyttade han hem igen.
Inte konstigt de inte vet hur många som bor i stan.

Swdeladies kultur.

Septemberts kultur aktivitet var att besöka ett litet museum där de visade kinesiska gamla kläder.
Vi har gått förbi det här stället många gånger man aldrig vetat om att det ligger ett museum på 5 våningen. Det är ju inte helt logist att ett museum ligger på femte våningen och för att ta sig dig måste man gå igenom ett varuhus och åka alla dessa rulltrappor, vem fatta det?
Väl där så började det hela med en massa text, det området passerade vi ganska snabbt, kläderna var roligare att se.
Den dräckten som unga ogifta kvinnor fick bära var nog föregångare för thigts, det sysn dåligt på bilden men denhade stickade, tjocka röda thigts.
Dessa kläderna som hängde här måste varit för de rika Kineserna, har väldigt svårt att föreställa mig att bönderna gick runt i sådana här vackra kläder.
Lite opraktiskt måste det ändå varit, stora, vida "klänningar/ rockar", inte lätt att hugga ved i dem.
De visade en film, vi fattade inte texten men det var kul att se ändå. Vi tro att det var bröllop i och smyckade ut sig i rustnings liknande kläder som det hängde MASSOR av bjällrer på. Det lät som Rudolf x 20 var ute på färd när det var en som rörde det alra minsta på sig.
Kläderna av fiskskinn kom från södra kina. Säkert från en kust stad där de inte hade direkt några djur utan fick ta det skinn som erbjöds. Det såg stelt och dant ut men Charlotte påstod att fiskskinn skulle vara mjukt och ett ganska bra skinn att använda.
Efter det "stränga" musé besöket tog några av oss en fika, innan vi traskade hemmåt.

Först var det en massa text att läsa innan kläderna visades, kläderna var roligare att titta på om man säger så.


Fantastiska mönster var det på alla dräckterna.


Kvinnorna satt och broderade inne på muset.


Så här kunde ogifta unga kvinnor vara klädda i Kina förr.


Kläder av fiskskinn.


Coffee morning.

Det finns ett internationellt nätverk i stan som heter SEA, fråga mig inte vad det står för, men de har trevliga coffee morning en gång i månaden.
Där kan man träffas, fika, titta runt på utställarna och kankse få ett och annat tipps om vad som händer i stan el något trevligt res tips.
Jag går nog mest dit för att träffa kompisar och fika gott.
Igår var vi extra många svenska, skulle tro att vi var runt 25 st, sammanlaggt var vi säkert 200 st kacklande tanter i en stor sal (gissa hur ljudvolymen var).
Att vi var så många svenska just denna gången berodde nog lite på att det var första gången efter sommaren, barnhemmet tar inte emot besök så de var lediga och kunde gå och några nya hade letat sig dit.
Jätte trevligt att träffa alla igen, skönt att allt böra bli lite som vanligt igen. De första veckorna träffade jag knappt en käft och det var ur trist.

"Män som hatar Kvinnor"

I höstas, ja nästan för ett år sedan började vi läsa Stig larssons triolgi, Mellenium. Mikael hade fått första boken i försenad fördelsedags present av sin bror Patrik m fam, vilken tur!
Mikael lästa den först, el lyssnade på den för den var på ljudbok. Varje gång han kom hem så berättad han hur bra den var. Så sen var det   bara för mig att dra igenom de där 16 CD-skivorna oxå. Vi var snudd på desperata på att få tag i de andra två böckerna oxå, hade planer på att beställa dem hemma och låta Ewa & Bittan ta med dem ner, så säger kate: Andra & tredje boken har jag på ljudbok, jag var där inom två röda sekunder.
Minns att jag lyssnade som en tok innan jag åkte hem för jullov.
I våras någon gång så släpptes första boken på bio och nu i höst har den kommit på DVD, vi har längtat så och turligt nog så hade Carola den som vi fick låna.
Sent blev det innan det blev sängen för den var ganska lång, men bra! Visst, filmen var bra men tacka vet jag böckerna!

Data hjälp.

Tro det var redan i våras som vi började prata om att hjälpa Ingeid & Janne med något program till datorn så de kunde titta på svenska Tv.
I söndags em blev det äntligen av, först var det en massa snack. Vi hade ju inte träffats sen innan semestern så det fanns mycket att ventilera. Så var det då datakunskaperna oxå, el jaja det var ju inte jag som stod för dem utan Mikael.
Tydligen så funkade det där programet bättre hos dem än hos oss, jag försökte fråga vad det var som funkade bättre men det fick jag inget vettigt svar på, inte ett svar jag förstod åtmindstånde.
Efter avklarat uppdrag så fick vi mat, kyckling tacos, kanon gott!
Efter ännu mer tjöt och många glada skratt vände vi hemmåt och jag tro de började ladda ner svesk Tv direkt.

Shanghai Zoo.

Vi har pratat om det länge, men nu äntligen har det blivit av att vi besökt Shanghai Zoo.
Det var helt klart större än vad jag trott och inte hade jag förväntat mig så många olika ap sorter (apa i pluralis såg lite konstigt ut att skriva, undra om man gör så?)
Tittade på termometern när vi åkte och tänkte, idag blir det skönt, ca 27 grader. Men innan vi lämnat bilen var det över 30 och solen gassade fint inne på zoot.
Det där med helhets planering är inget för kineser. Om man bygget ett Zoo ute i Hongquie och vet att folk kommer i bil dit, då är det lämpligt att besökarna har någonstanns att göra av sin bil under tiden de är inne på Zoot. Alltså krävs det pakringsplatser, jaha.......
Efter en hel del väntade så fick vi till slut en plats på ett TRÅNGT ställe, men jaja det får man väl ta.
Vi börjde med apor på höjden, längden och tvären. De är inte mina favoriter, med röda bakar och ruffsig päls. Vissa av dem hade det väl ok, men långt ifrån alla. Många hade en bur med semetgolv, stackars dem!
Uppfattade det som att en del av parken var lite äldre och en del lite nyare för en del var mycket grönare, renare och snyggare än i den andra delen.
Många djur hade bara smet runt omkring sig och det känndes fel, som tex björnarna. De satt på en semetplatta och tiggde mat. Som tur var så hade de en liten pool (med BRUNT vatten) att svalka sig i, men alla de andra då.
Visst tyckte jag synd om många av djuren men de hade väl ändå lyckats ganska bra med att bygga ett zoo med tanke på att det ligger i stad där 20 miljoner människor trängs.
Man tänker ju olika, inget fel på det. Men när det står skyltar överallt: Pleas love me, but not feed me (älska mig med mata mig inte) så borde väl folk respektera det, elller? Nää nää, tre var enda kines matade djuren och självklart var ju djuren vana vid det så de visst ju precis hur de skulle tigga.
Såg rätt många som bar runt på guldfiskar i en liten plast bunke, funderade på om de var ute och fluftade sina fiskar? Men det visade sig när vi kom till fåglarna att de slängde in dem till fåglarna, så fick de lite extra show när fåglarna började slåss om maten.
Vi såg en massa olika djur, Mikael fotade oxå en MASSA men alla bilder på de olika varrianterna kan jag inte lägga ut. Då förvandlas vår Kina blogg till att bli en djur blogg.
Det var en skön dag i grön natur och lite kul vad det allt att kolla in de olika djuren.
Glömde ju nämta gorilla hanen, han var cool han! Stor och bastant satt han där och tuggade på mat, ingen jag skulle vilja möta i en mörk gränd!


Den här killen var nog coolast iaf!


Två Pandor hade de, tyvärr satt de inomhus på betong golv.


Grönt & fint var det i parken, riktigt skönt! Inte kan man tro att man är några meter från höghusen här.


Guu så läckra de är!


Lördag.

Halsen talade om att den fanns på kroppen ifall jag hade glömt bort den och de där förbaskade madlarna hade svullnat upp ochjag kände mig lite allmänt risig men Mikael var vid gott mod och pigg så vi gav oss ut till ett av ALLA shoppingcentra som finns i stan.
Vi behövde cyklop och simmfötter nu när vi ska ut och resa. Mikael hade tur och hittade på rea (i rätt storlek) som låg i en liten väska, smidigt så allt finns på samma ställe. Men skulle jag haft n liknande väska till mina saker så hade det kostat bra mycket mer och det kände jag då inte för så mitt blev st vis så man får väl vara glad så länge man lyckas hålla reda på allt.
Planen var att vi skulle äta på en av våra favoritresturanger, vad vi skulle äta var reda givet, bara att gå dit och beställa. Men inte då, stället var stängt och såg ur dött ut, så det bev pizza på ett ställe där ljudvolymen var alltför hög! En kines dam var UR FÖRBANNAD pga något, hon slog med näven i disken så menyerna hoppade och resturangen blev tyst för en kort stund. Skönt tyckte vi och de andra lyssnade med öron stora som elefantöron.
Det blev en liten vila hemma innan vi gick ner till Nova för att möta Robert, Marita & Kate. Kate hade vi träffat sedan vi kom ner men inte de andra två så det var riktigt kul att åter se dem! Men tyvärr blev det inte så länge för vi var bjudna till Micke & Sara kl 19 på middag. För att kompromera ihop allt lite så hade vi med oss desserten till Nova i kylväska och det funkade fint för den var god senare på kvällen.
Väl hos Micke & Sara bjöd Susanna & Filippe på ett ur gott port vin till fördring. Micke hade varit förste kock och gjorde det med bravu och vi stod för desserten.
En super trevlig kväll på två olika ställen!

Swedladies drink på Nova tillsammans med Kate, Marita & Robert.


Middag med, Sara.L, Micke, Susanna och Filippe.


Fredag.

I fredags fm fick vi besök av Sara & Carola, meningen var att de skulle kommit in i tor men då hade de ingen chafför så det fick bli i fre i stället.
De hade varit hos fotografen och hämtat tavlor som de tagit av Sara och de blev jätte bra! Sen var de här på fika och innan de hann åka blev det lunch oxå.
Jag fick åka snål tjuts med dem en bit bort till Inger för det var hon som hade pärlorna i fre em.
Efter att ha pärlat, tjötat och fikat blev det gymmet med slavdrivare, nää riktigt så illa var det väl inte. Men det är mycket bättre att träna med honom för då tar man i lite till och inte bara gör vad man ska och knappt det.
På kvällen åt vi goda jätte räkor på balkongen tillsammans med Kate, Stefan är i Finland på möte och då tyckte vi det va väldigt onödigt att hon satt ensam så istället fick vi en jätte trevlig kväll tillsammans.

Sara & Carola på besök.


Superlim.

Superlim är bra till mycket, men inte visste jag att man kunde användadet till att limma naglar.
Min blå nagel började släppa redan när jag var hemma, alla sa: försök ha den kvar så länge som möjligt.
Väl här nere så hade de släppt i ena sidan och var ganska hög, den låg ju över den andra naglen.
Så var jag uppe hos Kate och hon sa att ibland får hon ett jack i tummnagel, väldigt långt in. Då kan man rädda det hela i någon vecka med hjälp av superlim, liksom limma ihop jacket lite tills den har vuxit ut en bit så man kan klippa den sen.
Jaaa, klok som alla mammor, så jag gick hem och la en liten lim klutt under naglen och tryckte en stund. Sen gick det väl inte mer än två dagar så fick jag ett präcktigt jack i just tummnaglen, fram med superlimmet och limma.
Nu har det gått några veckor så nu har jag klippt bort den döda tå naglen och tummnaglen är nu superkort klippt.

Är man bara tillräckligt trött så kan man visst sova vad som hällst!


20090909

Att nr 8 är bra i Kina har nog inget undgått vid det här laget, men oxå nr 9 är bra.
Mikael var ute på tjänsteresa förra veckan med en tjej från kontoret och de var präcktigt försenade så för att slå ihjäl en del tid så var de väl artiga mot varandra och pratade endel.
Hon har varit den eviga singlen och nu det senaste har hon varit på JAKT! Ja, jakt är det bokstavligen! Desperat skulle jag nog kalla det. Hon börja närma sig 30 och i Kina är det gammal för att vara singel.
Så där på flygplatsen säger hon att 20090909 ska hon och hennes pojkvän regestrera sitt äktenskap, ha börloppsfesten lite senare i höst och efter den kan de flytta ihop.
Mikael satte i halsen och frågade: Bröllop? Jo då hon hade träffat en kille för ca 3 månader sedan och han verkade bra, hade ett bra jobb för ett tyskt företag och så var det ju så bra att registrera sitt äktenskap just den 20090909
Jaha, vad svarar man på det? Grattis!
Tänkte lite på det där, efter tre månader hemma så han man knappt klarat av att träffa hela fam, kompisar och dyligt.
Ja det ä ju tur att man är olika, men det är bara att önska dem all LYCKA TILL!

Fabro Dr.

Jag har en viss förmåga att lyckas med att besöka fabro Dr då jag är ute och reser, ofrivilligt vill säga.
Har provat på hur krångligt det är att vara sjuk en sön i USA, att åka på ett falk in till närmaste sjukhus i Thailland, ha tandvark på Maildiverna och nu inväxta ögonfransar i Kina.
Ja, jag vet att det låter fånig men så var det faktiskt!
Mikael har länge påstått att jag har något på höger ögonlock, men jag har kollat och inte sett något som jag tyckte var något att bry sig om. Men i helegn så stod jag inne i extra rummet då han kom in och ljuset flödare in genom fönstret då han: blunda! Gå och kolla i speglen du har något där!
Ja, ja, men han hade rätt! Det var en ögonfrans som var inkapplsad i skinn, jag petade lite försiktigt men den satt väl inbäddad i skinnet.
Så igår när jag gick förbli Portmans så tänkte jag att jag skulle gå in och få en tid, fick fylla i en massa papper som jag förstod hälften av men de var snälla och hjälpsamma så papprena blev iflyllda. Hux flux så var jag inne  och de tog blodtryck, kollade vad jag vägde och sen var jag hos Dr. Han tittade och frågade hur länge det varit så. Jag svarade med att jag såg det i helegn men att min sambo påpekat det innan. Ja någon vecka då sa han. Orkade inte rätta honom men efter hand så log han och sa, någon vecka?
Han örjade förts med en pinsett, det gjorde ganska ont faktiskt, men efter en stund gav han upp och smorde på en bedövnings kräm som skulle verka i 45 min. Jag gick till affären och handlade lite, tog en kaffe på Starbucks och ringde Annelie, då var hon fem min bort så hon kom och underhöll mig en stund innan jag skulle in för "opration".
Dr tog fram en massa verktyg, skapell och dyligt. Han ursäktade sig lite med att verktygen var lite överdimerstionerade men det var de minsta de hade. Så började han på att skära och dra. Tur att man hade haft bedövningskräm på för det känndes!
Men efter ca 45 min så var jag åter ute på gatan och kände mig lite mörbultad. Väl hemma så var jag ju tvungen att kolla och se hur man såg ut, en liten blodfläck syntes, men i den satt en tjock ögonfrans. Det var väl då.. att han inte lyckats få bort allt. Ska jag behva gå dit en gång till, jag fram med pinsetten och hade mig lite, sen tog jag tag och ryckte till. Men följde TVÅ strån, inte så långa men antagligen fick jag med roten och Dr fick bara med sig toppen.
Lite svullet är det och lite irrietart men det går säkert över snart.
Ja då har man karat av sitt första sjukhus besök här nere då. El sjukhus var väl att ta i, mer som en västerländs vårdcentral för Dr var nog en engelsk och kinestalande tysk.

Besök.

När vi åkte hem i sommras så var det ingen som skulle komma ner och besöka oss under hösten, lite trist faktiskt. Men vi han väl knappt hem så ändra Nicke på det. Han och Macke hade planerat att komma och hälsa på i slutet av oktobert. TOPPEN! Nicke skulle bara kolla en extra gång med jobbet så allt var OK.
Dagen innan jag åkte tillbaka hit ner så ringde Nicke och bekräftade att nu var allt bokat, de kommer den 23 okt och avsluta i Bejing.
Under semestern fick vi oxå reda på att Patrik skulle komma i jobbets vägnar så det har han redan hunnit med. Så från att inte ha något besök inplanerat så har vi redan haft ett och skall få ett till.
Toppen! För lagom är ju bäst!

GRATTIS BIRGITTA!

GRATTIS Birgitta på 70 års dagen!

Hoppas du får en bra dag och att solen visa sig från sin bästa sida!
Hörde att du hade en mysig sön em/ kväll men jag hoppas att du får någon uppvaktning idag iaf!

Min riktiga uppvaktning kommer senare (tyvärr) men på så sätt får du fira lite längre.

Kram & GRATTIS!

Planering inför resa.

Det är ledighet, el helgdag kankse man säger den 1, 2, 3 oktobert. Nationaldag, men vilken va dagarna som det är just nationaldag, det är jag lite osäker på.
Vi har sagt länge att vi skulle ta och åka någonstans då, när Mikael ändå är ledig och så. Och av en slump och lite tjöt blev det bestämt att vi skulle resa med Micke & Sara.
Vi bestämde oss för Cambodja, kollade flygpriser och det såg lysande ut, tills vi skulle boka. De där billiga biljetteran vi spanat in fanns naturligtvis inte utan bara jätte dyra. La ner det progektetoch Mikael prelemenärbokade till Manilla, men hur som hällst så ska vi nu till Malysia. Flyger till KL och sen vidare till en ö som jag inte minns namnet på.
Enda kravet jag hade när det blev Malysia var att vi inte skulle till Lankawi för där var jag & Frida för ett par år sedan.
Det här låter toppen och guu så skönt med lite sol och bad och ingen stor stad så långt ögat når!


Söndag kväll, planering inför resa.


Micke 30 år!

Grattis Micke Winqvist på 30 års dagen!

Hoppas du får en bra dag på jobbet och kankse någon överraskning i kväll!
Vi vet att du blev firad med bravu i lör så du får suga på den karamellen idag oxå!

GRATTIS!

Inlägg av Robert.K

Jag skickade ut lite roliga bilder på mailen härrom dagen där bilderna visade mindre snygga reprationer av fordon. Fick svar av Robert.K.


Jenny

 
Då måste jag bidra med en jag såg (och lyckades plåta) på Madang Lu inte långt från mitt jobb. Emelie, min dotter, har en kinesisk moped som inte fungerar och även experter går bet på vad som är fel och så hittar man denna som i alla fall verkar rulla framåt. Jag kanske får köpa med en rulle silvertejp hem.
 
//Robert


Bild till Robert.K text.


Molly på Öland.

När vi fick reda på att Kate & Stefan skulle bli mormor & morfar någon gång efter jul så var det ju självklart att nytillskottet skulle få en babyfilt, en quilt filt.
Med tanke på vad kate & Stefan gjort för oss så kunde det vara ett litet tecken på uppskattning.
De åkte hem till Öland innan midsommar och bebisen skulle komma efter midsommar så täcket behövde vara två könat, inte så kul om man gjort ett ljusrosa så kommer det en kille.
Kamran låg ju hemma i Siggebo så några kort kunde jag inte ta på den färdiga quilten men som tur var så fanns det andra som kunde fota åt mig.
Jag började på ett täcke, men det kom jag inte överens med så det la jag ner och började på ett annat. Mycket bättre tyckte jag iaf. Ha inte riktigt kollat med Molly vad hon tycker, men jag hoppas hon använder det och gillar det.
Det är det som är meningen med qulitar, man ska ANVÄNDA dem, tvätta dem och njuta av dem. Det är det de är till för!

Hoppas allt är bra med er och tack för korten!

Mollys täcke.


Molly ställer snällt upp att fotas på sitt nya täcke.


Tala om stor & stark vid fyra veckors ålder!


Kräftskiva.

Medans jag var kvar i Sverige så hade Mikael varit på Ikea och köpt kräftor, två paket åt oss och ett åt Carola & Stefan. Jag blev naturligtvis glad över kräftorna men förtvivlad över att det var så trångt i frysen! TRÅNGT, det fanns inte ens plats för lite pålägg som skulle passat att ha i frysen.
Vi började prata om kräftskiva med Kate & Stefan och när det blev bestämt att vi skulle ha en skiva med oss fyra (inbördes beundrare) så var de så snälla att de tog ett paket och förvare det en vecka el så oss sig. Har nu oxå levererat ett paket till Carola så nu äntligen kan jag baka lite och frysa in.
Åter till kräftskivan, vi var bjudna kl 18 och tro det el ej så var vi faktiskt i tid. Jag hade gjort Jansson, fixat bröd och så hade vi med oss ett paket kräftor + lite snapps och en present till värdparet. Mikael var lite små varm när vi anlände efter att ha burit allt, jag erbjöd mig att hjälpa till att bära men han tyckte det var bra jämnvikt och jag klagade inte på att slippa bära.
Kate & Stefan hade fixat köttbullar, ost, sallad, omelett och fin dukning. Allt smakade toppen och vi åt med god aptit.
De fin stämmiga låtarna vi sjöng blev par för par, så vi sjöng förvarandra för det var inte många vi kunde gemensamt, men inte var vi ledsna för det. Snappsen smakade som den gjorde ändå.
Kräftorna var goda, men antagligen annorlunda för ingen har huvudvark idag, det bruka man ju få av kräftor, konstigt. Trötta är vi här i söder idag, men det kan ju bero på att vi inte kom i säng förrens kl visade 03.40 men ingen nämnvärd skalla vark iaf.
Det var en mycket trevlig afton och mätta och gooa blev vi efter mat och senare oxå kaffe, choklad och gott i glasen.
Tack för en bra kräftskiva!

Kräftskiva hos Kate & Stefan.


Stefans omelett var kanon!


Trevligt bord ;)


Super goo mat fick vi!


Mätta & goo grabbar intog soffläge efter maten.


Solrosor på köksbordet.


Det ser så där lagom stabil ut i mina ögon.


Tala om byggställningar!


Förseningar.

Bröderna Andersson har ingen tur med flyg från Bejing till Shanghai!
Mikael skulle åka till Bejing för tredje veckan i rad så han var måttligt förtjust i det, men det skulle bara ske över dagen så det fick väl gå.
Han hade först tänkt åka på morgonen men med tanke på att Jenny (inköpare på Lesjöfors) skulle med och hon skulle ta sig från Changzhou in till Shanghai så valde de att åka lite senare och skynda sig lite för att hinna till mötet i tid. MEN, det var präckigt försenat, nästan två timmar så om de stressade aldrig så till mötet så var de sena. Men allt hade löst sig och mötet avlöpte bra, tydligen var det värt en resa dit IGEN.
Men nu ska de då tillbaka till Shanghai och det går tydligen inte så bra, de sitter där och väntar, på Jennys födelsedag och allt. Planet skulle lyft kl 21.20 men nu är kl 22.20 och de sitter fortfarde på backen. Hoppas att de kommer hem iaf så de slipper sova där en natt utan nattpackning.
Håller tummarna på att få hem honom!

Mysdag tillsammans m Carola & Sara.

Solen sken och jag gav mig iväg för att snylt åka bussen ut till Carola & Sara. Jag lämnade lägenheten kl 09.40 och tog mig en rask promenad en bra bit bort.
Väntade, väntade och väntade............
Till sist så frågade jag den där gubben som stod utanför entren till Kerry Center om bussen till Racet Club & Forest  gått? Han tittade på mig som jag vore en utomjording så jag ringde Carola och frågade om bussen kunde vara så där sen. Jo idag var trafiken hemsk så det kan mycket väl vara så att den är sen.
30 minuter försenad så kom äntligen bussen.
Det är få gånger det är fördel att vara västerlänning här, men idag var en sådan. Den bussen är avsedd för boende på de två områderna, men de kollar aldrig om du ha med dig ditt medlemskort och är du då oxå vit så åker du lätt utan kort. Tack för det! Satte mig tillrätta med ljudbok i öronen men någon skön färd blev det då inte, fort och ryckigt genom hemsk trafik och EXTREMA byggarbetsplatser gick det. Men efter TVÅ TIMMAR var jag äntligen framme. TVÅ TIMMAR, hade det varit hemma hade man varit i Helsingborg el snudd på Linköping på den tiden, här kom jag TVÅ MIL! Ojojo.
Men sen var detsto trevligare! Började med lite styrkande fika efter den prsen och så tittade vi och diskuterade smycken. Och efter det intog vi poolen, just det, lite lunch blev det oxå innan poolen. Det var helt fanatstiskt skönt att bara ligga där och slappa, tjöta skit och bara ha det bra.
Då kändes det som man valt fel ställe att bo på, men som sagt, allt har sina för och nackdelar och oftast är jag VÄLDIGT glad att vi valde innestan!
Hade tänkt palla mig hem meed fem bussen, men det var för bra för det, så det fick bli sex bussen. Med en rally Calle till chaffis så tog det bara en timme in och jag lyckades hoppa av vid ett röljus så jag fick inte alls långt att gå hem. På vägen passade jag på att inhandla både frukt och blommor innan det blev en snabbis till gymmet för att stilla det dåliga samvetet.

Sara.W har vuxit!


Ny kamera.

Det började med att jag glömde kamran hemma efter att jag varit hemma i maj, såg riktigt framemot att komma hem till kameran och kunna använda den flitigt under vår semester.
MEN: efter en vecka hemma så var det dags för bröllop med tillhörande fest, MYCKET TEVLIGT, men inte för vår kamra. Skärmen spräcktes när en över förfriskad kusin till bruden gjorde någon sorts dans tackling mot Mikael och mellan dem i Mikaels kavajficka låg då kameran.
Det funkade att ta kort med den, titta genom det där lilla hålet (som man alltid gjorde förr), men då tro jag hålen var större än vad de är idag. Kort kunde man ta men göra några inställningar var svårare för alla alternativ ser man ju på skärmen, och vår skärm var grå.
Jag har bara varit ur sur på att den gått sönder, vi har varit så nöjda med den. Visst den var lite dyr när vi köpte den men det gjorde inget med tanke på att vi tyckt om den.
Mikael har spanat på kamera sen vi kom tillbaka till Shanghai, läst på nätet och guu vet allt. Vi hade dock lite delade meningar om vad vi skulle ha för någon typ av kamera. Jag vet att det blir jag som bär runt på den, därför ville jag ha en liten. Hällst en mindre än den vi hade, medans Mikael tyckte vi skulle få något mer än i den förra och då blev de större.
Så igår efter fyra timmars letande så köpte vi äntligen en. Panasonic, Lumix och något nr.
Nu ska man då bara lära sig använda den oxå.

Patrik på väg hem.

Nu sitter Patrik på planet på väg hem till sina kära fam och kvar är vi bland alla kineser.
Det blev allt lite tomt och tyst när han lämnade oss men jag förstår att det finns andra som är desto gladare att få hem honom.
Lakan och dyligt är tvättat, sängen ser ut som en soffa igen, allt är som sagt som vanligt igen.

Tack för besöket och vi hoppas att jobbet kräver att du behöver ut och resa i Kina igen så vi få mer besök av dig el kankse er nästa nång!

Söndag

I söndags var det åter setsing med då på en lägre nivå, det blev mycket taxi och lite gå. Björn åkte tidigt i sön morgon så det var bara vi tre som strosade runt. Vi började i Yuan Garden och tittade på ALLT folk, va inne i trädgården och gick över den berömda zickzack bron till Te huset.
Därefter tog vi oss en titt på Xintian di, det är en ny byggd gata som ser gammal ut. En dyr resturang gata helt enkelt. Vi strosade bara igenom den och tog en taxi till Sashas, där blev det en styrkande hamburgare på deras ute servering.
Patrik behövde ett USB minne så efter maten tog vi oss till Grand Gatway med omnejd och tittade på elprylar (jätte kul tyckte jag). Vi tog oss en titt på ny kamra och helt ense är vi inte men det börja närma sig iaf.
Vi hade avtalat tid att ringa till Stina och gratta henne med hjälpa av Nicke som hade med sig datorn till Stinas momor och morfar. Hon var inte super sugen på att prata med oss, hon tyckte det nog var bättre att leka mad alla sina nya saker.
Kvällen tillbringade vi på Big Bambu där de visade Formel 1, tur att Patrik hade med sig sin super mobil så jag kunde spela suducko under tiden.

Söndagens utflykt bestod bla av Yuan Garden.


Lördag kväll tillbringade vi på Jin Mao tillsammans med Patrik & Björn.


Lördag kväll: Patrik i Jin Mao på våning 56.


SWFC i nattbelysning!


Visst är den snygg, SWFC!


RSS 2.0