Prego

I går var det torsdag och tjejligan skulle ha ladies night.
Mikael skulle komma hem så jag avböjde, har jag nu väntat hela veckan på att han ska komma hem så får jag ju se till att vara hemma när han väl är hemma.
Läste mailen vid kl 18 och då visade det sig att grabbarna skulle med, då kom ju allt i ett annat läge. Ringde Mikael som just satt sig i bilen och han var nog mer på än vad jag var men efter att ha hört hans possitvia inställnintg till att träffa lite goa glada människor så tände jag oxå.
Han hann hem och bytte skjorta och sen var vi iväg.
De andra hade redan börjat äta av alla godsaker men vi var snart ifall!
Prego är den italjenska resturangen på lyxiga Westins.
Där var det special erbjudande, liten italjensk buffe + att de gick runt och serverade små snittar av olika slag + att man fick två drinkbiljetter.
Mätta och goa blev vi och därefter fortsatte vi till Lapis, mitt emot M on the Bund. Jätte coolt ställe, snudd på lite för coolt för en annan men trevligt hade vi.
När klockan passerat midnatt tyckte vi att det var dags att dra sig hemmåt, vi var nog de första som tyckte det.Daniel & Nina


Sara & Ellinor


Fika besök.


Axel hade det bra på min filt, men han har inte riktigt fattat hur man gör när man kryper.
Nu är den i tvättmaskinen, det var ganska bra att du spydde ner den lite så var det en anledning att tvätta den, det var nog ett tag sedan sist.

Torsdag:
De flesta torsdagar börjas med majong, idag var det hos Gunnel och jag hade för ovanlighetens skull kommit ihåg min pengabörs. Fick inte majong en enda gång idag, det är ju skit! Och inte gick det så bra heller, men fick ändå till det lite sista rundan.
Hem, i med lite lunch och sen bakade jag päronpaj för lite innan 15.00 kom Anna & Axel på fika besök.
Vi hade det jätte mysigt och pajen smakade bra även att det blev lite fel.
Tack för besöket!


Vår städning.

Härromdagen när jag var på väg till affären genade jag genom Kate & Stefans "område", det är så tyst och skönt inne i parken där och då höll de på att vårstäda i dammarna. De har åtmindstånde tre dammar och de är inte små. Vilket jäkla jobb att lägga upp alla stenar i högar som på bilden, spola med en massa vatten och sen ösa ut alla stenar igen. Detta gör de både på vår och höst och kankse fler gånger än det. Jaja, har man inte jobb så skapar man ju sig det.

Namn?Detta är det senaste verket i skaran, en mysfilt till soffan.
Jag sydde rutorna i mitten ( en fyrkant är en trekant svart och en trekant färjat) för två år sedan, ganska exakt. Det var det första jag gjorde när jag kommit ner hit. De färgade tygerna i mitten var en jubeleumsutgåva av Fossil Fern.
Nu ska jag bara ge denna filten ett namn, har redan en som heter: mysiga stunder. Det är filten som är med på stranden och picknick och dyligt. Men vad ska denna heta? Förslag????


Hårfön.

När jag ser saker och ting så skriver jag mina rader i huvudet, tro inte de ser likadana ut när de väl kommer på pränt, tro faktiskt de är bättre i huvudet.
Alla är vi olika och det är ju fantastiskt och varje gång när man ser el hör något som är "annorlunda" i vårt begrepp så sätter man ju igång hjärnsselerna att bearbeta detta.
Detta skedde igår när jag var på gymmet och tränade spinning. Bara att ta sig dit kl 18.15 med tunnelbana är en sak för sig, trångt så in i bomben! Tur att man är så stor som man ändå är så när man väl skulle av så var det bara den hårda vägen som gällde (tyvärr), genom att trycka sig ut. Då stod jag bara två meter in i vagnen, undra hur det gick för dem som stod länre in?
Efter träningen så duschade jag, jag är en riktigt svettas så att hoppa över duschen är otänkbart! På Wills gym på Zhongzhan Park där jag ibland håller till är det varkligen alla sorts människor, smala, tjocka, kostym nissar m lapptoppen i högsta hugg, mysbyx nissar som jag och alla där i mellan. Det är så bra för då behöver man aldrig tänka på att man måste vara så hipp när man väl ska träna och ska ha rätt kläder och guu vet allt. Samtidigt som det är så gött att se att alla kan träna, det är nyttigt för alla, vältränad el ej.
Så till hårfönen:
Många yngre frisera mer än bara huvudet och benen, det gör man inte i samma utsträckning här. Bra el inte, det är ju upp till var och en (ja sådant ser man i ett duschrum när man duschar bland 30 andra).
Men att man oxå föna "busken" med hårfönen har jag aldrig sett, hört om el ens tänkt tanken. Men det var det en tjej som gjorde igår som om det var den naturligaste saken i världen.
Jaaa, varför inte.................
Så nu vet ni ännu ett användningsområde att använda hårfönen till.

Statestik.

I början när jag skrev mina rader på denna sidan så trodde jag nog mest jag skrev för mig själv och för familjen. Kommenatrena kom från mamma A, mammalediga Frida och några tappra till.
Men så visade Mikael mig att där fans en statestik flik, där kunde man se hur många som besökt sidan. Man kunde då oxå se vad ni gör på jobbet för måndagar var alltid enn stort lyft för bloggen, då besökte många sidan, sämre var det tex på söndagar.
Så har sidan gjorts om och statestik fliken är borta, vad tusan, nu när jag äntligen lärt mig något om teknik så ska de på och ändra på det!
Min smyckersblogg är inte så väl uppdaterad och på så sätt inte så välbesökt, men i höstas när jag skrev på denna sidan att smyckersbloggen var uppdaterad så gjorde statestiken ett rejält skutt uppåt. Nu kan jag som sagt inte se några skutt varken uppåt el nedåt men jag kan ju hopps att det gör ett "osynligt" skutt uppåt nu när jag berättar:
Smyckersbloggen är uppdaterad!

Snö hemma i Siggebo.

Alla där hemma prata om all denna snö. Vi som sitter här nere i 15 graders varme och ser våren komma har väldigt svårt att fatta hur mycket snö det igentligen är där hemma.
Jag som älska snön hade ju velat vara hemma och se allt och haft lite äventyr för det kan det ju vara bara att ta sig till affären.
Ha efterfrågat bilder för att fatta och nu har jag fått dem av Annie.


Lillstugan, det är här som Annie & Martin ska bo sen när det blir klart.
Här stod "vår" bil pakerad i julas, det hade varit lite svårt nu.Lekstugan syns ju knappt för snövallen som ligger utanför garaget.
Vet att pappa skottat av taket på lekstugan för det taket är väl inte av det allra starkaste slaget.


Tiger i Yuan Garden.


Det är nu Tigerns år här i Kina, det är väldigt svårt att missa om man säger så!
De säljer tigrar överallt och många köpcenter dekorera med tigrar. I Yuan Garden hade den här lilla herren kommit upp.
Jag & Kate var där nere igår och fixade endel, beställde bla namnlappar åt Annie som hon ska ha till att namna kläder. Så blev det lite smyckers grejor och så åt vi lunch oxå innan vi tog en taxi hem.


Dimmigt.


Igår tisdags när jag vaknade var det dimmigt ute! Såg inte ner till backen och visst bor vi högt men backen ser man ju alltid, utom igår.
Som tur var (om man nu få säga så) så var Mikael i Changzhou så det var inga problem för honom med motovägs problem och dyligt.
Frammåt fm så lättade dimman och solen kom fram och varmde.


Röda kuvert.

Inlägget är lånat av Sara.L, lite intresant att höra lite av henne som jobbar bland kineser och få ju se mycket mer än vad jag få se och lära mig.
Mitt röda kuvert. Med en tiger på så klart då vi närmar oss tigerns år med stormsteg!

 Så här i nyårstider delas det ut röda kuvert till höger och vänster. Generellt så ger man inte presenter till någon utan röda kuvert med pengar i. Det gäller vid nyår, födelsedagar, brölopp, mutor… Jag fick mitt livs första röda kuvert idag. Från jobbet istället för en "julklapp".***********************************

 

NYÅRSHÄLSNING!

Så här ser nyårshälsningen från min chef ut! Helt solklart, eller hur?!


Dear all,

Wish you and your family a happy Chinese Tiger Year!

 

祝您

 

事业龙腾
财运如添翼
健康虎虎生威

友情提醒:

春节里吃东西千万不能狼吞咽,

否则节后就会变得背熊腰,

然后形象就变得马马虎虎:)

 Best Regards

Ann


Mini Mac Donalds.


Till Kenneths stora besvikelse så var denna mini Mac Donalds stängd så han fick ingen vaniljglass.


Raket regler.Regler är inte till för att följa som vi tycker, utan mer en rekomendation.
Så inför nyår så fanns detta papper uppsatt ang raketsmällande.
Vet inte om det sysns vad det står men den "roligaste" pungten tycker vi är:
Man får inte skjuta raketer men om du nu nödvändigtvis måste så får ni gå till Taxing Lu.
Då är det ju inte föbjudet el?


Lillasyster Annie & Martin till Kina?

Det är många som frågat om inte lillasyster Annie ska åka till Kina, men jag tro inte hon har varit så sugen på just Kina. Hon tycker att vi kunde bott i Scottland istället så hon kunde komma och rida där istället för att trängas med en massa kineser.
Men ibland kan man allt bli förvånd, nu verka det allt som de där två ändå är lite sugna på att komma ner och hälsa på! Inte illa och visst blir man glad när lilla lillasyster kankse ska komma på besök. Tyvärr lär det dröja länge till, efter att hon slutat plugga och om inte jag räknar helt fel så har hon tre terminer kvar.
Jajaja, har man något att se framemot så kan man väl vänta..............

Första vårpromenaden i Shanghai för i år.I söndags hade i + 17 grader och sol!
Inte alls fel men samtidigt så längtar jag hem till snön och lite äventyr, för det verka den där snön medföra.
Snö el inte så var det en skön promand och när man gick i solen var det varmt och skönt men i skuggan var vinden kall och det svalanade av odentligt frammåt em/ kvällen.
Stegen styrdes mot Annelie & Jerry, jag skulle få låna Annelies "pistol" till lapptäckett jag håller på med och på vägen köpte vi fika men Annelie bjöd på hembakade kanelbullar som slog mycket högre än det där vi hade köpt på vägen.


Hjärngympa.

Hitta 3:an och du kommer att ha kul i morgon:D
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS3SSSSSSSSSSSSSSSS
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

När du hittade 3:an

hitta B:et

RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRBRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

När du hittade b:et  

Hitta felet .ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVVWXYZÅÄÖ


När du hittade felet

Hitta 6:an

9999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999969999
9999999999999999999999999999999999
9999999999999999999999999999999999


När du hittade 6:an

hitta N:et ...

MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMNMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM

När du hittade N:et

hitta Q...

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOQOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Hitta i...

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
lllllllilllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Önska dig två saker !

>
>>
>>>
>>>>
>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>& gt;>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>
>>
>>>
>>>>
>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>> >>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> ;>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>
När du har önskat dig två saker så mejla detta till alla du känner!
Annars kommer det du önskar dig att vändas mot dig

Någon som saknar en stol?


Någon som saknar en stol? I så fall så står det en övergiven en här ute på gatan.


Lördag kväll.I lördags kväll var vi och åt gott på Osteria.
Jag är så trött på de "vanliga" ställerna och då kom Stefan med den briljanta ideén att vi skulle gå hit, det var verkligen jätte gott och miljön var mysig. Sällskapet var det inte häller något fel på! Tack för en trevlig kväll!


Harbin.

I tisdags morgon var vi uppe med tuppen, då menar jag kl 05. Efter vissa problem med att få ut bilen ur pakeringsgaraget så kom vi iväg, som tur var det inte så mycket frafik så vi kom i tid till flyget.
I vårt parkeringsgarage är det ingen teknik som tar betalt och släpper ut en, utan här är det männsklig service och den är 24 timmar om dygnet. Men kl 06 är tydligen inte inom de 24 timmarna för detta är inte första gpången vi har problem att komma ut den tiden på dygnet. De som skulle hålla den mänsklig servicen låg tydligen och sov eller pillade navelludd el något liknande, tog betalt gjorde de inte, hur som haver så kom vi iväg.
Uppe i Harbin sken solen och även att vi valde en taxi från flygplatsen till hotellet där han körde på taxameter så visade det sig att han lurade oss ändå, hummmm.
Lite lunch på hotellet sen klädde vi på oss!
Vi kör med skalkläder och då blir det många lager när det är så kallt som det var där uppe, ca - 20 grader.
Vi fick en karta i reseptionen och där talade de om att man var tvungen att ta taxi till de två skulpturparkerna för det var långt. Vi gick iväg, tog gågatan ner till floden och där var full aktivitet med skridskoåkning, sparkåkning, hästskjutsar, matförsäljning och guu vet vad. Men då såg vi att de körde både med bilar, slädar över floden och en och annan gick där oxå så vi gick över floden til snöskulpturparkne men då var klockan em så vi hoppade över att gå in där och spararde det til morgondagen.
Vi hoppade över taxi åkandet och gick istället, korsade den där floden många gånger.
Vi åt rysk mat och provade även på att dricka vodka till romen (ingen hit), en och annan hamburgare på Mac Donalds blev det oxå till lunch och så besökte vi oxå en udda pub (men om den puben tar vi en annan gång).
Hur skulpturerna var hoppar jag över att kommentera utan visa bilderna nedan istället!


På flygplatsen fanns det omklädningsrum, på med underställen!

   
T.v: Mikael på flygplatsen. Mitten & T.h. på floden.


En annorlunda spark, tydligen väldigt populär.


Ville man inte gå el åka taxi så kunde man korsa floden med häst.


Ryskdockor i jätte format!   


Min favorit i snöskulpyurparken!

      


- Kan man få sig en öl här eller?

   

 
- Vem är sötast?   

     

      
     

Nyårs pyntat.


I vår entré.
Det ska vara två av allt som har med lycka att göra, udda tal är döden.Detta är kinesernas "julgran".


Tigerns år, vet inte om jag tyckte tigern var så fin, el?


Deroration vid hissen.Så här fint som åvan & nedan är det i Royal Pavillion där bla Ingrid & Janne bor.


Snö i Shanghai.


Pånyårsdagens morgon var det snö i Shanghai, inte mycket, men ändå!
Taken nedan bruka inte vara vita utan röda, detta var kl 08. När jag steg up kl 10 var allt som vanligt igen.


Alla Hjärtans Dag!

KRAM på er ALLA på: Alla HJärtnas Dag!
Hoppas ni får en riktigt mysig dag och att era älsklingar är lite extra mysiga mot er en dag som denna!
Vet inte riktigt vad jag fick av min älskling, men han fick ett kort och en liten påse med chokladhjärtan.


Kinesisk nyårsafton 2010

Kvällen den 13 feb var nog den viktigaste kvällen för många kineser detta året, då var det den tradiotionella nyårsmiddagen med fam, sen tittade de på en stor TV show och därefter var det fyrverkerier!
Vi åt middag med Ingrid & Janne, super trevligt!
Ingen kinesmat så långt ögat nådde, utan här var det:

Nyårsmeny 2010

*
Färskpressad jordgubbsdrink

* *
Avokado fjäril, rom, creame fraech & rostad toast

* * *

Stekt oxfilé, anis & portvinsås, potatisbakelse, smörkokta morötter och fräst färsk spenat

* * * *

Ljummen chokladkaka, jordgubbskompott & lättvispad grädde

Senare oxå kaffe, avec & chokladbit.
Om det var någon som undrade om vi behövde natta mat? Nää knappast! El kanske Mikael för han tog en disk öl.
Mouming Lu 318 #2 #3002 är nu redo för nyårsmiddag!

Färskpressad jordgubbsdrink.


Jag fick äran att ha Janne som bordskavaljer.

 


Kaffe, avec & chokladbit

 

   
SKÅL!


Praktexemplar av liljor.

Måste bara visa mina (jaja, våra) fina liljor, de är högre än någonsin och luktar fantastiskt. Kostade på oss dem nu inför nyår och allt!
Sesongen för kallor är nu oxå inne, dessa pryder vårt badrum.


Träning i alla ära, men.....

Igår var jag för tredje gången på det "nya" gymmet och då tränade jag bodypump.
Alla är vi olika och tur är väl det MEN:

# Nästa gång jag går dit ska jag ha med mig öronproppar, varför i hela fridens namn måste de spela så högt så man blir döv på kuppen?

# Bodypump är rolig styrketräning med skivstång och olika tunga vikter. Man byter tygnd beroende på vilken övning man ska göra.

Jag tackar mina gudar att jag lärde mig träna bodypump hemma i A-strop, då var de noga med att man skulle utföra övningarna rätt, dåde för att minska skaderisken och att träna maximalt. Att vara cool och stå med en tung vikt om man ändå gör fel, vad gör det för nytta? Gårdagens instruktör tyckte tydligen inte att "utövning av övning i rätt form" var så viktig.

# Träningsredskapen är ju inte ens personliga, men man är väl rädd om dem för det, el? Inte dessa kineserna iaf. De slängde ner skivstången på golvet när övningen var färdig. Tänk när 30 personer  bara slänger ner sina redskap på golvet, hur låter det?

# Att tränaren är vältränad, lite hipp och tycker han är extremt cool, låt gå. Men att stå och göra olika "poser" på scen under övningarnas gång, gå till en riktig scen om du vill vilsa upp dig om du nu är så himla snygg! Va är de snälla, söta, duktiga tjejerna från A-storp och Gnistan?

 

Som sagt:

Nästa gång jag går dit ska öronpropparna var i stoppade, så ska jag skita i om de andra utför sina övningar fel och blunda så sjag slipper se hans "poser". Då kommer nog träningen gå som en dans!


Harbin nästa!


Jag har önskat mig en resa till Harbin sedan förra året och nu när jag fyllde år så fick jag en. Vi åker till Harbin på tis den 16 feb och tillbaka på fre.
Många åker över en helg men vi ska ju inte åka någon annan stans nu under nyåret så då passade det bra att åka dit upp istället för att fara dit över en helg.
Harbin ligger inte allför långt från Ryska gränsen så staden skall tydligen vara ganska ryskinspererad. Det påstods att folket pratade ryska men de som varit där hörde bara kinesiska, vi får undersöka ämnet.
Det bruka vara kallt i Harbin, inte alls ovanligt att det ligger runt - 30 grader. Ett bra tag nu så har det bara varit kring - 5 till -10 grader och det kankse man ska vara glad över. Ska kolla över underställen vi har och kankse införstaffa oss något varmt och skönt i helgen.
Som tur är så har vi bra kläder och fötterna få ha vandrakengorna, men om man fryser någonstans så är det nog om fötterna.
Vi har bokat in oss på Hotellet: Holliday Inn, hoppas att det är vettigt och framför allt varmt. Fått tipps från folk som varit där var: välj ett bra hotell så ni slipper frysa.
Det ska bli toppen att komma iväg lite och se lite annat av Kina än bara denna storstad!
Vad är då Harbin?
Harbin är en stad i norra Kina och har en av världens största isskulptur festival. De bygger tydligen upp massor av isskulpturer i stan och på kvällen är skulpturerna ljussatta.
Det finns ett zoo där oxå där man kan mata djuren, slänga in en levadet hare till Tigrarna så får man se hur tigern ta dö på haren. Väldigt populärt bland kineser, men jag tro nästan vi hoppas det. Vet ganska väl hur naturens lagar fungera.Bild från Harbin.


Åtta timmar!

Det tog åtta timmar för Mikael och David att ta sig från Hifeng till Changzhou, ca 30 mil!
Det låg bilar överallt som värsta plockepinnet och ändå saktade inte chaffören ner tills Mikael sa ifrån och det behövde han göra mer än en gång.
Vet inte riktigt hur långt de hade kvar till Changzhou men då såg Mikael att de hade halv tank och sa till att vi borde tanka.
- Tanka, varför det?
-Jo med tanke på att det har tagit x antal timmar hit så vet man ju aldrig hur lång tid det tar tills vi är framme och då är det väldigt onödigt om man får bränsle slut oxå!
- Jaha!
Ibland blir man riktigt inponerad av hur intiligenta de är! När de svängde av motovägen är det många svängar och då, då gasade chaffören på. Jag pratade med Mikael då så jag hörde att han sa till ännu en gång. Det kan vara halt i svängarna!
När de satt i bilen kom David på att de kankse skulle sätta på nya däck, det är nog bra, el?!
- Vi ska nog ta och köpa snökedjor oxå.
- Varför det?
- Jo för då kan vi köra fortare.
- , det kan man inte sa Mikael. Man kan inte köra fort med snökedjor!
- Varför inte?
Nää, snödkejor är något för en färd i ca 10 km i timmen och det är inget kul att köra runt på motovägen i 10 km/timmen. Men man kanske behöver prova för att förstå hur bekvämt det måste vara att köra runt på motoväg med snökedjor?
Som sagt, efter åtta timmar var de i Chanzhou och det skänndes skönt att veta. Nu ska han bara ta sig till Shanghai oxå, sen, sen är det helg! I Shanghai är det ingen snö, men - 0.6 grader. Och det är kallt med tanke på hur dåligt isolerade husen är!

Nyårsmiddag på Lesjöfors China.

Alla företag, jo man kan nog säga alla företag har nyårs middag nu innan det kinesiska nyåret. Det är nog snudd på den viktigaste middagen för många på hela året om man bortser från den med familjen den sista dagen på året som i år sker den 13 feb. Många företag betalar ca 150 kr/per för denna middagen, sen kan det väl vara både mer och mindre. Om man då tänker att många tjänar runt 1200 kr/månad så är denna middagen säkert jätte lyxig för dem. Det är ju nästan det samma som om jag tjänar 20 000 kr/månad och äter en middag för 2500 kr, då har jag ätit lyxigt.
Hoppas verkligen att alla får någon middag innan det är ledighet, även de stackars byggjobbarna som lever mer som slavar än som arbetare, de om någon behöver ju en brakmiddag! De är så små och tunna, jag känner mig som en jätte när man är bredvid dem och samtidigt skäms man lite när man vet hur förhållnderna är. Jag tänker på hur man ska äta och röra på sig för att inte svälla upp som en boll och de får fösöka att bara överleva och få i sig tillräckligt för att orka jobba, livet är konstigt.
Nog om detta, åter till nyårsmiddagen:
I fredags var det nyårsmiddag för Lesjöfors China. De började kl 18 och kl 20.15 var det hela över och alla arbetare från golvet var som bort blåsta! Det som håller folket kvar på en middag är "lucky dray", lycko dragningen. Vissa företag har en massa saker som vinster men Lesjöfors kör med kontanter, mycket uppskattat! Vinsterna kommer bland annat från företaget men framförallt så kommer vinsterna från företagets underleverantörer. I dessa dragningar har man sitt anställnings nr och så dra någon "hög" person inom företaget olika vinster. Natruligtvis så är högvinsten sist och därefter dröjer det inte fem minuter innan alla är borta efter högvinsten.

Under dessa två timmar så har de ätit så de borde spricka och druckit badjo (en hemst snapps liknande dryck gjort på ris, både lukta och smaka pyton!) öl och ett surt rödvin.

Det är ganska vanligt att många blir alldels för onyktra, i våra ögon är det ju att inta behärska sig och ha förmåga att uppföra sig när sprit är i närheten men tydligen är det inte likadant här. Här är det coolt och inte alls "fult".

Det var en kille på kontoret som uttryckte sig till Mikael: -Titta på X, nu är han lycklig! Mikael tittade på X och funderade, lucklig? Han såg lite för full ut och satt där och smilade. Ja alla identifiera ju lycka på olika sätt.

Toaletterna, särskilt herrarnas ser ut som ...... efter en sådan fest! Om man nu behöver vetilera maginehållet så kan man väl göra det i en toalett, inte på väggarna och golvet.

En på kontoret vann en kille en av högvinsterna och sa att han skulle bjuda alla på kontoret på massage där på kvällen så efter middagen gick kontorspersonalen på fotmasage. Där halvlåg/ satt tre killar i ett rum, Mikael och två till. Den ena spydde och sov omvarrannat, humm, låter så där.

Efter massagen stod de utanför och pratade, hux flux så vänder en av kilarna sig om och spyr som en kalv, vänder sig tillbaka till gänget och prata som ingenting har hänt. Hade det varit en annan så hade man ju skämnts som en hund!

Hur som haver så hade det varit en trevlig kväll och alla verkade nöjda.


Mikael i Hifeng.

I tisdags em flög Mikael och David till Beijing för att ha möte hela onsdagen.
Meningen var att´de skulle haft möte i torsdags fm och flygt hem på torsdags em, Mikael till Shanghai och David till Changzhou. På det viset vist jag att Mikael säkert skulle komma hem på torsdagen. Det är så himla surt att vara ensam hela veckorna och det  ska sitta fint med lite ledighet nu! Det var bara det att torsdagens möte blev inställt, så istället för att  "bara" sitta där uppe och vänta på att flyget ska gå så bokade de om sig och skulle flyga till Changzhou i onsdags kväll för att ha torsdagen på kontoret. Precis när de skulle landa i Changzhou så drog piloten på och de fick landa i Hifeng som ligger ca 30 min från Changzhou. Då var kl ca 22 och de visste inte riktigt vad de skulle göra men det blev till att ligga på hotell och på natten kom chaffören och låg över på hotellet för att kunna köra utvilad till Changzhou. När de vaknade i torsdags morgon låg det snö ute och hörde att det hänt olyckor på motorvägen så det blev till att sitta och jobba på hotellet innan de gav sig av vid lunch tid mot Changzhou. Det går tydligen inte fort på motovägen och det kommer att ta tid att komma fram.
Det är bara till att hålla tummarna på att han kan ta sig till Shanghai i morgon fre för tydligen är det halt och hagel i Chanzhou, det rappoterade Stefan om. Han hade tänkt åka hem till Shanghai i dag torsdag men avstod pga halkan.
Tänk om de hade suttit och jobbat i Beijing idag på fm och flygit som det var tänkt, då hade han snart varit hemma istället för att sitta i en bil på motovägen mellan Nanjing & Chanzhou. 

Vår, snö & regn.

Vädret är omväxlande om man säger så! I tisdags var det 22 grader varmt och jag hade fått på mig för mycket kläder och höll på att dö av varmeslag, i går ons var det + 7 garader och duggregn. Idag tor är det +2 grader och ös regn. Så jäkla trist!

Hade det inte varit majong så hade det nog inte blivit mycket gjort en dag som denna. Vissa av oss är ute på semester men Ingrid, Regina, Kerstin och jag spelade tappret på. Första bjöd jag på semlor och styrkat av det så började vi spela på mitt nya majongbord. Tro det berodde på det nya bordet för jag fick en hel blommbucket och inkaserade Y30!

Efter spelet så fick jag skjuts med ingrid ner till Wulumutchi Lu och blev även medbjuden på lunch tillsammans med Ingrid & Kinna. Efter lunchen handlade jag frukt & grönt i en mycket välsorterad affär (affär och affär, hål i väggen kan man nog kalla det). Tur hade jag så jag fick en taxi hem så jag slapp gå i regnet.
Nu är det fika time och sen ska jag nog rasta symaskinen lite innan jag ska rasta mig själv.

Invigning av majongbordet tillsammans med Regina, Ingrid & Kerstin.

 


Babytäcke till Högis.

I slutet av november sydde jag som en tok, det var veckan inna jag skulle åka hem till sverige för jul. Den veckan hade jag tänkt ta det lugnt och ha det bra men istället sydde jag som en tok. Fick en fråga av Nettan på Resturang Höganloft (Högis) om jag ville göra något till deras "bebisar". Om den fasta personalen får barn så uppvaktar personalklubben med något. I många år har det varit en ur söt handmålad stol med mysigt motiv, nu blev det ett täcke istället alá Jenny. Fem st gjorde jag den där veckan, jätte kul men skönt var det när det var klart. Vågade inte skriva om det för vem vet vilka det är som läser denna sida?
Har nog tyvärr inga bilder på täckerna när de är helt färdiga, här är inte kanten nersydd så ni får föreställa er hur de ser ut nu när de är färdiga.
Det blev fyra tjejtäcken och ett killtäcke, alltså är det två st  i temat "fem myror är fler än fyra elefanter".


Killtäcket, biet fick både mun och ben innan det gavs bort.

 

 

 


Varrierande väder.Vår ena dagen och vinter och rusk den andra.
Hade gärna tagit lite snö och skidåkning istället för 20 grader.


Tigerns år.

Inlägget är lånat av Sara.LI dessa dagar är detta en vanlig syn i Shanghai. Överallt har man pyntat med röda saker då rött är nyårsfärgen. Även guld är poppis. Då nästa år är tigerns år finns det även alla typer av tigrar överallt.

 Som numera boende i Kina går det inte att missa att det kinesiska nyåret närmar sig med stormsteg, stora nyårskvällen är på lördag. Det kinesiska nyåret jämnförs bäst med vår jul. Det har skyltas, förbereds och pratats om nyåret i veckor. Alla ska återförenas med sina familjer, äta massor med mat och byta presenter. Det ska även smällas massor av fyrverkerier, min kinesiskalärare berättade idag att hon köpt 5000 smällare att smälla in det nya året med. Enligt tradition ska man vara den första som smäller in det nya året för att få lycka och skrämma bort onda andar. Det är alltså 22 miljoner Shanghaineser som alla ska smälla årets första smällare. Ryktet säger att det är ett oljud utan dess like. Jag får återkomma med mina betraktelser.

 I samband med det nya året verkar det finnas hundratals traditioner, de flesta verkar vara kopplade till "lycka", "tur" och "att bli rik". Ett exempel kan jämnföras med vår mandel i gröten. Kineserna lägger istället ett mynt i en dumpling (kinesiskt degknyte med diverse fyllning). Den som får myntet blir rik. Lovar att återkomma med fler betraktelser om det kinesiska nyåret.


En liten histora nu när det är "lille lördag".

En polisbil rullade sakta fram utanför O´Learys i Gällivare precis efter stängningsdags. Precis då vinglade Pekka ut genom dörren, praktfullt på lyset och med bilnyckeln i högsta hugg. Polisbilen stannade och konstaplarna betraktade med häpnad hur Pekka beslutsamt kämpade sig fram mot parkeringen, där han provade nyckeln på inte mindre än fem bilar innan han hittade sin egen och mödosamt tog sig in bakom ratten.
Där satt han sedan alldeles stilla i tio minuter, varpå han startade vindrutetorkarna (det var en vacker sommarkväll och inte ett moln på himlen).
Därefter tände och släckte han strålkastarna några gånger, tutade och slog på och av varningsblinkern. Sen startade han motorn och la med ett skrapande i en växel. Bilen tog ett kort skutt framåt och motorn dog.
Han försökte några gånger till, alltmedan parkeringen tömdes på bilar.
Till sist, när han var ensam kvar, lyckades han få bilen att börja rulla framåt, tog sig ryckigt ut på gatan och satte kurs norrut.
Poliserna, som väntat tålmodigt, slog nu på sirener och blåljus samt körde fram och stoppade Pekka och bad honom blåsa. Dom trodde knappt sina ögon när apparaten inte gav något utslag!
-Du får lov att följa med oss och ta ett blodprov, det måste vara fel på apparaten, sa en av poliserna.
-Tvivlar jag på, flinade Pekka. -Det är jag som är lockfågel ikväll!


Vår blommor.


Härromdagen var jag & Eva ut till blomstermarknaden i Hongqui för att titta in smyckesskåp, nu vet jag hur mitt ska vara så efter nyåret blir det till att åka dit igen och beställa ett.
Köpte även lite blommor när man ändå var där och spanade in dessa fina. Kommer aldrig ihåg vad de heter men fina är de och dessa som är odlade som bonsaier är nog inte billiga.


Denna blomman fick vi av Reneé & Urban i inflyttningspresent när vi flyttat in i denna lägenheten, det var förra januari. Den blommade hela våren men vilade i höstas. Nu är den i full prakt igen!


Luftfuktare.

Nu när man kör med AC.n för att hålla varmen i lägenheterna så blir luften väldigt tårr, inte alls skönt. Nu är den torr och om ett par månader så blir det så fuktigt så man får ha fukttorkare, konstigt.
Om mann nu skulle känna för det så kan man ju köpa en sådanhär snygg luftfuktare, el kankse inte?!


Quilta.

Efter måndagens SEA coffee morning så ringde jag Kate och sa: nu är jag på G hem. Innan jag hade kommit så hade hon kommit så det var bara till att lyfta fram symaskinen och sätta igång. Vi sydde som galningar! Det fanns bara ett läge på gasen och det var full speta!
Vi sydde mellan 13.00 och 16.40, då var jag tyungen att sluta för att hinna byta tröja och möta upp Eva & Kristina för sen var det tjejmiddag.
Vi tog paus lite innan fyra, fyra kaffe med semla. Det satt fint.
Hann nästan quilta färdigt allt men lite fanns det kvar, det är nu gjort och kanten är på sydd. Det var väldigt smidigt att ha en som satt och hjälpte en att dra och rätta till quilten när man quiltade. I normala fall så är det så tungt och drygt men nu gick det som tåget!
Nu är det bara för Kate att sy ner kanten, klippa alla trådar och så får hon & Emma klura ut något fiffigt namn att döpa astret till. Alla progekt ska igentligen heta något, jag är lite dålig på det men vårt överkast heter tex: sidenfrossa i Shanghai.
Väldigt skönt att ha gjort detta, känner mig nöjd, haft väldigt kul med Kate och så hoppas jag att det kommer till god använding.

Tjejmiddag hos Karin.

I måndags kväll var det åter dags tjejmiddag, denna gången var vi hos Karin.
Karin fick tre slaka tjejer till sig, men efter lite vin så mådde vi alla fint och maten blev kanon god!
Sällskapet var det heller inget fel på, tack tjejer för en trevlig kväll!


Kristina & Eva fixar i köket.


Avokado fjäril till förätt.


God mat, gott vin och trevlig sällskap, vad mer kan man begära?!


Två glada brudar!"Direktör" Eva & Ulla-Bella.

Eva & Putte har haft jätte problem med sin semester, de bokade den redan i nov men nu måste Putte jobba och dersa semester var som bortblåst om inte. Om inte de kunde omboka/ tidilägga både flyg och hotell. Det låter lätt, men alla som har försökt att boka flyg från Shanghai nu i nyårstider vet hur det är. Dyrt, dyrt och åter dyrt!
Efter väldigt mycket telefon prat och väntan i telefonköer och mail till höger och vänster har nu allt löst sig. Det känns väldigt skönt att veta att ni får åka på er efterlängtade semester.
Under denna tjejmiddag behövde Eva sitta i telefonkö på ca 1.5 timme samanlagt och då hjälpte Ulla-Bella till med viss service.


Kvällens älsta & kvällens yngsta brud på middagen.


Men hallå, hur mycket vin har ni druckit då?


Ljus.

När man är van vid hemma stöpta tjocka, långa ljus är det svårt att ha de där små taniga köpa ljusen som finns här. Ikea i all ära, vad hade vi gjort utan dem, men det där med ljus, det har de inte fattat!
Jag skulle byta ljus i ljusstakarna på bordet i sön fm, satte i de där små pinnarna till ljus och pusade lite. Mikael titta upp från jobbdatorn och säger: Men vad i hela friden är det där?
Ja det kan man ju fråga sig?!
Jag hade med mig några par hemstöpa ljus när vi flyttade ner och kom på att vi hade ett par kvar, de står nu på bordet. Men kommer nog bara elda dem vid fina tillfällen, som semlefika stunder och dyligt!Vet inte om kamran kunde förmedla skillnaden mellan ljusen. Men de nederst är ca 3 gånger så stora som de översta.


Semelfika.

Mikael är ingen semle älskare men det är jag! Därför är det bra med kompisar som kommer och gör en sällskap. Söndag em i Shnaghai, + 8 grader, duggregn, yllefilt utanför fönstret, hur roligt är det på en skala? Inte särskilt!
Men lite semelfika kan liva upp stämningen!
Vi åt alla med godaptit (förutom Mikael, då) och sen satte vi oss i soffan och tjötade skit en stund.
Endel nötter klippte vi oxå, vissa av oss åt med skal och andra utan, el hur var det Anders?


Lördagkväll på Amokka.

I lördags hände det inte mycket! Mikael var dunder förkyld och var tyungen att jobba så han satt mest vid datorn och häckade. Jo just det, vi var ut till tygmarknadne en snabbis och sjuklingen beställde ett pra jeans, inte fattade jag att det var tyunget att ske innan kinesiska nyåret då allt stänger, men men jag fattar ju inte allt! Hoppas bara de blir bra!
På kvällen kom Sara & Micke på drink, nu när vi har joucie press så blev det fruktdrinkar, först en  jordgubbsdrink och sen var det mango drink, inte alls fel.
På Amokka mötte Suzzanna, Phillipe & YiFang upp och vi hade en trevligt kväll med god mat, första flaskan med rödvin var sådär, men så betalade vi lite till för den andra och jösta petter vad mycket bättre det blev!
De andra drog vidare men jag följde med min sjukling hem.


Sara & Micke.


Suzzanna, Phillipe & YiFang.


Hushållsmaskin.

I fredags när Mikael kom hem hade han med sig vår hushållsmaskin som vi beställt.
En kompis frågade på em: vem jag längtade mest efter, Mikael el hushållsmaskinen. Svara inte på den frågan...
Mixerskålen är jätte liten, inte alls som hemma. Men det blir nog bra.
Vi var ju tyugna att prova jouice pressen, så i fre kväll blev det färskpressad äppeljoucie. I lördags appelsinjoucie.
I lördags kväll var Sara & Micke här på drink innan vi träffade Suzzanna, Phillipe & Yifang på Amokka. Då bjöd vi på jordgubbsdrink och senare oxå mango drink, inte alls fel!Riva el återvinna?

Om man står på vår balkong så han vi "öde tomten" till vänster om oss, men nu har de börjat riva även på vår högra sida. Får nästan för mig att de inte ska riva hela det området utan bara en remsa utmed vägen för de husen innanför den "remsan" med hus ser bättre ut så vi hoppas på att det är så som vi tro.
Men de river inte husen som så man tänker sig riva utan de montera ner dem och använder säkert virket till något nytt el om det går till återvinningstaionen så de får betalt för det, ta hand om det gör de iaf.
Min tanke var att de skulle bygga nya hus av virket men det är ju inga timmerstockar precis vi talar om. När ni ser detta virket förstår ni säkert hur dåliga husen är och då är ändå dessa husen ganska bra. Nu när de håller på att montera ner husen ser man ner hur de är byggda, takteglet låg direkt på bjälkarna, bara någon plast mellan, fyy tusingen! Kallt på vintern och varmt på sommaren! T.o.m mamma & pappas althan har ju bättre tak!
Bra service.

Sara.L har varit iväg hela veckan på kurs med sina kära arbetskamrater. Tydligen levde inte kursen upp till förväntningarna, men som hon sa: Ett minne för livet för det händer alltid saker när kineser är med.
Vi tänker & tycker olika, det är bara att inse men ändå är vissa saker svårt att förstå.
Här kommer ett inlägg från Sara.L angående service på resturang.

Jag kommer nog aldrig att vänja mig vid kinesisk service. Bra service på restauranger är att plocka bort tallrikar etc så fort man ätit upp. Det är bra service på detta hotells restauranger. Idag tog de bort min tallrik i samma sekund jag stoppade sista tuggan i munnen, jag hade inte ens lagt ifrån mig besticken. Störigt! Snart ett år i Kina och jag har fortfarande inte lärt mig utan blir lika stressad och irriterad vaje gång min tallrik rycks bort (speciellt om jag inte ätit upp). Vissa saker sitter långt inne....

Körkort?

Han kankse har skepparexamen men borde inte ha körkort.


Fredagsmys.

Mikael har jobbat som en tok hela veckan så jag hade förberett lite god middag, lika bra att smeka medhårs.
Han var dunder förkyld så det blir nog en lugn helg.
I torsdags efter majongen var jag & Kerstin hos "tjejerna på Wulumutshi", de säljer en massa godsaker till en rimmlig penning. Så förätten inhandlades där, fisken hittade jag i affären och som många gånger för så var Kate räddaren i nöden så jag fick en burk med rom från dem. Var inte alls sugen på att ta mig ut till Ikea för en liten burk rom.
Lugn och mysig fre kväll blev det, ett avsnitt av "på spåret", sen var det sängen.


Mozzarella, tomat, pinjenötter, basilika & olivolja.Stekt lax, kokt potatis, romsås, smörkokt sparris & sallad.


Majongbord.

Nu har vi blivit med majongbord. Ett riktigt träbord med en filt matta på. Ska bli perfekt nu när majonggruppen kommer hit till mig och ska spela. Mikaels kommentar var: perfekt pokerbord. Humm få se om han får låna det ibland.
Tur är att man kan fälla ihop det med tanke på hur dåliga förvaringsmöjligheter det är här nere. Baxade in det bakom extrasoffan, då kom jag på att jag inte provat att ställa upp det ännu. Jaja på tor ska det upp för då är det majong här.
Nu är jag bagare.

Mycket, handlar om tillfälligheter el att min kompis känner en som känner en & han behöver någon som gör....
Lite så känns det nästan i detta fallet:
Jag har en kompis, Camilla (som tyvärr flyttat tillbaka till Sverige), Camilla har en kompis som heter Hong (nu är hon snudd på en kompis till mig oxå). Hong har en man som är född i tysklad och driver här nere i Shanghai tillsammans med några andra ett företag som säljer krav markta grönsaker. Han och några andra har startat en liten resturang väldigt nära oss där de säljer sallader, mackor, soppa, kakor, joucer m.m.
Hong visste vem jag var och vad jag gjort innan vi flyttatde ner hit och på den vägen är det,nu bakar jag kakor till denna resturangen lite då och då. Bla igår kväll.
Det blev silvia kaka, havredrömmar, coccostoppar och en egen varriation av mör kaka m en choklad godis i mitten.


Zets meny.Sugna?
Kakor i massor, med tanke på att vårt kök inte är så stort så ser det lätt ut som ett bombnedslag när jag är i farten. Här är det dock uppstädat.


Molly har snart två lapptäcken.

När Kate & Stefan skulle bli mormor & morfar för första gången så sydde jag ett täcke, ett två könat babytäcke blev det, visste ju inte vilken sort det skulle bli som tittade ut.
Jag var lite osäker på hela progektet, visste ju inte alls om Emma & Klas skulle uppskatta detta täcke, men det gjorde de antagligen för Molly (el om det var hennes mamma) önskade sig ett större. Tro inte hon riktigt fattade vilket jätte progekt hon önskade sig. Men kul är det!
Det blir inget jätte täcke, men tillräckligt stort för att min kunskap ska sätta sig lite på prov. Många anser att ett dubbeltäcke är ett jätte progekt och det kan jag hålla med på men ett sådant progekt ger jag mig inte in på själv.
Nu är det som sagt ett lektäcke som håller på att ta form. Kate har lärt sig att skära tyger med kniv och med hjälp av den fiffiga linjalen och skärplattan. Så när vi skapade framsidan så skar Kate & jag sydde, guu vad fort det går när man hjälps åt!
Nu har det dock kommit till det stadiet som jag tycker är mindre kul, att quilta ihop eländet. Men innan dess måste man stryka allt och plaser ut det slätt och snyggt. Jag bruka fuska och bara nåla ihop alla tre lagren med matrial men nu när det är så stort och man kankse kommer att vika ihop det så gjorde vi efter alla konstens regler och tråklade ihop det, ja du mamma, du läste rätt: tråkla!
Få se vilken dag vi börja med att quilta ihop det och hur många timmar det kommer att ta...
Men det viktigaste av allt är att Molly & hennes föräldrar kommer att gilla det och använda det!Nu börja Mollys täcke ta form.


Mormor Kate tråkla ihop alla tre lagren för att sen ska vi quilta ihop det. Hade du ont i knäna?


Weitang.

I tisdags var det dags för Weitang igen, det var Charlotte som skulle dit innan hon flyttar hem till våren och frågade om jag inte ville följa med.
Tack!
Vi var sex förväntansfulla tjejer som gav oss iväg mor pärlpalatset, vissa av oss köpte färdigt och vissa av oss på sträng, el både och som jag.
En hel dag kan man kalla det när man lämnade lägenheten kl 08 för att ta t-banan och apostlahästarna till Charlotte och var hemma 18.20, då efter att ha åkt runt hela Shanghai. Det regnade så chaffisen körde hem  oss alla och någon måste ju vara sist ut och det blev jag. Jag satt där och intalade mig själv att: här inne är det varmt och skönt och jag slipper vara ute i regnet och trängas med alla andra. Men guu vilken trafik det var då! Marks att jag bruka vara inne den tiden på dygnet

   
Det finns lite att välja på om man säger så!


När man shoppar hårt så måste man ha lunch, matsäck.


Jodå, vi var innomhus och handlade pärlor men i de stora lokalerna som inte var uppvarmda blev det kallt!
Tur att man har bra kläder!


   
Shopping på hög nivå.
Imitten: Åsa ser mycket nöjd ut över sitt nya inköp!


Dalahästar i vårt kök.

För någon vecka sedan var jag & Ellen ute på en marknad som kallas gardinmarknaden och då hittade jag ett jätte häftigt tyg med dalahästar på. Hade gensast bilen klar för mig vad jag skulle göra, nya grytlappar och handdukar.
Ellen såg min entusiast med dessa dalarhästar så när vi träffades dagen efter för att äta lunch och fira min födelsedag hade hon köpt två dalahästar till mig, de hade hon hittat på ännu en marknad.Tänk er, hitta dalahästar i Kina, ja de ser väl inte riktigt ut som de klassiska dalahästarna men ändå.Nu har vi ett riktigt klassiskt svenskt kök, känns kanon!
Tänk så lite man kan behöva för att få lite svensk skännsla.


 
Det var lika bra att sy två handudkar så när den ena ligger i tvätten så kan den andra assistera.


BodyPump.

Det var två år sedan sist, men nu är första bodypump passet gjort här i Shanghai.
Tro inte riktigt ,att jag fattde hur bra man hade det i Anderstorp, där var några tjejer som bildat en förening och utbildat sig inom Less Mills. Superduktiga tjejer som kunde sparka igång vilken trögboll som hällst med sin glädje.
Tittade runt lite i början efter ett gym med Less Mills och hittade ett i vår när het men var dyrt som skrutt. Så gick tiden, i somras lovade jag mig själv, att i höst måste jag ta tag i det här med träningen för det var så tråkigt att träna. Rörde knappt på mig på hela hösten, så jag lovade mig själv en gång till, under jul, att nu måste jag ta tag i detta progekt. Och nu är det som sagt gjort.
I söndags var Mikael med och kollade in ett gym som jag var och tittade på i höstas och det såg lika bra ut nu om det gjorde då, nu är jag medlem och igår gjorde jag mitt första pass. Var ödmjuk mot mig själv och slängde inte på så mycket vikter som jag använde förr och det känndes ganska bra förutom de där hemska utfallen, de har jag alltid hatat för det är min savghet! Redan när jag skulle ta mig upp till omklädningsrummet kände jat att mina lår, de gör ont! Kännde mig som en gammal tant som stapplade sig uppför trapporna.
När jag tränade i Anderstorp var det nästan bara jag som duschade där, det var det inte här om man säger så, guu vad många nakna kineser!
Rulltrapporna går oftast bara ner i tunnelbanan och inte upp, på just den nedgången jag använde för att ta mig ner till tunnelbanan efter träningen var det tvärt om, guu så ont det gjorde i benen. Kom till pärongen, läste lite snabbt på skylltarna och trodde i min enfald att jag lärt mig vissa namn på stationerna så tåget kom jag jag klev på, men som tur var så lyssnade jag på rösten som sa: nästa staion är ......, guu jag har ju åkt på fel  håll! ja ja det var bara till att stiga av och tur hade jag för det var bara till att kortsa perongen och kliva på nästa tåg som tog mig hem.
Stupade i sängen och sov gott!

Ojojoj som det kan gå....

En tjuv bröt sig in  i ett hus en natt.
Tjuven lät ljuset från ficklampan lysa runt för att se om det fanns några värdesaker där, när en röst sade:
”Jesus vet att du är här”
Han hoppade nästan ur sitt skinn, släckte ficklampan och stod alldeles stilla
 När han inte hörde mer ljud, skakade han på huvudet och fortsatte leta efter värdesaker.
Precis när han plockade ut stereon för att ta bort sladdarna hördes en klar stämma igen:
”Jesus tittar på dig”
Han stelnade till och lyste runt i rummet för att lokalisera var ljudet kom från.
Slutligen, i hörnet av rummet, fick han syn på en papegoja. 
Var det du som pratade, frågade han papegojan?
”Yep” sa papegojan, ”jag bara försökte varna dig, för han kollar dig nu”
Tjuven slappnade av. ”Varna mig, va. Vem i hela världen är du?”
”Moses, sa papegojan.
“Moses?” skrattade tjuven. “Vem I hela världen skulle ge namnet Moses till en fågel?”
”Det är samma människor som skulle döpa en Rottweiler till Jesus 
  
  
 


DISCO!

Vår lägenhet är inte den mest ideala när det gäller att ha radio el högtalare så det täcker hela lägenheten. Hade vi varit hemma hade vi säkert dragit sladdar och haft oss, men här, där man knappt få hänga upp något på väggarna, då blir det knöligt.
Vi hade tåv små högtalare som vi köpt på någon marknad för en mindre slant, de höll ingen högre klass, men de fick duga. Så en em så la de av. Det blev väldigt tyst i lägenheten för datorns högtalare är bara tillräckliga när man sitter framför den, inte då man fixar i köket.
I lördags tog vi oss ut till elektronik "hiet", det är verkligen ett ställe gud glömt. Man får vara laddad för att kara av att gå där! Vi provade högtalare tills jag var helt snurrig i bollen och kollade priser.
Har ingen aning om detta var prisvärt el inte, men det skände ok för oss.
Nu spelar vi här för fulla muggar så jag hoppas nästan på att lg under oss är tom för annars kommer de nog snart att klaga.
Ska bli spännande att se hur länge dessa håller, jag har sprängt mer än ett par högtalare i mina dar. Då satt de i bilen, så det kankse är skilnad mellan bilhögtalare och "vanliga" högtalare.Frukten har fått konkurans om platsen på bänken.


Fre kväll.

Fre kväll, Mikael kom inte hem förrens vid 19.30-tiden men vi hann med gymmet en runda innan vi satte oss i soffan och intog den goda korven tillsammans med potatismos, sallad och rödvin. På tv var det förra veckans let´s dance. Tala om perfekt fre kväll!

Felstavat och felformulerat.


Det här med stavning är ju inte min starka grje så dessa sitat skulle lika gärna kunnat komma från mig, el? Nää det hoppas jag faktiskt inte!


Mellanmål på Ikea.

Ibland lider jag lite med Sara.L som få stå ut med både det ena och det andra i mat väg på sin arbetsplats. Förutom deras lite ovanliga matvanor i våra ögon så är de tydligen väldigt snälla och rara, tur är väl det.

När jag börjar tråna efter eftermiddagsfika plockar mina givmilda kollegor fram det ena förslaget efter det andra. Det senaste budet var kycklingtår. De smaskade och njöt i fulla muggar av denna delikatess. Jag tappade aptiten.

 


Sant el inte, men kul!

Om nedanstående är sant eller inte låter jag vara osagt, men ett jävla gott skratt får man!

 

Ja, tro't den som vill men enligt uppgift är det här hämtat från Stockholms tingsrätt...


Advokaten: -Är Ni sexuellt aktiv?
Vittnet: -Nej, jag bara ligger där...


Advokaten: -Vilken är Din födelsedag?
Vittnet: -Den 18 Juli.
Advokaten: -Vilket år?
Vittnet: -Varje år.

Advokaten: -Hur gammal är er son, han som fortfarande bor hemma hos er?
Vittnet: -Jag minns inte riktigt, 38 eller 35?
Advokaten: -Hur länge har han bott hos er?
Vittnet: -I 45 år nu...

Advokaten: -Vad var de första er man sa till er i morse?
Vittnet: - Han sa "Vart är jag, Mona?".
Advokaten: -Och varför bekymrade detta er?
Vittnet: - För att mitt namn är Susanne...

Advokaten: - Säg mig, doktor..., är det inte så att om en människa dör
i sömnen, så vet hon inte om det förrän morgonen därpå?
Vittnet: - Blev du verkligen godkänd som advokat?

Advokaten: - Var du närvarande när du blev fotograferad?
Vittnet: - Skojar du med mig?


Advokaten: - Så barnet blev alltså till den 8 Augusti?
Vittnet: - Ja.
Advokaten: - Kan du redogöra för vad du gjorde vid denna tidpunkt?
Vittnet: - Eh..., jag blev knullad...

Advokaten: - Hon hade alltså tre barn, stämmer det?
Vittnet: - Ja.
Advokaten: - Hur många av dessa var pojkar?
Vittnet: - Ingen av dom.
Advokaten: - Var några av dom flickor?
Vittnet: - Skojar du med mig? Jag tror jag behöver en ny advokat. Herr Domare, kan jag få en ny advokat???

Advokaten: - Hur avslutades ert äktenskap?
Vittnet: - Genom döden.
Advokaten: - Och vems död var det som avslutade äktenskapet?
Vittnet: - Vems död tror DU avslutade äktenskapet?

Advokaten: - Doktorn, hur många obduktioner har ni genomfört på döda människor?
Vittnet: - Alla mina obduktioner har varit på döda människor? Vill ni att jag skall upprepa det?

Advokaten: - Minns ni vid vilken tidpunkt ni obducerade den döde?
Vittnet: - Obduktionen påbörjades kring klockan halv nio på kvällen.
Advokaten: - Var herr Danielsen död vid denna tidpunkt?
Vittnet: - Nej, han satt på bordet och undrade varför jag obducerade honom...

Advokaten: - Doktor, innan ni påbörjade obduktionen, kollade ni om den döde hade någon puls?
Vittnet: - Nej.
Advokaten: - Kollade ni blodtrycket?
Vittnet: - Nej.
Advokaten: - Kollade ni om den döde andades?
Vittnet: - Nej.
Advokaten: - Så det kan alltså ha varit så att patienten var vid liv när ni påbörjade obduktionen?
Vittnet: - Nej.
Advokaten: - Hur kan ni vara så säker, doktorn?
Vittnet: - För att patientens hjärna låg i en glasburk på bordet bredvid.
Advokaten: - Jag förstår, men kan det inte ha funnits en chans att patienten fortfarande var vid liv?
Vittnet: - Jo, det kan tänkas att patienten var vid liv. Och jobbade som advokat.      
               


RSS 2.0