Hemma

Vi avslutade "vår terminen" i Shanghai med att gå ut och äta på vår favorit resturang, Thai Gallery. Ligger ett par kvarter från vårat. På vägen dit studerade vi de pyamasklädda människorna som dansade i parken, någon blandning mellan bugg och foxtrott.
Maten smakade som vanligt gott! Väl hemma intog vi TV soffan och tittade på Allsång på Skansen, men vi somnade båda två innan det var slut.
Taxi till flygplatsen, in chekningen gick bra trots tunga väskor. Lite lunch och sedan var det bara att inta flygstolen. Problemet var bara att den befarande tropiska stormen drog in när vi skulle starta så flygplatsen stängde. Där satt vi i planet i två timmar, utanför regnade och blåste det. Planet stod inte stilla på marken pga av vinden, det liksom studsade.
Äntligen kom vi iväg, men de fem första timmarna var berg o dal bana! Inponerad av att flygverdinnerna kunde servera oss mat, det dröjde dock två timmar.
Väl i Frankfurt blev det till att omboka anslutningsflyg, springa mellan terminalerna, kom flåsande fram till yttligare en säkerhets kontroll där snigel farten existerade. Mikael sa att vi hade brottom: - Det tar den tid det tar. Jo, jag tackar jag! Mikaels jeans knappar tjöt, skorna tjöt, datorn skulle extra granskas och f#n och hans moster. Vi hann med anslutningsflyget och på Katsrup väntade mamma Inga-Lill och pappa Bengt.
Så efter 23.5 timme nådde vi Siggebo, lagom sletna och trötta.

Plastpåsar

Hemma försöker jag använda samma ica plastpåse mer än en gång eller en präcktig tygpåse, likaså här. Här har jag även min dra-mat, ytterst praktiskt!
Men här är det annorlunda, de flesta andra, typ alla bär maten i super dåliga plastpåsar. Köper man två liter yoggi behöver man ha dubbla påsar för annars klara de inte den oehörda tyngden av två lite yoggi.  De är snudd på sämre än våra fruktpåsar vi har hemma. Men nu äntligen är det slut på dessa dåliga påsar!
Den 1 juni infördes avgift på påsarna och de man köper är då av mycket bättre kvalite. Jag hoppas att många anväder sin "dyra" plastpåse mer än en gång. Påsen kostar nämligen hela Y 0.30.
De handlar nog inte som vi, vecko handling eller åtmindstånde mer än vad man behöver just nu. Tro inte de har kylskåp som vi, utan de handlar det de behöver nu och allt de dra hem är i dessa dåliga plastpåsar som bara slängs.
Man ser oxå oehört många som kommer med sin frukost, lunch eller middag i engångsformar i en liten påse. I bland ligger maten direkt i påsen. Och tala inte om alla dessa tee plastmuggar eller plastflaskor som går åt på en dag. Allt tycks vara i engångs format här nere. Man blir rent deppig när man ser och tänker på det.
Men som tur är har de tagit ett steg i rätt riktning och det då med handlepåsarna som gå att använda igen eller varför inte köpa sig en tygpåse som man kan ha i år?

Klippning

Tänkte att det var lika bra att klippa sig innan man åker hem, och så går ju tiden lite fortare när man gör något oxå.
Förra gången jag klippte mig kostade det Y80, när Mikael klippte sig och fick massage och allt vad det nu var på två timmar kosade det Y60. Jag klev glad i hågen in till frisören, visade med handen att jag ville klippa mig.
Först tvättade de håret och då fick man oxå lite huvud massage. Så var det då dax för klippningen. Förra gången och förra mannen hade väldiga problem med att hålla koll på både sax, kamm och hår. Han kammade, kammade, kammade och klippte några strån. Det tog evigheter och resultatet var inte revultionerande. Men killen idag, där var det skillnad. Han hade en hel portfölj med olika saxar i olika fodral. Det var inte första gången han klippte en långhårig människa, han jonglerade kammen och saxen som han vore jonglör. Resulatet blev bra!
Då till betalningen, de sa Y20. Jag tvekade att jag uppfattade rätt, så jag bad dem skriva ner det. Jo det var rätt, Y20. Jag blev så glad över priset och resulatet så jag gav frisören en tia i handen efter betalningen. Vet inte om han fattade att jag var nöjd, men man kan ju hoppas på det?! Jag gjorde tummen upp och det bruka de fatta, ett gångbart tecken världen över.

Hemlängtan!

Hemlängtan!
Har inte kännt en unns av hemlängtan innan, men idag! Timmarna idag har bara segat sig fram, jag kunde ju börja på något nytt roligt sy progekt,  men lusten finns inte.
Mikael har heller aldrig haft hemlängtan men när jag pratade med honom innan och jag sa ordet, hemlängtan. Så sa även han, humm jag längtar oxå hem.
Men nu är det dax för gymmet och sedan är det torsdag och det betyder packning och SEN, sen är det fly dag.

Stäng inte av vår AC!


Låt våran AC vara påslagen

Vi har hört mer än en skräckhistorie om när folk kommer tillbaka hit från sina semestrar och öppna lägenhets dörren och varmen och fukten slår emot dem. Och när de senare oxå öppnar gadropsdörrarna så hänger kläderna där gröna av mögel p.g.a att någon klåfingrig städerska ha stängt av ac,n.
Så en snäll kille i repan skrev ner tre tecken som tydligen betyder: stäng inte av/ stäng inte dörrarna som jag sedan kopierade och har nu satt upp på alla gadropsdörrar och på ac reglagen.
Ska ut och köpa fler torrbollar idag, har redan några utplaserade och fler ska det som sagt bli.
Hörde om en som köpt en avfuktare, borrat hål i vattenbehållaren, monterat på en slang och lett slangen till ett avlopp. Så stod den på hela sommaren och sörplade fukt.
Våra städerskor har aldrig stängt av ac, n för oss. Men nu, de senaste gångerna de har varit här så har inte jag varit hemma när de varit här och när man kommer hem är alla avstängda. En annan tjejs städerskor släcker alla lampor och stänger av alla ac även om hon är hemma när de lämna lägenheten. Hon har suttit och läst några gånger när de gått, så där bilr hon sittande i mökret med boken i handen. Fatta inte varför de ska på och pilla, de betalar ju ändå inte vår elräkning så de kan ju blanka f.. i att pilla!

Dessa tecken betyder: stäng inte dörrarna.


Cyklar & moperde

Trafiken liknar mest ett KAOS! Vad grön gubbe, rött eller hänsyn betyder verka inte många veta vad det betyder här nere i Shanghai. Att gå över ett övergångsställe när man har grön gubbe betyder absolut inte att man går säkert! Svänga höger får man göra i alla lägen och att cyklar och mopeder oxå borde lyda under samma regler som bilarna ha vet inte många.
Men när  man går på trottoarerna (när möjligheten finns vill säga) kan man känna sig någorlunda trygg, då kan man ju studera allt och alla. 
Som deras transporter av godds, att tex transpotera bräder, gasflaskor, brödkatronger eller stora lass med frukt tro jag inte många hade gett sig på att göra hemma. Men här verka de inte se problemen med att frakta plankor på en moped, även att lasten stack ut flera meter på vadera hållen. Tyvärr kunde jag inte se när han skulle svänga, det hade varit intresant.
På väg ner till affären tidigare idag så såg jag en rolig syn där jag snällt gick på trottoaren. Förbi mig cyklade en kille, ciggaretten i munjipan, "bygghjälmen" på knoppen ( det såg ut att vara av den högkvalitativa varrianten för Y8) i handen höll han en liten hink med röd fäg i, penslen lutade mot hink kanten. Undra hur längde det tog innan penslen hade trillat ner i fägen och simmade runt? Vem skulle ens komma på tanken hemma att cykla omkring med en spann med färg i, det var ingen färgburk med grep och lock på, utan en vanlig liten plast hink.

El-lednings rondell


El-lednings rondell


Midsommarhelgen

Midsommarhelgen och nyårsdagen har ungefär samma status, latmans dagar! Inte gjorde vi många knop, mådde heller inte dåligt, utan mer - helt tillåtet att inte göra något!
Vi lyckades med att ta oss till gymmet och senare på e.m. till Anna & Robert och intog deras pool. Solen visade sig nästan mitt på dagen i lördags men när vi badade så var det mulet! Men varmt så vi led inte, jag hade dock tänkt skaffa mig lite solbränna till den stora festen hemma den 5/7 då storebror blir en äkta make till Jenny. Den fina solbrännan jag låg inne med när vi kom från Turkiet är liksom ett minne blott.
I söndags skulle Mikael, Robert och Mats spela tennis, nyinköpta rack och glada i hågen gav de sig av. Jag och Anna intog massagebänkarna, jag lyckades få en totyrare. Det var nära att jag hade rest mig och lämnat rummet, visst jag är öm och har ont. My fy sa... vad hon hittade ömma pungter. När vi återvände till deras lägenhet lagom såsiga och ömma satt där tre nyduschade glada herrar och väntade på att vi skulle komma hem så vi kunde gå och äta. Det hade regnat på dem hela tiden och banan blev lika hal som  en skridskobana så de hade gett upp efter 1 timmes spel.
Men med lite god mat i magen så mådde vi alla bra igen.
På kvällen satt jag och Mikael på balkongen och studerade storstaden, det var regnigt och grått, men endel såg i allt. Vi kostaterade att vi har det bra, träffat endel roliga nya vänner, bor i en av världens största städer, just firat en ovanlig midsommarafton och på fredag ska vi åka hem till Sverige.

Dygns-temp under midsommarafton

Dygnstempraturen var mellan 26.2- 37.9 grader midsommaraftons dygnet. Det var sol dis men sent på e.m/ kvällen kom det regnskurar.
Dastu liknande varme!

Glassjordgubbstårta var det närmaste jordgubbar vi kom


Maten var nästan godare här än hemma! Och trevlig hade vi oxå!


Fint bord fixade vi, gul/blåa blommor dagen till ära.


Potatisen smakade bra!


Glad Midsommar! Även vi hade sånghäfte


Torsadg kväll på Nanjing Dong Lu


Midsommarafton imorgon?

Ja det påståss ju att det är midsommarafton imorgon, men inte vet jag om jag känner av något specielt?
Inte mer än att vi planerat att ha fest hos Anna och Robert med sill och snapps. Pojkarna jobbar ju som vanligt så vi få äta sill på kvällen istället för på lunhen. Men jag kom just på att antagligen så äter vi sillen på lunchen ändå,  då om man räkna i svensk tid. Ca kl 19 här blir ju 13 hemma så vi äter sill tillsammans ändå. komiskt.
Det är ju som vilken fredag som hällst här nere så det är bara för pojkarna att knega på.
Säga vad man vill om det där jätte varuhuset som finns över hela världen, men det är ganska fantastiskt ändå! Vad skulle vi annars köpa sill och snapps?
Knäckebröd finns lite här och var i de internationella matbutikerna, men att få tag i en bit ost är svårare. Färdigskivad coh styckförpackad finns nästan överallt, men den är ingen höjdare.
Potatis finns, men att hitta god potatis är svårare och det är ju rätt svårt att se det på utsidan av en potatis om den smaka som hemma eller om den smaka apa.
Gräddfil- skykt från listan! Vi få ta cream frech eller smör. Gräslök? En liknande varriant eller få det bli persilja, dill till potatisen kan man få tag i om man har tur, så jag hoppas på tur i e.m.
Öl till snappsen, öl finns överallt, men då snacka vi lättdrucken öl. Öl som hemma finns bara typ: ja just det IKEA! Spendrups old gold!
Några gula servetter fick vi inte tag på, men jag och Anna ska ta oss till blomstermarknaden imorgon e.m. och göra små blå/gula blomster dekorationer som vi ska ha på bordet.
Undra om man ska slå till med en krans oxå eller blir det kankse bara en blomma i spännet? Det sista lät ju helt klart smidigast.

Undra vem av oss som får bäst väder?
Just nu är det + 27 grader här och fuktigt! Det kom nyss en regnskur, men nu håller det uppe, solen orka nästan tränga igenom målnen och smoggyn.

Trevlig midsommar på er!

Vår balkong börja likna en jungel tycker Mikael, själv ä jag ganska nöjd!


En av alla små butiker som säljer tyg, knappar, band och andra sytillbehör


En av alla små butiker som säljer tyg, knappar, band och andra sytillbehör


Aldrig +40 grader

Även om man är lite risig fortfarande så pallade jag mig ut igår e.m., det var urtrist att sitta själv hemma så jag begav mig iväg till Anna.
Trevligt som vanligt och efter en stund så dök även Robert upp. Då vi kom på tal om tempraturer. Mamma Astrid hade sagt att det regnade hemma och var + 10 grader, inget toppen väder precis. Vi är rätt trötta på regn här, men skillnaden är att vi har regn och + 25 grader varmt.
Då Robert sa att Kineserna eller om det bara gällde Shanghai, det våga jag inte säga, men de behöver inte jobba när det är över + 40 grader. Och det är ju staten som bestämmer när det är över + 40 grader, så det bli det aldrig. Det är aldrig varmare än + 39 grader. Jag frågade Robert: så när vår termometer visar + 43 grader så är den fel? Fel kallibrerad fick jag som svar.
Ja det är ju bra när staten alltid har rätt, då behöver man ju inte ifrågasätta.

Den lilla termometen


Rötmånad

Hörde en teori om varför så många är lite halv krassliga just nu här nere, det är Shanghais rötmånad. SWE har väl den i augusti och här är den tydligen i juni.
Locket ligger liksom på, väldigt tätslutande för tillfället! Det är någon dag som det blixtrat till och solen lyckats ta sig igenom men för det mesta är det bara grått! Grått, regn och ca 28 grader. Oftast så ser man inte toppen på skyskraporna, de döljer sig i mjölken där uppe.
Visste det är ju bättre att det är 28 grader och regn än 10, men jag som trodde jag hade flyttat till Maldiverna eller något liknande. Nää det fattar jag väl att storstad med ca 20 miljoner inv. inte är en solig sandstrand, men lite mer sol hade inte varit fel.
Om man förstår på de som varit här ett par år så har det varit ovanligt dåligt väder denna våren och då fodras väl bakterierna fint.
Och en annan stor bov är: AC,n.
Jag försöker att inte ha kylskåpskallt i lägenheten, just för att inte bli sjuk. Men den inställningen har inte alla, tex han som jag bor ihop med. Så efter denna lilla sjukdoms period så kankse min vilja går igenom?

Undra vad det ska vara nyttigt för att balansera en bambustav på huvudet?


Sjuk

Hur kul är det att ha ont i halsen och lite feber? Inte alls kan jag meddela! Mikael kom hem i torsdags kväll och var nästan hög på ipreen för att orka hela dagen, men i fredags så låg han som en klubbad säl. I lördags började han piggna till och jag fick mitt. I går söndags var det min tur att känna sig som en klubbad säl. Hade tänkt uträtta lite ärende idag, men jag ger mig inte ut och stångas med en massa kineser när man mår så här, så det får bli en annan dag.

Det hade samlats mycket folk för att titta på SWE-Spanien


Hela gänget samlat framför TV,n och varsin öl i handen.


SWE - Spanien

Kl 18.30 kom Kate & Stefan, Anna & Robert, vi började ladda här med en fördrink eller rättare sagt, öl och whisky. Sen bar det var till en Italjensk resturang, god mat i goda vänners lag!
Sen var det fotboll på storbilds TV. Det är en sport bar (hur nu en bar kan vara sportig?) där de sänder alla matcherna på mer än en TV apparat.
Servitrisen såg helt livrädd ut när hon stod där i ett hörn och visste inte hur hon skulle bete sig. Bla så kunde hon inte servera is vatten till oss för det var för mycket folk ivägen, men Robert följde med henne och tillbaka kom både Robert och vattnet. Så han kunde!
Allt var ju frid och fröjd tills det där sista målet! Stefan var väldigt upprörd hela vägen hem hur detta kunde ske. Så han kunde nog inte somna på flera timmar efter detta, tro han satt vid datorn och läste kommentarer och inlägg om matchen. Vad Mikel gjorde medans han att uppe till kl 04.30 det fattar inte jag. Han själv sa att han tittade på den andra matchen, Ryssland mot, ja just det?
I fredags låg Mikael i feber och hals ont, idag är det visst min tur. Så jäkla tråkigt!
Sitter här med en kopp te med honung i, igår drack jag ju whisky så jag borde ju vara hur frisk som hällst?!

Nationalsång!


Så fina ni blev pojkar när ni bytte ut skjortan mot SWE tröjorna!


Det är väldigt viktigt att använda paraply mot solen, särskilt när man går i skuggan av en upphöjd väg


Toalettstäderskan har tagit sig en tupplur i städskrubben


Oehört läckert!


Säkert skönt, men inte SNYGGT!


Marknader

Kan förstår att vissa fundera hemma om det bara finns marknader här, nej då! Här finns så fina shoppingcenter som är fyllda av lyx och varorr som kostar skjortan.
Men till dessa marknader, de är inte som våra marknader hemma på gatan utan mer som ett sunkigt varuhus med bås eller små butiker om man så vill. Så marknader här som glasögonmarknaden, tygmarknaden, barnklädersmarknaden osv................................... är något mellan ting mellan marknad och varuhus. Så jag shoppar inte riktigt på gatan iaf. Men de är lite konstiga att de trycker ihop allt av samma slag under samma tak, inte som vi tänker lite utspritt och lite av varje här och där.
Så idag visade Ingrid mig barnklädersmarknaden, man blev alldels tokig i alla små söta klänningar, skor och tröjor. Det ena finare än det andra, men jag tyckte det var lite för dyrt så jag fick inte med mig så mycket hem för jag var för snål.
Vi har ju tre små söta gudbarn som ska ha adventskalender-paketkalender, och det krävs endel saker då. Så idag var det inhandling av praktiska saker som förhoppningsvis uppskatts av åtmindstånde föräldrarna. Nu är det "bara" de roliga sakerna kvar att handla.

Utsikten från M on the Bund. Tornet med kloten på är TV tornet, ett av stans kändaste landmarken.


Afternoon tea på M on the Bund efter kulturkvateren.


Jag, Åsa,Staffan och fotografen Mikael var kulturella och gick bland konstnärer en hel e.m.


Det var mycket fotande i detta kvater, här var en tjej som posserade.


I lördags var vi kulturella & strosade runt i konstkvater tillsammans med Åsa &Staffan.


Regn o åskoväder!


Regn & åskoväder!

Igår, lör var vi ute på tygmarknaden och skulle hämta hem skjortor som vi beställt åt våra storebröder. Hungriga blev vi så när vi var färdiga på marknaden så skulle vi ta oss snett över väg och äta på KFC, då hade himlen öppnat sig, vi väntade en liten stund och då lugnade sig regnet och vi tog oss till KFC. Men när vi skulle därifrån, då REGNADE DET! Vi stod där och såg hur vattnet steg på vägen och nådde trottoar höjd ganska fort. Träden nästan låg ner av vinden och mörkt hade det blivit utanför. Vi drack en kopp kaffe och hoppades på att ovädret skulle dra förbi, men tillsist så gav vi upp. Jag fick tag i tre sopsäckar, en till alla nya skjortor och varsin till oss. Så gav vi oss ut för att försöka nå bilen som stod en bit bort. När vi varit ute i regnet i mindre av 1 min så var vi totalt dygnsura! När vi skulle gå över ett par övergångställe så gick vi i vatten som var över anklarna på oss. Slängde av oss sopsäckarna och hoppade in i bilen på två röda secunder och på den tiden hann bilen bli dygnsur även innuti. Där satt vi en tund och pustade ut, torkade upp lite vatten med hjälp av ett par servetter och sedan började färden hemmåt.
Tänk om trafiken kunde flyta lika fint jämt som den flöt under ovädret. Alla tog det lugnt och hjälpte in varandra i de olika filerna, förutom allt vatten så var det riktigt bekvämt att köra sa Mikael.
Sent på kvällen regnade det KRAFTIGT fortfarande! Det måste ha kommit oehörda mängder regn de timmarna det höll på. Men då satt vi inne och hade inte ont av det. Men att vädret kan växla så fort?!

På vägarna stod det ca 15 cm vatten. Lite läskigt att köra i allt vatten.


Igår, Lör kom ett fruktansvärt regn & åskoväder!


Swedeladies presidenter. Anki & Maggda, de gör ett toppenjobb!!!!


Vi åt god lunch tillsammans!


Sedeladies presidenter, Anki & Maggda. De gör ett toppenjobb!


Hela brännbollsgänget, vi fick många åskådare som antagligen funderade på vad vi höll på med.


Hela brännbollsgänget, vi fick många åskådare som antagligen funderade på vad vi höll på med.


Vatten tankning! Det var väldigt varmt att springa!


Tro det eller ej, men jag gjorde mer än ett helvarv. Vårt lag vann!!!!


Kate & Ingrid firar nationldag.


NATIONALDAG! Swedeladies träffades utanför Zhongshan Park för att spela brännboll. Else-Mari hade gjort en SWE gubbe.


AC installatören på våning ca 20 med fritt fall

AC installatören på våning ca 20 med fritt fall

AC installatören på våning ca 20 med fritt fall

AC installatören på våning ca 20 med fritt fall

AC repratören/installatören

Satt på vår balkong i e.m. och hörde hur det bankade ganska nära mig. Naturligtvis så tittade jag ut över stan och letade efter det som lät och där på grannhuset satt en kille gränsle över ett ac agrigat och fixade. Jag försökte räkna ut på vilken våning han kunde befinna sig på, jag satt på våning 16 och han var högre upp än jag. Räknade fönstrena och kom fram till att han borde vara på våning 20 ungefär.
Jag kunde inte gå in förrens han fixat färdigt och klättrat in. Det såg ut som han hade någon typ av sele, det liknade ett par hängsle. Och jag tro han hade ett rep som förhoppningsvis var fastsatt ordentligt. Men sen såg det ut som han knöt upp repet och slängde in det och sen reste han på sig och stod där på agrigatet ett par minuet och tittade sig runtomkring. 
Även om jag hade haft sele och liner som skulle klarat av flera ton så hade jag alrig krupit ut på den där ac och satt mig. Hur vet man att de där stagen som håller ac även håller för mig? Visst, det var inte den tyngsta kinesen de släppte ut på agrigatet, men ändå. Sen kom nästa tanke, tänk om man kommer och går på gatan och ett sådant där agrigat skule trilla ner, nää fy tusan.
På vårt hus är agrigaten inbyggda, de sitter bakom en dörr på vår balkong. Så de stör en inte, men på de felsta hus så sitter de lite var stans, de är inte snygga.
Och något som är riktigt snyggt och säkert mycket praktiskt är dessa hål i väggarna de måste göra för att dra in kablar från agrigatet. Hålet är säkert dubbelt så stort som kablarna, men inte tätar de hålet i många fall. Nää de låter det vara öppet och luften strömmar fritt in och ut. När det är kalt ute så får de lite extra kyla och nu när det är varmt, då får ac,n jobba lite extra. Jag såg en fin tätning en dag, den bestod av tidningspapper. Det måste vara väldigt effektift.
Men när jag tänker på det så tro jag nästan att de tätade med tidningspapper hemma förr, att när vi renoverade hemma hos mamma och pappa så tro jag att vi fann tidningsapper lite här och var. Så det kanske inte var så konstigt ändå?

"Resväskor"

Dessa väskor eller snarare påsar är väldigt vanliga här nere. De bär och konkar på sina påsar. Oftast så är de trasiga så de har lagat dem med snöre, plastfilm eller kör de dem på en liten vagn. Det med en liten vagn är ju smart, mindre smart är det nog att släpa säcken efter sig på asfalten, tro inte den håller länge med den behandlingen.
Vi har oxå stora påsar, men de är nog inte hälften så stora som dessa. De är perfekta att packa skor i tex när man ska till stugan i Halmstad. Men jag skulle inte vilja ha dem till resväska!

"Resväskorna" är nästan lika stora som de själva


Inne på ett apotek såg vi denna reklamskyllt, undra vad de mer har att erbjuda?

Inne på ett apotek såg vi denna reklamskyllt, undra vad de mer har att erbjuda?

Här knacka de sönder kakelplattorna på vår gästtoa

Här knacka de sönder kakelplattorna på vår gästtoa

Vatten repraton

Igår kväll så ringde de från repan och sa att imorgon på morgonen så ska de komma upp till vår lägenhet och fixa något med vattnet på toan. Jaha, vad ska de göra då, frågade jag? Tro ni jag fick något svar? Vattnet på taoan. Humm jaja, jag brydde mig inte, så idag vid nio tiden kom det in en tjej och tjattlade på, jag fattade ju som sagt inte ett ord. Hon sa något på sin comradio och så ringde det på telefonen. Det var från repan och han sa: vattnet på toan. Jag frågade igen vad de skulle göra. Ja, fick jag till svar. Vad jag än frågade så sa han, ja. Så jag sa bara jaja.
Jag satte mig vid skrivbordet och fortsatte med mina pärlor då det lät som de skulle riva stället, nyfiken som jag är så kikade jag in på gästtoan. Där låg mannen på knä och knackade sönder kakelplattorna under handfatet. Det är ju bra att de bygger in saker och ting så det ser snyggt ut, men borde man inte göra någon liten osynlig lucka eller något liknande så man slipper knacka sönder kakelplttorna på varje våning när något är fel med vattenledningarna?  Jag tog ett kort och sedan fortsatte jag med mina pärlor. Sen kom vinkelslipen fram och nu gick de. Änså länge har vi vatten och golvet ser ut som ......
Alltid när det kommer en fixa kille så har han med en tjej, förr trodde jag att de var en städare de hade med sig. Men idag så stod hon bara och tittade, lyssnade på comradion när de tjattlade på. Hon tyckte säker att jag är mycket konstig människa som gjorde kaffe och macka när klockan visade 10.
Hoppas allt är ok när jag kommer hem från tygmarknaden, ska dit och fixa lite saker åt nära och kära.
I e.m. kommer han med stort H  hem, lyxigt att få pussas på en onsdag.

Stabilt

Stabilt

Kommentarer

Om ni bara visste vad alla kommentarer betyder! Det är så roligt att få läsa ett par rader hemmifrån!
Frida, Klara och mamma Astrid är de flitigaste skribenterna av kommentarer- Tack!

Rolig fest

Att det blev en lyckad födelsedags fest, det har ni nog förstått med hjälp av bilderna!
Stämningen var på topp och de måste haft skoj, för de sista gick hem vid 02.30, sen var det bara att börja röja upp på slagfälltet.
Födelsedags barnet blev väkt med sång och paket, det svenska godiset var poppis. Men skjortan tog visst första platsen, inte illa. Vi ska även gå och se Raphsody in Rock i Båstad i slutet av juli, så han får vänta lite på en av presenterna.
I söndags så gjorde vi inte mer än nödvändigt. Vi tog oss till ett outlett ställe, jag visste på ett ungefär hur man skulle köra. Men för att ta det säkra före det osäkra så frågade vi Stefan W om vägbeskrivning. Först tog vi fel avfart, för att vända var vi tvugna att köra 3 mil på motorväg innan vändningen kom så var det bara att köra tillbaka de där tre milen. Väl på rätt väg missade vi den där skulpturen där vi skulle svänga. Det enda jag minns av vägbeskrivningen var det Carola sa, det hon hade fått berättat för sig när hon skulle ta sig dit första gången: När du ser stjärnorna mot horrisonten, då ska du svänga. Men några stjärnor mot horrisonten vet jag inte om jag kalla det, det gjorde inte Carola heller. Men efter lite om och men så fann vi stället och kläder inhandlades inför storebrossans bröllop. Så nu är det progektet avklarat, hoppas man duger som lillsyrra den dagen?!
Söndag kväll, "så ska det låta" coca cola, jordnötter och lite mat, kan det bli bättre?

Dagen efter, då var det internett poker som gällde

Dagen efter, då var det internett poker som gällde

Stämningen var på TOPP

Stämningen var på TOPP

Stefan W berättade om hur det var att nästan köra ihjäl en melonförsäljare

Stefan W berättade om hur det var att nästan köra ihjäl en melonförsäljare

Födelsedagsbarnet i ny skjorta som var present från mig (Jenny)

Födelsedagsbarnet i ny skjorta som var present från mig (Jenny)

Staffan & Mikael

Staffan & Mikael

Robert var törstig, Anna & Åsa drack vin

Robert var törstig, Anna & Åsa drack vin

Kate & Ingrid uppvaktade med skönsång och present

Kate & Ingrid uppvaktade med skönsång och present

Jenny fick "äran" att följa med på födelsedags lunchen

Jenny fick

Födelsedags lunch på franska Nova på Dagu Lu

Födelsedags lunch på franska Nova på Dagu Lu

Kaffe i solen på Starbucks- GRATTIS!

Kaffe i solen på Starbucks- GRATTIS!

RSS 2.0