Hemlig utflykt.

Nu är det lunch tid denna torsdag och regnet öser ner.
Vi ska ut på hemlig utflykt nu i em, Mikael har fått försenad 35 års present och jag förtidig 28 års present (har aldrig tidigare fått födelsedags paket mitt i sommaren).
Tro att planerarna hade tänkt sig bättre väder än vad det är just nu, så det blir till att packa regnkläderna, en varm tröja och något vettigt att ha på fötterna.
Få se vad vi ska ut på..............

Halmstad.

När vi lämnade bröllopps festen så styrde vi kosan mot H-stad, vi körde små vägar ner för att få se något annat än stor tråkig väg och vi hade inte världens bästa karta men efter bara en liten extra knorr så var vi nere i sommarstaden H-stad. Inget toppen väder mötte oss men gott fika och mysigt sällskap av Ella, Stina, Jenny och Patric.
De åkte hem och våra vänner från Karlstad kom ner, Ulrica, Stefan & Moa. Det blev en lugn sön kväll med gott grillat.
De åkte hem på ons kvällen och innan dess hade vi ätit gott, gått på stan, spanat in fina stugor och haft det bra.
Tor em kom nästa gäng, Martin, Elli & Alva, även dessa dagar åt vi gott, strosade runt och hade det allmänt bra.
Tyvärr har det inte varit något toppen väder, ingen starnd med gassande sol, nu är vi en aning besvikna på vädret.
Elli & Martin lämnade oss på lör kvällen, då flög ordnings fen över oss och hux flux så städade, klippte gräset och klippte buskar i en rasande fart.
Ett besök på Hagöns camping har det oxå blivit, Max & co har husvagn där nu i en vecka så då passade vi på att träffas, toppen med cykelavstånd!
I måndags kom Mikaels föräldrar och tvillingbror ner så nu är det åter fullt hus. Njuta av de sista dagarna innan Mikael åker tillbaka!

Mikaels föräldrars sommarstuga i H-stad, den har vi nu ockuperat i 1.5 vecka.


Jag & Ulrica m rosé. Det har inte varit många solstunder men här lyckades vi fånga en.


Moa & Stefan. Moa håller på att lära sig krypa.


Bröllopp mellan Frida & Håkan.

Bröllopp mellan Frida & Håkan lör den 18 juli kl 14 i Rydaholms kyrka, festen var på Osaby säteri utanför Växjö.
Man började fundera på när man steg upp kl 08 om det är värt att se snygg ut en kväll när man behöver stiga upp i ottan för att rulla håret.
När jag gick runt med spolarna i håret frågade Mikael om vi inte skulle åka och handla någonstans nu när jag var så snygg. Men det blev ganska bra i huvudet efter att spolarna avlägsnat och mamma hjälpt mig att fixa till de där lockarna. Det gick åt en massa spray och frissan höll hela kvällen, inte illa!
Som vanligt hade fam Natzén svårt att komma iväg i tid, men vi hann. Regnet öste ner så jag tackade den som uppfunnit paraplyet. Det var lagom skönt när regnvattnet strömmade in genom de snygga sandalerna man hade på fötterna, men samtidigt så var det kankse bättre det än att bli blöt om strumporna som endel karlar blev.
Vigslen var jätte fin! En och annan liten tår fälldes allt!
Tyvärr så regnade det när brudparet skulle stått på trappan och man lagligt skulle slängt ris på dem, så istället fick vi krama dem när de kommit till festen.
Vi hade packat fika för att ha som mellanmål mellan kyrkan och festen men det var inte så lockande att ha pickninck ute när regnet öste ner så vi hoppade in hos moster Doris och tog våran pick nick där i stället.
Vägbeskrivningen till Osaby säteri var kanon så det gick som en dans att hitta dit.
Lagom till brudparet anlände till festen så höll det upp och solen tittade nästan fram.
Frida hade lurat på mig att jag skulle hålla i "allsången", jag som sjunger falskare än falskat, men men vad gör man när bästa polaren ber en. Därför gjorde vi en mindre bords omplancering innan vi slog oss ner.
Det var en toppen FEST! Och jag hade inte räknat med annat när Kenneth var i farten.
Jag ledde "allsången" med hjälp av musikerna (himla tur att de var med så gästerna inte hörde mig).
Det var en massa talare, spex och på hitt, god mat och gott i glasen!
Sen fick vi ta oss en våning ner och studerade en bra brudvals innan det blev FEST!
Fatta inte hur det kan bli så här: man är så stor och stark på natten, allt är TOPPEN och man mår som en drottning. Så kommer söndagen, och guu vad man mår då.
Sollan (Fridas mamma) hade fixat frukost till oss som bodde på vadrahemmet, det satt som smäcken. Sen hjälpte vi till att städa lite och efter det gav vi oss iväg till Halmstad.

Fam Natzén väntar på brudparet.


Snart är Håkan & Frida man & hustru. Så fina!


Klara & Jenny i kyrkan.


Tur att ni inte hade tänkt åka cab med tanke på att regnet öste ner.


Frida & Håkan intar festen.


PUSS!


Brudensfar, Kenneth var den första talare.


Trevlig middag, ser ut som att brudparet oxå hade det.


Kaffe & tårta. God & jätte fin tårta!


Brudvals. Tro faktiskt ni tagit danslektioner.


FEST! Rock, rock och vrål!


Besök uppe på berget.

Det har blivit en och annan promenad upp på berget och tittat in de snurrande "farkosterna".
Mikael har hunnit med en resa upp till samhället Lesjöfors och ett jobbmöte (det blev dubbelt så lång tid i bil än möte).
Jag har tagit det väldigt lugnt, försökt rensa ogräs mellan regnskurarna och nu kan man nog beteckna det som färdig rensat (för denna gången).
Va med pappa och körde sopor i fre, tala om upp med tuppen! Mikael var hos kompisar i Borås, han gick och lade sig en timme innan jag steg upp.
Nu rustar vi för bröllop med pappiljotter i huvudet, paketerna är inslagna och väskorna ska packas för efter bröllopet blir det Halmstad.

Mikael, Nicke, Wilma & jag uppe på berget.


Vindkraftverken.


Födelsedagskalas!


Försent födelsedagskalas.

När vi nästan varit hemma i ett dygn så var det dags för födelsedagskalas för Mikael! Bättre sent än aldrig!
Vi åt god planka med smarriga tillbehör, ost till dessert och avslutade med Inga-Lills tårsta och kaffe.
Det blev en massa bus med Stina och Ella, perfekt.
En och annan fin present fick han oxå, till och med JAG! Har aldrig fått födelsedagspresent mitt i sommaren innan, men någon gång ska ju vara den första.

Perfekt med farmors tårta & farbror Mikael som mata en.


Glass i stora lass!


Korvgrillning på altanen i Siggebo.


Första skogspromenaden i Sverige.


Äntligen är vi hemma!

Äntligen är vi hemma efter 25 timmar på väg!
Nu är kl 06.15 i Siggebo och det är söndag och här är alldeles tyst, ska nog gå ut och gå sen när jag fått liv i Mikael.
Förseningarna började redan i Shanghai, istället för att lyfta kl 23.35 så blev det kl 02.00 pga att planet från Europa var för senat så det fanns inget plan att flyga tillbaka med. Jag somnade innan planet var i luften för jag vaknade efter någon timme och frågade Mikael om vi lyft, ja svarade han och flinade.
Av naturliga skäl så hann vi inte med vårat anslutnings flyg till Köpenhamn kl 06.30 i Munchen för vi landade inte förrens kl 06.50. Men de hade löst det i Shanghai att vi fick komma till Göteborg istället. Vi fördrev ett par timmar på flygplatsen och sen var det till att gå ombord på en buss som tog oss ut till flyget, men där fick vi inte stiga av för planet hade teckniskt fel och efter en stund så körde de tillbaka oss till terminalen och vi blev inhysta i en liten sal. De skulle fixa fram nytt plan och då fattade man att då rök middagen i Siggebo kl 14. Men 1.5 timme senare än vad som var planerat så satt vi i nytt plan på väg till Göteborg. Väskorna kom snabbt men sen blev det åter en väntan på chaffören som var snäll att ta oss hem.
Det var mycket väntan på denna resa och jag är glad att jag inte reste själv.
Väl i Siggebo kl 15.15 fick vi goo middag och hela fam var samlad så det var jättemysigt!
Robban & Jenny åkte hem på kvällen men då satte vi oss andra på altanen och drack kaffe, åt ny bakade muffins och fick något sött och gott i glaset.
När kl visade 22 satt Mikael och sov i fåtöljen så då blev det sängen.

Klockan är 00.14

Klockan är nu 00.14 och vi sitter fortfarande på flygplatsen, vi skulle lyft kl 23.35 men när vi checkade in fick vi reda  på att planet skulle vara två timmar sent. Därför skulle vi oxå missa vårt flyg till Köpenhamn och tågbiljetterna bli outnytjade.
Det var ganska lång kö till incheckningen och den blev inte kortare när vi väl kom fram till disken, där stod vi i ca 40 min innan de kunde ge oss någon flight till Norden. Först sa de att vi skulle få flyga kl 16.20 från Munchen, hallå, sitta på en flygplats en hel dag! Nää du tack, då erbjöd de att en av oss kunde åka kl 10 och någon ting och den andra kl 16.20, men HALLÅ, vad tro ni igentligen?
Så efter mycket om och men så ska vi nu flyga till Göteborg och snälla Bengt kommer och hämta oss för från Landvetter går ju inga tåg.
Så här sitter vi och slå ihjäl 5 timmar på en stängd flygplats och jag vill sova, jag är trött!

Packat & klart.

Nu är allt packat och klart så snart ska vi ge oss av till flygplatsen.
Vi började dagen med att packa det mesta, sen körde vi ut bilen till Carola & Stefan för att minimera parkeringsavgiften. Den lilla utflykten tog ca 3 timmar, kul varre. Handlade det allra sista och så blev det en stund vid poolen, det vill ju till att vara snygg nu när man ska på bröllop nästa helg.
Med några pannkakor i magen så blir det taxi ut till flygplatsen och jag tro faktiskt inte vi har övervikt denna gången, men man vet ju aldrig vad flygplatsens våg säger.

Sara.W mår bättre.

Efter fem dagar på sjukhus så är nu Sara.W hemma igen. När de varit hemma en natt så var det nära att de åkte in igen, men nu är det bättre.
Hon hade hostat i tre veckor och var inte pecielt dålig på dagarna utan det var på nätterna som det var jobbigt. Hon orkade inte själv få upp allt hon behövde, samtidigt verkade hon pigg för hon åt som hon skulle och var inte grinig.
När tre veckor gått och hon fortfarande hostade så fick de åka till en sorts sjukgymnast för att få lära sig hur man hjälper till att få upp slem och liknande. Men efter yttligare några dagar så var hon ännu sämre på natten och då blev det sjukan. De hittade inget fel på henne men efter att ha rönkat henne så såg de att hon hade dubbelsidig lunginflamation. Då sattes medecin in och sjukhusvistelsen blev längre än planerat, men bättre att vara där än hemma och oroa sig.
Anatgligen blir det inget Sverige för Carola & Sara i sommar för de avrådde att resa med barn under 6 månader som haft lungproblem.
De får se framemot en VARM sommar här i Shanghai istället.

Flaggbonad.

Igår medans jag pratade med mamma på skypen så gjorde jag färdigt en ny bonad, en flaggbonad som vi ska ha på vår ytterdörr. Men jag tro inte jag hänger upp den förrens jag är tillbaka i höst.
Jag fick ideén i en av Annelies alla tidningar, tyckte att den kunde ju passa hos oss nu när man är här borta.
Hade god sy takt i början men sen avtog det på slutet, men som sagt, nu är den färdig.

Ny bonad till vår dörr.


Trafiken.

Trafiken har verkligen ingen logik här nere!
Varje tut är det 200 kr i böter på, om polisen hade följt den lagen och bötfällt alla så hade staten varit ännu rikare och folket ännu fattigare, för här är ett konstant tutande.
Ibland fundera vi på om alt går ut på att knuffa och böka så mycket som möjligt när de är ute och kör? De byter fil som andra virriga höns, för tänk om högerfilen går 0.5 km fottare då MÅSTE jag ju bara vara där, så när de bytt och ser att den filen de låg i går 0.3 km fortare än den de bytte till, ja då byter de tillbaka.
Ibland när man går runt så kan man bara skratta åt allt och tänka: Coolt att just jag får vara mitt bland allt detta. Men ibland önska man bara att man vore någon annanstans där de vet hur man uppför sig (enligt våra väderingar).
Som häärmdagen, jag tog mig en promnad på ca 10 min, på den tiden hann jag se:
En minibuss vars baklucka öppnade sig i farten och stack ut som en halshuggnings plåt, men inte stannade de för det (tur att kineserna är korta så de förhoppnigsvis hamnade under luckan).
När jag skulle korsa ett övergångsställe var vi sju personer som stod och väntade på grön gubbe, under tiden jag väntade så var det 9 personer som sket i den röda gubben och korsade vägen ändå så där uppstod det många 200 kr böter. Men av oss 7 per som väntade på grön gubbe så var det bara jag och en tant som stod på trottoaren, de andra stod mellan 0.5-1 m ut i gatan, varför det?
Stackars gubbe: en man  kom och körde en gammal man i en rullstol (snällt av honom) men varför inte vara på trottoaren när den var bred och fin för en gångs skull, nää då han körde lugnt vidare på gatan med gubben bland ALL trafik.
Mopeder & cyklar finns det ju här i miljontals, men tänk vad bra det hade varit om alla hållt sig till högertrafik som råder här i landet. Kom en fin dam i dräkt kjol, högklackade skor och snygg blus på sin lilla elmoppe, men istället för att hålla sig längst till höger så höll hon sig längst till vänster.
Även att det är grön gubbe så kan man ändå bli ihjäl körd när man korsa en gata på ett övergångställe för på de allra flesta ställern är det ok att vänga höger fast det är rött.

Nää nu tro jag att det är dags att åka hem till tryggalugna Småland för ett par veckors vila innan man ska tillbaka hit och stångas bland alla människor.

När ska jag lära mig?

Undra när jag ska lära mig, att denna sesong är regnsesong!
Ännu en gång har jag fått gå hem i värsta regnovädret!
Jag gav mig ut redan på fm, solen sken och svetten rann. Tog mig runt på flera ställen och sista "hållplatsen" var en marknad som ligger i en källare. Där gick jag runt och prutade och hade mig så tiden for iväg och när jag väl skulle ta mig hem med min tunga "dra-maten" så öste regnet ner och åskan den gick med full kraft. Att hitta en taxi, det kunde jag glöma direkt så det var bara till att börja traska, det tog nästan en timme att ta sig hem, men enda trösten jag fick var att jag frös iaf inte.
Jag gick där och funderade på: Varför kunde jag inte tagit med mig min älskade regnkäp? Jag vet ju att det kan komma sådana här åskoväder!
Jag var lika blöt när jag hoppade ur duschen som när jag steg in, men kännsln var iaf annourlunda. Ny duschad med torra kläder och kl visade 18.30, inte en chans att jag trädde på mig gymkläderna och gav mig av dit, nää det blev en slö kväll framför datorn.

Varm söndag!

I sön tog vi oss en ordentlig promenad, lämnade huset redan kl 09.20! (Så är det när man stupa i säng proppmätt en lör tidigt en kväll, då kommer man upp).
Vi gick till The Bund och på vägen spnade M in ny mobil (väldigt intreseant). Tog båten över till Pudong sidan för att äta god lunch på Paulane. När man åker båt vill man ju sitta ute när det är 34 grader, men inte här! Här var alla dörra låsta med hjälp av ett cyckel lås (en sådan där plastbeklädd kätting man har och sno runt hjulet).
Jag fick nog varme slag för jag kände mig helt borta (och var det nog oxå), tog tunnelbanan hem och slängde mig i poolen, drack en massa vatten och sen somnade jag en stund.
Tredje söndagen i rad så ser vi en Die Hard film, denna hade jag sett innan så M blev riktigt inponerad.

USA & Wii

I lör firade vi USA,s nationaldag med att träffas kl 16 och spela Wii och inta olika sortes saft. Vi som ville hylla USA var Stefan, Janne, Robert, Mikael & jag, vet inte om det var så mycket hyllande av just USA utan det var nog mer en anledning för att träffas nu när deras älsklingar åkt hem till Sverige.
Det kändes nästan som förr för min del, då var det alltid jag  och och ett gäng killar, så var det även i lör.
Robert, Stefan och Mikael gjorde upp i golf, fotboll och dart medans jag och Janne var den hejande publiken, något som passade oss bra.
Efter denna hårda sport em/ kväll så åt vi gott på en Thai resturang, ett nytt ställe för oss. En mysig innegård mitt i stan. Av någon konstig anledning så blev vi väldigt mätta så redan kl 23 stupade vi i sängen (vad de andra gjorde vill jag inte veta.)

Grattis 1 år!

GRATTIS till Robban & Jenny till er ett åriga bröllopsdag!
Hoppas ni fira lite extra och tänker tillbaka på den roliga dag som var för ett år sedan!

Vår bonad i sovrummet har fått en ny upphängnings annordning.


Mikael har ny lägenhet.

Mikael har flyttat till en ny lägenhet i Changzhou, från våning 12 till våning 5. Han komentar var, lite närmare horhusen. Ja det är sant men så är det, fem "clubbar" i samma hus där han bor så han får ständigt fina erbjudande när han går hem om kvällarna.
Den lägenheten han hade var helt ok, men det enda stället det var att sitta och titta på TV var i sängen, det gjorde man när man var 13, inte när man är 35. Han hade en liten soffan men den stod nästan under TV,n så den fungerade mer som klädhängare än som soffa.
Nu har han soffa där han kan sitta och titta på TV och än så länge oxå lyssna litt ljudet från "clubbarna" för balkongdörren har en glipa på flera cm.
Därför behövde vi åka till Ikea i lör fm och inhandla lite lampor till denna nya lägenhet, lysrör i taket är inte så roliga.
När vi ändå var på Ikea så blev det lite annat oxå, tex en ny upphängnings annordning till vår bonad i sovrummet.

Stefan har ny titel.

Jag är uppvuxen i en fam där det inte spelar någon som hällst roll om du är filkand el sprutmål. Men även jag får väl hålla med om att vissa titlar slår rätt högt.
Stefan har nu den nya titlen av: MORFAR. Självklart måste det firas och det gjorde vi i fre kväll på vår balkong. Mikael brassade god oxfileé medans jag dukade och fixade och Stefan stod för vinet (något gammalt han hittade från 2001). Whiskyn får dock den nyblivna pappan stå för!

Almenacka.

Det är andra året nu som vi har en super mysig almenacka från fam Andersson/ Christensson.
Vände nu bland till ny månad och då tittade denna bilden fram, huuu då är det skönt att veta att det bara är 8 dagar kvar tills man är hemma och kan krama om den här lilla godingen och busa med hennes storasyster.

Vilken goding!


Efter åskan.

Efter åskan var det meningen att det skulle vara tjejkväll på något trevligt ställe med uteservering men med tanke på att regnet öste ner så var den tanken inte så lockande. Först ställde Sara & Susanna in kvällen men jag var så inställd på att träffa dem och hade verkligen sett framemot att göra något skoj så vi valde ett ställe dit man kunde ta T-banan, det blev Grand Gateway och Element Fresh.
På Elemet Fresh delade vi på tre stora förätter, drack vin och snackade skit. En trevlig kväll med andra ord!

ÅSKA!

Igår em gick jag iväg en sväng, det var mulet men inte dåligt väder. MEN när jag skulle ta mig hem, då regnade det bra.
De kineserna som inte hade ett paraply med sig  stod och tryckte utmed väggarna och väntade på bättre tider, jag hade inget paraply mn att stå där och glo, nää det var bara att ge sig ut i regnet.
Det varsta var nästan att skinnsandalerna blev så hala inne i skon så foten halkade runt i sandalen. Jag har varit ute en gång innan i rgenoväder i de och nästan förstört lädret så nu får jag nog ge dem en ordentlig insmörjning av något bra medel.
När jag hade fem min kvar att gå så öppnade sig himlen och åskan drog över huvudet på mig, men då var jag redan lika blöt som en dränkt katt så det spelade kvitta, jag skulle ju ändå direkt i duschen.

Grattis Ewa.S

Grattis Ewa.S på födelsedagen!
Hoppas du får en bra dag i solen och många paket från nära och kära!

Kramar från oss i Kina land

Statestik.

Ganska kul ändå det där med statestik, var inne och kollade på antal besökare på vår blogg. Jag skrattade gott, man såg när semestern börjat om man säger så!
Undra vad ni gör på jobbet igentligen?

Dukar.

Ellen hade hittat en ideé i en tidning, en duk.
Sagt och gjort, vi började hemma hos henne förra veckan en dag, som vanligt med god fika, mat och myket tjöt.
Gjorde samma prossedur denna veckan och vipps så blev de klara. Jag tyckte nog min blev lite väl stor till detta bordet, hon sa: guu den är så liten. Jo det bero ju på hur dans bord man ha, normal/ litet bord el st jätte bord. Snygg bleb den iaf, och stolta va vi oxå!
Vad det blir för progekt efter sommar uppehållet får vi se, men att julproduktionen kommer att börja tidigt iår, det är en sak som är säker!

Hemma hos Ellen när vi sydde våra dukar.


Min duk.


Ellens färdiga duk.


1 Juli

Redan är det 1 juli, halva året har gått, vi är mitt i sommaren! Herre guuu!
Vi har använt sommarkläderna ganska länge nu, men ändå känns det inte riktigt som sommar inne i mitt sinne, fatta inte varför. Ibland måste jag tänka till om det är vår el höst och när man benämner, för ett halvår sedan, humm då var det.... ja just det då var det vinter. Ja jösta petter!

Shopping & regn.

Igår gav jag mig ner i hiet vid Yuan Garden, skulle kolla efter lite saker till smyckerna och sen skulle jag "bara" ha de där snoddarna till halsbanden som de har som basvara. Visst bra, MEN. Som vanligt så börja de expiera mig om det inte finns några andr kunder i "butiken" men så kommer det en annan så tar de dem i stället och så bara står man där och undra vad som hände, så kankse det kommer en kund till och så är vi hux flux två som står där och trängs och inte är det någon av oss som är färdiga.
Har länge frågat efter ett enkelt halsband, det är som tre smala snoddar med ett sidenband, de senaste två månaderna har de sagt, nästa gång du kommer, då, då har vi dem. Om ca en vecka, då har vi dem. Självklart så hade de dem inte nu men NU skulle jag ha dem så då ställde sig tjejen och började göra dem, hon sa att det skulle ta 10 min. I så fall så säger jag som Frida det hon fick lära sig i Gambia, 10 min gambi tid, det kan vara llt från 5 min till 2 timmar. Så var det igår! När jag väl fick lunch var sockernivån under skosulrona på mig så jag skakade i mig den "nyttiga" hamburgaren men sen tog det inte lång tid innan allt var som det skulle igen och jag gav mig in i nästa hus och letade efter matnyttiga ting.
De hade varnat för regn hela dagen så jag var förberedd, både regnkäp och crocs. Jag kände att gå i crocsen hela dagen om jag inte behövde det ville jag inte, tro fotterna mår bättre i mer fotriktiga cat sandaler. Men jag hade ju naturligtvis med mig min dramaten så därför var det inga problem att ta med sig ett par extra skor, lagom till att jag skulle gå hem ökade regnet så jag bytte skor och drog på mig käpen och sen gav jag mig ut i regnet. Att få taxi när det regnar är HOPPLÖST och det var jag inställd på (tänk vad mycket går när man är inställd på saker och ting).
Opration ta sig hem, tog en stund. Först gick jag i ca 20 min, tunnelbana en station, uppför alla trappor och genom alla grindar innan det var yttligare ca 20 min promenad i regn. Men hemma väntade en kopp kaffe och inte var jag blöt mer än om benen och fötterna så det gick ingen nöd på mig (smyckerne blev ju några öre billigare per st nu när det inte blev någon taxi resa).
Gick på yoga på kvällen och då tog jag samma skor ner, då talade fötterna om att de gått tillräckligt för dagen i de skorna som annars är toppen sköna. 

Utmed en lång mur stod där nägra gubbar och vaktade, vaktade vad?


RSS 2.0