Swdeladies kultur.

Septemberts kultur aktivitet var att besöka ett litet museum där de visade kinesiska gamla kläder.
Vi har gått förbi det här stället många gånger man aldrig vetat om att det ligger ett museum på 5 våningen. Det är ju inte helt logist att ett museum ligger på femte våningen och för att ta sig dig måste man gå igenom ett varuhus och åka alla dessa rulltrappor, vem fatta det?
Väl där så började det hela med en massa text, det området passerade vi ganska snabbt, kläderna var roligare att se.
Den dräckten som unga ogifta kvinnor fick bära var nog föregångare för thigts, det sysn dåligt på bilden men denhade stickade, tjocka röda thigts.
Dessa kläderna som hängde här måste varit för de rika Kineserna, har väldigt svårt att föreställa mig att bönderna gick runt i sådana här vackra kläder.
Lite opraktiskt måste det ändå varit, stora, vida "klänningar/ rockar", inte lätt att hugga ved i dem.
De visade en film, vi fattade inte texten men det var kul att se ändå. Vi tro att det var bröllop i och smyckade ut sig i rustnings liknande kläder som det hängde MASSOR av bjällrer på. Det lät som Rudolf x 20 var ute på färd när det var en som rörde det alra minsta på sig.
Kläderna av fiskskinn kom från södra kina. Säkert från en kust stad där de inte hade direkt några djur utan fick ta det skinn som erbjöds. Det såg stelt och dant ut men Charlotte påstod att fiskskinn skulle vara mjukt och ett ganska bra skinn att använda.
Efter det "stränga" musé besöket tog några av oss en fika, innan vi traskade hemmåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0