Grattis ÄLSKLING

Grattis ÄLSKLING!
31 maj, nu är mannen i mitt liv 34 år. Han sover fortfarande så han har nog inte tänkt på det ännu.
Ska fixa frukost nu och sedan väcka honom.

Ett JÄTTE GRATTIS Till Nicke oxå! Av någon konstig anledning så fyller han oxå år idag!
Hoppas du har haft en bra resa i USA!

Stöttskur

Jag har inte fattat att man måste släpa runt på ett paraply förjämnan nu förtiden om man inte vill bli dy blöt.
Jag gick ut för att handla mat igår, visst var det mulet men inte trodde jag att jag skulle vara blöt som en katt när  jag åter kom till lägenheten. Hux flux så öppnade sig himeln och ner kom många och stora vattendroppar, men lika fort som det börjat så slutatde det. Folk stannade upp utmed gatan och tog lite skydd, men jag tänkte, så blöt blir man nog inte. Nää visst, nästa gång ska jag nog oxå ta skydd om inte paraplyet är med.
I vintras pratade många om att hösten är bäst för då slipper man de här regnskurarna, jag kunde då inte fatta vad de dillade om, men igår fattade jag precis.
Idag är det bara 25 grader och mulet. Lite svårt att förstå att det kan vara så varmt när det är mulet, men det kan det tydligen.

Skitigt

Har varit ute med skurmoppen på tvättmaskins balkongen och försökt få golvet rent, inte rent men renare. Det är nog här som det är i alla storstäder, Skitigt. Mamma sa när hon putsade fönster åt Robban i S-holm, fönstrena hade en äcklig svart kletig massa som man skulle försöka få bort, hemma sitter det lite spindelnät och en och annan fluga i fönstrena när man putsar dem. Här är det en svart sörja man ska få bort, tur att man slipper putsa fönstrena!
När jag var ute i landet hemma i Siggebo i träskor så blev fötterna svarta, inte konstigt. Här är de lika svarta, men då är det inte av jord utan av smuts.
Skillnaden? Känns som jorden är mer naturligt smutsig än denna smuts som råder här.

Tidsomställni

Jet leg, ja just det. Den känner man av. Lite markligt att kroppen är så inställd på vissa saker.
Första kvällen somnade jag av ren utmattning, andra gick oxå bra, då hade vi varit ute så det gjorde nog sitt. Sängfösaren var ju som sagt drucken.
Men sen, två kvällar har jag legat där som ett fån och glott. Det är inte likt mig att ligga vaken och snurra en timme eller två. Jag somnar normalt innan jag lagt huvudet på kudden, och nu snurra man som en karusell.
Att stiga upp på morgonen är desto jobbigare, helt död. I helgen och igår måndags körde Mikael upp mig, men idag. Då rinde klockan länge, men vid 08 så stod jag på benen. Lika bra att försöka återställa sig så snabbt som möjligt.


Varmt

Här är det varmt! Förra dygnet var det mellan 23-30 grader, luften är klibbig och man blir klibbig bara man sätter ut näsan eller stänger av ac,n.
Ikväll har det oskat och blixtrat som tusan, vågade inte simma utan satte mig på träningscykeln istället.  På gymmet var ac,n avstängd så fukten hängde på glasväggen som skiljer gymmet och simhallen åt. Det var så mycket vatten på glasväggen att man inte såg igenom den. Efter att ha cyklat 15 minuter så sa jag till personalen, de fixade till maskinen, men inte blev det svalare inte. Det såg ut om jag badat när jag väl lämnade lokalen.
Nu regnar det ute, det var nog behövligt.

Plasten på

När man köper nya prylar så är det oftast plast på prylarna, men så fort man kommer hem så sliter man av plasten och slänger den lång väg. Men inte kineserna, jo säkert vissa, men långt i från alla. De behåller plasten på, då talar de om för alla som ser de att de har en ny sak. Oavsett om plasten är så trasig och skitig att den står för sig själv så behåller de plasten på, då är den fortfarande ny.
Lamperna  som står nere i vår lobby har fortfarande plasten kvar på skärmarna fast de är två månader gamla. Mopeden jag såg innan idag hade batteripaketet kvar i plasten eller hon med barnvagnen som hade kvar en hel del skummplast kvar på ramen och handtaget. Många bilar rullar runt med plasten kvar på säterna, visst det är ju bra att skydda sina nya bilsäten men då kan man väl köpa sig överdrags bilklädsel? Inte kan det vara skönt att ha den där tunna plasten kvar på säterna?
Kankse skulle jag inte klippt bort prislappen i armhålan  på pappas nya skjorta han bar när de skulle åka bort en dag då jag var hemma. Det kankse hade sett bra ut att ha den var kvar för då hade han signalerat att den var ny.
Ganska spännande att se hur olika vi ser på saker och ting här i världen.

Allt som vanligt

Jaha då rullar allt på som vanligt igen. Massor med folk runt omkring en och många tittar på en som man vore en utomjording eller något liknande. Men man kan lossas att de tittar på en för att de tycker man är snygg, då gör det innget att de glor.
Var med Mikael uppe vid 06.30 idag och strök skjortor medan han duschade, åt ihop och så stack han. Men jag har som vanligt saker på gång så jag fördrev lätt ett par timmar tills Rene kom med sin chafför och plockade upp mig, och sedan hade vi ännu en trevlig dag tillsammans. Det blir antagligen en till sådan i morgon för på onsdag åker hon till Sverige och stanna där tills sluten på augusti. Så vi får utnyttja tiden här nere på bästa sätt.

Skinnjackan upphittad

Ringde mamma i ren förtvivlan och hon lovade att försöka spåra den och hon lyckades! Den finns på avdelningen med glömt gods, vilken mega tur jag hade! Hoppas på att Nicke kan plocka med den hem  på lördag då han kommer från Usa.

Agatong kvar hemma i Sverige

Agatong är ett gosedjur, en tiger jag fick av storebror Robban julen -87. Han är en välberest tiger, har sett Sverige från norr till söder, Danmark, Kreta och en massa andra ställen. Självklart så var han med till Kina och även hem till Siggebo. Kvällen innan jag skulle åka och packa ner honom så lagade mamma Astrid hans nos, med tanke på att han är 21 år så hade han blivit sliten om nosen.
Men något gick fel och han blev kvar på sängen hemma i Siggebo, katastrofen var nära!
Så när vi ändå var på Ikea i söndags för att shoppa åt Lesjöfors så köpte Mikael en ny vän till mig. Han fick namnet Krokodilen Gusten. Han är nu oxå nytvättad och ska hålla mig sällskap alla nätter då Mikael är Changzhou.

Krokodilen Gusten

Krokodilen Gusten

Mikael på väg till Kate och Stefan på för drink

Mikael på väg till Kate och Stefan på för drink

Last på sniskan

Last på sniskan

Bäst före datum - utgånget

Bäst före datum - utgånget

Jippi!

Jag träffade en tjej ett par veckor inna jag for hem som heter Rene, super trevlig tjej från Jönköping, hennes man jobbar för Scania.
Det var meningen att de skulle flytta hem efter sommaren, men så kom det ett kankse, kankse ska ni stanna. Så jag har hållit alla tummar jag har på att de skulle hitta nya arbetsuppgifter till Urban som han godtog så att de stannar ett tag till.
Och i dag fick jag reda på det: De stannar ett år till! Jippi!
Tyvärr så åker Rene hem för sommaren på onsdag, jag som just kom ner, men nu vet vi att vi har ett helt år framför oss som vi kan roa varandra.

Tack Biggan

Tack Biggan för brevet! Tidningarna kommer att förgylla många stunder på träningscyklen och chokladen var fin! Vad hittade du den? Har aldrig sett mjölkfri cholkad i handlen.
Vi hade tänkt träffa er medans vi var i Sverige, men när vi knackade på hos er så var ni inte hemma, antagligen i stugan. Hoppas vi lyckas pricka in en träff till sommaren!

Åter i Kina

Då är man åter i Kina bland alla kineser.
Jag hade intalat mig själv för länge sedan att jag skulle ta mig in till stan på egen hand när jag väl nådde Shanghai denna gång. Men Mikael lovade att möta mig, skönt! Han har bara jobbat 16 dagar i sträck, mellan 10 till 15 timmar om dagen så han kunde gott ta en fredag ledigt och möta mig, men när jag och mamma satt och åt frukost ringde han och sa att han blivit tungen att flyga till södra Kina på möte. Jaha, det hade varit bättre att han inte sagt att han skulle möta mig, då hade man varit inställd på det. Men men..........
Lämnade Siggebo 09.30, hämtade brev till Mikael hos hans föräldrar, lämnade "pansavagnen" (min kära volvo 740) hos Jenny J, handlade hemlisar både i Gislaved och i Borås.
Incheckningen gick fint, hon muttrade lite om att inte ett gram mer på hemvägen, nej då svarade jag. Hon tittade konstigt på mig, det är väl inte så många som reser med 22.5 kg på dit vägen. Men ska man ha med sig kaffe, bakpulver, cocosflingor, vaniljsocker och dyligt så väger det, attans, jag glömde köpa buljongtärningar-visst det finns, men man får betala tre ggr så mycket som hemma för det.
Mamma bjöd på lunch på Landvetter, en öl blev det oxå- satt fint.
En tråkig väntan på 3.5 timme i Frankfurt i min ensamhet.
Väl på planet höll hjärtat på att stanna, vad är min skinn kavaj och skafs? Guuuuu................ Tänkte så hjärnan knakade, jo den måste blivit kvar på lunchstället, vad ska jag göra? Just då ingenting, jag satt i planet mellan Frankfurt och Shanghai och därifrån kan man inte ringa mamma och be om hjälp.
Så det var bara att försöka slapna av och hoppas på det bästa, att någon vänlig själ har tagit hand om den så man kan hämta den någon gång i framtiden.
Väl framme i Shanghai  slog varmen mot en, guu vad varmt! Bootsen åkte illa kvickt av och ner i resväskan och på med ett par sandaler, fötterna hade svält till feta prinskorvar så det var svårt att trycka ner de bland alla sandalremmar, det spände fint om fossingarna. Maglew, tunnelbana och en varm promenad med två väskor blev det innan man nådde en sval lägenhet.
I repan skulle vår bilnykel finnas så jag kunde hämta pengar och min kina mobil i bilen, men i repan fanns ingen nyckel och i garaget fanns ingen bil. Internett hade krachat så det var bara att ringa Mikael på svensk mobilen och fatta sig kort. Då han fick reda på att bilen inte skulle dyka upp i garaget förrens kvällen, jaha där stod jag utan mobil och pengar.
Ringde mamma i förtvivlan om skinnjackan, duschade och chansade på att pärl brudarna var hos Inger, och där satt de på rad. Jag kom lagom till kaffet, satt fint!
Rene vad snäll och lånade mig Y 200 så jag kunde handla lite mat så kylskåpet slapp stå tomt längre. Väl tillbaka var det bara att ta i tur med uppackningen och när jag väl var färdig med det så funkade internett - Tack för det!
Bilen stod i garaget, så nu har jag både pengar och mobil!
Mikael är på väg hem, sitter uppe i det blå och flaxa för fullt för att nå Shanghai runt 22.30,därefter har han en taxi resa på ca 1 timme innan han är hemma och jag ÄNTLIGEN få pussa på honom!

En pojk- GRATTIS!

I fredags den 16/5  fick Mikaels kusin, Kristin och hennes sambo Carl en liten pojke. Vad vi har hört så mår de bra och har antagligen redan kommit hem till huset i Drömminge.
Självklart önska vi dem all lycka till med bjölbyten, spyer, ammning, sömn och alla goa stunder tillsammans.
Grattis!


Slut jobbat

Då var det slut jobbat på Höganloft för denna period, men med tanke på hur mycket de har att göra och hur få de är så kunde jag nog fått syselsättning framåt om jag velat. Men nu längtar jag efter min "kines" som håller på att jobba ihjäl sig. Tro det kan vara bra att jag kommer ner så han blir tvungen att lämna jobbet och få tid att tänka på något annat än bara jobb.
Resan mot Shanghai börja på torsdag f.m., lyfter på torsdag e.m., men man måste ju vara där ca 2 timmar innan, 1.5 timme att åka och lite marginal, då blir det f.m.
Imorogn blir det fika med Jenny och Ella, onsdag fika med Frida och Klara i Värnamo, så det få nog bli diet när man kommer till Shanghai efter all den fikan.

Kusin Camilla 20 år

Mikaels lillkusin är inte liten längre utan 20 år!
Det firades i lördags kväll med go mat och dryck. Pappa Bo var grillmästare och de goda tillbehören var det nog mamma Lotta som stod för, skulle jag tro.
20 år betyder systembolag, och det var redan invigt fick vi reda på.
Lycka till med plugget, pojkvännen och framtiden!
Grattis!

Jobba på Höganloft

Ja då var man åter kock.
Kändes precis som förr, man hittade, visste vad man skulle göra, kände igen sina medarbetare. Ganska konstigt att man faller in på sin plats så fort, känns knappt att man varit borta från bygget i fyra månader. Men visst, jag kan ju inte menyn och andra saker som ständigt ändras, men det där vanliga, det satt kvar i hjärn balken.
Super roligt att träffa alla!
Nu är första arbetsdagen avklarad, återstår bara tre. Undra om jag är lika trött efter de kommande tre arbetspassen som jag är ikväll? Hoppas inte det för imorogn ska jag förhoppningsvis träffa Theo (ett av mina gudbarn), de har köpt hus och är i full gång med att renovera för att kunna flytta in snart.
Den andra lilla solstrålen till gudbarn fick jag träffa förra veckan. Då visade han stolt upp att han fått cykel och var en hejare på att cykla. Han hade jobbar byxorna på för han hade fått för sig att han skulle byta däcken på cykeln, antar att hans far hade bytt däcken på krossen dagen innan så det var därför han oxå skulle byta däck.
Ska nu sova så jag orka upp med tuppen och brassa frukost till gästerna i morgon bitti.
Mikael har problem med kina tiden, John blund har inte kommit förrens 02 de senaste nätterna, hoppas att han kunde somna tidigare i kväll.

Jordskalv

Det har varit ett kraftigt jordskalv i Kina, Mikael som är i Changzhou märkte inte av något. Man var ju lite orolig innan man hörde av honom, men som sagt, han har inte markt av något.
Därimot har höghusen i Shanghai svajat, en av stadens högsta byggnader utrymdes. Vi vet ännu inte hur vår lägenhet ser ut, men tro inte det ska vara någon fara. Har inte hört från någon av tjejerna i Shanghi att något blivit skadats så det får vi tro på.
Men det är väldigt många människor som saknas i Kina och dödssiffran befaras bli hög.
Mikael frågade VD,n lite om det, han skakade mest på axlarna och sa, jaja där borta.
Det är ca 150 mil från Shanghai till det varst drabbade området, min jämförelse blev att vi kankse inte angagera oss så myket om det händer 150 mil från Sverige, det borde bli syd europa.

Babisar

Här har ju som sagt varit babybomb medans vi varit borta i stor staden.
Mikael hann bara träffa lilla Eric, en lång och ståtlig liten kille,  lång och smal som mor och far sin. Som tack för allt när vi flyttade fick Eric ett lapptäcke, blått. Har hört på rycktes vägar att han redan har provat det, hoppas att det används flitigt oxå i fortsättningen.
Nellie träffade jag en e.m. fick fika på en solig balkong, även hon fick ett lapptäcke, dock rosa. Hon var liten och söt, men hon dräglade endel. Det kanske är normalt, inte vet jag.
Jag hann inte träffa Frida innan jag åkte till Shanghai så vi hade mycket att ta igen i fredags när vi träffades. Efter fika, lunch och paket öppnande så intog vi sol position, Klara sov i skuggan. Hon prov sov sin doppresent, hoppas hon använder den även i fortsättningen.
Förstår varför Klaras kusin, Alexander 4 år undviker henne. Hon spyr! Undra om hon får behålla någon mat eller om allt kommer upp?
Man valde rätt vecka att vara hemma, soligt och ca 23 grader varmt- skönt!
Stina och Ella kom på lamm titt i lördags e.m., det var mysigt och spännande att titta på när alla 130 lamm skuttade runt som små tokar. Lite rabarbepaj blev det oxå innan jag åkte på grill pataj till Anderstorp. Inte hade jag tänkt följa med till Sigges loge (lokalt nöjes ställe, mitt i Smålands djupaste skogar), men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig och kul hade jag. Träffade en massa gamla kompisar och söndagen var inte alltför jobbig heller, det var bra!
Nu ska jag ladda för att jobba på resturang Höganloft till veckan.

Klara prov sover sitt doptäcke

Klara prov sover sitt doptäcke

Jenny träffade Klara för första gången

Jenny träffade Klara för första gången

Mikael åter i Kina

I måndags morgon körde jag ner Mikael till V-mo så han kom till jobbet. På e.m ringde han och frågade om jag hade några åsikter på när han skulle åka till Lettland på tjänsterresa. Ja för på tisdags kvällen skulle jag bort så det passade ju bra om han oxå var borta då. Han bokade Lettlands biljett men klockan halv sex på måndags kvällen ringde concernchefen och var i upplösnings tillstånd för det producerades inte så mycket som var meningen i Kina. De har dragit i gång ett nytt projekt och ska ha en kraftig upprampning de närmaste veckorna, men sedan han lämnade fabriken så står det kvar på samma nivå.
Så tisdags morogn blev det till att omboka Lettlands resan och boka flyg till Kina. 15.30 gick tåget från Alvesta till Köpenhamn och så lyfte han vid 19-tiden. Där försvann alla roliga och efterlängtade middagar, fika, och babys tittande i ett nafs. Så jag får klara av det på egenhand, det går väl, men det var ju inte det som vi tänkt oss. Jaja.

Småland

Varför görs det ingen reklam att man kan åka till Sverige och möta våren? Man brukar ju kunna läsa om att man kan åka till Holland och möta våren, då tycker jag att småland är väl så bra. Allt är sprudlande grönt, blommorna har kämpat sig ur jorden och ogräset frodas. Spenderade flera timmar med krattan i högsta hugg, det tog inte lång stund innan första vattenblåsan hade bildats på handen. Dagen efter värkte det i baksidan lår, men ack så vackert det blev! Antagligen ännu bättre när allt börjat blomma.
Vi hade det oförskämt bra i Turkiet, men att man kan göra så lite på en hel vecka! Vi låg som paddor brvid poolen, det var inte många steg man behövde ta för att ta sig till poolbaren, snabbmat stället, pizza placet och buffen.
Som tur var så tog vi oss till gymmet fem morgnar av sju, så vi rastade oss lite.
Resans huvudpersonfirade vi med changpang på 60 års dagen och på kvälen åt vi gott på en Italjens resturang. Till sommaren ska han ut och flyga och se Anderstorp och Halmstad från ovan och avsluta dagen med en prakt middag i Göterborg med familjen.
De första dagarna var det lite kallt, fick ligga under handduken istället för på när solen gick i måln. Men de sista dagarna var det ca 25 grader och strålande sol! Hur skönt som hällst!
Efter en natt på resande fol mellan lördag och söndag så nådde i Småland och Siggebo, solen hade redan gått upp och fåglarna kittrade, men vi var så trötta så sov ändå. Men framåt f.m. när vi piggnat till så tog vi hundrna och gick i skogen, när vi kom hem så stod middagen på altanbordet, den bestod av älg- gott! Kvällen spenderade vi hos ett par kompisar, det fanns ju lite att prata om så timmarna gick alltför fort.
Mikael får jobba i veckan och jag ska träffa mostrarna och en massa kompisar.

Bloggaren har tagit semester

Bloggaren har tagit semester

RSS 2.0