Tack för leveransen!

En jätte kram till mamma Astrid, mamma Inga-Lill och moster Ewa-Maria för all hjälp med grejorna vi fick ner i veckan!
Mamma A fixade till så att Mikael fick en försenad påskpresent ( av mig) i fint guldpapper med rosett på. Godiset smakade fantastiskt, men innehållet i skålen sjunker dratiskt fort, undra varför.
Skvallerblaskorna blir perfekta, nu kan jag tillbringa en stund till på träningscykeln (det är ett perfekt tidsfördriv när man sitter och trampa på den där cykeln).
Ett par av strumpbyxorna är redan använda, köpte ett par som inte var gjorda för ben som mina, det fattades nog 20 cm .
Ipreenen kommer nog till god användning när tillfälle ges, Mikael blev snygg i sitt nya vax och breven varmde.

TACK!

Sprätthönsens lokalavdelning har haft tre dagars möte

Sprätthönsens lokalavdelning har haft ett tre dagars möte i Hangzhou.
Punkt 1: Sy en vinst till sprätthönsens årliga utställning i sommar.
Punkt 2: Ett av ledamoten skulle visa det andra ledamotet runt i Hangzhou.
Punkt 3: Ha KUL!
Punkt 4: Prata MYCKET!
Punkt 5: Utbyta tips och råd.
Punkt 6: Inspirations tillfälle.

Protokoll:
Alla punkter är avklarade! Punkt 4 fick mest tid! Konstigt :)

Vi har haft tre toppen dagar! Solen sken, en dag var det blåsigt och kallt men det kompenserades med att dagen efter var det ca 25 grader i solen. Den dagen var huvudmålet att spana in en magnolia park som kostade 4 Yuan i inträde, otroliga priser. Tyvärr var det inte riktigt rätt tidpunkt, den vita magnolian var överblommad, den stora (som jag inte mins namnet på) blommade ännu inte. Rosorna hade oxå sett sina glans dagar för denna gång. De få människorna som befanns sig i parken satt i skuggan, vi var bara tvungna att ta en paus i solen. Vi flyttade ut två stolar från skuggan och lapade sol, de andra parkbesökarna tittade undradande på oss.
Solskyddet, paraplyet, har redan kommit fram. Vi vill bli bruna och de vill inte för allt i välden få sol på sig, underligt.
Jerry och Anneli har köpt cyklar och susar nu fram i Hangzhou, jag fick äran att låna Jerrys röda racer. Det var så himla roligt att åter cykla! Kännde mig som en liten unge med ny pumpad cykel på våren.
Har funderat på om man skulle våga sig på att cykla inne i Shanghai där vi bor, men änsålänge blir det nog ett, nej det vågar man inte.
Vi fick inte så mycket sytt förutom vinsten till utställningen, men jag fick en hel massa tips och ideer av en kunnig Annelie. Om jag ska hinna tillverka alla mina tokiga idder så få jag nog isolera mig i lägenheten framför symaskinen, men det är väl nästan det bästa, när man har en massa ideér. För bilden i huvudet är oftast bättre än vad produkten blir, iaf i mitt fall.
Vi besökte även en skomarknad, antagligen är lackskor inne just nu, men jag avstod. Tänk ett par lackskor med stilletklackar i 30 graders varme när man ska iväg och handla mat, det låter verkligen inbjudande. Men ett par raffiga sandaler blev det, bruna är de.
Besökte en av deras tygmarkander, inte alls som den jag har varit på här i Shanghai. Men den var väldigt charmig på sitt sätt, här kunde man göra fynd och hitta speciella saker om man gav sig tid att leta.

Tack för allt, Annelie och Jerry!

Mikael o Jenny under en rosa magnolia

Mikael o Jenny under en rosa magnolia

Påsk i Hangzhou

Vi lämnade ett regnigt Shanghai på påskaftons f.m. Mikael hade ett möte på vägen till Hangzhou, när det var avklarat tog vi oss mot Hangzhou. Vi hade fått förklarat för oss att kör så och så, det gjorde vi, trodde vi. Men efter ett par km insåg Mikael att vi körde åt fel håll, dessa ringvägar kan leda åt vilket håll som helst och att tappa väderskreck är lätt. GPS,n strejkade helt så den kunde vi inte ha till någon hjälp. Vi har inte lyckats hitta någon väg atlas på eng än så vi var ganska utblottade utan GPS.n.  Till Hangzhou kom vi och GPS.n strejkade fortfarande. Vi ringde Jerry och vände då och körde tillbaka en bit mot Shangahi, tog av på ännu en ringväg och efter många mil och många försöka att ta os ner på marken efter att ha varit uppe på elevitar atför länge lyckades vi och hamnade hos en Wolksvagen handlare. Rinde Jerry som satt i taxi för att hämta oss, så Wolkswagnhandlaren och taxi chauffören pratades vid så efter en stud kom Jerry och räddade oss, så kunde vi ta oss hem till deras lägenhet. Då var kl 17.30 (vi hde då oxå fått lite sightsing i Hangzhou av Jerry). Det klocksalget hade vi dock inte tänkt att vi skulle anlänt, men så blev det.
Vi fick en snabb kopp kaffe innan påskmaten plockades fram. Det var så himla GOTT! Vi satt ganska tysta och bara åt och njöt! Vi sa nog samma sak 100 ggr, guu så gott!
Senare på kvällen träffade vi deras  vänner, danska mestades, en från Austarlien och några andra nationaliteter. Vi var lagom goa under fötterna och somnade gott efter resturang och pub besök.
Vi var inte uppe med tuppen, en riktigt goo sovmorgon blev det! Resterna av påskmaten åt upps och sedan var vi redo för en lång och härlig promenad i vår solen.
Hangzhou är väldigt olik Shanghai, Hangzhou är en grön stad, en turist stad med en sjö i city. Där gick vi runt bland träd och buskar, solen sken och det var väldigt skönt! Träden hade den där illgröna färgen de har när de precis fått nya färska löv på våren, den vita magnolian hade nästan blommat över men den rosa stod i sin prakt. Det var en skön dag att ladda batterierna med, vi hade lite ont i benen efter dagens långa promenad.
Man sakna detta gröna i Shanghai, det finns parker här men inte alls på samma sätt. I Hangzhou står även en massa träd utmed gaterna och mycket buskar som pryder omgivnigen. I Shanghai är det bara höghus, iaf i city. Men Shanghai har oxå ca 12 miljoner fler invånare än Hangzhous ca 8. 

Hur äkta tro ni denna M3,an är?

Hur äkta tro ni denna M3,an är?

GLAD PÅSK!!!!

Skärtorsdag.
Här är det som vilken torsdag som hällst. Känns mycket konstigt att lyssna på svenska radio och höra allt prat om påsken. Jag som bruka pynta flitigt när tillfälle ges, typ påsk. Och nu har vi inte ens lite påskris. Pappa föreslog när jag pratade med honom i går kväll att jag skulle gå ut och bryta lite ris i en buske, då fragade jag honom om han kommer ner till Kina och löser ut mig ur finkan oxå?!  Han svarade inte på det, så jag blir nog utan ris.
Mikael ringde precis, han och två IT teckniker lämnar nu Changzhou för att ta sig in till Shanghai, It killarna åker hem på lördag f.m. så vi ska försöka visa dem lite av stan och några shoppingställen. De ville nog ha med sig några påskpresenter hem till nära och kära.
På lördag åker vi till Hangzhou och ska träffa Annelie och Jerry, ska bli toppen kul! Mikael har varit i Hangzhou och tyckte det var en fin stad så det hoppas jag oxå att jag tycker. Någon ledig annadag påsk har han inte så när han ger sig av till jobbet på måndag så är tanken att jag stannar hos Annelie några dagar och tar tåget hem.
Jag bakade lite innan idag, första ggr här nere, den ljuvliga doften spred sig och det var riktigt roligt, det var dock lite knöligt. Man hade inte sina givna ställen att vara vid, där har jag det, så gör jag det som man hade hemma i A-storp. Att baka i gas ugn var en annan ny upplevelse. Plockade stolt ut mina muffins, några hade kantrat så oturligt :) så de kunde jag smaska i mig på på balkongen i solskenet. Då upptäckte jag att de var brända i botten, så man fick pilla bort det översta lagret och äta upp det och låta resten ligga. Hoppas att de i Hangzhou som muffinsen var tänkt till ändå uppskattar dem?! De har ingen ugn, det är tydligen inte så vanligt här nere så jag tänkte göra en liten insats med att baka muffins, men men.......
Vi hoppas att vi iaf ska få lite påsk skännsla när vi är i Hangzhou, jag var på Ikea i veckan och handlade sill, lax, hovmästarsås och knäckebröd. Annelie pratde om att göra köttbullar, jag har spanat efter prinskorv utan att finna några. Det ska finnas något ställe som säljer det, men det stället hittade inte jag.
Få nog avsluta min stund i solen nu och gå in och stryka lite, packa och fixa inför helgen. Det blir nog inte så mycket tid till det imorgon om vi ska umgås med IT killarna från Karstad.

GLAD PÅSK!!!!
Ät inte alltför många ägg och kg godis! Hihi.....

En bröllopssmyckad bil

En bröllopssmyckad bil

Ny klippt

Gummibootsen är nu invigda! Mamma skickade med Robban ett par svarta gummiboots + ett par hemstickade sköna strumpor ner när han åkte hit. Det var i förebyggande syfte sa hon, får jag dem så sluta det att regna. Jag har inte behöft använda dem, men idag när jag skulle springa ner och handla grönsaker till lunchen var de bra att ha. Såg en annan tant som oxå hade gummiboots, de var dock gula och hade klack. Mina är lika blanka som ett par lackskor, och lackskor är ju rätt fina så då borde dessa oxå vara det.
Carola kom på lunch, tyvärr kunde hon bara vara här lite mer än en timme för hon var tyungen att ta bussen hem till barnen och fixa endel. Jag åkte med i taxin till Shanghai center (första skrapan i stan, hotell, lägenheter, affärer, gym) för att titta efter ett gym som har bodypump. Var ute på nätet och letade efter ställen och fann då två ganska nära oss. Det ena hade inte bodypump, det andra tyckte jag var för dyrt.
Tänkte att jag kunde klippa mig på vägen hem, när jag skulle ta mig till ett ställe som jag spanat in gick jag förbi ett Loreal ställe. Det vanliga "kines" stället är säkert lika bra som detta, men dum som man är så går man järna till något man käner igen. Frågade hur mycket en klippning kostade, Y 68, så jag slog till.
En kille masserade upp ett jätte lödder i huvudet på mig och gav mig oxå lite huvud massage, hur skönt som helst! Så flyttade man till sköljningsenheten, tillbaka i stolen så var det en annan som tog över och började klippa. Han kammade, kammade, kammade, klippte lite, kammade, kammade, men till slut var allt klippt.
De frågade om jag ville ha det fönat, självklart sa jag, ja. För det gör de ju hemma. När han väl börjat på så kom det fram en tjej och dillade något om Y 18. Jag försökte säga något om att de hade de inte sagt innan, men la ned progektet. Snygg blev jag efter 20 minuters föning, tur att han inte vet om att efter 2 timmar så tryckte jag ihop allt hår i en tofs och gick till gymmet.
Gjorde en snickers kaka efter gymmet, smart att göra den före jag åt kvällsmat. Inte vet jag hur ni bruka göra men det är lätt och väldigt gott att äta smet. Då mår man kanon efter! Eller?!

Entrén på Lesjöfors nya lokaler

Entrén på Lesjöfors nya lokaler

Lesjöfors nya lokaler

Lesjöfors nya lokaler

Våren är här

Våren är här

Utanför postkontoret

Utanför postkontoret


Changzhou

Lördag kl 09.20 lämnade vi lägenheten och begav oss med bil till tygmarknaden, Mikael hade beställt skjortor och en kostym. Skjortorna hade nu rätt armlängd och han var jätte nöjd, förra gången han skule hämta de så var armarna förkorta. De hade mätt fel, humm. Kostymen var naturligtvis inte färdig även att han ringde dem dagen innan och sa att kl 10 vill vi hämta den. När vi väl var där så sa de som vanligt, inte färdig nu, om två timmar. Då är vi inte här, sa Mikael och lät antagligen inte super glad.
Vid 11 mötte vi två IT tekniker från Kralstad, Kent och Stefan, på flygplatsen. De ska fixa och dona nu när de bytt fabrikslokal i Changzhou. Klockan visade 12 när vi fyra begav oss mot Changzhou, kl 15.30 var vi framme. Trodde jag hade fått myror i byxorna innan vi var framme. Ute sken solen och tempraturen låg runt 17 grader, och vi satt i bilen i trafik köer. Tänk om det hade varit som hemma, köra 17 mil tar max två timmar, iof sig så är det längre utifrån flygplatsen men ändå.
Väl framme vid fabriken kollade vi in de nya lokalerna, jag blev väldigt förvånad över att de burit in allt kontorsmatrial innan de städat av allt byggdamm. Jag fick då förklarat för mig att de skulle städa på söndag f.m. Ok, men är det inte lättare att städa ordentligt när man ha fria ytor och efter man burit in allt så får man naturligtvis städa en gång till, men då slipper man ju dra runt allt byggdamm. Men jag sa inget utan bara nickade till svar.
IT teknikerna plockade isär server rummets innehåll så hjälptes vi åt att flytta de sakerna, det var väl det enda vettiga jag uträttade den dagen.
På kvällen åt vi gott på Changrila, det hotellet ITteknikerna bor på och som är grannhuset till Mikaels övernattningslägenhet. VD,n och hans fru var oxå med på middagen. Kul att få träffa endel av alla som man hör endel om, nu har man även ett ansikte till namnet. God mat i gott sällskap.
Söndag morgon lyxade vi till det med att äta frukost med IT killarna, det fanns mycket att välja på men att äta nudlar, ris eller soppa till frukost avstod jag från. Det var antagligen lyxig frukost i kinesiska ögon.
Väl på kontoret så städades det, men inte riktigt som vi tänker oss städning. De plockade ner fönstrena och la de på det kakalade kontorsgolvet, putsade fönstrena med kallt vatten, sopa och ett stålull (sådant man har när man rengör grytor), när fönstrena väl var påplats igen skulle inte jag kallat dem rena, det var de fulaste rutorna jag någonsin sett! Och de skulle vara ny putsade! Jag försökte damma lite inne på Mikaels kontor men då kom det någon kinesiska och tog över. Hon trodde nog inte jag visste var städa var, jag överlät jobbet till henne och gjorde ingenting i stället.
Hux flux fick vi reda på att det var en i produktionen som hade bröllops lunch, så vi for dit. De hade gift sig på annan ort så nu var det bara en liten fest på lunchen, jaha tänkte vi. Det var ca 200 personer, liten? Vi satt ca 12 personer kring varje bord och mitt på bordet stod en stor glasbricka som man kunde snurra på. Där plaserades all mat, så fick man sitta och snurra och ta vad man ville ha. Mätta och goa lämnade vi bygget efter 1.5 timme, då var festen slut. Alla har vi olika seder.
Åter på kontoret försökte Mikael och en dansk kille föklara att de skrivborden som ska stå i kontorslandskapet, bestående av 6 st skrivbord + hutsar och hyllor ska bsetå av samma färg. Inte fyra ljusa skrivbord, två mörka och en hylla i någon mellan färg. Vaddå? Mikael pekade, detta är ljust, detta är mörkt, detta är en udda färg. Allt i detta rummet ska ha denna färgen.
Varför då? Tyckte alla kineserna, tittade mycket frågande på honom.
Till sist var det bara, de skrivorden ska dit, de ska dit, byt den mot den osv. Att ett kontorslandskap ska vara enhetligt fattade visst inte de. Vi bara skakade på huvudet åt dem och de tyckte säkert vi var lika korkade.
Efter omplaceringen avmöbler och  shopping bland cd-skivor inne i Changzhou begav vi oss mot Shanghai, det hann bli mörkt innan vi var hemma och att åka bil i möker är ingen hit här i Kina. Så Mikael var tyungen att lova mig att han inte hedanefter ska köra i möker, som han iof sig inte vill. Det var en oehörd lättnad när vi pakerade bilen i pakeringshuset och insåg att vi kommit hem levande.
Motorvägen består av fyra filer, längst till höger lastbilar, bussar, längst till vänster ska man hålla mellan 100- 120 km/tim, det står på skylltar, näst längst till vänster ska man hålla 80-100 km/tim. Vad gör då en som kör i 75 km i filen längst till vänster? Om det bara hade varit en som tänkte som han, men det gör nästan alla. De kör inte om till vänster, utan ta den filen som är fri. Många kryssa sig fram hej vilt bland alla fyra filerna.
Väl i TV soffan tittade vi på "Så ska det låta", Robert Gustavsson är en rolig prick han, undra vad han får allt ifrån?

Man kan tydligen frakta TV apparater på många olika sätt

Man kan tydligen frakta TV apparater på många olika sätt

Pannkakor

Igår kväll efter att jag svettats på träningscyklen nere i gymmet vispade jag ihop lite pannkakssmet. Visst det belv ju inte riktigt som vanligt, finns det inte lactosfrimjölk så får man ta soyamjölk, men med Ikeas drottningssylt så blev det KANON! Det kan tänkas att det blir en pannkaks kväll idag oxå.
När jag åt pannkakor så var Mikael och Stefan på brasiljansk barbiqe, tala om skillnad. 
Tacka vet jag den drottningssylten som man koka själv, det är mer bär och mindre gelé och inte tvärt om som i detta fallet. Drottningssylt är ändå speciell, det är mammas parad sylt, något lyxigt från man var liten.
Låg i sängen i morse och filosoferade då tanken slog mig, nu kan jag ju göra fläskpannkaka. Då vet jag en som blir lycklig, han kommer hem imorgon.

Söndagstur i bilen

Söndagstur i bilen

Åka egen bil

Det var rätt skönt att åka egen bil och slippa åka taxi, man vet ju aldrig vilken rally Calle man får till chaför när man hugger en taxi på gatan.
Mikael är ju lugnet själv och med hjälp av GPS och en karta framför mina ögon gav vi oss iväg i lördags f.m. till Decathlon. Det är ett sydeuropeiskt sportkläders företag som säljer snygga billiga sportkläder, det låg i anslutning till ett köpcenter. Jätte trevligt och mysikt ställe, tyvärr duggregnade det.
Sportklädaffären var gigantisk, vi sa: vi kolla över det så prova vi kläder sen. När vi väl hade kollat över allt så var man ganska färdig, då var det bara den där lilla detaljen kvar, att prova kläder.
Vi hittade bra saker och gladerligen lämnade affären med varsin kasse. De hade några par sportskor i st 46, så Mikael slog till direkt!
Vi hittade även en hårtrimmer, så nu kan vi frisera till snyggingen igen. Jag hade med mig Mikaels gamla trimmer hemmifrån, man glömde laddnings sladden hem, så................
Vi körde ett par mil på motorvägen mot Changzhou, bara för att jag skulle få se något annat än innerstaden. Man förundras så över alla dessa byggkranar. Vart man än vrider huvudet så ser man de.
Undra hur många grävmaskiner det finns i detta land? Det är vägbyggen och husbyggnationer överallt och där står sällan bara en gravare. Såg på ett ställe att de använde vajergrävare, hemma har de väl inte använt sådana sedan 70-talet.
På söndagen tog vi oss en ny tur med  bilen, det bar till tygmarknaden (för 100 gången) Mikaels skjortor var för korta i armarna, de hade visst mätt fel, fypiskt!
Vi tänkte se oss lite om i Pudong området, ta oss till havet. Jo visst, havet. Vi lyckades med att ta oss till den stora flygplatsen, men där försvann vår tur.
Där fanns fyra nyasfalterade filer med vägnr och allt, men när vi körde där så insåg vi att där borde vi inte vara. Plötsligt var vägbrunnslocken borta på ett flertal ställen och hux flux var vägen slut, och vart skulle vi ta vägen då?
Efter endel körning så lyckades vi ta oss till motorvägen och därigenom tog vi oss tillbaka till city. En runda på Metro hanns med innan vi var hemma i vår lägenhet.
Lite mys framför tv.n innan Johan blund kom. 

Rolig fredag!

Det är inte varje fredags morgon man får bjuda en god vän på frukost.  Klockan 08.15 kom Annelie, gröt åts och kaffe dracks men framför allt så PRATADE vi!
Hon och hennes man (Jerry) hade kommit in till Shanghai på torsdags e.m. för att träffa en gammal jobbakompis till Jerry, han fick dock vackert återvända till Hangzhou på fredags morgonen för att göra sig förtjänt av lönen.
Vi därimot hade ännu en dag utan jobb och vi hade det så bra! Somsagt, frukost, så tittade vi in tyger, sytt och osytt, tog oss ner bland alla butiker som innehåller kläder, åkte tunnelbana till ett bra shoppingcenter. Och efter att Annelie provat  x-antal vår jackor så hittade hon en på, ja just det HM.
Tyvärr var jag tungen att lämna henne ensam i city vid två tiden på e.m. för jag skulle för första gången träffa, Swedeladies pärlgrupp. Det är en grupp med svenska tjejer i olika åldrar som träffas och umgås. De har kulturgrupp, pärlgrupp, matgrupp och en massa annat.
På fredags e.m. är det pärlgrupp, denna gången var vi hos Inger som inte bor så långt från oss. Härligt med promenad avstånd.
Jag tittade på alla deras fina alster och fick en massa tips och ideér, så nu måste jag skaffa mig lite pärlor så jag kan vara med på fredag och göra något, inte bara titta.
Där träffade jag Kate som jag tog följe med hem, vi bor bara 200 meter från varandra. Tänk så många gånger jag gått förbi deras hus och kännt mig ensam och där inne satt hon. En super trevlig tjej från Öland.
Hon tog med sig sin man Stefan hit på kvällen och tog en öl innan vi tog en taxi till en pub som hade svensk kväll. Tala om hel dag! Min lilla hjärna var helt slut och där fanns så oändligt många ny intryck, undra ifall det var därför som jag sov så dåligt natten efter?

Lycka

Lycka kan vara mycket, bla. att få ett stort brev från mamma innehållande en massa lapptäcks tyger.
Hon hade beskrivit dem på scapen och de var precis så fina som hon hade sagt! Nu flödar ideerna i huvudet, undra vad jag ska göra? Jag har mina funderingar.
Men imorgon fredag är det lite körigt (första ggr här i Shanghai) så då får symaskinen vilodag. Helgen ska jag umgås och mysa med min älskling, men på måndag!
Måste kanske göra färdigt de progekten som jag har börjat med, annars är risken väldigt stor att det blir liggande när jag tar tag i allt detta nya.
Tack snälla mamma!

Hitta ett postkontor

När man varit ute i stan och sett sig runt, så har man sett postkontor på olika ställen men inget i vårt område. Frågade i repan, vår snälle australienare skrev ut en liten karta åt mig. Det var inte långt till posten så jag tänkte spana in stället för ett par dagar sedan. Så att när jag väl behöver uträtta postärende så vet jag vart jag ska gå.
Jag hittade då ingen post.
Såg en brevbärare, men det var ju knappt någon ide att fråga vart han hörde hemma.
Gick gatan en gång till fast då på andra sidan, men jag såg inte till någon post, gick på en närbelägen tvärgata, gick där med Mikael. Han kankse ser bättre än jag, men inget postkontor i sikte.
Så jag sa till i rapan att jag hitta inget postkontor, snälla som de är (eller, det är deras jobb!) visade en kille mig kontoret.
Så han och jag traskade iväg kl 15.00 som uppgjort, vi kunde dock inte prata med varandra för jag kan ingen kinesiska och han bara två ord eng. Så det blev en tyst promenad. Väl framme vid postkontoret så insåg jag att det första man blir blind på så är det väl ögonen. Ett anonymt litet kontor skymtade bakom ett par smutsiga glasdörrar, men nu hittar jag dit!
Så tog vi oss en tyst promenad hem på de hårt trafikerade gatorna bland alla cyklar, mopeder, bilar och gångare.

Här finns sopgubbar här oxå, du är inte ensam pappa Geron! Men sopbilarna är mindre här än hemma

Här finns sopgubbar här oxå, du är inte ensam pappa Geron! Men sopbilarna är mindre här än hemma

En av många kollegor till pappa Taxi Bengt här i Shanghai

En av många kollegor till pappa Taxi Bengt här i Shanghai

Grattis!

Grattis Inga-Lill!
Hörde att solen visade sig från sin bästa sida idag, det är för din skull!

Grattis kramar från oss i Kina

Äntligen

Äntligen har jag fått sova en hel natt! Efter att ha haft den där dumma nerven (ishias) i klämm i 10 dagar så var det gudomligt skönt att slippa ondskan. Det har gått fint på dagarna då man rört på sig och haft tankarna på annat, men när jag skulle sova. Hujedamej! Provade alla möjliga och omöjliga sovställningar utan att lyckas, så var det bara att inta soffan. Antagligen har all strechande, bubbelbad och massage gett resultat.
T.o.m förkylningen har börjat ge med sig, så igår hoppade jag i simbasängen för första gången i Shanghai. Inte var det några 2000 meter som det var förr utan 400 meter, idag åstakom jag 500 meter.
Jag blev påmind om att armarna har en muskel grupp som heter triseps och de har tydligen inte blivit tränade på ett tag.
Men vem vet, om ett tag så kanske man åter ligger och dra sina 2000 meter. Denna bassängen är bara 20 meter så istället för 80 längder som hemma så får man här dra 100. Då hinner man räkna många kakelplatttor!

Valuta

Kinesiska valutan heter RMB (Renminbi) and "Yuan" are the Chinese names for the currency in use. Det inlägget hittar man på goggel.se.
På de flesta prislappar står det ett Y med en tvärslå över skaftet på Y,et. Ibland står det RMB och hur mycket det kostar efter.
En Yuan är ca 0.90 kr beroende på hur kurserna står. Vi räknar aldrig om, står det Y 100 så räkna vi med 100 kr.

Lägenheten

Lägenhetn var möblerad, det fanns oxå lite köksutrustning. I form av 4 glas, 4 mindre fina vin glas, tallrika, bestick, muggar, grytor, stekpanna och en vattenkokare. Men inget att använda när man rör i grytorna eller att vända med när man steker.
Mamma var så klok och sa till mig när vi flyttade ur lägenhetn i A-storp att packa ner några användbara ting att ta mig till Kina land. Så jag hade en slev, potatis skalare, slickepott, m.m med mig.
Men där jag stod vid stekpannan insåg jag att en stekspade hade jag glömt, så den gången fick jag vända biffarna med hjälp av en osthyvel. Sen inhandlade vi det på ikea. Men den desinade jag om vid ett stek tillfälle, så vi fick köpa en ny stekspade.
Vi har dock köpt att som gör lägenheten lite mysig som blommor, vasar, ljuslycktor och ramar till våra fotografier som vi hade med oss. Lite smarta förvaringsboxar har vi oxå fått skaffa oss.
Naturligtvis oxå en kaffekokare, det blev en enkel variant (biligaste), man häller i kaffebönorna, slå på hett vatten och låter stå några minuter innan man trycker ner en sil och sen är det bara att slå på kopp och dricka.

Så här såg det ut när Mikael fått ståltråden i fingret

Så här såg det ut när Mikael fått ståltråden i fingret

Händiga Mikael

I lördags e.m. shoppade Mikael en ny dataväska, det var behövligt! Den gamla var för liten, den såg ut som en spärrbalong när han lastat den full. Han använde dataväskan både som dataväska och handväska. Där fanns allt möjligt i den, ipren, pennor, pass, plånbok, papper, dokument, laddnings sladdar, gps.................
Den nya väska var i skinn,super fin.
Söndag f.m innan vi skulle ge oss ut skulle han flytta in i sin nya dataväska. Jag tyckte nog att han kunde gjort det på e.m. men nu skulle det ske. Halva sovrumsgolvet var fyllt av saker som skulle byta väska, allt hade fått en ny plats, så var det där att känna efter i den gamla väskan om det låg något kvar i något hörn. Så hörde jag ett stön och när jag vände mig om satt Mikael på huk med en grov ståltråd genom fingret. In genom ena hållet och ut geom andra hade den gått. Det gjorde ont i mig oxå. Det vår ett varuprov, någon telekom detalj som skall börja produseras inom kort.
Jag sa, dra ut den. Men sen tänkte vi gått ner till vaktmästaren så han kunde klippt av den så inte den hade varit så lång att dra ut. Men innan vi kom så långt, satte sig Mikael ner vid matbordet och drog ut den. Han såg lite blek ut om nosen, där han satt med absolut vodka på en bomulstuss lindat runt fingret. Det blödde knappt något, men under dagen blev fingertoppen lite blå. Inte konstigt, det var nog mer än ett blodkärl som for illa av den behandlingen.
Tur att vi tog stelkramp spruta innan vi for, men det ser ut som att det inte ska behövas något sjukhusbesök efter denna ståltråds isident.

RSS 2.0