Afrikansk facebook.


Sjuk igen!

Jag har nu snart haft alla infektioner och sjukdommar man kan ha denna höst!
Går fortfarande på antibiotika pga urinvägsinfektionen men som tur är så känner jag inte av den. Tand hålet känns men det är mer än uthärdligt, bara att rengöra med hjälp av min spruta så känns det ok.
Ögonlocken ser ok ut men nu är det magen!
Min mage är allt annat än normal, men som tur är så är man inte så här dålig i normala fall!
Efter gårdagsen trevliga kväll med god mat, drinkar och många pussar så mådde jag lite si och så när vi skulle lägga oss. Det visade sig att magen gjorde så att nattsömnen inte blev till en av de bättre. Besökte toan ett antal gånger, först var det bara falskt alarm, men det var det då rakt inte när solen gått upp! Hinken som jag plockat fram för säkerhetsskull kom till användning, men som tur var bara en gång.
Men guu så slak man blir! Pallade mig ur sängen för att pratat lite med pojkarna innan de gav sig ut på stan för nya äventyr, sen blev det soffläge. Dagens anträngning var att byta ut morgonroken mot mjukisbyxerna och bädda sängen.
Nu är kl 15.32, har ätit en HEL banan, druckit en cola och endel vatten, jo just det, några godisbitar har det blivit oxå. Nicke hade med sig världens största godispåse till oss.

Det blir väl lagom att jag piggnat till och så kommer man hem och är motaglig för alla baskilusker som finns där hemma och man blir dålig igen, det skulle då inte förvåna mig!
Jag som ätit två kurer antibiotika, först mot tanden och sen nu mot urinvägen, borde väl vara imun mot allt vid det här laget, el?

Fem år sedan!

Igår, den 30 okt var det FEM ÅR SEDAN VI TRÄFFADES FÖR FÖRSTA GÅNGEN!

Ingen av oss hade tänkt på det, Mikael kom inte ens ihåg datumet. Så satt vi där på resturangen och av någon anledning så började vi prata om den första gången vi träffades, det var ju på 3 X 30 års festen på motorbanan den 30 okt säger jag. Nicke tittar på sin klocka och säger: Det är ju idag!
Vilken kväll vi hade då och vilken kväll vi fick igår!

Det tog ju ett tag efter den där festen innan vi blev ett par, men vid de två avgörande träffarna var det Malewil som bjöd in oss till samma fester. Därför får vi nog skänka en extra stor tanke till han & Malin!
Inte trodde jag att vi skulle bo i Shanghai efter fem år, inte ens bli ett par måste jag nog erkänna, tänk som det kan gå!

Indisk mat, DVD shopping och drinkar.

   

 

På kvällen åt vi indiskt, tyvärr var favorit resturangen stängd pga renovering men de äger stället igemte så vi åt där inne. Inte riktigt samma meny men gott!
Efter maten shoppade pojkarna DVD filmer som ligger precis i närheten av mat stället.
På vägen hem stannade vi till på Nova och tog oss en drink på deras trevliga uteservering.
När vi började fundera på att gå hemmåt kom Kate, Stefan & deras gäster och satte sig. Då blev det allt annat än hemgång utan ännu en drink el öl. Vi avslutade på vår balkong, trevligt!


Yuan Graden m Nicke & Macke.

   

   

Efter hårklippningen begav vi oss till Yuan Garden till Mikaels stora lycka att han slapp.
Vi tittade runt lite, besökte den gamla trädgården och njöt av lugnet där inne.
Så blev det dumplings lunch, en set meny där man får prova en massa olika sorter, gott!

Nicke hos frisören.Vi började fredagen med att fiseran Nicke, jag och han tog massage och hårtvätt innan de satte saxen i håret på honom. Macke fördrev tiden genom att titta in närområdet kring salongen. Mikael satt hemma och jobbade.

Tor em.

Efter majongen så blev det ett snabb besök i Yuan Garden, meningen var att jag skulle fixat det i onsdags men då var inte tjejen där som jag bruka handlar av. Gubben som satt i båset var helt ointreserd av att sälja, jäkla gubbe. Men i tor var tjejen där så då löste sig problemet, tur var det.
Sen var det raka vägen till tygmarknaden, fixade allt mitt så då tänkte jag ta en kaffe för att invänta Nicke & Macke men då dök de upp så det blev bara till att in i "hiet" igen.
Jag är fortfarande inponerad, killarna fick med sig hem allting på en gång! Första gången någonsin!
Fullastade tog vi en taxi hem och sen åt vi gott och tittade på utsikten från Jin Mao. 

Torsdags Majong.

I torsdags var vi hos Ingrid och spelade Majong, jag känner mig snudd på som en riktig medlem i torsdagsgruppen nu. Brudarna är super snälla mot mig och försöker lära mig allt de kan som Balo skulle sagt. Ingrid tragglade räkningen med mig, 2, 4, 8, 16, 32, dold el öppen, blommor, runda, vind och 100 regler till. Hur i hela friden skall jag lära mig allt detta?
Första rundan gjorde jag bort mig och fick noll poäng och fick vackert betala mig ur med hjälp med av tio öringarna. Ingrid stor spelade! Hon vann nästan vat enda runda men sista vann JAG! HURRA! MAJONG! Min första någonsin, nu är jag farlig!

Världen är orättvis!

Världen är orättvis på många plan, det vet vi alla. Men just nu är det nog värst för Ellen & Chris, jag tänker på dem så!

I somras medan jag var hemma var en av höjdpungterna att till hösten skulle jag & Ellen sy tillsammans, en massa julsaker skulle det bli!
Väl i Shanghai igen så ringde Ellen och berättade att hon inte mådde bra och oxå pga vad, hon var på smällen! Efter så många års väntan så hade det skett! Hennes mamma var på besök så de få timmarna hon var på benen ville hon naturligtvis tillbringa med henne.
Veckorna gick men så äntligen träffades vi för två veckor sedan då hon var tillbaka i stan efter semester i Thailand och Singapore. I Singapore hade hon berättat den glada överaskningen för sina kopisar och alla hade skojat och skrattat. Väl här så träffades vi och hade en TOPPEN dag, lördagen kom och vi träffades igen tillsammans med våra gubbar, lika trevligt då. Vi bestämmde oxå att vi skulle försöka träffas på onsdagar och sy, tyvärr så kunde jag inte kommande ons men vi skulle träffats idag var meningen.
I fredags kväll kom ett sms från Ellen, jag förstod att något var fel med bebisen och att de skulle flyga till Sinapore följande dag. Jag skickade genast tillbaka ett sms med en massa frågor. I lördags fm ringde Ellen och det slutade med att både hon och jag bölade i telefonen.
De hade varit på ultraljud på torsdagen och då hade de sett att barnets organ satt på utsidan, allt el delvis det som skall vara inne i magen var på utsidan. Förskräckta och utav sig av förtvivlan åkte de hem och läste en massa på nätet, konsulerade läkare i USA och Singapore. De förstod att hoppet inte var ute för nu kan de operera fostret i magen el så kan man gå hela tiden ut, föda och sen operera. Men självklart såg det inte bra ut. I Kina var det lika med abort så i lördags em flög de till Singapore för att i måndags träffa specialister.
Nu är det ons och vi skulle ha sytt idag, istället fick jag ett mail av henne.
Bebisens hjärta hade slutat slå för någon el några veckor sedan, sen hade det blivit infektion och det var därför organen böjat växa på utsidan.
Till helgen flyger Chris tillbaka till Shanghai för att jobba och Ellen stannar kvar hos familjen ett tag.

Man är så liten här på vår jord! Jag vill bara krama henne, men vad hjälper det just nu? Det enda jag kan göra är att skicka ett mail, visst det kan varma men i det stora hela?
När de äntligen lyckades få till ett litet foster efter många års väntan och förtvivlan så händer detta!

Too many managers.

Detta är ett inlägg jag lånat från Carolas blogg. Tycker komentaren om att det var för många kontorsråtter och för få arbetare var rolig, ville därför delge er den.
Det är verkligen så det är här nere, väldigt få som är händiga!

den 15 september

Too many managers

För en tid sedan hade vi sett att en hel del bräder på vår altan var murkna. Vilket fick oss att tänka på förra året då vi var på fest här i området där några plankor inte var i det skick de borde. Kvällen slutade med att en utav damerna steg på de murkna plankorna och tjopp vek sig ena benet så hade hon fastnat mellan plankorna...ända uppe vid låret. Det var stört omöjligt att få loss henne. De flesta på festen hade drukit en hel del, och även om många av oss bor i hus här så är det ingen som äger ett enda verktyg. Man bara ringer när det är något som ska fixas.
Alla karlar började genast komma med förslag på hur vi skulle få loss den stackars kvinnan. Det var allt från att hälla olja över benet till att försöka rycka eller borra (någon hade tydligen hittat en sådan) loss?!. En utav fruarna fällde en mycket träffande kommentar: Too many managers and no workers. Här stod alla dessa höga chefer med alla sina kreativa förslag, men inte en enda kunde lösa problemet  :) Lite kul när man tänker på det. Hur som helst gick det bra till slut. Vi fick loss henne, men vi vill inte vara med om samma sak så vi ringde efter en altaningenjör som skulle fixa våra murkna plankor.
 

Status rapport.

Status rapport om tand och urnvägsinfektion:
I fre var ingen rolig dag! Den var toppen för vi fick besök men med tanke på att infektionerna härjade i kroppen så trodde jag att jag snart skulle kola vippa. Det kände som jag hade öronmuffar på mig som tryckte över kinderna och över huvudet, trodde jag skulle bli galen!
Men med hjälp av Nicke så fick jag ju antibiotika för urinvägsinfektionen (det krävs inga större läkar utlåtande för att veta om man har fått den skiten el ej). Så sprutade jag hålet  i munnen med antibaktriell vätka flera gånger om dagen. Tandläkaren tyckte att det räckte att jag rengjorde med vatten några gånger om dagen, men med tanke på hur jag mådde så tänkte jag at här är lika bra att rengöra ordentligt.
Skrev mail hem till mamma och beklagade mig lite och det verkade funka för redan i lör var det bättre, långt i från bra men med lite sömn på em så orkade jag hela kvällen oxå. Nu känner jag mig ganska bra, visst känns det i munnen och jag skall inte bli kall om mmin bak för då vet jag vad som händer.
Tur att det finns lite medeciner ändå!

Stor bak.

Jag vet att jag inte har en platt ända, men så är det bara. Jag bruka inte störa mig så mycket av den och jag hoppas att den inte har tänkt bli ännu större för då kankse den blir lite väl stor.
Kineserna är PLATTA baktill, skaffa de sig lite hull så lägger det sig som en sexig bilring kring magen och jag vet knappast om det är så mycket läckrare än en stor häck?
När vi var och beställde kläder i helegn så beställde jag ett par byxor, kopior på mina favoriter men lite större (vet inte vad som hände i somras men kläderna passade inte när jag kom tillbaka). Då tiitar tanten som tagit måtter och visar med händerna på sin bak att jag, har en STOR bak. Hon häll ut händerna som om jag vore en anka el något i den stilen. Vet inte om jag sa ngot menjag blängde väl på henne skulle jag tro.
Hon behöver väl för helskotta inte tala om hur jag ser ut, det ser jag väl själv när jag titta mig i speglen!

Nicke & Macke i Hongkong.

I måndags flög Nicke & Macke till Hongkong för att se ännu en storstad.
Jag fick ett medelande av dem på scypen att allt var bra och att de sett en häftig vy första kvällen av skyskrapor och blinkande ljus.
Mikael hade pratat med dem igår kväll och då var allt fortfarande bra, skönt att hör av dem iband.
De kommer tillbaka på tor, då blir det raka vägen till tygmarknaden och där möter jag antagligen upp.

Faster.

Tro det el ej, men till våren skall jag och lillasyster Annie bli fastrar!
Vi fick reda på det i somras, kvällen innan jag skulle åka tillbaka till kina för att vara exakt, men då var det hemligt. Det kan det knappast vara längre för jag misstänker att du växt duktigt på sista tiden och att jobbakompisar och dyligt vet om det nu.
Funderade lite på det där i går om just ordet faster, det låter onekligen lite gammalt. Martin sa direkt att faster låter MYCKET äldre än morbror som han är.
El får jag säga som Johan.L sa i somras då han blev morbror: Jag blev MYCKET äldre över en natt, fyy tusingen!
Det är ju typiskt att man är här borta, det lilla livet kommer väl vara flera månader gammalt när vi får se det första gången, men förhoppningsvis så är det bara vi som har ont av det för bebisen skiter nog fullkomligt om det är två till som vill hålla det el ej.

Vykort.

Det är alltid lika kul att få ett vykort i brevlådan, här nere sker det VÄLDIGT sällan. Men i måndags låg det ett i vårt fack, det låg med texten uppåt och det såg precis ut som Mikaels kråk bokstäver, fattade inte vem det kunde vara i fårn, men så tittade jag på framsidan, då fattade jag. Där var några får med präktiga horn.
Det var från pappa när han var i Scottland för ett par veckor sedan. Det var inget sådant där trist kort: allt är bra, solen skiner, kram. Utan här var det med om både det ena och det andra, hur fint landakpet var, hur bra de blivit omhändetgna på alla får farmar de besök och allt möjligt. Ibland blir man allt inponerad av sin far!
Tack snälla pappa!

Inne i denna jätte marknad!


Cykelturer.

Till Mikaels stora förtret så cyklar jag nu runt i stan, det är helt fanstastiskt! Tänk att kunna ta sig dit man vill utan att vara beroende av de där förbaskade taxi bilarna el ta tunnebana. Det kommer bli en massa T-bana och taxi i fortsättningen oxå, men just nu är cyklen roligast.
I måndags cyklade jag & Maja ut till Pearl City, det tog nästan 1.5 timme, men då tog vi oss en extra sväng (inte friviligt) och tempot var väldigt lugnt.
På vägen hem tog det ännu längre för då hittade vi en marknad. Vissa T-linje är upphöjda istället för under jord så under bron blir det ju lite gratis tak för sådana som önskar. Under halva bron och sen i ett JÄTTE tät var där en marknad. Vi kom nog in från barkhållet för det var ingen stor entré men det som för oss blev baksida var där en jätte entré. Denna skulle vi ju aldrig hittat om vi inte cyklat!
Jag gör som pappa bruka säga: Ta det bara lugnt så bruka det ordna sig!

Nu har jag haft punka oxå.Jag & Maja ute på cykeltur och jag hade dåligt med luft i bakdäcket och blev lagom förtvivlad. Vad gör jag nu? Ingen kompresso att pumpa med som man är uppvuxen med. Men Maja som är van Shanghai cyklist tog det hela med romed våra cyklar och fann så en cykelfixare som hjälpte oss. Maja som pumpade själv betalade bara Y1 men jag som fick hjälp fick betala Y2 (snacka om billigt, vi tog oss en promenad !).

Larver i MASSOR!Fyy tusingen, det bara krälade i lådorna!

Fåglar & insekter!

 

Stackars fåglar som satt i dessa små burar! Men ur vilken stank!

   

Där de säljer fåglar säljer de oxå larver, så att fåglarna får något att äta. Det kröp i alla dessa lådor, fy tusingen!


Kommentarer.

Gå gärna in och läs kommentaren under inlägget " Rena rama julafton".
Jaja jag undra vad min syster har för tankar om mig? Du ska få igen din rackas lilla skit unge!

Mitt i "ingenstans" stod det en robbot bredvid trottoaren.


En utställning mitt i stans mindre vackra kvater.

     

En dag när jag var ute så fick jag syn på det här, en uställning av något slag.
Den låg norr om oss och inte alls i de miljö man kan tänka sig att det ska ligga en
cool uställning.

Mamma A ha sytt vinhus.Måste bara visa vad mamma gjort! Ur snygga vinhus till bag in box vinet.
Det började med att jag & Annelie sydde ett rött & ett vitt som vinst till sprätthönsens utstälning i somras.
Sen kom "vingänget" på att det passade dem så då gjorde mamma några, några och nu några till. Alla är olika el som en riktig designer skulle sagt, UNIKA!

Pappa & tårtan.Att pappa skulle få en god tårta det tvivlade nog ingen på, men här är ändå ett bevis för att tanken var sann.

Hoppas att du nu använt din och mammas förtidiga fördelsedags present som ni fick av oss i somras!

Grattis pappa Geron!

Grattis pappa Geron på födelsedagen!

Jag hade nästan hoppats på att du kunde tagit ledigt en dag som denna men det förstod jag när jag ringde att det hade du inte gjort! Hoppas iaf att ni alla får en trevlig em med tårtkalas!

En ur härlig sön!

Vi lyxade till det med brunch på Westins idag! Vi åt och drack tills magen stod på ända.
Riktig lyx! Tur att man inte gör det varje vecka!

   

    

 

   


Nu har Nicke & Macke kommit!

  

Frukost på balkongen när killarna kommit hem till oss.


 

Lite av stan hann vi se på fre em.


SHOPPING! En hel lördg!

     

Tygmarknaden, där blev det shopping!


 

Sen blev det glasögonmarknaden, tre par var!


Lördag kväll!

    

Åt kanon gott på Bann Thai, öl på balkongen, två glada pojkar!

Efter en hård dag på tygmarkanden och glasögonmarknaden så blev det öl på balkongen tillsammans med Kate & Stefan innan vi åkte till Bann Thai och åt gott. Sen gick vi till Sashas och förfriskade oss. En mycket trevlig kväll!


Riskmedvetenhet.

  

Hur som haver så var det riktigt skönt att se 4 st riskmedvetna kineser när vi var på vår semester. Riskmedvetenhet är väl annars inte deras stora signum!


Speak out!

Ett blogginlägg som jag lånat av Sara.L

Något som många västerlänningar upplever jobbigt med kineser är att de inte säger något under möten. Om man undrar om ngn har en fråga sitter de helt tysta och ser obekväma ut även om man VET att de har tusen frågor. De kommer inte med ideer och säger att de har förstått fast så inte är fallet. Otroligt påfrestande för en västerlänning! Självklart finns det en helt logisk förklaring till skillnaderna och faktum är att kinerser tycker att västerlänningar är otroligt respektlösa och oartiga som avbryter och inte ger utrymme för någons annans åsikt än ens egna. Kineser har lärt sig att det är oartigt att TA ordet. Ordet är något man FÅR. Vi har inga problem alls med att avbryta andra. Kulturkrock med andra ord.

En annan aspekt som som för mig förklarat kinesernas tystand är skolsystemet. Föreställ dig muntig rättstavning i en förstaklass. I en västerländs klass kommer du ha 25 barn med handen i vädret som alla försöker TA frågan. Om eleven som fick frågan svarar fel säger läraren "Bra försök, nästan helt rätt!". I en kinesisk skolklass sitter alla barn tysta, ingen räcker upp handen utan väntar snällt på att läraren ska GE frågan till någon. Om den elev som får frågan stavar fel svarar läraren genom att antingen ge eleven en smäll eller så får man stå i skamvrå. En kines svarar således inte gärna på en fråga on hon/han inte är 150% säker på svaret. En västerlänning säger de de har på tungan, det är ju inte hela världen om det inte e helt rätt!

Det är en en utmaning att facilitera möten där det ges utrymme för alla att utrycka sin åsikt….


Rena rama julafton!

I fre fm kom så Nicke & Macke till oss. Det blev rena rama julaftonen när de började plocka ur sina väskor!
De hade köpt ost, TVÅ st Två KG ostar, kan man vara annat än lycklig? ? en bra påse med lösgodis!
Våra mammaor hade varit sälla och shoppat endel oxå, så vi fick grädde, tidningar, mjöl, kaffe, ipreen, papper, korv och leverpastej.
Biggan hade varit på chokladresa och köpt mjölkfri lyxchoklad åt mig, den ska jag ha till fina tillfällen och njuta av! Tack snälla!
Stina hade ritat en massa teckningar som vi oxå fick.
Ibland behövs det inte mycket för att man ska tycka att livet är toppen!

Tand infektion & urinvägsinfektion.

Sbart står det nor antibotika i pannan på mig!
Inte nog med att tandverken el ska man kalla det hålverken, ja det är ju ingentand som verker utan ett hål som verker så har jag nu oxå lyckats med att få urinvägsinfektion!
Det började igår när vi var på majong hos Gunnel, jag gick på toa flera gånger och tänkte att det var ju konstigt men fattade ändå inte. Förrens på kvällen då vi var ute och åt, då fattade jag! Beställd ein citronvatten men extra mycket citron, bartenden tyckte nog jag var helt från vettet.
Väl hemma kom jag på att jag hade några antibiotika tabletter kvar från första omgången av tanden. Det var en extra kur som tandläkaren skrev ut åt mig inför vår semester, de pillrena örjade jag knapra på.
Frågade Nicke lite och han sa att en annan sort vore bättre, vi traskade förbi ett apotek och lyckades med viss engelska, lite teckenspråk och en översättare på en mobil komma fram till att det var rätt antibiotika hon hade plockat fram till mig. Så nu konsentrera jag mig på urin antibiotikan och så får det där förbaskade tandhålet verka ett par dagar till, så får vi väl se vad som händer sen.
Jag rengör fortfarande i hålet med hjälp av en spruta flera ggr om dagen så någon gång borde infektionen väl ändå ge sig????

Chefer på besök.

Veckan som varit har jag varit halv dålig, sådär trött och allmän hängig men någon som varit vaken är Mikael. Han har haft konsernchefen och V-mo VD på besök så det har varit budget, kalkyler och tabeller på höjden, tvären och längden.
De har nog fått ute mycket av veckans möte tyckte jag det lät som, nöjda över den possitiva utvecklingen var de oxå, så det är väl bara för Mikael att ta åt sig och sträcka på sig!

Majong.

Det har suttit väldigt långt inne, men nu har jag äntligen spelat detta berömda kines spel, majong.
Meningen har varit ett tag att jag skulle vara med i en nybörja grupp men det har alltid kommit något imellan, som en ond tand, sen har inte de andra kunnat osv. Nu var jag dock med de ruttinerade spelarna på tor fm, jag fatta långt ifrån allt men lite humm om saker och ting har jag nu ifa, ganska kul var det oxå. Kate var snäll att hjälpa mig, först satt jag och tittade på när hon spelade och sen var det hon som tittade på när jag spelade.
Är inbjuden till Ingrid nästa tor på majong, det tacka jag för!

Nicke & Macke är på G.

Nu är Nicke & Macke på väg hit från flygplatsen i Pudong och hit, Mikael var ute och hämtade dem och i ugnenstår en päronpaj så det blir fika när de kommer.
Sen blir det ut på stan, få se vad vi titta in idag.


Grattis Ella!

Vi från Kina, dina gudföräldrar önskar dig ett stort grattis på din2-års dag!
Hoppas du får ett bra kalas i helgen även att vi tre inte är med. Vi får ses till December.
Vi längtar...


Här byter de ut röd-ljusen, stabilt?


Tandläkaren, IGEN!

Nu var det förhoppningsvis den sista gången jag besökte tandläkaren för denna omgången!
De tog bort stygnen idag och så fick jag en ny sorts spruta som jag ska ladda med en bladning av vatten och något bakterie dödande medel och skölja med så ofta som jag har möjlighet, MINST 1 gång om dagen som han så tydligt sa.
Helgen var inte kul, feber och svullen om kinden, mådde som sagt va pyton. Men det har liksom inte riktigt gett med sig. Känner mig fortfarande hängig och det var tydligen ganska normalt, humm kul! Det viktigaste var väl ändå att jag har all kännsel kvar på hakan och kinden för det verkade som om det var det herr tandläkaren var mest orolig för.
Hoppas nu man piggnar till så man kan börja vara som vanligt igen, känner att bloggandet inte har varit på topp denna veckan, ska bättra mig.

Hund i vagn!Jag trodde att man skaffade hund för att få motion och då inte genom att dra runt hunden i en vagn utan genom att hålla den i koppel. Barnen gick bredvid och hundarna satt i vagnen, tyckte barnen var i ålder som det borde vara de som åkt i vagnen. Men jaja alla tycker ju olika.

Redo för cykeltur!

  

Jag tyckte det var toppen att få cykla lite, det gick lättare än vad jag trott!


Grill kväll hos Ellen & Chris tillsammans med Paula & Dither.Mätta & goa blev vi efter all mat, som tur var så fanns det plats för desserten oxå, päronpaj.

Kl 16 träffades vi hemma hos Ellen & Chris och hade det trevligt innan vi började grilla.
En trevlig kväll!

Killarna grillade & tjejerna fixade grönsakerna

   

Tjejerna fixade grönsakerna medans killarna grillade.


Huu vad dålig jag känner mig!

I fredags fm var jag inte piggot själv men efter en dusch, lite lunch så skännde jag mig bättre så jag pallade mig iväg till Charlotte på pärlorna och det var jätte trevligt.
På kvällen träffades vi hos Kate & Stefan, ett sista möte med Fredrik och hans Amalia innan de åker hem till Sverige på sön.
Desto mer kl visade, desto sämre kände jag mig. Väl hemma tog jag fram spy spannen men den användes aldrig, men alltid bra att ha i reserv.
Så idag lör, vi som skulle ut och cykla innan vi ska vara hos Ellen & Chris kl 15. Någon cykel tur har det då inte blivit, jag har sovit på soffan medans mikael sitter på balkongen i det underbara vädret och jobbar.
Få se om jag repa mig så vi kan åka till Ellen & Chris sen för just nu känns det inte så, ska nog inta soffan igen.

Raggsockor

Ibland har man tur!
I vintras någon gång så pratrade vi om raggsockor när vi träffades i swedaldies, Eva.L bla sticka egna och hur det kom sig vet jag inte, men hon lovade mig ett par.
I fre fick jag dem när i var hos Charlotte på pärlorna, brunda och fina var de och passade perfekt!
Tack snälla Eva!

Svullen

Jag har ändra ansiktsform från lite rundad form till fyrkantig form, iaf på ena sidan. Svullen!
Det är bara den grön/blåa färgen som saknas sen ser jag ut som jag vore misshandlad.
Innan bedövningen släppte igår önskade jag inget hällre än att den skulle försvinna så man kunde börja dricka normalt och att tungan inte skulle kännas dubbelt så stor. När bedövningen så väl släppte önskade jag inget hällre än att den skulle varit kvar för fy tusan så ont det gjorde!
Det var skönt för Mikael kom hem på kvällen så jag slapp vara ensam.
Vaknade idag och kände mig lite svullen och sa till Mikael: -Se jag svullen ut?
Han bara tittade på mig och jag trodde ögonen skule trilla ut och sen började han skratta.
Det var nog svar nog.

Visdomstanden är ute.

Ja då var den äntligen ute då, den där sambla visdomstanden som har krånglat ett par veckor nu.
Efter att jag ätit antibiotika (en dunder kur på två dagar) och sköljt med bakteriedödande vätska med hjälp av en
spruta så har det ändå varit ok. Men man har kännt av den hela tiden. Det har tryckt och haft sig och så har jag haft en massa ont i huvudet, om det kommer från tanden el inte vet man ju inte, men det kan ju vara så.
Jag fullkommligt avskyr att gå till tandläkaren! Ligger där i stolen spännd som en filosträng och magen den varker och svetten lackar, men jag är inte särsklit nervös innan utan det är just när man är där.
Var där kl 10.30, fick först ett gäng med piller, tro det var antibiotika, lite smärtstillande och något lugnade. Sen visade fabro tandläkare på min rönkenbild hur det såg ut och förklarade att denna högra tanden inte skulle vara några större problem att dra ut men att den vänsta när/ om den ska ut kan vara mer koplicerad pga att det finns två nerver som går under tandrötterna och den ena nerven låg på visdomstandens rötter.
Då kan kännslen försvinna i tungan, hakan och kinden i någon vecka, månad el kankse inte komma tillbaka alls hel och hållet. Herre guu och det sitter du och berätta nu innan denna tanden ska ut, knappast nödvändigt enligt min mening. Men nu var det ju inte den vänstra som skulle dras ut, utan den högra.
Väntade en stund och sedan var det dags för sprutan, nästan det värsta av allt. Yttligare väntan i 20 min och SEN, sen var det dags.
Fick ta på mig en rock, ljusblå, liknade dr själv (snudd på lite överambisköst enligt min mening, men det var säkert bra för något). Han kollade så bedövningen hade tagit och det var på två ställe som det inte hade gjort det och guu så ont det gjorde. Men efter yttligare några minuter så kände jag mig lagom slö och kände verkligen ingenting. Men för den skull var det knappast bekvämt. Jobbigaste var att gapa hela tiden, fick så himla ont i käkarna. Men rätt som det var så säger han att nu är det över, ska bara lägga i lite kalk i hålet så det läker fortare och sy ihop det.
Då andades jag ut!
Han visade i speglen hur det såg ut nu efteråt, han kunde knappast haft högsta betyg i syslöjd iaf. Ingen snygg ihopsyning enligt min mening men det kankse inte behövs långt där inne i truten.
I det stora hålet som nu blivit så hade de stoppat i en brun "kudde", det var tydligen några medeciner av något slag och den där "kudden" skulle kroppen ta om hand av sig själv. Någon sorts förmultning, känns lagom frecht att ha det i käften.
Innan jag gick så berättade han att man antagligen kommer att svullna upp, kankse bli lite blå/grön på kinden/hakan men att det var fullt normalt. Han frågade om jag kände något, men jag var ju helt "död" i truten. Då log han och sa: imorgon då, då kommer du att känna det. Jaja då är den ju ute iaf.
Fick även med mig hem ett gäng piller och sen var det BARA till att betala, fyy tusingen det var en DYR tand!
Ska tillbaka nästa torsdag, då ska de kolla så det inte är alltför inflamerat och ta bort stygnen.
Jag har dragit ut båda där uppe, akut. Men inte kom jag ihåg att de sydde då el att jag fick med mig några piller hem. Det kan ju vara skillnad för att det är nere? Tro jag ska ta mig ett sncka med Ingrid om ämnet, hon är tandläkare i grunden. Funderade även på när jag låg där med vid öppen mun, hur de igentligen gör när de dra ut en tand. Den måste ju ändå sitta ganska hårt för annars skulle de ju trilla ut och det har man ju aldrig hört
talas om precis.
Sitter nu på balkongen så jag får väl gå in och koppla upp mig mot nätet så jag kan lägga ut de här raderna och ta hand om vår frys.
Jag försökte sova lite när jag kom hem, men det lyckades jag inte med men det var ganska skönt att bara ligga där en stund. Efter det var jag inte
sugen på någon intiligens krävande insats så jag började med att frosta ur frysen. Ett behov som funnits en tid, skulle tro att isen smält nu så det få bli till att torka ur den och stoppa in sina grejor.   


Omtanke.

Igår när jag kom hem efter den trevliga födelsedags festen för Sara kollade jag mailen en snabbis, det kunde ju
vara någon som skickat något.
Det är alltid så himla roligt att få mail hemmifrån, det tar tacksamts emot! Ibland hör man er där hemma säga
att ni inte skrivt för det inte hänt så mycket, det har det säkert visst gjort och det är bara de där vanlig vardags
sakerna man vill höra om här borta, det där som vissa anser som vanliga och inget att berätta om.
Men så igår så fanns där ett mail, från Mikaels moster Ulla-Britts kompis. Vi mailade endel i början av hösten
för hon beställde några smycken av mig, bla ett halsband som dottern skulle ha på sitt bröllop ( inte illa
att få vara "hovleverantör" till sådana tillfälle). Men sen när smyckerna väl kommit fram har det inte blivit något mailande.
Men igår hade hon skickat ett, där stod: ja du får säkert en massa mail så känner du för att inte svara så är det helt
ok men jag ville bara kolla så ni har det bra, smyckerna var kanon och så lite om hur det var hemma i höstiga Sverige.
Tala om omtanke! Tänk att så lite kan betyda så mycket för en annan, ska svara henne nu.

Sara.L 27 år!


Födelsedags kalas på L18 för Sara.L.

I ons kväll var det födelsedags kalas för Sara På L18. Lyxigt varre med champange och buffe mitt i veckan!
Jätte trevligt hade vi!

     

Lite nostagli är det                Sara & hennes kompis                Hela gänget
ju ändå.                                 Ida som är här på 
                                               besök


Ellen!

ÄNTLIGEN har jag träffat Ellen igen! Vi har inte trffats sen innan vi åkte hem för sommaren!
Jag pratade med henne första dagen jag kom ner men då var hon "sjuk", jag fick direkt berättat för mig var det var för "sjukdom" men jag förstår henne att hon inte ville ställa sig på torget och skrika till alla vad som hänt.
De ska ha BARN! Efter snudd på 10 års väntan så kom storken, men tyvärr mår hon PYTON! Rent ut sagt Ur dåligt!
Men igår åkte jag dit, hon bjöd på kaffe och macka och jag på kaka. Vi pratade så vi blev anfådda och munnen var knaster torr, men guu så kul vi hade det!
Nu ska vi satsa på att träffas en gång i veckan och då får vi hålla tummarna på att hon mår bättre.

Älgtjur!

Grattis Peter!
Djungeltelegrafen har nått Shanghai oxå om denna bedrift. Det var under jaktens första dag som Peter i Vibäck (alla som behöver veta, vet exakt vem han är under denna beskrivningen) skjöt en åtta-taggare!
Förstår att telefonen gick varm hela kvällen och att senariot spelades upp gång på gång på gång.
Man får gratulera!

Gym?

Vi har ett litet gym i huset men jag tycker det är så roligt att gå på step up, arocic el body pump. Då behöver man vara medlem i ett gym, så ska man hitta ett som är rimligt i pris, inte ligger långt från där man bor och gu vet allt.  Va ute på nätet och försökte hitta lite vettiga allternativ men, nja.
Det fanns ett Wills iaf vid Zhongshan park, så när jag ändå var ute och for i går em/ kväll så tog jag mig till tunnelbanestationen Zhongzhan park. Alla som vrit där vet hur STORT det är, opptemisten Jenny åkte dit utan adress. Gick runt där som en vilsen höna och spanade på lysande skylltar och efter en stund s irrande så hittade jag gymmet och fick viss info.
Ska dit och provträna nästa vecka för att se om det är något att ha, hoppas!

Födelsedags lunch.

Sara slog på stort och tog ledigt på sin födelsedag, kul tyckte vi tjejer som är lediga varje dag och kunde umgås en helt vanlig tisdag.
Vi träffades kl 12.30, Susanna visade oss till ett mysigt ställe där de serverade lunch och goda kaffe i alla de olika slag. Där satt vi och gottade oss länge, Sara fick presenter och vi hade det ur trevligt!
Ellinor fick bege sig lite efter två för att hinna till skolan, men vi andra tre traskade runt lite i affärera på en tvärgata.
Sen åkte jag med samma tunnelbana som Sara för att ta oss till Grandgateway, köpte den där stickade klänningen som jag gått och spanat på nu, tur att det blev av för det fanns inte många kvar.

Grattis Sara!

Grattis Sara.L på 27 års dagen!
Hoppas din älskling har firat dig nu på morgonen för sen är det tjejernas tur vid lunch och imorgon kväll blir det FEST!

Grattis!

Älgjakt.

Idag börjar älgjakten i södra sverige, andra måndagen i okt. I norr har de jagat nästan en månad nu.
Hemma ska de inte jaga förrens nästa vecka, de behövde ha hund och få någon som är ledig denna veckan är inte lätt. Förr var vi så många så vi hade drevkedja istället, men nu är det färre i laget och då behövs det en hund.
Inte för att jag är någon stor jägare men det hade allt varit lite roligt att varit med!
Annies Martin skall jaga hela veckan, första dagarna hemma runt hans föräldrar och sen var det på ett annat ställe. Mamma frågade när han åkte i sön när de får se honom igen, blir det när ni skötet fullt? Nja, då får ni nog vänta, kom det till svar.
Det är inte alls så mycket älg nu som det var för 10 år sedan, många trodde att det skulle öka nu efter Gudrun för då finns det mycket mat, tänk alla ny planteringar. Men det dröjer nog några år till innan vi kan se någon effekt.

Grattis Jenny.C

GRATTIS Jenny. C till nya jobbet!
Självklart önskar vi dig lycka till med nya jobbet och att vi får lära oss lite mer om stället när vi är hemma över jul!

Grattis kramar från oss här borta i Kina land.

Cyklar.

Det har tagit mig 1.5 år att övertala Mikael att vi skulle ha varsin cykel el åtmindstånde att jag skulle ha en.
Ha har bara sagt, väldigt bestämt: Det är för farligt!
Och visst, trafiken är ett kaos och det kör som tokar tan att verken titta el tänka. Men nu är jag så trött på att vara beroende av taxi el tunnelbana och att gå tar man ju sig inte så långt. Det är ju annat med en cykel!
Så i lördgas inhandlade vi varsin, tog den billigaste varrianten på ett fransk sportvaruhus som har bra saker. Inga växlar, bara handbroms (det är det enda som finns här nere) och så ska de montera på en cykelkorg. Hjälmarna ligger redan i skåpet men cyklarna kommer inte förrens på fre, jag hade ju velat ha dem NU! Men vi fick inte med dem hem i bilen så det är bara till att vänta och som Mikael sa: Ge honom tid att vänja sig vid tanken.
Men till helegn, ja då ska vi susa fram genom stan på våra snygga cyklar!

Teppanyaki

Vi alla som bor utomlands är i en speciell sitvation, man har lämnat alla nära och kära hemma och nu ska man skapa sig ett nytt umgänge och hur länge man får behålla dem vet man aldrig, de kankse flyttar imorogn på nytt uppdrag.
Vi har haft turen att träffa en massa goda vänner, ett par som varit det STORA stödet här nere är Kate & Stefan.
Naturligtvis så pratat man ju om sina där hemma för varandra och efter tillräckligt länge så vet man ju så mycket att man till sist tro man känner deras barn, fräldrar el kompisar. Nästan så var det igår.
Kate & Stefans son Fredrik och hans Amalia är här nere och hälsa på och då tyckte vi det skulle vara kul om vi fick träffa dem.
Jag gick och funderade lite på det där igår och kom ju på att de vi ska ut och äta med i kväll har vi aldrig sett men vi vet hur de ser ut och vet både det ena och det andra om dem.
Kl 18 kom de till oss, lika bra att träffas hoss oss för jag misstänkte att Mikael inte skulle vara hemma i tid och jag hade oxå rätt. Vi satt på balkongen och drack ett gott vin som Stefan hade med sig och kollade in utsikten. Sen bar det iväg till Kagen Teppanyaki, ett nytt ställe för oss. Mycket renare och frechare än de andra som vi varit på, gott var det och MÄTTA blev vi.
Mycket trevligt hade vi och det var JÄTTE KUL att få träffa er, Fredrik & Amalia! Hoppas vi hinner träffas en gång till innan ni åker hem till ett höstit Öland.

Näshår.

Det finns ju en och annan med näshår, men det kan man ju lätt åtgärda med en liten fin trimmer om man nu inte skulle ha tillgång till en sådan så finns det ju faktiskt SAX.
Va på väg till Charlotte i går em, fredagens pärlor stod på programmet.
Vid de flesta övergångställ så står där en vakt med visselpipan i höggsta hugg, kineserna har VÄLDIGT svårt att respektera röd gubbe. Så för att inte folk ska sprinag kors och tvärs över vägarna så står där en övergångställes vakt och beka människorna och tillrätta visa dem. Att de ska stå på trottoaren och vänta och inte en meter ut i gatan tex.
Åter till näshåren, jag stod lydigt och väntade på grön gubbe, på trottoaren. Stod där och tittade mig runt omkring och ögonen hamnar på övergångsvaktens näsa. Ur näsan sticker en SKOG av näshår, de hänger inte ner mot munnen utan har en tjusig lock så de pekar uppåt. De minst 2 cm, ja jag vet att det låter överdrivet, men så mycket kan jag uppskatta. Det var det värsta jag har sett i näshårs väg, fyy tusan!

Nu har Jenny Från Norden fått en SmyckersBlogg.

                      

                                  Armband: Sötvatten-         Barn: Mockahalsband   Öronhänge:Kristall
                                  pärlor m "silver" pärla.       m Hello Kitty               hänge m siverstift


Nu äntligen har jag lyckats få till en smyckersblogg, den är under uppbyggnad så det kommer in nytt matrial hela tiden.
Adressen är: jennyfrannorden.blogg.se


Besök över påsk.

Första påsken var vi själv här nere, det känndes inte alls som påsk då.
I år kom I-L & Bengt ner och de lagade härlig påskmat till oss, lite påsk kännsla fick vi men det kommer ändå aldrig bli som hemma, men det var skönt med lite sällskap hemmifrån iaf.
Nästa år kommer Lina & Eric. Lina (Karolina Karlsson) är en gamma klasskompis från hela grundskolan till mig. Nu bor hon och hennes Eric i Örebro och som lärare har hon påsklov så då passade det bra att åka, undra om Eric oxå har påsklov på Ericsson? Påsklov el inte så ska det bli kul!

Tillabaka i Shanghai.

Ja då var vår underbara semester över, så synd! Den hade järna fått vara i ett par dagar till!
Det var så skönt att slippa alla harklande, spottande, fisande kineser för ett par dagar, bara att slippa trängas, försvara sin plats i kön och få andas FRISK luft. Det var helt underbart, synd bara att tiden går så fort!
Men man kommer in i det vanliga väldigt snabbat när man väl är hemma igen, köksgolvet fylldes snabbt med tvätthögar och kylskåper var tvunget att bli på fyllt.
När man varit borta så marker man det ännu tydligare hur dålig luften är här i Shanghai, men men, man vänjer sig snart med det oxå.
Snart är det ju helg så denna "arbets" veckan passera väldigt fort!

Sara gjorde inbakad fläta på mig, det blev kanon bra.


Äntligen har vi fått se SKÖLDPADDOR! Mikael t.o.m klappade en.


Sara på snokling tur, guu vad fiskar det var!


En kväll var det regnoväder och inga paraply hade vi så vi använde en luftmadrass som paraply.


Super semester!

Med hjälp av bilderna förstå ni alla att vi haft en kanon semester! Ja, förutom att Mikael varit halvkrasslig till och från.
Känns som vi blivit ett gammal pansionärs par, först två lata veckor i H-stad då vi tog oss mellan stugan, starnden och stan och sen nu. Undra vad det här ska sluta?
Först var det frukost med utsikt över havet, så intog vi stranden med en god bok, så blev det lunch, lite vila efter det. Dag s för eftermiddags driknken som bestod av färskpressade jucier, lite kort spel och sen var det middag.
Det får nog bli diet för oss i flera veckor framöver efter denna semestern.
Vi har badat en massa, snorklat och tagit oss en regnskogs vandring. Regnskogsvandringen blev först av sista dagen, men det var riktigt trevligt.
Snorkling, vi var ute på en snorkling tur. Då stannade vi till på tre olika ställen och avslutade med att vi fick se två skölldpaddor! Något Mikael önskat länge.
Men det smidiga var oxå att vi kunde snorkla precis vid vårat, behövde inte ge oss av. Det var en meters sandbotten som var full av döda lösa koraller som gjorde prektit ont att siga på, sen var det fullt av koraller och fiskar. Så man kunde snorkla en runda varje gång man badade om man ville. Jag simmade på en stor korall so liknade en sten när jag var utan yklop så nu har jag ett fint skrapsår på benet, vassa va de rackarna.

Som sagt: en TOPPEN semester med trevligt sällskap!

Då var regnskogsvandringen avklarad.


I början av vår vandring så stötte vi på några sådana här, stora avr de oxå, fy tusan! Tur att de var räddare för oss än vad vi var för dem!


Vi lämnade stranden för en stund och tog oss en regnskogsvandring, ur skönt med lite skog!Vissa fixar det bra för    Snart är det regnskog
sig när man ska ta på    gäller & inte strand.
sig skorna.

Efter regnskogsvandringen badade vi på grannstranden som var ännu finare än "vår".Micke m två brudar.    
Coola Micke.


Trädkramaren Jenny.


I regnskogen var det grönt & fint, men oxå väldigt varmt & fuktigt!Underbart med lite skog!


En och annan brygga fanns det på stranden!


Här höll vi till i fem dagar! Kanon!


"Vår" strand & resortet där vi bodde.


Släta fina stenar.


Palmer


Visst är de maffiga!


Sara tränar Yoga på en klippa.


Strandkrabbor fanns det gott om, men detta var ett stort exemplar vi lyckades fota.


Underbart!Här njuter Micke & Sara av kvälls solen på den underbara stranden!


Mikael sjuk.

Mikael kom hem i tis kväll, sent för trafiken var ett kaos. Han var lite hängig och hade ont i huvudet men med en ipreen i kroppen piggnade han till och sen packade vi  och fixade till kl visade midnatt.
Han körde till hnagzhou utan problem men på flyget började fan frysa och mådde inte bra, men med yttligare någon ipreen i kroppen kom han igenom säkerhetskrontrollen och varmedetektorn i KL och sen kröp han ner i den sköna sängen på hotellet.
Det var ingen pigg Andersson som tog sig vidare mot Perhentua island i tor, det var nog av ren självbevarelsedrift. Jag fatta inte hur han orkade för han var heltväck.
Som tur var så var våra rum redo att ta i besiktning redan när vi checkade in kl 11. Mikael stupade i säng och hade nog ingen aning om hur han  kommit till vårt rum.
Vi andra intog stranden och med jämna mellan rum tittade jag till honom, tvingade i honom vatten även att han inte ville.
Vi drog upp honom en runda på kvällen innan vi skulle iväg och äta, bara för att han skulle lämna sängen och att vi skulle få titta på honom lite, sen sov han vidare.
Tro det el inte men i fre vr han uppe och med på stranden, pigg? Ja det är väl en defintionssak, men bättre iaf. Febern la sig men magen har varit i UPPROR hela resan, hoppas det blir bra snart för annars blir det fabro Dr.

Seg resa.

Vi visste att det inte var den smidigaste resan vi fått tag på, men ibland blir det så.
Micke & Sara kom till oss kl 08 i ons, då var bilen framkörd av Mikael och sen var det bara att gasa mot Hanghzou. Vi hade tagit till gott om tid för man vet aldrig hur trafiken är och nu när det är ledighet så kankse vart enda kotte var ute, bättre att ta till i över kant. Det tog tre timmar till Hangzhou och då flöt trafiken bra, jag bjöd på kaffe & macka i bilen, inte alls dumt.
Väl på flygplatsen var det lite segt, men vi var ju förväntansfulla så det gick ingen nöd på oss.
Fem timmar i luften och sen var vi i KL, där var vi tvugna att ta en övernattning för att på tor morgon ta oss vidare till Kotha Baru med flyg, en timme i en liten minibuss, lite väntan, 40 min på en båt och SEN, sen äntligen var vi på paradis ön och då var kl ca 11 på fm, solen stekte och stranden väntade.

Vi bodde bra, natten i KL innan det var vidare färd mot Perhentual.


Väntan på Hangzhous flygplats.


Väntan i KL

Sitter på KL.s lilla flygplats och vänta på vårt anslutningsflyg som ska ta oss till Hangzhou och sen blir det bil till Shanghai. Det är bara det att vi ska sitta här nu i FYRA timma och bara vänta.
Jaja så är det.
Vi har haft en TOPPEN semesetr! Vädret har varit bra, varmt så in i bänken, sol från klarblå himmel, god mat, mycket mat, nära till havet och ok rum.
Det har varit mulet em fm, en em och ett fruktansvärt regn och åskaoväder en kväll.
Mikael har varit dålig, den första adgen hade han hög feber och sen ballade magen ur men förutom att han varit små risig (el hel risig mellan varvern) så har resan varit KANON!
Det kommer bilder från resan en annan dag för nätet här på flygplatsen var så segt så det funkade inte att ladda upp bilder.

RSS 2.0