Sara finns på bild.

Är det någon som är nyfiken på hur Sara Westin ser ut så finns hon på Carolas blogg nu, naturligtvis jätte söt!

http://carolawestin.spaces.live.com/

Min onda tå.

Efter att vi bytt lägenhet så började jag använda löpabandet lite mer flitigt än tidigare, tidigare så var det = med aldrig.
Tyckte det var ur löjligt med löpaband hemma, springa på ett band när man kan ta en tur i skogen eller på elljusbanan? Här funka det ju inte på samma sätt så man få "ta vad man hager" så då blev det löpabandet.
Blev väldigt imponerad av mig själv första gången då jag tog ca 7.5 på 60 min, det satte press på Mikael som naturligtvis slog mig, så slog jag han och så höll vi på ett tag. Men att ta ta 10 km på 60 min, det var svårt det! Fatta inte verför, va så nära flera ggr men nådde aldrig dit, inte Mikael heller ska tilläggas.
Men så i måndags var jag stor & stark, räknade lite fel på sluttampen men tog dock ändå 9.96 km på 60 min. Super nöjd, men hur länge varade det då? Just det, i 1.5 timme tills jag pratade med Mikael, va tro ni han säger: jo att han sprungit 1.330 km på 75 min, det var väl då självaste ..... att man inte kan få vara bäst ett litet tag iaf.
Men de sista 20 min så började min vänster tå att säga: jag har ont. Men målet var i sikte oh skam den som ger sig så jag sprang på även att tån varkte. Det var en för lång tånagel som var problemet, åtgärdade problemet hemma. Men guu så ont den gjorde hela natten, pulserade och hade sig. I tis var det ok, men efter gymbesökt i ons kväll så började den göra ont igen. Jag & Kate var på massage senare på kvällen, hennes vänster fot hade plötsligt göra väldigt ont så hon haltade väldigt, så där gick vi, sida vid sida och klagade på våra onda fötter.
Vet inte vilken färg den har för nagalarna är nymålade med fina blommor på så jag vägra att ta bort färgen, den får väl varka, pulsera och ha sig tills den ger upp och jag kan börja ha skor på mig igen

Grytlappar & handdukar åstakomm jag & Ellen i måndags, snygga? Vi tycker det iaf.


Grattis moster Elin!

Grattis moster Elin på födelsedagen!
Jag hoppas att dina gäster hade med sig något fint till dig!

GRATTIS!

Grattis moster Elin!

Grattis moster Elin på födelsedagen!
Jag hoppas att dina gäster hade med sig något fint till dig!

GRATTIS!

Siggebo håller på att expandera, här är några vindkraftverks delar.


Siggebo: Dessa maskinerna ska lyfta vindkraftverken på plats.


Undra vem som ska ha den här veden som låg utanför ett shoppingcenter?


Stackars gubbar som få fylla skottskärran med vatten med hjälp av en 5 liters hink.


Välkommen till världen Sara!

Tis den 28 april kom äntligen Stefan & Carolas  lilla Sara till Världen, 10 dagar försent.
Det var en stålt pappa Stefan som sms,ade till Mikael igår och skrev att hon var lika söt som pappa. Jag sa direkt: söt som mamma för då blir det bra, men söt som pappa, humm.....'
Vi vet att hon vat hett efterlängtad och vi önskar er all lycka till!

Se även framemot att få träffa er i helgen för jag vill så gärna träffa henne innan jag åker till Sverige.

Barbi House på Hua Huia i Shanghai.


Barbi House i Shanghai, här kan man köpa sig lite kläder om plånboken räcker till förståss.


Barbi house.

Jag & Ingrid är ju lite fåniga, vi gillar Barbi höggt! Eller man kankse ska säga, gillade.
Men det var den bästa lek kompis när jag var liten och hon har fortfarande en speciell plats i mitt hjärta.
De har öppnat ett helt hus med Barbi, kläder, väskor och café mitt inne i stan här i Shnaghai.
Om man köpte en tröja i barn st så var det med en likadan till Barbin, tänk om det hade funnits när man själv var liten.......
Vi skrttade gott när vi gick runt i dett rosa hus bland all glimm glimm och guu vet allt, vi två från småland djupaste skogar. Passade nog inte riktigt in, men kul hade vi!
Vi avslutade det hela med lite gott fika uppe på 6 våningen i detta rosa café.

Barbi från olika collektioner, jag hittade "min" från slutet av 80-talet.


Menyn på Barbi fiket.


Barbi på kaffet, på tallriken och som bordstabbletter.


Kaffe & kaka på det rosa Barbi fiket på 6 våningen.


Handdukar.

Man behöver inte mycket för att roa två brudar, ett tyg som passar bra för kökshanddukar och ett tyg för dekoration.
Jag tog tunnelbana och taxi ut till Ellen efter att Mikael åkt till jobbet i måndags morgon. Sen satte vi igång att sy kökshanddukar och jag gjorde grytlappar oxå. Grytlapparna är inte riktigt färdiga ännu men när de är det så ska jag ta en bild och lägga ut.
Kul hade vi!
När jag ändå var på hållet så tog jag mig till Pearl city, jag gjorde det förra veckan oxå och då med inställningen att det skulle vara den sista gången inna jag åkte hem i maj. Men då upptäckte carola åt mig att mer än hälften av alla hjärtanen jag köpt hade texten bakofram. Ett hjärta jag hänger på alla sakerna jag gjort där det står: Made white Love. På dessa stod det: evol etitw edam. Inte riktigt lika roligt. Och som Kate sa: det kan bara hända i kina.

Kineserna har väldigt många roliga skylltar, undra vad gräset är för någon stans?


Bilmässa.

Shanghai har bilmässa nu i ca 10 dagar så i söndags så passade vi på att besöka den. Jag hade verkligen sett frameot detta och visst var det väl kul, men fy faisken vad folk!
Inte bara det att man inte kom fram och kunde se bilarna utan det gick ju inte att ens förflytta sig i gångarna utan det var bara till att gunga med i folkhavet. Så efter ett par timmar gav vi upp och jag tänkte på landet, skogen hemma i Siggebo som jag snart ska till.
De hade perimär visning av en ny Porshe, en fyra dörras. Det sved nog hos tyskarna att den premiärvisades i Asien och inte på hemma bana.
Riktigt kul att ndå ha varit p en sådan jätte mässa, men man fick lite: vill ha begär. Inte riktigt rätt i mitt läge, hummm.

Kolla in kockens sockar, tala om Vanheden kopia!


Ös regn & + 18 grader.

I fredags så ös regnade det hela dagen, det var grått som i en färg hink så jag gav mig inte ut på hela dagen. Mikael körde cheferna till flygplatsen och sen satt han och jobbade, men bara tt ha honom hemma är ju lyx!
Kate kom på fika, hade bakat päronpaj med kåla sås och den satt fint i rusk vädret. Det var ett tag sedan vi träffades och bara tjötade så vi ventilerade både det ena och det andra och lite till innan hon tog paraplyet och gick hem. Jag satte mig vid mina pärlor och fortsatte att lyssna på ljudboken av G W Persson, riktigt bra.
Efter att ha suttit ner hela dagen så var nog ett besök på "svett palatset" på sin plats. Gjorde ett försök att snygga till sig lite innan Uffe kom och sen åt vi gott.
Killarna spelade Nintendo Wii till långt in på natten men jag gick till kojs istället.

Vädret.

I lördags så strålade solen och vi hade nästan + 30 grader, i söndags så blåste och regnade det så det liknade nästan storm. I måndags morgon regnade det fortfarande men vid lunch tid så sken solen igen. Och vi har haft ganska bra väder hela veckan, lite blåsigt men sol.
Men idag fre, gråare än gråast och regnet skvala ner, tur att man inte bheöver ge sig ut idag.
Hoppas det blir bättre i helgen då Uffe från Anderstorp kommer på besök. Han är nere och jobba och ska sova hos oss nu i helegn. Uffe är Mikaels äldsta barndoms vän och växte upp på samma gata hemma i Anderstorp.

Pionerna har kommit.


Styrelsemöte i Kina.

I veckan har Lesjöfors China haft styrelsemöte för Värnamo VD,n och koncernchefen har varit på plats här nere. Inte vet jag allt de har diskuterat men de verkade ganska nöljda med utvecklingen här nere och att de har en viss nyförsäljning iaf med tanke på hur det ser ut i världen för övrigt.
I tor kväll kom herrarna in till stan och vi alla fyra gick ut och åt tillsammans, en jätte trevlig kväll.
Kul att få ett ansikte på högsta chefen som man hör om ibland.
Nu är Mikael iväg och kör dem till flygplatsen och sen ska han sitta och jobba hemmifrån. Mysigt att ha honom hemma!

Nu är det vår och de vädra & torka kläder hej vilt.


Övergångsställen på alla håll.


Leverera smyckers detaljer.

Onsdag:
Satt här vid burken ett tag och kollade om det hänt något "viktigt" i världen, städade och bakade bröd. Efter det var kroppen i behov av lite kaffe och sen ringde jag Crola och kollade läget. Läget var lite långtråkigt så jag packade väskan fort, hängde upp tvätten och tog tunnelbana och taxi ut till hennes. Där glassade vi på gräsmatten i solskenet hela em. Den igentliga anledningen till att jag åkte ut där var faktiskt inte att sola på en gräsmatta utan att leverera smyckers deltaljerna som jag hämtat upp åt oss båda, hon har ju tid med att sitta och pyssla med det nu när hon ändå bara sitter och vänta på att bebisen ska komma ut.
Tog bussen hem, det hade börjat blåsa så när jag väl var hemma frös jag så jag skakade fast termometern visade + 17 garder. Med lite varmt te och nybakat bröd i kroppen piggnade man snart till.

Rörläggnings gubbarna.


För ett par veckor sedan så hittade jag amaryllis, de fick pryda vårt badrum.


Haining.

I går tis var vi 13 tjejer som gav oss av till Haining China Leather market layout, vi kallar det rätt och slätt läderstaden.
De är lite märkliga att de samla en sorts produktion i en och samma stad, att de inte sprider ut sig lite. Det är samma här inne i stan, bokgatan, tygmarknad, glasögonmarknad, elektronik området och guu vet allt.
Vi samlades hos Runette kl 8.30 så för att säkert vara där då gav jag & Kate oss iväg lite innan 8. Trafiken fölt på bra så vi var där i väldigt god tid, men som sagt sådant vet man aldrig i förväg.
Bilresan tog ca två timmar och motorvägen var ganska ojämn så det kändes som man var väl skakad när man kom fram.
Shoppincentert var i tre stora plan, första planet hade väskor, plånböcker, visitkortshållare och lite inneskor. Andra planet innehöll skinnjackor i alla möjliga och omöjliga modeller. Tredje planet var pärls planet. Såg nästan min päls, denna var lite ljusare men det var enda skillnaden och att min är ca 50 år gammal oxå. Fjade planet var det resturanger och några päls butiker på.
Jag var inte ute efter något speciellt så jag gick mest runt och tittade, sen satt jag & Sara (en ny tjej här nere) i solen och tjötade. Vi träffades och åt lunch och då visade Marita sin halsduk hon köpt så en sådan blev det, en pärlshalsduk.
Så gav vi oss av mot stan igen, trafiken flöt hyfsat bra men klockan visade ändå 17.30 när jag kom hem. Då var jag helt slut i hjärnan, inte utav shopping för den gick fort men vi var alla sega som kålor. Jag tog mig en promenad för att få lite "frisk" luft på kvälls kvisten innan jag började lyssna på en ny ljudbok.

Måndag

Gästerna har som sagt var lämnat oss och det var så tyst, ute regnade det och jag satt här vid datorn och tyckte allt kändes lite trist.
Progektet för dagen var att ta sig till Pearl City och hämta upp saker som jag & Carola beställt och som alltid när det regnar så är det svårt att få taxi. Men innan jag hade hunnit ge mig av så ringde Ellen och kollade läget, jag sa som det var och det hela resulterade i all jag tog tunnelbana och taxi till henne. Tjötade bort ett par timma innan jag fortsatte till pärlorna. Där var så fruktansvart varmt så jag trodde jag skulle kola av. Och som vanligt var ju allt inte riktigt klart när man väl kom dit så det blev till att vänta. Tur att gravida Carola inte var med för då hade hon nog kolat av i hettan.
Det är bara till att inse, nu börja den tropiska tiden, varmt och klibbigt.
Hade tänkt ta tunnelbana hem för att slippa sitta i köer i en taxi, men för att koma till tunnelbanan krävs en taxi och väl i taxin ångrade jag mig för jag var så trött och socker nivån var under skosulorna på mig. Klippte ett äpple i taxin och hemma var det två knäcke mackor i rask takt. Men döm av förvåning så var det knappt några köer alls och klockan var halv fem då det alltid står stilla på Yuanán, det var riktigt skönt.
Snart är nog sockernivån normal igen så man kan ta sig en runda till gymmet för att kompensera föregånede veckan då det var ytterst få tillfälle på det stället.

Mikael har besök av Värnamo VD,n så han har fullt upp med möte, planering och gu vet allt. Pluss att de fick in ett nytt progekt i tor kväll som ska var igång inom tre veckor så där har de att göra. Men i dessa tider så får de bara vara tacksamma.

Reneé & Urban har flyttat till Hongkong.

I söndags så flyttade Reneé & Urban till Hongkong. Det var meningen att vi skulle träffats i lör kväll men vi kom inte tillbaka till stan förräns kl var mycket och så bestämde vi att vi skulle hoppa över att säga hejdå för båda är vi så lipiga av oss så det var lika bra att hoppa över att träffas.
Vi ska träffas hemma i sommar och till hösten ska vi till Hongkong, det blir toppen!
Men vad ensamt det kommer att bli här. Tur att man har andra underbara kompisar kvar här i stan att umgås med!

Lycka till med allt i nya staden Hongkong!

Inga-Lill & Bengt är på väg hem.

Efter 18 dagar i Shanghai är de på väg hem, tiden har gått så otroligt fort! Hade velat visa dem mer men allt tar sådan tid här i stan.
Jag hoppas att de är nöjda med semetern här och vi har tyckt att det varit jätte kul att få visa dem hur det är här nere. Och som Kate sa, kul att ha ett ansikte på dem som man hör om.
Ute är det grått och  det regnar, inne är det tyst och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.
Borde ta mig ut till peral City och hämta hem smyckers detaljerna jag beställt men som alltid när det regnar så är det svårt med taxi, men det får bli ett fösök.
Måste göra något mer än att bara tvätt och sitta här framför bumburken iaf.

Före loppet åt vi gott på Sashas och då var det inget oväder i sikte.


Formel 1 i Shanghai.

Väderleksrapporten sa att det var ganska stor risk för regn, men inte trodde vi det skulle komma regn. I lördags så sken solen från en "klar" himmel och vi hade det hur bra som hällst ute hos Stefan & Carola.
Vi åt brunch tillsammans alla sex, Kate & Stefan, I-L & B och vi på Sashas inann vi packade in oss i bilen och gav oss iväg.
Det kom några regnstänk när vi satt och åt men Stefan fällde upp ett parasoll så sen var det ingen fara.
Men väl ute på F1 banan så regnade det så det var bara till att kränga på sig Gore Tex kläderna direkt, köpte ett paraply för säkerhet skull oxå.
Förra året när vi var därute så var det varmt, minst 30 grader och det var jätte skönt. Satt där i solen och glassade, nu tog vi skydd under läktaren innan loppet och varmde oss innifrån för att vara förberedda för regnet och blåsten.
Loppet var lite sent och de första åtta varven körde de efter safty car. Vi fattade aldrig riktigt varför men så var det. Loppet var ganska roligt, bilarna snurrade lite hej vilt och jag satt och kom på att de skulle nog kunna göra en hel film med roliga frekvenser från bara detta loppet. Där vi satt händedet lite av varje, endel snygga omkörningar, en och annan snurrade, avåkning och en odentlig smäll. Den bilen så ganska paj ut efter den smällen, tur bara att inte däcket träffade en annan bil när det for iväg, nära var det men den chaffören kunde parera det.
Så dä satt vi på läktaren med våra Gore Tex kläder, benen under ett paraply, fötteran kändes som de var i en hink med vatten. Men vi var nog bland de som var bäst klädda, det kom några fina brudar i kort kort, höga klackar och struttade på mellan vattenpölarna, vem bry sig om man är snygg på ett sådat ställe?
Det var ett roligt lopp men det kunde regnat och blåst lite mindre, det hade inte gjort något!
Väl hemma så duschade och badade vi för att få tillbaka normal temp i kroppen och sen åt vi gott.

Lite paraply inköp innan loppet.


Vi tog skydd under läktaren innan loppet och varmde oss innifrån.


En blöt söndag på F 1 banan, men med Gore Tex & regnkläder klara man mycket.


Underbar lat lördag ute hos Stefan & Carola i deras nya hus.


I fredags var en riktig höjda dag för I-L & B. Först SWFC och på kvällen åt vi gott på Jin Mao.


Fredag kväll på Jin Mao.


Inga-Lill & Bengt besökte Shanghai World Financial Center i fredags då det var "klart" väder med vy över stora delar av stan.


Sår man på SWFC tittar man ner på Jin Mao (spiran närmast tillhör Jin Mao).


Vy från Shanghai World Financial Center 492möh


Till vänster: Jin Mao, till höger: Shanghai World Financial Center.


Torsdagens aktivitet: Yuan Garden.


I-L & B inne på den gamla delen av Yuan Garden.


Goda dumplings åt vi på Yuan Garden.


Huset bakom hotellet där I-L & B bodde i Beijing.


Äntligen har Bengt varit på kinesiska muren.


I-L & B i förbjudnastaden i Beijing.


Mätta och goa efter lyx brunch på Westins på påskdagen


Lyx brunch på Westins på påskdagen tillsammans med Kate& Stefan, I-L & B.


Kate & Stefan på Brunch på Westins.


En tripp hem till Sw.

I början av maj tar jag mig en liten tripp hem till Svedala för att se hur de reser fyra vindkraftverk, två av dem ska stå på mamma & pappas mark. Den skogen man har travat i och som man fortfarande säger är "sin", vet inte om man kan kalla den "sin" men det känns så. De har byggt vägar, huggt skog, breddat vägar och fixat till det där uppe i ödermarken för att vara beredda att ta emot de där jätte transporterna som ska komma i början av maj.
Jag hoppas nu att de kommer som det är sagt för annars är det pengarna i sjön för en extra tripp hem.
Ska samtidigt bli skönt att få komma hem lite, träffa lite folk och så.

Årets varmaste dag.

Igår den 15 april på Mari.B födelsedag var årets hitintills varmaste dag här nere, +29.4 grader i skuggan.
Det var hett att gå på Yuan garden och shoppa smyckers detaljer tillsammans med Reneé, men nu har jag att pyssla med så nu kan jag sitta inne i flera veckor om jag vill.

I-L & B kom från Beijing och var sor belåtna över sin resa, ska se om jag kan komm aöver lite kort från dem och lägga ut.

Rapport från Beijing.

I-L & B är i Beijing oh har det toppen. Bengt har nu äntligen varit vid muren och när han stod på den så ringde han Mikael. Han har oxå köpt något sentifikat på att han varit där, första tanken jag fick när jag hörde det var om de liknar de som man får på Bredaryds Wärdshus, antal plankstekar de serverat. Men detta är nog snyggare.
De kommer hem i kväll så då blir det nog till att titta på lite kort i från huvudstaden.

Present från Reneé.

Tis:
Jag satt och pärlade medans Reneé guideade runt lite folk på peral city. Sen blev det lyx lunch! Vi brukar äta för billig pening när vi är ute på dagarna men nu slog vi på stort och åt gott, maten var god men det var desserten som var det LYXIGA! Ett Italjenskt ställe om jag inte misstog mig totalt och där serverade de choklad i alla dess former, vi provade på en tarte med chokladgele och vit choklad flagor på toppen och en som de kallade för "hälso kakan", det var ett lager banan i mitten men allt det som var runt omkring var allt annat än hälsa.
Fick paket av Reneé, det var två roliga keramik figurer som Urbans moster gjort.
- De heter snokman, tyckte de passade oss, sa R.
- Vad då passa oss?
- Ja det är väl det enda vi gjort här nere, snokat runt. + att en är lång och den andre kort.
Det är väl sant, snokat runt efter billiga och roliga ting.
Snokman 1 & 2 står nu i vår glashylla och håller vinglasen sällskap.

Snokman nr 1 & 2.


De här rackarna finns här nere oxå, men som tur är så slipper man rensa ogräs här.


Flyttning av blomma.


Annandag Påsk.

Annandag påsk eller en helt vanlig måndag kan man ju  oxå kalla det, så är det här iaf.
I-L & B är på väg upp till Beijing och ska se muren, sommapalatset och en massa annat på tre dagar och Mikael är på jobbet. Han körde dem till flygplatsen, de åkte från Hongquo så det var på vägen.
Idag ska jag försöka pärla, kankse får jag fika besök av kate och så får det väl bli en runda till gymmet, handla lite mat & frukt och vips så har det gått en dag till.

Bra väder.

De senaste sju dagarna har vi haft en temp mellan +13-24.9 grader men idag måndag så regnar det och är hel grått ute, tempen visar + 19.9 så det är ju nte så illa.

Brunch på Westins.

När mamma A & Biggan var här nere så åt vi lyxigt på Westins en sön, vi ville göra en repris och visa I-L & B hur bra det var. Det var ju påskdagen och allt så vi lockade med Kate & Stefan oxå.
Tro det var lite mer folk denna dagen än förra och det hela upplevdes lite mer "stressigt". Men maten smakade toppen, chanpagnen likaså och framför allt så hade vi trevligt sällskap!
De hade uppsträdande, inte riktigta samma som sist, men de sjöng, spelade, visade acrobatic i olika former och mannen som vek djur av gräs underhöll barnen.
Vi tog oss en promenad hem efter all mat, det var skönt. Sen satt vi på balkongen och spelade "Halmstad spelet", och tro det eller ej: jag vann två gånger! Nästan alltid så vinner Bengt, men inte nu!


God Påsk brunch på balkongen.


Påskafton.

Mikael fick både påsk paket och påsk ägg, så innan vi gick till gymmet låg vi i sägen och knaprade på madelägg.
Sen gick jag & Mikael till gymmet, stilla samvetet och svettas lite. När vi öppnade lg.s dörren så slog en underbar doft imot oss, I-L hade stekt köttbullar och gjort jansson, tala om lyx!
Att det blev jansson var tack vare Kate, hon är ju mer ruttinerad på vad man ska ta med hemmifrån så hon hade en anjovisburk att låna ut (så nu får jag inte glömma att köpa några när jag är hemma så jag kan betala tillbaka).
Så det blev påsk brunch på en solig balkong på 30 våningen, kanske inte riktigt rätt påsk kännsla men vi gjorde så gott det gick och lyckades ganska bra iaf.
Efter en stunds latande i solen så tog vi oss iväg för att beställde vi en resa till Beijing till I-L & B. De trodde att det skulle gå på 15 min, vi sa att det kommer inte att ske. Jojo men sa I-L det är ju bara till att beställa, men det hela tog ca 1.5 timme.
Jag hade nog föredragit att hoppa över att åka till tygmarknaden för att vara redo när våra vin gäster skulle komma, men det blev en snabbis dit ut. Inte passade allt, det var jätte mycket folk i just de båsen vi skulle in till men efter en stunds provande och irrande så var vi färdiga. Lite saker fick vi med oss hem och det andra ska de komma hem med under dagen.
Vingästerna bestående av Reneé & Urban väntade på oss när vi kom hem, men vi hann både byta kläder, få i oss lite god vätska i kroppen innan det bar iväg till Grape.
Grape är en kinesresturang med god mat för vettig penning, jag blev alldelse för mätt så igentligen borde man inte äta på flera dagar. Tur att vi tog oss en promenad hem i det sköna vädret.

Påskaftons kväll åt vi gott på Grape tillsammans med Reneé & Urban.


Jag, Reneé & Inga-Lill på Grape.


GLAD PÅSK på Er alla hemma.

Rapport från Inga-Lill och Bengt i Shanghai.

Ja, nu har vi  redan varit här en vecka. Tiden har bara rusat iväg och vi har haft fullt upp.Vi har varit på tygmarknader, copymarknader, blomstermarknader, pärlmarknader m.m. Vi har även varit på arkobatshow. Helt fantastiskt vad de kan göra med kroppen. De har en vighet och balans utan dess like. I onsdags följde vi med Mikael på morgonen till hans
arbetsplats i Changzhou. Vi åkte vid ca 7.30 och var framme kl.10.00. Då hälsade vi på hans arbetskamrater och blev
guidade runt på kontoret och i fabriken. Sedan åt vi lunch på Shangrila tillsammans med David som är VD för företaget.
Strax intill ligger Mikaels lägenhet så då var vi uppe och tittade på den. Den låg på 12:e våningen och var bra mycket
finare än vad vi hade fått uppfattning om tidigare.Därefter åkte vi tillbaks till fabriken och eftersom Mikael hade mycket
att göra, tog hans sekreterare Chris med oss på sightseeing i stan. Vi var också inne på ett buddisttempel. Pagoden inne på templet var den högsta pagoden i hela Kina, så därför var detta tempel väldigt välbesökt av turister.Vårt intryck av staden var också mycket positivare än vad Mikael berättat tidigare. Företagets chaufför körde oss hem. Vi var hemma
vid åtta-tiden på kvällen, så det var en heldag. Fortsättning följer...Påsk fint på Mouming Rd 318.


Enkelt men så fint. Pappigojblommorna är Mikaels.


Garbera i påsk färger på Tv, rumms bordet.


Glad Påsk till Er Alla från oss i Shanghai!


I-L & B njuter av utsikten sittande på Marriott med lite gott i glasen.


Inga-Lill på The Bund.


Bengt & Inga-Lill besöker Changzhou, här tillsammans med Mikael & David.


Här står Bengan & drömmer!


Cayenne Peppar el Kanel?

Vår kanel burk är lite mer internationell än den vi hade hemma så här står det Cinnamon på burken, innehållet tycks vara detsamma.
Alla krydderna står i en låda och cinnamo burken stod tydligen jämte cayenn pepar burken när jag bakade äppelkaka.
Jag hade fått "farmors äppelkaka" resept från mamma på mailen härronmdagen och den skule jag baka tills tjejerna kom i ons fm. Jag greppade en burk i lådan, slängde en hastig titt på den och såg ett C i början, färgen var bra och jag använde den.
Varför gjorde jag inte som alla andra gånger när jag bakar, smaka på både smet och äppelklyftor. Nää nu hade jag ny borstade tänder och tänkte att jag behöver inte alltid äta ur bundken och lekte karraktärs full så jag upptäckte inte förrens vi satt på balkongen och Reneés ögon började rinna för kakan var så stark att jag hade tagit fel på cayenn peppar och kanel.
De skarttade gott, det gjorde inte jag. Hur korkad kan man vara igentligen? Men Ellen tyckte om den och vi andra åt kanten på kakan som inte var cayenn peppar behandlad.

Besökarna besöker Changzhou

Mikael och jag åkte tillbaka till Shanghai tillsammans i tis em för han skulle gå på möte på handelskammaren. Han var inte hemma förrens halv tio på kvällen så det var inte mycket man fick sen honom när han väl var hemma. Vi hade pratat om ifall I-L & B oxå skulle följa med till Chanzhou i tis när jag åkte men de tyckte det var lite lite med bara 2.5 timme där. Så i onsdags morgon när Mikael skulle tillbaka till Changzhou så följde de med, hade rundvandring på fabriken, tittade in lägenheten, besökte ett känt tempel (rapport från det kommer senare, de har bara inte orkat skriva än.)
Jag förberedde lunch och bkade kaka för efter kl tio dök Reneé & Ellen upp. Vi sydde på Ellens höna, Reneé var första stoppare något hon fixade fint!
När hönan var ganska färdig tog vi oss en liten promenad ut på stan och sen satt jag och Ellen på balkongen och tjötade tills hon tog tunnelbanan hem.
Jag sydde lite innan det blev gymmet och sen var dagen slut.

Visum i Changzhou

Jaha da var man ater i Changzhou for att fa 30 dagar till pa mitt visum, samma sak var det i hostas innan jag akte hem for jul.
Fatta inte varfor det ska vara sa krangligt for mig att losa den har visums fragan, andra far ju sex manaders visum utan begransning pa antal dagar de far vistas i landet, men inte jag inte. Ar val lite farlig eller ser jag ut som en terrorist? Inte vet jag men nagot maste det vara!
Sa nu efter fem dagars behandling sa ska jag fa yttligare 30 dagar och da ska jag klara mig tills jag aker hem. Tanken ar att jag ska aka hem en svang i maj och se nar de reser vindkraftverken hemma i Siggebo och Almas.
Det var att stiga upp tidigt, ta taxi till tagstationen och kanna sig som ett boskap de foste pa. Spanade in en gubba som hade samma nr pa sin biljett som jag sa jag foljde efter honom som en hund, och for att hitta ratt vagn sa fargade jag mig fram. Jajja, fraga och fraga, peka pa biljetten och paka pa taget sa fattade de och pekade att jag skulle langre bort pa perongen, och langre bort var det! Guu vilket langt tag det var! Tro det var mer folk som steg pa det taget an det ar pa langflygen.
Trodde jag kunde sova lite pa taget, jag som gillar att sova, men icke. Vaken som ...... vet inte vad men vaken var jag. Val framme i Changzhou sa vantade foretagets chaffor pa mig, han vinkade sa glatt nar han sag mig, tala om smidigt!
Val vid polis sationen sa motte Chis upp och hjalpte till med alla papper, hon gjorde allt och jag bara tittade pa och skrev en signatur kankse man ska saga. Men inte rackte det med ett polisatyions besok inte, nanan det var bara till att aka till ett annat oxa och skriva annu flera papper men sen var det klart, klart for denna gang kankse man ska saga.
Snart ar det lunch dags och efter det aker jag o Mikael tillbaka till Shanghai, han ska pa mote och jag ska ta hand om vara gaster som idag har fatt klara sig sjalva, men det tro jag de loser bra. Jag har forsokt forklara en del, gett dem en karta och en bok om Shanghai sa det fixar de sakert.

Tack gode guu att jag slipper stå där uppe på bambu byggställningen utan liner & skyddsnät!


Äntligen har jag fått mig en brun bambu stege!


Lördag/ helgdag

I lördags var det helgdag, kommer inte ihåg namnet på den men man skulle gå till sina gravar och göra de fina (lite vår fina kankse). Säkert offra något och sitta där en stund och minnas.
När en helgdag infaller på en helg så kompenseras den med en fri vardag, om helgdagen är på en lördag så bruka den fria dagen infalla på en fre. Är helgdagen på sön söndag får man fritt på måndagen. Men inte i detta fallet, helgdagen var i lördags med myndigheterna rekomenderade företagen att de skulle vara lediga idag istället, måndag. Det hade jällt Mikael oxå om inte. om inte styrelseordförande för äga bolaget hade kommit på besök.
Så det var bara till att stiga upp kl 06, så mednas Mikael duschade och gjorde sig vacker så strök jag skjortor och byxor, var på kavajen lite oxå. Mr A har väldigt många skjortor i sin gadrob, men just nu är det vissa som är favorit och då rullar de varje vecka så det är inte så att jag ska tro att de som redan hänger i gadroben och är bara till att ta och använda duger. Men visst, idag var det ju extra fint så då vill det nog till att favorit skjortan är på.

Påminner mig om Kling & Klang i Pippi filmerna.


Söndag

Vaknade av att solen strömmade in genom fönstret och att det var för varmt i rummet. Ute på balkongen var det perfekt för frukost och en lat fm innan vi tog oss en promenad ner till en pub vid namn O´Malliyes. Där satt vi en stund och tog varsin öl innan Reneé, Urban & Oscar dök upp och så åt vi innan F1 började. Det blev ett konstigt lopp för i Malysai började det ÖS regna så de fick avbryta det. Då hade det mörknat och vi tog oss en promand hem oxå för att rasta bort lite av all öl vi fått i oss.
Sön kväll bruka vara TV soffa kväll för oss och det blev det igår oxå, ett avsnitt av "Så ska det  låta" innan vi somnade gått.

Söndags promenad!


En öl är aldrig fel i vår varmen.


En hemsk syn! Borde inte alla få åka säkert och bekvämt?


Lite fika satt fint efter en lång flygresa & även för oss.


Utanför United Plaza på Nanjing Rd.


Inga-Lill & Bengt är på G.

Mikael steg upp tidigt idag för att ta bilen till flygplatsen och hämta upp Inga-Lill & Bengt.
Jag stannade kvar i sängen och ska nu fixa fika till oss.
Det var väldigt skönt att sova lite längre än till 06 med tanke på att gårdagens kväll var så trevlig! Vi var ute och åt födelsedags middag med kate & Stefan. Sen var det kaffe & tårta hemma hos dem och lite gott i glasen. Därför var man nästan lite seg idag....
Tack för en toppen kväll! Ha en trevlig resa!

GRATTIS JOHANNA! Tyvärr kan jag inte framföra någon sjönsång men du får en bukett liljor istället. GRATTIS!


Byggställning på väg....


Present till Reneé.

Ziz hade visning för swedladies av sin vår kolletion och självklart var vi två tvugna att åka och titta på var våren har för nyheter. Som alltid hade de trevliga och ur snygga saker.
Men innan vi åkte tog vi oss lite kaffe och tjötade en stund hemma hos mig och efter visningen föreslog jag att vi skulle ta oss en liten titt på pärlmarknaden. Och där var Ellen, så frågade hon om vi skulle äta lunch så efter lite tittade så blev det mat i magen och paketöverlämning till Reneé.
Hon såg väldigt frågande ut när jag sa att i dag är en speciell dag, hon tittade och sa till Ellen: -ja men du fyllde ju år i onsdags.
Så fick hon paketerna och kort från oss så  fattade hon vad det var för speciell dag. Hade tänkt ge henne paketen senare men Ellen var smart nog att tänka på att det är bra om paketen går med i det stora flyttlasset så hon slipper ha det att kångka på.
Men så kunde vi inte hålla oss längre utan var tvugna att säga som det var: Det var inte alls någon slump att det blev kaffe hemma hos mig, jag var tvugnen att dra ut på tiden lite så Ellen skulle hinna till pärlmarknaden för hur länge som hällst kunde vi ju inte vara på ziz visningen. Och att   Ellen hux flux dök upp på pärlmarkanden var ju knappast någon slump. Och sen valde Reneé lunch ställe utan att hon fattade det heller så det blev en riktigt lyckad dag och jag & Ellen tyckte vi var fantastiska skåderspelerskor.

Grattis Stefan!

Grattis Stefan på födelsedagen!

Hoppas du inte jobbar ihjäl dig nu på din dag och att Kate har en extra smarrig middag redao ikväll när du kommer hem!

Grattis från oss här nere i "söder"!

Ute låst.

Jag ska ALDRIG mer glömma nykeln! Guu så dumt allt blev. Jag som ofta titta två extra gånger så att jag säkert har med mig nykeln och kort till ytterdörren och hissen. men inte igår..........
Jag visste att det skulle komma en snubbe och leverera en tågbiljett till mig, så när det ringde på porttelefonen så greppade jag plånboken och mobilen och skyndade mig ner till honom. Vi har inte riktigt fattat den där mystiska porttelefonen så än så länge så åker vi ned och hämta upp alla våra gäster.
När jag hörde dörren slå igen bakom mig, tänkte jag: jag har väk nykeln med mig? Nää inte det nää.
Jag betalade min tågbiljett och gick till repan. Där de säger att de kan inte öppna min dörr, ja men menade jag på att ni måste ju kunna öppna en lägenhets dörr ifall det händer en olycka av något slag. De stod där som fån och sa: nää vi kan inte.
Visst det var jag som gjort fel nu, men vad i hela friden gör de om det händer något? Det är ju skrämmande!
Men efter att de ringt till hyrsvärden och fått reda på att det skulle ta ca två timmar för den att komma hit och öppna åt mig så vad det någon av dem som sa något om att betala. Betala vad? Jo en lås smed, han fanns i huset. Jag skiter i vad det kosta, öppna bara! Jag frös som en hund, jag hade ju inte brytt mig om att ta på mig jacka och skor utan åkte ju bara ner för att hämta min tågbiljett i inneskorna.
Jag pustade ut när låssmeden kom med sin lilla väska och vi åkte upp till lägenhetsdörren och han började på. Men då såg det inte så lovande ut. Antingen så var han en usel låssmed eller så har vi ett ovanligt säkert lås. Det tog honom ca 30 min att få upp dörren. 30 min är lång tid när man bara står och fryser och vänta.
Jag hade en plan att ringa till Kta & Stefan och fråga om de kunde komma ner med en jacka och ett par skor och att jag kunde få vara hos dem tills hyresvärden kom, men efter en timmes utelåsning så fick låssmeden upp dörren. Och ingen var lyckligare än jag!
Men kvällen blev ju inte riktigt som man tänkt sig, jag hade tänkt pyssla ochmysa efter att jag städat, den tiden gick åt till att stå utanför dörren och frys i stället.
Hoppas att det fört med sig något bra iaf, att de tagit upp det här med extra nyklar ifall det händer något.

Swedladies kulturgrupp besökte tullpanpark, en underbar dag & allt var så vackert!


Ord är överflödiga.


Detta var "min" monter, 90-talets Barbi.


F1 bil gjord av Lego på utställningen.


Det är ett sådant här piano du ska ha Johanna!


Jag & Ingrid besökte även en Barbi & Lego utställning som var på tillfälligt besök där.


Underbart vackert var det i tullpanparken.


Tullpanpark.

Mars kultur aktivitet med swedladies var att besöka en tullpanpark ute på Pudong. Det var endel som var där förra året så vi har hört en hel del om hur fint det var. Därför var förväntningarna höga och vi alla höll tummarna för bra väder.
Klockan ringde vid sju och solen gassade in genom fönstret, termometern visade bara +8.5 grader så det var till att ta med vantarna.
Vi samlades kl 8.45 och lite efter nio gav vi oss iväg, det tog lite mer än en timme ut till parken men det var det värt!
Det var så underbart vacker och solen sken på oss hela dagen, en underbar dag!
Lunchen avnjöts i gräset på filt, luften var renare där än inne i stan och vi alla sa: nästan som hemma. Något som inte var som hemma var att vi alla blev rejält ut tittade där vi satt i gräset och åt och njöt av sol och blommor. Kineserna som gick förbi stannade upp, pekade och skrattade åt oss, skit i det, vi hade det så bra idag så det  gjorde det inget att de pekade på oss och tyckte vi var ur konstiga.
Vi strosade runt i parken i flera timmar, den var stor med oändligt många tullpaner i alla dess former och färger.
Även ett tropiskt hus fanns där med orkideér, papigojblommor, kaktusar, pelagonier och en massa annat.
Ingrid och jag besökte en Barbi utställning som fanns där för tillfället, den var tydligen från Tyskland. Vi gick runt där och båda kännde vi direkt igen just "våra" Barbies och vi pratade i mun på varandra om alla åra Barbi minnen. Barbi har en väldigt speciell plats i mitt hjärta och tänk så mycket kul jag har haft med dessa dockor! Där fanns även en Lego utställning med fantastiska byggen, men bäst var ändå Barbin!
När klockan visade 14.30 kännde vi oss alla nöjda med dagen, de felsta hade med sig lite nya blommor hem. Konstigt nog så sålde de inte en enda tullpan, det var ju faktiskt en tullpanpark, men så var det. De sålde en massa andra fina blommor som vi frossade i istället.
Chafförerna tog oss tryggt och säkert hem, så nu har jag druckit en kopp kaffe och ätit muffins så snart är jag redo för städningen.

TACK SNÄLLA KATE & INGRID SOM FIXAT DENNA DAGEN FÖR OSS ALLA! NI ÄR TOPPEN!

Lunch i det gröna, underbart!


Expo gubben gjord av pärlhyasinter.


En underbar dag bland alla tullpaner!


Sex st glada tjejer var vi som gjorde hönor, dracka kaffe, åt muffins & PRATADE!


Swedladies har hönepyssel.

På tisdags fm har Runtt en aktivitets fm, från början var det en pärlgrupp i Hongqu och en inne i city på fre em. Men nu är tis gruppen omgjord till allmänn aktivit, allt från semel fika till besök på ljusfabrik och nu oxå hönepyssel.
Det var två brudar som frågade om inte jag hade något bra påsk pyssel att bridraga med och som de flesta vid detta laget redan vet så har jag kommit in i något sorts "höne stimm". Hönor på längden, tvären och höjden.
Så därför var aktivites fm hos oss i tis fm (Mikael var ju inte hemma, som vanligt och tur var nog det.)
Det dök upp fem glada tjejer och vi hade det super trevligt.
Vi gjorde hönor, dracka kaffe och åt goda muffins (tack vare mamma A som mailat över reseptet) och naturligtvis så PRATADES det en massa oxå (kan inte fatta det?)
När fyra av tjejerna pysslat färdigt och gett sig av var det bara jag och Annelie kvar, vi åtgärdade hungern genom ett lätt sätt: vi gick ner till "matgatan" och köpte med oss några dumplings hem. Sen var vi mätta och goa och Annelie kunde förklara för mig hur jag skulle rita, sy och klippa ut en cool groda. Så vem vet, nu kankse höne skapa perioden är över och grod perioden tagit över? Vem vet?
Grodan är långt ifrån färdig och så lär det bli ett tag till.

Man blir glad när man gör påskpynt.


Happy Birthday Ellen! Hope you get a realy good day!


Äntligen är det vår!


Magnolian blommor så fint nu.


RSS 2.0