Robert & Mikael spelade "frem i rad" ypperligt bord till det, men det var nog inte det var tänkt till.


Lördagens aktivitet: kolla in antikaffärer (vi skulle kalla med möbelaffärer) tillsammans med Robert & Anna


Mini kräftskiva, det var gott! Tur att Ikea finns!


Stina 4 år

GRATTIS STINA! Nu är du en stor tjej!
Hon skulle skicka ut inbjudningskort och då även till oss. Men mamma Jenny sa att:
-Mikael oh Jenny kan inte komma för de är i Kina.
-Huumm, men de kan ju komma och leka mig mig en anna dag då.
- Nää de är i Kina, de kommer hem till jul.
- Jamen, de kunde ju inte komma igår heller!
I sådana tillfälle får man hemlängtan! Men jag tro att du får en toppen dag utan oss med en MASSA paket. Vi fick ju ett eget kalas med dig innan vi åkte tillbaka hit ner och det var mysigt.
Ha det toppen idag, Stina!


Radio stjärnan vilar upp sig

Mikael kom hem i går e.m = lyxigt, så vi tog oss en promenad på en av stadens största gågator. Fick i oss lite mat innan vi skulle hem och lyssna på radio.
Trodde det skulle sändas 15.40 (svensk tid), vi bänkade oss 15.30 och satt där och väntade men de pratade bara om försäkringskassan. Kollade mailden där mamma Inga-Lill och Inga-Lill.G hade skickat att de hört mig. Så vi fick lyssna på reprisen.
På gymnasiet så var klassen på studiebeök på radio JKPG i V-mo studion, där visade de hur man kunde klippa ihop saker så det lät riktigt illa eller helt fantastiskt. Så ställer reportren en fråga och får ett svar, men sen vill reportren ha ett annat svar som kom senare i intervjun så kan han ju bara klippa ihop det.
Så illa var det väl inte riktigt i mitt fall, men visst hade de klippt bort en hel del. Inledningen var borta, de frågade om vädret och det sändes inte heller, lite om fotbollen var borta, hejdå och endel till. Och ändå så lät det som att det var orginal, märkligt! Sådant fattar inte min lilla skalle.
Frågade Mikael idag på morgonen när vi vaknat hur det känndes att ligga bredvid en radio känndis, trodde han storknade av skratt: -Du, radio känndis? Hihi fick jag till svar. Så allt är som vanligt.

Radio nästa

Snart är man radio kändis. Eller kankse inte?
Har nu iaf blivit intervjuad av radio JKPG och programmet Lasso. Som tur är så bandade de det, så gjorde man några missar så kan de ju ändra till det. Eller kankse de rediskerar om det till att man är terrorist eller något annat konstigt.
De skulle skildrar skillnaden mellan Beijing och Shanghai i OS-tider och hur olika man upplevt det. Innan de ringde upp mig så hade de pratat med en tjej i Beijing.
Det hela ska sändas nu i e.m. (onsdag) runt kl 15.30.

OS är över

Igår kväll var det OS avslutning i Beijing, vi satt inte där utan i vår TV soffa.
Det var riktigt fint och häftigt, att alla lyckades hamna rätt i alla dessa kombinationer, att ingen hamnade fel?
Det hela varade i två timmar, passade mig bättre än invigningen som höll på i många timmar.
Såg tyvärr inte den svenska flaggan, men Carolina Klüft och svenska kungen susade förbi i rutan. Kinesiska tv producenten tyckte nog inte att det var det viktigsate att visa. Därimot visade de en massa kostym nissar som såg lagom roade ut eller snarare sura ut där de satt och viftade med sina solfjädrar.
Jaha då var detta stora över och det dröjer fyra år tills nya förväntningar sätts. Då kankse repotrarna kan bli lite mer realistiska än vad de var denna och de flesta andra gånger oxå har varit. Vi kankse kan inse någon gång att vi är ett litet land med färre stjärnor än de stora nationerna och vara nöjda med det vi har och vad de kan ge tillbaka i medaljer. Var nöjda med de medaljerna vi fått och inte bara klaga på hur dåligt allt gått, det har ju faktiskt gått bra i vissa grenar oxå, framhåll det istället för att gnäll - snälla repotrar!

Jörgen Persson förlorade

Nu förlorade Jörgen Persson mot Wang Hao som är rankade 1 i världen, men han var aldrig lång efter och han kunde gått ha vunnit något sett, det var jämt! Men längst drog Wang Hao.
Vi får hoppas på ett brons!

Bordtennis

Just nu spelar Jörgen Person mot en kines, det är därför det sänds direkt på tv. Men han ligger under nu med 3-1 i gem och bollarna 7-3 till kinesen. Inte bra.

Utanför Shanghai stadium efter matchen


Brasilien 3- Belgien 0

Då har vi nu varit på OS, bronsmatch mellan Brasilien och Belgien.
Vi började att ladda upp med en öl hemma hos oss, sen bar det iväg till en resturang. Mätta och goa så var det fotboll. Vi var ju tvunga att köpa flaggor, lite öl och vatten innan vi intog våra platser.
Det kankse inte var en höjda match, det kunde till och med mitt dåliga fotbollsöga se. I början så spelade Brassarna och Begarna försökte hänga med men i andra halvlek så hade inte Brassarna så mycket att kämpa för då de ledde med 2-0 så de var lite tråkiga. Matchen slutade 3-0.
Brassarna är väl uppvuxna med att spela boll i denna hetta som rådde denna kväll, vi svettades något oehört och vi som bara satt stilla. Tänk de som sprang runt i varmen, inte avundsjuk men inponerad.
Vi fick bla se Rhonaldhino, men han storspelade nog inte, sprang mest runt och smilade. Men han gjorde minst ett fint framspel som ledde till mål.
Det var en jätte fin stor arena som vi var i, Ullevi skänns liten i jämförelse.
Matchen var som sagt ingen höjdare men det var riktigt kul att ha varit på något så stort evenemang och det var nog det narmste OS vi kommer att komma.

Matchen var sådär, men det var häftigt med så mycket folk i en fin nya arena.


Inköp av flaggor


Uppladdning


Fyra st sådanahära sydde jag innan jag lämnade Siggebo, de pryder nu vårt matbord.


Fredagens bronsmatch

Nu laddar vi för att senare idag gå på bronsmatchen mellan Belgien och Brasilien. Fatta vad coolt att få se Brassarna lira. Inte för att jag vet var man behöver åstakomma för att få en hörna, ett inlägg eller vara offside. Jag vet dock att det är 11 gubbar i varje lag och att de ska få in den där runda läderbollen i det där stora målet. Det spelar ingen roll, det ska bli kul ändå. Mikael har fått för sig att Ronaldo ska spela och bara är ju häftigt att se en av väldens bästa spelare.
Att vi fick dessa biljetterna var på ett ganska tråkigt sätt, jag hade sett framemot att Ingrid i alla fall skulle komma ner samtidigt som jag. Men sista dagen när jag var hemma i Sverige läste jag mailen på morgonen innan jag gav mig av på min lilla "hej då" turné att deras dotter blivit sjuk och självklart stannade Ingrid kvar i Sverige tills dottern är ok. På väg till Nellie på f.m fika ringde Ingrid och frågade om vi ville ha deras brons biljetter för att hennes man Janne hade blivit tyungen att åka iväg på tjänsteresa, jag sa, självklart vill vi ha dem utan att ens ha frågat Mikael.
Så nu har vi fått kontakt med Robert.K som oxå ska gå på matchen, hans Marita är kvar i Sverige (hon är med i pärlgruppen så henne har jag träffat endel, men inte han) . Innan matchen ska vi styrka oss lite hemma hos oss, äta något gott på en lämplig resturang och sedan trängas i tunnelbanan bland alla andra människor. Förhoppningsvis vara i god tid till matchen och inhämta stämningen.
Storebror Robban: Du är väl inte avundsjuk? Hihi..........

Torsdagens Quiltgrupp

Då var det daggs att hänga med ett gäng på deras quiltgrupps möte i torsdags. De är internattionella brudar, två från New Zealand, två från USA, en tysk, en Schwetziska, undra vart de andra sex st kom från? Nya namn och allt på engelska, tala  om snurrig i bollen.
Jag fick åka med en snäll tjej, så jag tog mig en 20 min promenad i den då 34 gradiga fuktiga hettan till ett känt ställe där de hämtade mig.
Sen var det bara att försöka bekanta sig med de andra brudarna så gott det gick.
Det var bara jag och en tjej till som quiltade på maskin, de andra satt där med nål, tråd och quilten uppspänd på en båge. Vissa sydde ihop sina pytte rutor för hand oxå, jag nästan svimade av bara tanken när jag så en tjejs dubbeltäcke. Någon sydde ihop framstycket på maskin och hand quiltade sedan ihop det.
Jag vrålsydde i måndags och tisdags för att ha något med mig att sy för hand. De titade på mitt och sa: guu så snygga färger (det är väldigt färglatt) men sen tro jag att jag kunde räkna ut deras nästa mening: men jag tycker inte om sättet du gjort det på. Men de sa naturligtvis inget och inte brydde jag mig heller, jag gör på mitt sätt.
Hon vi var hos hade den häftigaste lägenheten jag varit inne i, ett rymligt vardagsrum med kinesisk inspererat matbord plats för ca 10 per, stor soffa, fåtöljer och en lika stor platt TV på väggen, några små grupper fick oxå plats i rummet. Allt detta hade utsikt över floden och Lupu bridge genom gigantiska fönster som tog upp en  hel vägg. Även deras badrum hade denna gigantiska utsikt, så där  kunde man ligga i badkaret och blicka ut över floden och dess liv genom ett stort fönster.
Inte tala om hennes lilla syatelje, ett sådant rum har jag oxå- fast i drömmarnas värld. Där fanns ett smalt långt bord till de två symaskinerna, ett stort bord med skärplattor, kinesiskt vitrinskåp med hur många hundra meters tyg som hällst, en vägg där man med hjälp av några nålar kunde fästa upp sina alster medans man jobbade med dem. Självklart fanns det yttligare något skåp med andra finnesser. Undra vilket guldkontrakt de har?
Efter både fika och mat så var det dags att bege sig hemmåt, hade samma tur på vägen hem som dit och fick åka med Debbi. Sa adjö och tack för denna dagen och så började min vandring hem mot svalkan. När jag väl nådde lh så var mina i normalt ganska smala fötter som uppsvälda bullar, tårna såg ut som röda prinskorvar och jag fick knappt ut foten ur min skinnsandal. Termometern visade då +39.5. Internett ville inte och det gjorde knappt något för  jag var så trött i huvudet så jag vek tvätt och strök i tystnad, sådant jobb som inte kräver någon tankevärksamhet.

Kläder

Vi var oroliga innan vi åkte hem att de skulle stänga av vår ac och att klädrna skulle fara illa av det.
Men tydligen så gjorde mina hema snickrade lappa nytta för de hade inte varit på och pillat på ac anläggningen. Jag hade även ställt ut 10 st "torrbollar" och de gjorde nog nytta. För de har samlat ihop ca 3 dl vatten var.
Snart är det dax att köpa nya "torrbollar" för de gamla börja se ganska fulla ut. Man ska nog ha några sådana utplaserade jämt, inte bara när man är hemma på semester.
Det kändes väldigt skönt att inget tagit skada nu när man varit hemma, skräcken hade ju varit och kommit ner och alla ens kläder hade varit gröna och redo för soptunnan.

Önskas en dörr?


OS sändningar

Igår kväll så var det ju höjdhoppsfinal, man behöver ju inte vara idrotts nörd för att tycka det är lite kul att titta på. Men det tycker visst inte kineserna! Jag sappade mig igenom 37 kanaler och inte en enda av dem sände höjdhopp, det är ju skandal! Tur att radiosporten finns!
På svt.sport.s hemsidasida står det: titta när du vill och vart du vill. (Titta när du vill, men bara inom swe gränser. Det hade varit ärligt skrivet!) För inte går det att titta på "vart du vill". Inte om man lyckas komma åt en svensk ip adress. Falsk marknadsföring!
Inte sände dem damernas längdkval, damernas häck final, ridsportens küre, Wismans kval. De sänder inget vettigt!
Men kanalerna är ändå fulla av os, de sänder tennis, tygnlyftning, gymnastik (det är ganska kul att titta på, men inte fem dagar i rad), pingis, badminton, basket och beatch wollyboll.
Stefan W var lite kraslig i lördags så han låg i tv soffan och glodde, han är intreserad och kunnig inom tennis, så han la marker till att de sände samma tennismatch tre ggr, visst det var en kinesiska som vann. Men varför i hela friden sände de samma match tre ggr när det är så mycket sport på gång?
Inte för att jag bruka sluka all sport i normala fall men nu är det ju OS och då kan man ju faktiskt bli lite intreserad. Nu när man väl har tid att titta och lever i samma tidszon (så man slipper stiga upp mitt i natten för att glo) och så sänder de inget som man vill se!

Internett funkade inte

Att man skulle bli lite smått galen när internett inte fungerade fattade jag inte förrens igår då det hände. Lyssnade på radio och kollade andra sidor i går på dagen och allt var som vanligt. Så var jag ute i varmen en runda på e.m. och gjorde en hård investering i linsvätska och lite grönsaker.
När jag kom hem hade jag tänkt få lite radio att lyssna på men inte, internett var helt dött. Det hjälper nog om man stänger av både dator och raotern, men inte hjälpte det. Det var fortfarande sendött. Internett exprten här i huset hade gått hem för dagen och skulle komma idag vid 09.00. Jag som skulle lyssna på radiosproten när Kallur skulle springa, va ganska irriterad på allt.
När jag väl gick runt här nu på morgonen i tystnaden så kunde jag ju lika järna testa ifall internett hade hoppat igång (under kan ju ske) och sim salabim. Det funkade! Guu vad skönt! 
Hade detta varit hemma i svedala så hade jag knappt brytt mig, men här! Här är ju internett kontakten med omvärlden och radion går ju genom det oxå. Att lyssna på kinesiska tv kanaler en hel dag är ingen hit. Men som tur var så hade jag fått en cd-skiva av Robban & Jenny när jag fyllde år "svenska hits från 90-talet" det förgyllde min tillvaro igår kväll där jag satt framför symaskinen.
Mikael är på möte i Beijing och kommer hem i natt. Det var tydligen inte helt lätt att få tag i taxi igår kväll för dem. Det var ju lite mer folk än bara de ute igår kväll.

Elektronik proffsen

Trodde jag bodde med en tekniker men nu börja jag nästan undra.
Mikael och Stefan.W har likadana mobiler, htc heter den och är svart och cool. Men de behövde ett extra batteri, en extra laddare för att ha i sina lägenheter i Changzhou och mobil laddare.
Den kinesiska vertionen va denna mobil heter dubod, så vi köpte tillbehör i lördags. Det var tillbehör för en summa som jag hade fått en helt ny mobil för. Men när vi kom hem och Mikael skulle kolla in de nya sakerna så upptäkte han att den svenska vertionen inte hade samma laddningsutag som den kinesiska. Stefan kom på kvällen och även han så några väl valda ord om hur korkade de kan vara som gör olika laddnings utag i samma mobil.
Så igår söndags åkte vi åter till Grand Gateway för att förska lämna tillbaka laddarna. Den killen som vi handlade av kunde inte engelska idag heller (alltså hade inget under skett under natten), så vi fick leta upp en engelsktalande tolk. Försäljaren ville plugga in laddaren i mobilen men det fick han inte för Mikael för han ville inte tvinga in fel laddare i sin nya mobil och därmed skada sin nya mobil. Men till sist visade försäljaren att laddaren visst passade även i den svenka vertionen.
Jag bara skrattade och så gick vi till bilen.
Undra vad den kinesika killen trodde om oss två stora vita människor som inte ens fattade att man kunde använda den laddaren i den mobilen?

Mr Bonsai - Svempa

På Lina och Eriks fråga om Mr Bonsai Svempa överlevde:
Jo då han står åter i vårt stora vardagsrums fönster och glänser. Men när Mikael kom ner så såg det dystert ut, inte ett blad hade han. Mikael ställde ut han på balkongen, vattnade han och sprayade flitigt med vatten. Där fick han stå i två veckor i sin ensamhet för på helgen var Mikael iväg på team övning med jobbet. Det regnar ju lite titt som tätt här nere så han fick nog lite vatten uppeifrån, om inte annat så är det mycket vatten i luften.
Nu har han en massa splirrans nya gröna blad på hela sig och verka må bra.
Nää tyvärr så kunde vi inte ta med honom på resa som ni gjorde med erat, men 100 mi är bra gjort för ett bonsai träd. Erat är oxå lite mer hanterligt, Svempa är en reslig karl å ca 1 meter hög och ca 60 i bredd, så man bär inte runt på han i önödan.

Allt är som vanligt

Det är konstigt hur fort man kan anpassa sig till olika sitvationer.
När vi satte oss i bilen på vägen hem från flygplatsen i fredags så var det som man inte varit ifrån allt komiskt här nere. Man mötte mopidister i fel färdriktning på fyrfilig motorväg, bilister som flänger fram och tillbaka mellan filerna.
Det som var annorlunda var varmen! Hujedamej vad varmt och klibbigt!
Idag har vi varit ute och handlat lite, bla blommit, Lägenheten var så kal utan några levande gröna växter, så idag besökte vi blomstermarknaden och nu ser det ut som vanligt här inne och på balkongen. Blommor lite här och var.

Mikaels nya mobil

Svar till Robban:
Mikael är fortfarande väldigt nöjd med sin nya mobil.
Han hade tänkt köpa den här nere från början, men problemet var att den kinesiska vertionen bara innehöll kinesika och inte engelska oxå och då blir det lite svårt. 
Batteri tiden är visst inte lysande men det visste han visst om, så idag har han inhandlat ett extra batteri, ny handsfree och billaddare. Problemet var det att när vi kom hem och testade laddaren så visade det sig att kiniska laddaren och den erupeiska laddaren var olika. Taskigt läge.
Men man kan surfa och så är den mega cool.

Åter i Kina

Man längtade så efter Mikael men ändå var det jobbit att skiljas från pappa och mamma. Mamma var snäll att köra mig till tåget i Alvestad för att sedan ta mig till Köpenhamn. Köpenhamn vidare till Frankfurt och sedan Shanghai. Vi börja lära oss den rutten nu.
Tyvärr så klappade min mobil ihop så ja kunde inte kominusera med Mikael om hur allt gick och så.  Mitt abonemang ska bli kontantkort men det om ett par dagar men tydligen skedde det lite tidigare än planerat och inte fanns det några pengar på det inte. Mikael skulle hämta mig vid flyget men vad skulle vi göra om han inte stod där vid utgången och jag som inte kunde ringa? Ingen lysande sits, men efter att ha tagit mig igenom passkontrollen, fått ut väskan och igenon tullens säkerhetskontroll stod han där! Det var skönt!
På vägen hem så handlade vi lite, men gu vilken hetta jag har kommit till! Man blev genomsvettig man bara lämnade bilen för ett par minuter. Och när man åter var i bilen så var den som en bastu.
Nu sitter vi på balkongen och det har precis slutat att oska och blixtra. Snudd på lite läskigt när det är så nära som det var nu nyss.
Jag hade med mig ner en ny mobil till Mikael som Robban fixat åt honom, så han sitter helt hängiven  av denna nya teknikpryl här bredvid.


Grattis Mari.B & Daniel

Grattis Mari.B och Daniel till förlovningen!
Ni kommer ia.f aldrig glömm av datumet! 080808!
All lycka önska vi er!

Sista dagen i SWE

Man tro att man ska hinna så mycket när man är hemma, men det gör man visst inte. Men bra har jag haft det. Men samtidigt är det rätt jobbigt att vara ifrån sin älskling så länge, man längtar efter honom!
Fixade och donade lite innan jag fick f.m. fika hos Nellie, Carin och Micke i G-ved. Alltid lika kul att träffa dem. Nellie hade natuligtvis vuxit och var en glad prick som traskade runt i sin gåstol. Att äta på borskanter var tydligen gott,  tänderna är visst på gång.
Skulle krama Stina och Ella en sista gång, men Stina hade inte riktigt tid, hon fick nämligen en Hello Kitty plastpåse av mig och den var mer intresant än vad jag var just då. Men jag fick desto större kram av Ella och mamma Jenny.
Racefart hem för att träffa Sara.H som ska komma ner till oss om ca två veckor, det ska bli kul!
Självklart var jag tungen att ut i landet en sista gång och rensa ogräs, klippa ner en massa så mamma ska ha lite mindre att göra i mitt land. Men så kom oska och ösregn så jag blev inte riktigt färdig. Trodde jag skulle kunna trotsa regnet med hjäp av regnrock, men det regnade för mycket.
Istället blev det att äta gott och dricka vin tillsammans med mamma.
Johan.L tittade förbi och sa hejdå. Naturligtvis fick han mat, vi bytte jämt på några paket buljongtärningar och mat. Fint byte tyckte jag och förhoppningsvis han oxå. Buljongtärningar är dyrt i kina-land för det är inpoterat och jag hade glömt att köpa det. Mamma erbjöd att vi skulle åka en kvart tidigare dagen efter på väg till tåget, men det nappade inte jag på. Jag gjorde som de stora ledarna, out sourceing, det funkade fint!
Packa behöver man ju oxå, tur att natten är lång för det var då jag gjorde det. Undra bara om jag fått med mig allt, för det gick i raket fart att packa denna gången.

Klara har flyttat

I måndags morgon tog jag "pansavagnen" till Klara och hennes föräldrar utanför Växjö. De hyrde ett hus utanför Alvestad innan men har nu flyttat til sin gård utanför Växjö. Har totalrenoverat huset och det blev SÅ bra! Man blev en aning avundsjuk!
Det var ca två månader sedan jag såg Klara så självklart hade hon vuxit och blivit mer människa, är nu ca 4.5 månader gammal. Har börjat äta gröt på kvällarna, gigantiska portioner på hela 2 msk, jag bara skrattade åt det.
Vi hade ett par toppen dagar tillsammans, fick inviga deras gästrum. Det var superbt!
Hoppas ni får det bra i huset och att ni njuter av er semester ni snart ska åka på!

Martin & Annie bygger om gamla vedboden till vindskydd till hästarna, jag var naturligtvis tvungen att hjälpa till och smutsa ner mig lite.


"Trädgårdsmästaren" Jenny klipper ner syrenerna i Siggebo


Team övningar

Mikael är ju som sagt åter i Kina och knega på som vanligt. Nu till helgen ska de ut på team övningar. Ett försök att få arbetarna att sträva åt samma håll och inte gnälla på varandra så mycket.
Han lät dock lagom inponerad av att ge sig av lite efter 06 på lördag morgon, det är meningen att de ska vara hemma på söndag kväll. De är ca 45 st, Mikael är den enda västerlänningen, så han kommer nog att känna sig lite utanför. Men det ser ju bra ut att han är med. Skönt att detta sker nu när jag ändå är hemma, hade ju inte varit så kul att han gav sig av på något sådant en helg när man är från varandra hela veckorna.
Hoppas att de får en bra helg tillsammans och att det leder till något bra!

Köra lastbil

Det första problemet var att försöka hitta sina arbetskläder, skorna låg på ett ställe ute i uthuset, kläderna i en annan låda och väska stod undan stoppad på ett tredje.
Lite ringrostig var man väl allt, men jag gjorde nog inga större missar (de har i.a.f inte sagt något). Jag förvrnade en kompis, Johan att han skulle förbereda sig mentalt på 1000 frågor, men det blev nog inte fler än 10. Började med att stäla ut en contanier på ett husrenoverings ställe, där var trångt! Johan fick hämta in den dagen efter då den var fylld, hans komentar var: Där var väl inte trångt, det var ju flera cm över. Jo visst, flera cm, men när man inte kört på nästan ett år så känndes det trångt.
Det var toppen kul att åter få ratta en stor bil, frecha upp minnet lite och jobba på riktigt. En dag att minnas till hösten då man sitter bland betong husen.
Väl hemma så gjorde jag inte många knop, förr tränade man direkt efter jobbet, men inte nu! Mamma hade middagen färdig till fyra hungriga jobbare som dundrade in lite efter fyra. Det blev riktig mat, potatis, biffar och sås, hur gott som helst!

RSS 2.0