Första natten på vägen.

Första natten på vägarna är avklarade, tur i oturen fick jag börja lite tidigare 15 istället för ca 17. Stackars Jörgen skulle till fabro Dr.
Hoppas nästan på samma tid i dag oxå men självklart vill jag ju inte han ska behöva gå dit igen, så det blir nog ett riktigt natt pass idag, phuuu.
Det var nästan lite kusligt, sammhällerna liksom bara dog när kloclan visade 22. Nästan inga personbilar ute, en hel del långtradare men det var allt + två rådjur oxå som var så förståndiga att de hoppade tillbaka i diket igen.
När jag lastade sista gången i Hok så fick jag gör det själv, det gick väl bra förutom att det tog lite tid. Men så fick jag lite grus på lämmen och just då pratade jag med Gustav som sa: jag bruka ta handen och dra av det, fast jag är ju lite längre än dig.
Ha, det ska jag väl klara av och visst gjorde jag det, skillnaden är antagligen att han kan sjuta gruset lite framför sig. Jag fick allt grus som en dusch över mig, tömde fickorna från singel men sen blev det duschen varken jag ville el inte när jag kom hem kl 03.30, då hade det börjat ljusna. För min del hade det kunnat vara mörkt i timmar till för nu hade jag kört när det var mörkt och klarat av det utan en jäspning så då kunde det gott fortsätta att vara mörkt ett tag till.
Nu får det nog ta och bli skogen så man andas lite damfri luft för det är den inte verken i grustäckten el på asafltstationen där vi tippar.

Midsommar 2010.

Midsommar!
Tyvärr fick inte Mikael någon super midsommarafton, han spenderade mest tid på Beijings flygplats. Planet var försent till Shanghai så han kom inte till firandet förrens kl var runt 21.30, stackarn! Men när han väl kom dit så tog Eva hand om honom och såg till att han fick lite god mat i sig.
Jag därimot hade en super dag!
Det började med en massa fix på fm, sen var det lunch hos Kalle, Cicci & Erik. Mätta och goa gick vi till Marcus & Jessica och klädde midsommarstången tillsammans med deras gäster.
På väg tillbaka till Kalles och grillen tittade vi till Annie & Martins fest som de hade i stugan i Ekholmen, vätskedepå kan man kalla det.
Efter promenaden var det kubb, grillning med goda tillbehör av alla det slag, musiktävling och många skratt.
När klockan visade natt tog jag mammas racer cykel och cyklade hem.
Tack för en jätte trevlig midsomar!


Karl tar för sig av den goda sill lunchen.


Sill lunch i det gröna.

   
Det sköts med potatis kanon. Erik fångade grodor. Vi gick till Marcus & Jessica.


Vi fick ihop en fin midsommarstång.

   


Jordgubbar & glass i det gröna.

 
Grillning & musiktävling på kvällen.
Lidköping 2010

Vet, det låter lite galet, men vi hade väldigt roligt!
På söndagkvällen tog jag, mamma & Vera bilen upp till Lidköping och kvaterade in oss i en stuga på en camping Mycket fin stuga, den dyraste men helt klart den frechaste stugan jag har hyrt någon gång.
Så på måndagen började racet, symaskinsracet!
På fm vr det genomgång el ska man kalla det lite kurs för att lära oss lite nya tekniker och sen fick vi sy på vad vi ville och hur länge vi ville.
Trodde nog jag skulle hunnit mer men så blev det inte, jag är nöjd ändå. Det blev en nessesär som nu behöver en krok så jag kan hänga upp den, en bonad som nätan är klar och ett bagello täcke som är allt annat än klart.
Besökte även Läckö slott en solig eftermiddag, det låg väldigt mysigt vid vattnet och gott fika köpte vi.

 
Mamma & Mari.


Vår kursledare Mari.

   
Mamma sydde tre väskor, Mari en duk & Vera en väska bla.


Vid Lidköpings torg, där vi var på ons morognen då det var torghndel.Det har blivi ett nytt kontor & affärs center i de gamla Rörstens fabrikslokaler.


Läckö slott.

   
Läckö slotts stall & en söt liten stuga.


Stad i förändring.


Denna bilden är vanlig i Shanghai, lite av deras varumärke.

Att utveckligen har gått rakert fort i Kina har nog ingen att inväda på, men att det gått fort, det har iaf jag svårt att förstå!
Undra hur det kommer att se ut om 10 år då med tanke på hur mycket som hänt under de senaste 10 åren?
Kolla in Saras blogg och se fler bilder!
http://lifeinshanghai.blogg.se/


Köra bil.

Största bilmarknaden
– men sämsta förarna
Kinesiska bilmarknaden är världens största och växer ständigt, men det märks att det gått fort – lite för fort. Här nedan är beviset på att kineserna kanske har råd att köpa nya bilar, men saknar tiden för att lära sig hantera dem i trafiken

Filmkavalkaden visar tydligt att många i "Mittens rike" tydligen sov på teoriprovet när de tog sitt körkort. Genom trafikkameror på ett universitetsområde syns hur döda vinkeln, höger/vänster-regler och i vissa fall backning är väldigt svårbemästrade moment i körningen.

Det verkar nästan som om filmen är riggad i denna krockfest där bilar, motorcyklar, scootrar och cyklar – ja, egentligen allt på hjul kör in i varandra. Det underliga är att det inte ens är några höga hastigheter – sällan över 30 km/h.

Att det inte existerar trafikljus eller stoppskyltar är förvånansvärt – i samma utsträckning som det verkar som om kineserna är helt omedvetna om att det finns något som heter trafik.

Kolla in filmen!

http://www.bytbil.com/motornyheter/Nyhet.aspx?id=zvjfakyg

Det ser verkligen ut som det är riggat & på hittat, men alla vi som bott el bor i "mittens rike" kan intyga att: det kan gå till precis så här!

Sy hela veckan!

Nu är mamma, jag & Vera i Lidköping och syr hela veckan, ja jag vet att det låter lite knasigt men vi har riktigt kul!

Är ni sugna på att se vad vi gjort hitintills så kolla in: blogg.quiltbutiktextilia.se.

Toa vanor.

Alla har vi olika toa vanor, alla de har jag inte tänkt ta upp nu (ha just ätit frukost).
När jag tänker på göra det i natura, så tänker jag: då är man i skogen i naturen. Där är det liksom naturligt. Men att ställa sig och pissa i en rabatt utanför ett av stans bästa hotell, du kan man väl börja undra?
Härromdagen passerade Mikael Shangri La, en stor hotellkedja i Kina. Är osäker på om de härja i övriga världen. I Changzhou är de ett av stans bästa hotell, knaske det bästa. De har en mycket pampig entré där man kör upp med bilarna, ha en gubbe som öppna bildörren, en som visar en vägen och allt är i topp trimm!
Utanför denna tjusiga entré är det naturligtvis fina rabbarter efter alla konstens regler, där ställer sig en kostym klädd herre och pissa! Det var ju snällt av honom att han gjorde det i rabatten men ändå?
Hade det varit jag hade jag gått in på hotellet och lånat en av deras nystädade toaletter. Hade jag varit i skogen, då hade lingonriset funkat fint men inte när det är en massa människor som ser en och inte mitt i stan. Kvitta om det är utanför ett lyxhotell el utanför ett ruckel, man tänker väl på sina medmänniskor att de ska slippa se något sådant?

Faster & Karl

Det vill till att passa på att träffa det lilla livet så mycket som möjligt nu när man är hemma. Han lär väl växa endel till jul då vi ses nästa gång (får man ju hoppas iaf).
Idag var jag & mamma på besök, uträttade lite ärende i Gislaved först och sen var det fika och mys hos Karl, jaja vi mös lite med Jenny.M oxå. Robban stod för finanserna & jobbade så han träffade vi inte, det får vi göra en annan dag istället.


Se så snygg han blev i sin nya väst som farmor stickat.
 


Sover gott i en famn som gungar lite lagom, någon som trycker in tutten när den trillar ut och enbart ägnar sig åt mig.


Kostar bara 10 kr.Lite helgnöje, kostar bara 10 kr.


Tränga sig.

De felsta av oss har ju fått lära sig att man stå i kö och vänta på sin tur.
Det har inte riktigt alla kineser fått lära sig, el är det så att de glömt av det......
I söndags var Mikael, Stefan & Kate + en massa andra och firade nationaldagen på expo området och på svenska pavilljongen. De åkte dit tidigare för att gå runt lite på expo området innan själva firandet och skulle då ta sig med buss mallan Pudong & Pushi sidan. De stod där i kön och hux flux är det en tant (el som Mikael sa: käring) som kommer och sätter armbågen i sidan på Mikael och ska förbi.
Han tänkte väl som vi flesta andra: stå du oxå i kön. Och satte ut sin lilla nätta arm och blockrade vägen för tanten. Hon blev rasande och började skälla och gorma på kinesiska.
Mikael bara vänder på huvudet och tittade ner på henne och sa: stå du i kön som alla andra, på svenska och sen brydde han sig inte mer.
Undra vad hon tänkte, bara gå före alla för att hon ville det?
Det ville väl alla i så fall, för hur kul är det att stå i kö på en skala?
Så blev hon stoppad och blev rasande, hur tänkte hon då?
Ja det lär vi väl aldrig få reda på, men det hade varit väldigt roligt att veta!

Krig!

Jag utför ett ogräs krig just nu!
Min kollonilott såg mer ut som en vildvuxen gräsmatta med lite buskar än ett land när jag kom hem, nu ser stora delar ut som ett land med buskar som snart ska börja blomma, men än är det inte klart. Om nu ett krig mot ogrsäet någonsin blir klart?
Har kört bort många skottskärror med ogräs, alla vet ju hur man känner sig efter en skottskärra med ogräs. Då kan ni ju räkan ut hur mycket ogräs det är när jag kört bort, många. Och fler lär det bli!

Tisdag kväll.

Nu är det tisdag kväll & himlen har öppnat sig, om man säger så! Sitter på altanen och ha ätit grillad korv och druckit en öl, inte alls fel, det finns ju infra varme!
Har varit hos Frida, Klara & Håkan, åkte igår efter lunch och kom nu i em. Då hade jag hunnit med att äta middag & fika hos moster D, köpa nya jobba skor och kollat runt lite allmänt.
Det var som vanligt super mysigt hos Klara, charmtroll nr 1! Ritade, byggde med lego, kollade på Bullerbyn då Klara kläckte komentaren där vi två låg i soffan: mysigt. Jo det fick jag väl allt instämma på!

Ovanlig gångstil....

Härromdagen var Mikael ute och gick i en park på morgonen, han hörde hur det var någonmånga skrik och bakom honom som stönade och skrek. Han vände sig om och tittade efter vad som stod på, där kom en kille springande, el ja ja, springande kanske inte var rätt ord, det såg ut som han sprang men det gick inte fortare än vad Mikael gick.
Efter många skrik och stön tog sig den springande killen sig om Mikael. När han lyckats med enna bedrift stannade han och gjorde seger shest och bara vrålade.
Andra varvet i parkn ser Mikael honom på alla fyra, springande som en gorilla. Fort gick det oxå, ja med tanke på stil så gick det visst fort.

Bröllop Mari & Daniel.

Lördagen den 29 maj kl 14 var det bröllop i Kulltorps kyka mellan Mari & Daniel.
När de blivit herr & fru bar det av till festen i Åsenhög, där var det god mat, fin tal, roliga lekar och en massa gamla återseende av gamla klasskompisar.
Stort Lycka till Herr & Fru Backstig


      
Nygifta & lyckliga!


Daniel med sina två pärlor.

   

   
Erik, Lina, Emil & Shelia

 
Kul att återse gamla klasskompisar.

 
Väderparen, vilket jobb!

 
Undra vem som var smyckes hovleverantör?

   
Daniels bror höll ett mycket bra & roligt tal!

 
Jättefin dekoration hade de.

   
Hårda tävlingar förgyllde stämningenOtensia.

Vi köpte två präktiga otensia i våras, nu har de äntligen börjat blomma, jätte fin är de!
Malin & Alicia assistera som vattnare på veckorna så de ska överleva medans Mikael är kvar i Kina iaf. När vi båda sen är i Swe, då blir det nog jobbigt för dem men än så länge lever de och är vackra!


RSS 2.0