Grattis Martin på 21-års dagen!


Mikael fick äntligen leka med Stina & Ella.


Mikael i Sverige

Igår söndag var jag i V-mo och hämtade Mikael vid tåget. Sen åkte vi direkt till A-storp och Mikaels föräldrar för att inta en hedliga "söndagmiddag". Fullstoppade fortsatte vi till Nennesmo för att fira Martin på hans 21 års dag.
När kl var 20.00 somnade Mikael i soffan så vi åkte hem och stoppade ner han i sängen.
Skönt att ha honom hemma igen!

Handla mat

Var ute och handlade på Kulltorps lilla affär innan idag, skulle bla hämta lite julmat som mamma hade beställt, gick till kassan och sa:
-Ska hämta mat åt mamma som du ringde om innan idag.
-Jaha det ska vi fixa, vänta lite.
Tänkte på det där, här vet nästan alla vem alla är. Och hur har jag haft det det senaste året? Där har inte en käft vetat vem jag är och absolut inte vem min mamma är.
Jag som letade efter vetemjöl en hel em i höstas och resultatet var misslyckat. Hittade mitt vetemjöl en annan dag istället.
Olika världar med olika tjusningar!

Peppakaksbak på Bergsgatan 10 med Stina & Agnes


Jordfräs

Motodriven jordfräs? När man kan använda en grep, motion på köpet!
När jag lämnade Sverige och mitt land i somras så var det ogräsfritt och fint, nu såg det hela ut som en gräsmatta. Hur kul är det då? Så i några omgångar nu har jag lekt jordfräs med hjälp av grepen. Hoppas att det hjälper något och att lite av allt ogräs dog på kuppen, men det lär jag väl se till sommaren då vi åter är i Sverige.

Gattis mamma! 65 år idag och nu är du föralltid ledig!


Granhuggning i Siggebo

En lämplig söndag innan jul är det den årliga granhuggnigen i Siggebo, även detta året.
Vi var samanlagt 29 personer som dundrade ut i skogen och jag tro alla fann en lämplig gran att pryda sitt hus med. Nöjda över "bytet" fick vi komma in i varmen och äta julbord alá mamma Astrid. Alltid lika gott!
Det satt folk nästan överallt i huset men inte var det någon som var ledsen över det, efter kaffet avvek folket hemmåt och kvar var vi och disken. Det tog en stund att sanera upp, Annie tog hand om hästarna, pappa och Martin om fåren så gissa vilka som fick disken?

Den årliga julgranshuggningen i Siggebo


Mikael på fest.

Medans vi firade lucia här hemma så roade sig Mikael i storstaden Shanghai.
När vi var i Xian tillsammans med Kate & Stefan och Robert & Anna så kom det på tal om kroppkakor. Kate & Stefan är ju från Öland så de var hemma på området, jag minns kroppkakor som goda och såg framemot att få bli bjuden på detta.
Men de passade på att träffas nu när jag är i Sverige (de tyckte antagligen att det var bäst så), men Mikael blev inte ensam för det, Robert & Anna har besök av en Lina så Mikael fick kvinnligt sällskap ändå.
De hade det nog trevligt för han gick hem först och då var klockan 02.00. Tro han var lite seg i söndags morse....

Små barn roa sig själva!


Siggebo Lucia.

Siggebo Lucia har alltid varit på Sibes metall men nu är det nya tider. Vi pratatde om det och Ingmar kommer ihåg när de lussade i guteriet, då fanns inte lunchrummet. Det lussades på 60 talet på fabriken, Mari var med när hon var så liten så hon kunde gå under brick serverings rällsen. Jag var med första gången -84, då var jag nästan tre år gammal. Det var många år som vi i Siggebo & Högshult framförde luciatåget, då drillade Johanna oss. Men nu är det inget lusse firande på fabriken längre.
Ingmar tog insiativet och föreslog att vi skulle fortsätta att fira lucia i byn utnför fabriken, och så gjorde vi i lördags i ett underbart väder!
Årets luciatåg bestod av Ronja & Mimmi och de sjöng så bra! Trodde de var fler innan jag såg dem för de klämde i ända från tårna. Det var både gamla och nya låtar, gott fika och treligt sällskap!
Ett bra instiativ av Ingmar & Rose-Mari och nästa år firas lucia hos fam Natzén.

Siggebos luciatåg!


En runda i Göteborg

Gav mig av till Görteborg eller rättare sagt Västar Frölunda och Näset i onsdags fm. Allt gick fint förutom en liten extra krork innan jag väl nådde Ole Måns Gata.
Alva hade naturligtvis vä en massa sedan jag såg henne, då var hon bara 1.5 vecka gammal och nu är hon 5 månader. I början var hon väldigt resaverad men efter stund så var vi riktiga polare, riktigt coll unge!
Vi gjorde inte så mycket, utan mös mest.
Det får bli en runda dit till innan vi åker tillbaka till storstaden igen, Mikael är oxå sugen på att hälsa på Alva, jaja deras föräldrar oxå, Martin & Elli.
Tack för ett par mysiga dagar!

En toppen glad Alva!


Grattis Jenny.C på födelsedagen! Tack för den goda lunchen!


Mikael har dambesök

Mikael har dambesök hos sig i China. Eller ska man säga så här, ekonomichefen är på plats i Changhazhou och ska få ordning på saker och ting.
Men i helgen var de ute på tu man hand och hade tydligen det trevligt, vet inte hur man ska tolka det. Nää jag är lugn, hon är en tjusig femtioåring så jag har ett visst försprång.
Ändå skönt att veta hatt sin älskling haft en bra helg utan mig, alltid surt att vara ifrån varandra och här hemma är det en massa folk runt omkring en men där borta är det inte på samma sätt.
Men tiden går fort och snart är han hemma och vi är tillsammans igen.

Förkyld & feber

Bland det första man råkar ut för när man väl kommit hem är förkylning och lite feber, inte alls vad man tänkt sig! Men man är väl mottaglig för dessa basskilusker, inte vad kroppen är van vid. En kompis sa att min kropp nu är van vid smoggy luften och inte svedalas inflensa och så är det nog. Är nog smart imun mot smoggyn.
Hoppas att man snart är pigg så man kan göra llt det där som man vill.

Grattis Annie på födelsedagen!

Grattis Annie på 21 års dagen!
Hoppas du blev nöjd med pketerna och uppvaktningen nu på morgonen!
Antagligen så var paketen från Martin bäst, dvd boxen av Sex and the City för den tittar du på nu.

GRATTIS!

Så här glad blir man för sin födelsedagspresent!


Bröllop mellan Mange & Ida

Lördagen den 6 dec var en mycket speciell dag för Ida & Mange, det är nu deras bröllopsdag!
Det var att upp och fixa frissan kl halv nio på morgonen, som tur hjälpte Biggan mig att rulla och sätta upp håret, Tack Biggan för hjälpen! Det blev så bra!
Sen mötte jag bruden i Bredaryd så åkte vi tillsammans ner til Södra Hestras kyrka i Broaryd där vigslen ägde rum senare på em.
Först skulle det fotograferas, det var Manges lillayster Sofi som stod för den insatsen.
Så äntligen hade klockan blivit tre och klockorna ringde och efter 30 min så kunde de ta emot grattiskramar och kalla sig man och hustru.
Festen hölls i Torghuset i Smålandstenar, god mat och många gäster som roade både sig själva och oss andra.


Ett Syort Lycka Till I Framtiden Önskar  Vi Er!


Talet från tärnan till brudparet.

Mange & Ida

Mange & Ida

 

Det är nog fler än jag här i kväll som väntat på denna dag, inte minst era föräldrar skulle jag tro.

Ni har ju samlat på er de där berömda vuxen påängen som barn, hus, kombi och nu oxå gifta. Då återstår bara hunden, och jag undra om den kommer att komma till Östergårdsvägen 16, men man ska aldrig säga aldrig.

Jag lärde ju känna dig Mange under gymnasie tiden. När jag satt på flyget på väg hem, började jag fundera på hur länge sedan det var. Insåg då att vi började att bli gamla, för det är ca 10 år sedan vi lärde känna varandra!

Tack vare att jag känner dig Mange så fick jag oxå lära känna dig Ida, något som inneburit många roliga stunder.

Minnes en sommardag, var ute och träningscyklade då det ringde på mobilen. Nyfiken som jag är så stannade jag och svarade. Det var Mange, han hoppade över allt sådant där som hej, läget, bra osv. Han frågade: Vill du veta en sak?

Genom huvudet for: De ska ha barn.

Och i nästa andetag sa han: -Vi ska ha barn.

När väl Theo såg dagens ljus var jag i Köpenhamn, förstod att något var på gång när inte Mange svarade på mobilen och till slut fick jag ett sms av Benny där han meddelade nyheten. Ganska snart ringde även Mange. Med tanke på hur medtagen du lät så kan man ju bara gissa hur du mådde Ida.

Mitt första hedersuppdrag i fam Andersson/Mårtensson var att få frågan om jag ville vara gud förälder till Theo tillsammans med Adreas.

Ganska konstigt men jag minns så väl vad jag befann mig just då, det var i en tågkupé mellan Åre & Alvestad på väg hem från en skidsemester. Jag blev på så himla gott humör efter frågan för just då var jag så sur på några högljudda medpassagerare.

Nu får jag då vara med på förtroendeuppdrag nr 2 inom familjen.

Det är en väldig heder att ens få bli kandidat till denna uppgift som tärna och att sedan bli vald måste innebära att jag lyckats göra något bra här i livet. Har iaf lyckats få en nära kompis- en kompis som du Ida.

Tyvärr har jag inte kunnat vara med som jag velat och önskat när allt skulle planeras, förberedas och fixas inför er stora dag! Det bror på vår nya bostadsort.

Pratade med Mikael för en stund sedan, han var på väg ner i sängen och hälsade till er och önskade er ett stort grattis !

Självklart ville han varit med här idag men tyvärr funkade inte det för honom.

Så därför säger jag för oss båda:

Ett stort grattis och all lycka till i framiden!

 

Istället för en skål så vill vi se en stor härlig kyss från brudparet!.

 

 


Mikaels farmors päls fick tjänstgöra dagen till ära.


Brudnäbbarna vägrade att gå själva före bruden & hennes pappa så vi fick inprovisera lite.


Nu som man & hustru


Tärna & Marskalk = Jenny & Andreas


Så här lyckliga vill vi att ni alltid ska vara!


Bröllopstårta


Bröllopsvalsen


Bröllop mellan Ida & Mange

Lördagen den 6 dec var en mycket speciell dag för Ida & Mange, det är nu deras bröllopsdag!
Det var att upp och fixa frissan kl halv nio på morgonen, som tur hjälpte Biggan mig att rulla och sätta upp håret, Tack Biggan för hjälpen! Det blev så bra!
Sen mötte jag bruden i Bredaryd så åkte vi tillsammans ner til Södra Hestras kyrka i Broaryd där vigslen ägde rum senare på em.
Först skulle det fotograferas, det var Manges lillayster Sofi som stod för den insatsen.
Så äntligen hade klockan blivit tre och klockorna ringde och efter 30 min så kunde de ta emot grattiskramar och kalla sig man och hustru.
Festen hölls i Torghuset i Smålandstenar, god mat och många gäster som roade både sig själva och oss andra.

Ett Syort Lycka Till I Framtiden Önskar  Vi Er!

Jag önskade mig snö och detta mötte mig när jag vaknade första dagen i Sverige.


Dukning

Dagen före Magnes & Idas bröllopsdag, då ska allt förberedas och fixas.
Jag skrev placeringskort, hjälpte till att duka och det de ville att jag skulle göra.
Nu är det bara att invänta den stora dagen då jag har fått äran att vara tärna, inte illa!

Inför Smyckers partyt

Väl hemma är det ju fullt ös med att försöka få iordning allt inför smyckerspartyt imorgon.
Hoppas at det kommer lite folk oxå och att jag hinner färdigt.

Grattis Patrik

Grattis Patrik på födelsedagen!
Hopas dina tjejer är extra snälla mot dig en dag som denna!

Vi hoppas på att få komma på ett eget födelsedag till dig när Mikael har kommit hem.

GRATTIS!

Mikael i Beijing & Jenny i Siggebo

Tala om att flyga och fara, Mikael i Beijing och jag i Siggebo.
Mikael körde ut mig till flygplatsen i måndags kväll, innan dess hade vi ätit gott på vår favorit resturang - Thai Galleri.
Vindarna var i rätt riktning som jag skulle på så planet stod kvar på backen i ca 30 min för annars hade vi landat förtidigt i München. De öppnar inte flygplatsen förrens 05 så därför stod vi kvar i Shanghai på backen istället för att väntar i München.
I München blev det fyra timmars väntan på att få komma vidare till Göteborg. Där väntade mamma & pappa.
Vi var ju så nära tygaffären skroten så på vägen hem så tog vi oss en avstickare till Kinna (till pappas förtjusning).
Allt såg ut som valigt hemma och det känns precis som vanligt.
Mikael är i Beijing på möte, de var där för tre veckor sedan och nu var det dags igen.

Råttingmöbler på färd.


Packa

Nu är det måndag och jag håller på att packa för att åka hem i kväll.
Åker till München med natt flighten, så jag hoppas på att jag ska kunna sova gott hela vägen. I München blir det några timmars väntan, men så är det när man vill komma direkt till Göteborg och bli hämtad utav MAMMA!
Samtidigt är det jobbigt att lämna Mikael här nere helt ensam, jag skulle inte heller tycka det var speciellt roligt att vara här nere själv på helgerna men nu är det som det är och det ska bli skönt att få komma hem och träffa alla!

RSS 2.0