Grattis Robban!

Grattis storebrossan!
Härreguu, 41 år gammal! Tyckte det lät hemskt förra året då det löd 40, men nu?
Men som tur är så har du ju skaffat dig en rad vuxen poäng nu de senaste åren, antagligen tack vara din FRU!
Kombi, hus och fru, där tala vi om vuxen poäng! Men det spel ingen roll hur gammal du är för du är vår kära storebror ändå!
Grattis!

Mikael åter i Kina

Mikael har nu kommit fram och är åter på jobbet och försöker få kineserna att göra vad de ska.
Det var strejk i Frankfurt på flygplatsen, men han kom iväg som han skulle, det enda var att de knappt fick någon mat på planet pga av strejken.
Men nu är han som sakt på plats i varmen, hoppas att hans ac fungera på kontoret nu?!

Mikael sitter nu i planet mot Shanghai

Efter en helt underbar semester så är nu Mikael på väg till Kina och jobbet.
Jag var i Alvestad och lämnade honom på tåget, alltid  lika tråkigt att skiljas åt. Men jag får glädja mig åt att ha yttligare två veckor här hemma i Sverige.
Han lyckades undgå strejken i Frankfurt och kom på planet mot Shanghai. Jag gick ut i mitt trädgårdsland och rensade ogräs, plockade bär och klippte gräset. Det satt fint det!

Sverige turne

Bilen var som på när färdig packad, det har den i och för sig  varit hela tiden.
Vi lånade mamma Astrids gps och gav oss i väg med siktet inställt på Karlstad.
I våras var det nere två data tekniker i Shanghai när Lesjöfors bytte produktionslokaler, vi hade jätte kul tillsammans nr de var lediga en dag och vi visade runt dem i stan. Då sa Stefan att vi skulle komma upp till dem till sommaren. Sag och gjort.
Efter en snabb lunch i Kristinhamn så tog det inte lång tid att nå Skattkärr där Stefan bor tillsammans med sin kära sambo Ulrika och hunden Baltor i ett mysigt nymålat hus.
Vi hade nog trott vi skulle stanna i typ 1 till två nätter, men vi vr där i tre och hade så himla roligt! Solen skiner verkligen i Karlstad! Det visade sig tydligt! Vi såg delar av stan, natt livet, flera underbara badställen, Stefans jaktmarker och en hl massa annat. Vi åt och drack en massa gott, så snart får det nog bli vatten och bröd diet.
Det var riktigt sorgligt att skiljas åt, men där kunde vi ju inte stanna i all evighet.
Hoppas att bebisen som "ligger" på jäsning blir ett väl uppfostrat barn så att de kan komma ner till oss i Shanghai och shoppa loss till våren.
    Kosan gick mot Rene och Urban (kompisar från Shanghai) som bor mellan Gränna och Husqvarna. Ett helt fantastiskt ställe! Vilken utsikt!!!!
Från E4, an och Vättern är det en nivå skillnad på 80 meter så vi förstår  varför de har köpt en fyrhjulsdriven bil, brant  så in i bomben ledde den lilla grusvägen oss ner till deras hus.
Efter lite kvällsmat så gjorde vi upp i kubb, killarna mot tjejerna. Tjejerna vann 3-0, tala om utklassning! Efter det tuffa spelet så njöt vi av utsikten, satt på altanen och tittade ut över Vättern, det var bara några få meter mellan oss och vattnet. Där låg deras "lilla" båt i deras hamn, tala om guld plats!
    Lite shopping på A6 ( vi var ju tvugna att köpa present till den nyfödda) rullade vi vidare mot Göterborg där vi träffade Martin, Elli och nturligtvis deras lilla Alic. En ritigt  liten sötis på bara 1.5 vecka. Hon tyckte det var jobbigt i varmen, men som tur var så kunde de fly ner i källaren där det var svalare. Men hon uppförde sig väldigt väl med tanke på henes ringa ålder. Vi som fick badade i havet, det var skönt att få svalka sig i hettan! De köpte hus för ett halv år sedan, så de har ca 5 minuters gång väg ner till havet. Det passar dem perfekt när de ska ut och surfa.
    Patrik och Jenny var snäll mot oss och lät oss sova i stugan en natt, även att de hade gäster. Det var så smidigt att åka från G-borg ner till H-stad, slänga in grejerna, bada och sola lite på e.m. innan vi forsatte ner till Båstad på Raphsody in Rock. Det var 10 års jubeleum, the best off. Och det var det verkligen! Det var SUPER BRA! Solen gassade och vi hade en toppen kväll tillsammans min älskling och jag, med tanke på att de senaste två gångerna vi hr varit på den konserten har det varit ös regn så var det skönt med solsken.
Smidigt varre att åka upp till H-stad och sova i stället för att behöva ta sig hem till Siggebo mitt i natten. Vi solade och badade ett par timmar på söndag f.m. innan vi åkte till Anderstorp och fick god middag av Mikaels föräldrar.
Vi avslutade hela semestrn med grillad korv i Siggebo.
Det var första gången vi hade fyra veckors semester tillsammans och det har varit så underbart! Men tyärr så vara inget för evigt och nu är semetern slut. Trodde vi skulle hunnit med ännu mer under desa fyra veckorna, men det gjorde vi visst inte. Så jag får nu träffa endel kompisar själv, lite synd.
Men vi har haft en helt underbar tid i Sverige!

Halmstad

Vi var några dagar i stugan i Halmstad medans Nicke "ägde" den, sen var det vår tur att husera runt där nere.
Väder gudarna stod inte riktigt på vår sida, fick inte så mycket regn men blåste gjorde det! Kännde mig helt i hålig i skallen mellan varven i denna blåst. Solen visade sig ganska ofta, men det var för kallat att ligga i bikini och lapa sol.
    En gammal klasskompis från grundskolan, Mari B och hennes sambo Daniel kom ner efter att ha varit i och besökt det berömda shopping stället Ullared. Vi hade jätte roligt tillsammans, promenerade runt och kollade läget, åt gott och tjötade en massa. När uret visade 01.30 så sa jag att jag knoppar in, till svar fick jag, - Redan? - Ja klockan är halv två. Då tittade de på mig och i kör sa - VA? Det är ett gott betyg när klockan går fort.
    Sofia och Siri kom ner och stannade en natt, sen var hon tyungen att åka hem för att hinna i tid till jobbet i Värnamo. Vi hade mycket att prata om för det var väldigt länge sedan vi sågs.
    En promenad i Hovshallar blev det oxå, självklart hade vi piknick med oss. Där var jätte vackert, så vi avslutade vår vandring med att ta kaffet i en slänt och njuta av havet, mysigt!
     En grå dag satte vi oss i bilen och åkte upp till Olofsbo och hälsade på Biggan, Svempa, Jonas och Mattias. Åkte på efter lunch och var inte hemma förrens efter midnatt. Sex stycken pratkvarna så var det inte tyst så länge. Självklart både fikade vi och åt gott. Kul att träffa er alla!
    Några gamla kompisar från Mikaels tid i Borås kom ner till Halmstad, vi hade ju tänkt sola och bada, men det var bara en dag som tillät sådan aktivitet. En av dagarna så var himlen öppen, men vi led inte. Satt på altanen och spelade kort och tjötade. Killarna hade mycket att ta igen så där var inte tyst många sekunder.
En vecka går så fort och efter denna veckan kom Patrik med fam ner till stugan och huserade.

Släkt kalas

En solig söndag träffades vi alla på Mikaels mammas sida vid Bolmen och åt gott på Tiraholms värdshus. Det var Mikaels moster Eva-Maria som slog på stort och bjöd alla. Hon fyllde år, men den stora anledningen var att vi alla skulle träffas, alltid lika roligt att ses!
Tyvärr så blåste det mycket just denna dag, så det var lite kallt men solen sken och vi hade en toppen dag tillsammans!
Vi passade även på att gratulera lilla Melvin välkommen till världen, han var så söt och uppförde sig exemplariskt.
Stina och Wille fick varsin håv, så med lite vuxen hjälp låg de på bryggan och fångade små fisk, det var spännande.
Nu dröjer det nog ett halvår tills vi syns igen, i alla fall för vår del. Men under tiden kan vi tänka tillbaka på denna trevlig dag tillsammans.

Förtidigt 4 års kalas

Mikaels brors dotter Stina fyller 4 år i slutet av augusti, då verken jag eller Mikael är hemma i Swe.
Så vi lämnade ett soligt Halmstad och åkte till Anderstorp på förtidigt kalas.
Vi stämde upp i "finstämmig" ja må du leva, det var allt annat än vackert, men sjöng gjorde vi. Huset var pyntat med balonger, vi fick fina bordsplaseringar, god mat och tårta. Självklart fick födelsedags barnet paketer, är man snart 4 år så ska allt vara rosa och  gå i prinnsessteamat - fast pippi duger oxå. Naturligtvis så gick pakerterna i just detta teama, det var prinsess diadem, tiara, slöja, skor och tröja. Allt i rosa!
Så lekte vi ju oxå!
Ett roligt kalas!

Storebrossan är nu gift

I lördags var det bröllop mellan storebror och hans Jenny. Väder gudarna var snälla och gav oss sol och varme, vigslen var jätte fin och middagen/festen var super rolig. Sent blev det, men det var det värt.
Men innan festen så var det ju endel att fixa med. Mamma har hållit på i flera dagar, jag och Mikael gjorde marsipan -rosor en hel kväll. När vi sa att vi behövde ca 100 st så trodde jag att Mikael skulle svimma, det tog oss 4.5 timme att skapa ca 100 marsipan rosor av modell vackra!
I fredags var det då bröllopstårts bakning, det är ju lite omständigt att fixa med det hemma, platsen finns ju inte riktigt som i ett resturang kök. Mamma gjorde förätten, Mikael tvättade och städade bilen de skulle åka i, pappa förberedde klädsen av ärebågen : full rulle!
Nu har vi pustat i två dagar så nu är vi nog redo för nya äventyr!

RSS 2.0