Ven.

I en solig onsdag gav vi oss av till Ven tillsammans med Mari & Daniel.
Där var fantastiskt vackert! Tyvärr hade vi otur med att färgarn var full när vi kom så vi fick vänta i en timme till nästa och lika dant på vägen hem men där i mellan hade vi det kanon!
Lite picknick, en härlig cykel tur i lagom tempo, vacker natur i goda vänners lag.
Kan det bli bättre?

 
På båten, några fler än vi som skulle hyra cyklar.


Ser ju inte helt äckligt ut!

     


Grattis Robban på födelsedagen!

I fre kväll var födelsedagskalas för storebror, ett år äldre, lite visare, lite mognare och lite rundare. Nää så var det ju inte, lite smärtare, så var det ju!
Visare måste du ha blivit med tanke på att du blivit pappa till lilla Karl.
En beskyddande pappa med take på att jag skulle byta på Karl till pyjamas och då stod han där och bevakade, hummm.... Jag klarade av att både mata honom, byta på honom (då med lite översikt) och få honom att sova, inte illa av en faster!


Grattis storebror på födelsedagen!
Du ser lite trött ut på kortet men så var det väl ändå inte.....Mamma (farmor) & Karl.


Karlstad.

Efter Turkiet var vi hemma en dag och tvättade, fixade lite och hälsade på lite folk.
Sen bar det av till Karlstad, bilen packades full så vi skulle klara av alla väder.
I Karlstad var det OK väder, kanske inte riktigt som vi hade önskat och hoppats på. Det blev tyvärr ingen båttur i Stefans nya båt men därimot en massa bra shopping, go grillning och väldigt trevligt!
Tack snälla för allt!


Moa grillade åt oss.

   
Mikael pumpade luftmadrassen och sen slappade pojkarna i skuggan.

 
En fm när det var si så där med vädret besökte vi museét i Karlstad. Ett fint ställe där både stora & små kunde leka i en hörna och prova på lite av varje.


Turkiet

Vi har varit i ett varmt Turkiet en vecka, Mikaels mamma fyllde 60 år i våras och nu firade vi henne!
Det var bad i poolen, bad i havet, mat, dricka och trevligt sällskap.
Det var lite för varmt för min smak, de sa att det var +32 grader i skuggan men i min värld var det då inga 32 grader, snarare 42 grader el 52.
Jag & Mikael var iväg på en utflykt en dag, se lite annat än bara hotellområdet.
Vi tittade in ett dammområde, det var en gammal sjö som de använt till vattenkraft under väldigt lång tid, men nu har de dämmt upp och gjort det modernt.   


Krock!

I fredags när Mikael & Stefan var på väg på lunch och stannade vid ett rödlyse så var det en kines bakom i en liten "kinesbuss" som inte tyckte det var så viktigt att stanna så han körde på Mikael bakifrån.
Som tur är mår alla bra, Mikael har varit på sjukhuset och kollt läget och allt såg bra ut men det känns ändå bra att han har kollat upp allt!
Stötfångaren har gjort sitt, de hade lite svårt att avgöra om även bakluckan fått sig en smäll men det lär de väl få reda på snart. Lyktor och dyligt är paj så det få bli nya.
Polisen el om det var någon annan myndighets tog hand om bilen och i går var Mikael där med en kollega och skulle skriva papper och hämta ut bilen.
Poliserna som jobbade där slet inte ut sig, de 10 st som jobbade satt och spelade brädspel och la passians på datorn, helt öppet.
Som vanligt när man ska göra något med någon myndighet så tar det tid! 1.5 timme hade det tagit att skriva på ett par papper och lösa ut bilen. Han som körde på var oxå där, han bad så mycket om ursäkt och hade sig.
En kines kan inte säga: jag gjorde fel. Utan de har alltid en massa bortförklaringar till allt, det har vi säkert oxå till mycket men jag tro sjutton att de är varre på det planet.
Hans förklaring till varför han körde på Mikael var att han satt och petade tänderna och spottade ut genom bilrutan.
Så tar det nu lugnt med tandpetarna och spotta sparsamt i semestertrafiken!

Två nya kompisar.

Nu är jag tillbaka på mitt gamla jobb, åkeriet i Anderstorp, Sandhals.
Det är kanon förutom att jag jobba natt, med tanke på hur kvällstrött jag är och idag kunde jag inte sova på fm utan sitter här. Få nog försöka gå och vila middag innan jag ger mig iväg i dag för annars blir det nog jobbigt i natt.
Kör matrial mellan bergstäckten i Hok & asfaltsvarket i Sävsjö, låter kanske inte kanon roligt, men då tro ni fel! För det är det!
Kanske inte i ett års tid och enbart den körningen men just nu är det kanon och jag trivs som fisken i vattnet!
Detta är mina två nya kompisar, ganska snälla och sammarbetsvilliga båda två!


RSS 2.0