Skåp till extrarummet.

Vi behövde ett skåp i extrarummet, det fattade vi redan när vi var och tittade på lägenheten. Först var det meningen att hyresvärden skulle fixa ett i samma stil som skrivbordet men sen blev det inte så, med komentaren att vi har så mycket förvaring i denna lägenheten. Det var det dummaste jag hört men vad hjälper det att tjafsa?
Jag har drömt om ett kina skåp sen vi kom ner här och efter jul så såg jag det perfekta, enkelt och snyggt. Inget prål det tål jag inte.
Men Mikael var inte av samma tanke, han sa bara: här blir inget kina skåp!
Näähää så då var det vara att finna sig i det och bestämma om vi skulle försöka beställa ett av samma firma som gjort övriga möbler eller åka till Ikea och köpa en Billy bokhylla. Vi tog den bekväma linjen och åkte till Ikea, skulle ju bara in där och ta en i ek, men, Ikea i Kina har inte Billy i ek. Så där stod vi som fån och tänkte: hur gör vi nu? Till råga på allt så var det jätte mycket folk den dagen!
Vi bestämde oss för ett svart, men då fanns det inte glasdörrar i det svarta, naturligtvis! Det fanns ett svart/ brunt med dörrar med den färgen gillade vi inte. Det fanns snygga metalldörrarsom vi kunde haft på den svarta hyllan men då skulle bara dörrarna kosta 1000 kr, och man vet ju inte hur länge vi ska ha det här skåpet, så efter lite om och men så blev det en vit Billy med glasdörrar.
Vi fick ju inte in bokhyllan i bilen så det fick bli till att beställa hemkörning och då skulle det ske på måndagkvällen. Då är Mikael  i Changzhou så då fick det till att bli montering oxå så jag kunde fixa iordning allt under veckan.
Men under söndags efetrmiddagen så ringde det flera gånger i Mikaels mobil och det enda han fattade var att det var från Ikea, så jag tog hissen ner för att kolla om det stod några Ikea gubbar där, inga gubbar där. Tog hissen upp igen och efter en stund var det samma visa igen. Ner i hissen och inga gubbar i sikte, men efter en stund så kom gubbarna, bokhyllan och en reseptionist. Då var det ju sön em och inte måndag kväll. Men monteringsgubbarna skulle komma på måndag  kväll så det var bara till att vänta på monteringsgubbarna för nu hade vi ju betalt för montering (jag var sugen på att smälla upp den på kvällen men det var inte Mikael).
Måndag fm så började det ringa till Mikael igen, samma visa, fattade bara ordet Ikea. jag tog hissen ner, ingen där. Tredje gången gillt hittade jag monteringsbuggen och han fixde snabbt och enkelt ihop hyllan som jag sedan kunde börja plocka in i. Så skönt att äntligen slippa alla de där kartongerna som stod på golvet och tygerna som låg i en Ikea påse.

Jag får fortsätta att drömma om ett Kina skåp ett tag till.

Extrarummet har nu fått sig ett skåp, tygerna ligger nu på parad!


Även sovrummet har nu fått sig en färgklick. Ska ha en annan stång sen men har ännu inte hittat någon lämplig, få ha det så här så länge.


Även sovrummet har nu fått sig en färgklick. Ska ha en annan stång sen men har ännu inte hittat någon lämplig, få ha det så här så länge.


Samma modell av hönor, men ändå så olika. Diggar dessa strakt!


Påskbonaden är färdig och förgyller nu tillvaron i köket.


Närbild av hönorna i köket.


Två jättar!

Två jättar i Changzhou!
Visst vi är större än Shanghaileserna med omnejd, men det finns område i Kina där människorna är bra mycket strörre än oss. Men där befinner vi oss inte utan vi befinner oss bland de mindre kineserna.
Mikael och Stefan hade varit och ätit igår kväll och hppade in på mataffären som liger bredvid resturangen för att handla lite.
Först var det Stefans tur att betala, kasörskan tittade upp och ryckte till när hon såg vad det var för något stort framför henne. Så vrider hon på huvudet lite och se Mikael och rycker till en gång till och bara stirrar.
Mikael skrattade gott när han berättade det för mig och jag tro de gjorde det samma när de lämnat affären, men jag undra om kasörskan gjorde likadant?

Nytt strykjärn

Frö ett par dagar sedan så upptäckte jag att strykjärns sladden hade börjat bli lite svart på sladden. Visade teknikern i huset och fick då tillsägelse att vara försiktig och inte låta strykjärnet stå på så länge som jag har det ibalnd när jag syr och har mig.
Så i tisdags kväll när jag stod och strök så gick proppen, alltså var det dags att köpa ett nytt!
Så igår när jag & Ingrid var på Metro så  blev det ett nytt järn, tog ett som var extrapris på. Tro det berodde på färgen men det tyckte jag inte gjorde något. Men när jag sa till Mikael att vi nu har ett rosa strykjärn så pustade han lite, men han slutade oja sig när jag sa att det var rea på det.
Det funak fint för nu har Mikael släta skjortor och jag kan fortsätta att sy och stryka.

Det vankas Bröllop!

Det vankas bröllop, ja nu tänkte jag inte på kungabröllop som verka väldigt hett just nu utan:
Att Frida & Håkan ska gifta sig i sommar!
Det ska bli toppen kul att få gå och se er bli man och hustru, och så blir det ju kul med fest oxå!

Regn, regn och åter regn.....

I hade lite vår i fredags och lördags men sen, sen började regnet. Just nu så öser det ner.
Hade jag varit ibehov att ta mig någonstans med taxi idag så hade jag stannat hemma för det är alltid omöjligt att få taxi när det regnar. Men idag har jag lyxen att få åka med Ingrid, ska fixa både det ena och det andra, det är lyx!
Igår kväll när jag pratat med Mikael så började det oska och blixtra, lite obehagligt faktsikt. Sovrummet blev alldels ljust flera gånger så det var odentliga blixtrar. Undra om regn och osk sesongen dragit igång redan iår? Förra året var det mer på sommaren.
Hoppaas att våren kommer snart så mamma A och Biggan kan njuta lite va vår i Shanghai.

En vecka kvar!

Nu är det bara en vecka kvar tills mamma A och Biggan kommer ner!
Upptäckte i söndags att det är nästa vecka de kommer, jag tänkte att det var en vecka till imellan, så nu vill det till att sätta fart med det man håller på med för sen är det att leka sällskapsdam på hög nivå.
Ska försöka valla runt dem så gott jag kan, har sagt till dem att ta med bekväma skor för här kommer det att gås en massa.
Hoppas bara vädret blir bättre, det ösregnar ute just nu.

Mamma är fri.

För ca två veckor sedan blev mamma A av med den där otympliga ställningen hon bar omkring på armen. Hennes komentar efteråt var att handen såg ut som ett fågelben, antagligen inte så vacker.
Och igår var det åter bilkörning, det var ett stort utropstecken efter den meningen. Förstod att behovet var stort att fika med systrarna i Rydaholm så kosan styrdes dit. Har inte hört hur det var men jag kan räkna ut det själv, det var toppen att åter få fika med dem!

Fet tisdag

Fet tisdag firade swdeladies hos Runette, semlorna såg jätte fina ut men som vanligt hade jag med mig en egen semla på den sista skvätten grädde jag hade med mig från Sverige. Det var en trevlig fm och efter fikat var avslutat så visade jag lite på den blivade väsk kursen, jag hade gjort en fin beskrivning som jag inte lyckats skriva ut än, men det kommer säkert. Med på väskintroduktionen var även Ellen. Då vi pratade vi om fet tisdag och att England i dag har en pannkaksdag.
Varför har vi då fet tisdag? Vi har pratat om det där innan, har försökt att beskriva varför vi i Sverige äter semlor för Ellen,  och det var ju för att de på den tiden behövde mer energi och något med påsken men det var ju något mer. Runette kom med det idag. Det är ju fasta till påsk , 40 dagar från fet tisdag till påsk och under den får man inte heller äta ägg. Men nu är det vår och hönorna börjar åter producera ägg men de fick de spara på tills påsk. Därav ägg ätandet under påsk. Så lågiskt och så kul att få höra något nytt eller åtmindstånde frecha upp minnet en aning.
I england har de då pannkaksdagen idag, de äter pannkakor med någon sorts citron sylt och någonting mer men det har jag glömt av nu. Fram till påsk ska man avstå från något man gillar, choklad, kaffe, öl eller vad det nu är som ligger nära hjärtat. Så efter träningen ikväll så kankse man ska ta sig en pannkaka och tänka på engelsmännen.
Fast jag tro jag hoppar över både fastan och att avstå från något, har nog varken viljan eller karaktären för det.

Oväntat besök.

När man får ovätat besök så är det tur att man har lite kaffe hemma!
Annelie sms,sade och sa att hon var inne i Shanghai igår, måndag och undrade vad jag var hemma så hon kunde titta förbi. Jag satt och sydde så hon kom upp på em när hon var färdig med sina beting.
Trevligt som vanligt, fikade, tjötade och sydde på ögon på de blinda hönorna.
Hon hade sagt innan att hon skulle åka med tåget som gick vid 19 och klockan började närma sig men jag ville inte säga något, inte köra iväg henne, jag kan ju fattat fel. Så tittade hon själv på klockan och insåg att nu hinner jag inte till tåget. Hon tänkte ta ett senare tåg tillbaka till Hangzhou, det vid 20. Så hon klädde på sig och vi sa hejdå men tjötade lite till i dörren, då jag sa: Men varför inte stanna och häng med på swedladies fika imorgon då det är semlor hos Runette? Jerry är i Indien så hon är själv i två veckor. Sagt och gjort, hon stannde och jag fick en aei för en kväll. Det såg ju ut som ... när jag sytt hela dagen, men det tänkte jag fixa till när hon gått, men så hörde jag henne ute i vårt föråd och jag undrade vad i hela världen gör hon där ute. Och så hörde jag dammsugaren, tala om perfekt nattgäst!
Jag gick till gymmet och Annelie lånad datorn och när jag kom tillbaka svettig, trött och dan så fick jag kvällsmat. Så skulle man ha det jämt!

Söndag middag.

När det är söndag så får man med gott samvete bara vara lat.
Jag börjadedagen framför den här dumburken medans Mikael snusade vidare i sängen, men när kl var elva så tyckte jag att han sovit tillräcklgt och försökte få liv i honom. Lättare sagt än gjort.
Men så började han yra om söndags stek och sen kom det något om oxrullader. Så blev det, det blev oxrullader.
Oxrullader är mamma Inga-Lills grej, jag har aldrig gjort det förr men Mikael hade iaf snappat upp lite från sin mor så han fixade oxrulladerna medans jag sklade potatis, morötter och bakade kärleksmums. Sen stod oxrulladerna där och puttrade medans Mikael hjälpte mig med en beskrivning om jag skrivit och ska trycka ut till väskdeltagarna.
17.30 kom den ogifta mannen på middag, vi kände att vi behövde ta hand om honom lite så han inte kände sig så ensam nu när "frun" är på Öland. Vi åt med god apptit och avslutade med friterad camenber, det var inte de snyggaste och bästa friterade camenber jag gjort i min dar men de tog slut så......
Mätta och goa intog vi soffläge och tittade på Let´s dance, Stefan avvek sen för att han skulle hem och packa inför yttligare en resa till Finland. Mikael satte på en film som jag av ovanlighetens skull somnade ifrån.

Ogift man lokaliserad.

Meddelande till Kate på Öland:
Vi har nu lokaliserat din ogifte man, han mådde bra och var på gott humör igår kväll, lör, kinesisk tid.
Vi såg till att han åt ochdrack ordentligt och senare på natten var det han som såg till att det var vi som drack ordentligt! Hur läget är just nu med honom vet jag inte, själv är jag lite seg, Mikael sover gott och ute regnar det!
Lovar att jag ska hålla span på objektet tills du anländer hit ner!

Löpabandet.

Jag och jogging, det är inte på samma våglängd. När man ska springa ska man ha en lätt fot att trippa fram på, inte som mina elefantsteg. Men samtidigt är det smidigt för man kan utföra sin träning lite var som hällst och det räcker med ett par bra skor, så jag tänkte en kväll att jag skulle försöka mig på en liten jogging ur på det där löpabandet i gymmet. Planera inför sommar 09!
Fruktansvärt inponerad av mig själv så slutade jag jogga 1 timme senare på det där bandet, inte för att det gick fort och blev några km att tala om, men ändå, 1 timme! Stretchade noga för jag befarade en träningsvark av den grövre skalan. Men i fre fm så var det ingen större fara när jag gick runt här hemma och städade och fixade. På em var det pärlor/ semlor hos Inger.H och dit är det inte så långt att gå så det gick fint. Men då började jag ändå känna av att det gjorde ont både lite här och var!
Mikael kom hem på fre och vi gick till gymmet för att kunna äta och drick med gott samvete senare.
Är det någon som vill ha en tyrann personligtränare så kan ni anlita honom! Han sa absolut inget dumt, utan bara en till kan du, nu tog du inte i max osv. Det medförde att mina spargetti armar varkte något heldlöst när jag skulle tvätta håret senare och inte var det bättre igår. Det blev inget gym för min del igår, kroppen sa att den ville vila och det ville jag oxå med tanke på att jag upptäkt en massa muskler jag inte visste att jag hade.

Kyckling fabrik.

Anledningen till att vi shoppade tyg i måndags var att vi skulle sy påskbonad och ha kyckling fabrik på onsdag, så blev det oxå.
Vi sydde en hel rad med kycklingar som vi delade på sen och nu är det bara att försöka skaff sig ett påskris så man kan ta och hänga upp sina nytillverkade kycklingar. Vi var väl lagom trötta och lättroade när vi började prta om hur man skulle göra för att få tag på ett påskris. Om man kunde göra som hemma, ta sexatören och traska ut, ta vad man vill och gå hem. Nää tyckte de andra tjejerna att det lät inte bra, men jag tyckte att om polisen skulle ta mig så kunde Ellen bara komma och lösa ut mig ur finkan. Hon bara tittade på mig och sa: De sätter dig inte i finkan, de plasera dig på phsykavdelning!
Till kyckling fabriken, med tanke på hur extremt många kycklingproducebter, slakteri och transporter det måste finnas i detta land för att tillgodo se all kycklingkomsumtion här så tänkte vi köra i samma anda. Jag skar till tygerna, Reneé strök näbben, Ellen fixade stjärtfjädrarna, jag sydde ihop kycklingen på maskin, Reneé stoppade dem, så hjälptes vi åt att sy ihop dem, sätta på ben och ögon. Tala om effektivitet!
När jag har fått tag på ett påskris då ska jag fota kycklingarna och visa hur snygga de är! (Just nu ligger de nertryckta i en liten plastpåse).

Sy bordslöpare.

Efter måndagens tyg shopping sprudlade hjärnan av ideér så i tis var det jag och symaskinen. Det blev ett par våriga bordslöpare som ni kan se på bilden nedan.
Har nu oxå varit på Ikea och köpt ljusgröna koppar så nu är det vår!

Nya bordslöpare.


Man på gatan spyr.

I går kväll så gick jag upp till vårt gamla område för att ta en massage, har huvudvark och även haft migrän ett par dagar så jag tänkte att det kankse är något som sitter  i klämm som de kan fixa till. Vet ännu inte om de lyckades men det var ganska skönt att ligga där och halvsova.
På vägen hem så regnade det, andra kväll/ natten irad som det kommer en massa vått från ovan, även denna kväll så fick inte paraply försäljarna som ploppar upp som svampar i gathörnen sålt något till mig även att de träget försökte.
När möjlighet finns så går man ju på trottoraen, det gjorde jag men framför mig gick en kille under sitt paraply på gatan ganska nära trottoaren. Så hux flux så spyr han snett framför mig, bara sådär i farten. Inte som man tänker sig att man behöver stanna, hosta, ulka och så kommer det utan här var det fritt flöde i farten.
Ja får man inte spysjuka eller andra hemska sjukdommar här nere så är man väl imun snart.

"krokadiltröjor"

Vet alla vad en "krokadiltröjoa" är för något?
När jag läste mailet från Jenny.C så fattade jag ingenting. Hon tackade för kläderna jag skickat hem och skrev om jag hittade en "krokadiltröjor" till Stina så kunde jag köpa en för hon var visst avis på lillasyster. Jag gick igenom vad jag handlat och även till jul men där var väl inga krokodiler på de plaggen. Tro jag köpte något gulligt till Leo med en krokodil på, det var det enda jag kom ihåg, men så fattade jag. Hon menade ju Lacost, mitt dumhuvud. Det kunde jag väl räknat ut med baken, men jag har ju inte vanan inne att tolka en massa saker från sådana kluriga små människor som hon.
Visst ska jag titta efter en "krokadiltröjor" även til dig!

Blommorna i vår entré. De är av tyg, jag har kännt på dem.


Carola på spontan besök.

Klockan 9.00 ringde mobilen.
- Hej det är Carola, är du vaken?
- Ja då, jag tvättar och stryker.
- Jag tänkte att jag provar att ringa på mobilen för sover du så får du skylla dig själv om du har mobilen på. Jag var less på allt så jag tar bussen in till stan nu, har du lust att fika med mig?
- Självklart! Kom upp till mig så ska jag visa dig några saker.
Så det blev till att sätta fart, hade ändå tänkt baka en sockerkaka inför morgondagens qvilt träff så den snodde jag ihop på morgon kvisten. När Carola väl kom vid lite eftre tio så var sockerkakan färdig och den smakade bra!
Jag hade hittat lite nya smyckers detaljer och ville diskutera det med proffset, här snacka vi om viktiga ting!
Efter att vi fikat färdigt skulle hon ta sig till Ikea, jag fortsatte med tvätten och att sy på nya löpare.
Jag fick så många nya ideer igår när vi var på tygmarkanden så nu var jag bara tvungen att sätta igång!
Måste nog ta och diska lite innan jag fortsätter med löparna.

Stora tvätt dagen

Stora tvätt dagen, ja så blir det när man är ute tre tjejer och shoppar lapptyger som sedan ska sy qviltar av.
Så här var det:
Måndag, fixade mackor, yoggi, bananer och vatten så Mikael skulle ha lite färdkost. Tro inte han får med sig allt om inte han har någon som hjälper och påminner honom på måndags morgonen, det är liksom inte hans tid på dygnet. Han gav sig iväg, jag fixade iordning, körde ett race med moppen, gjorde semlor och försökte fixa till mig själv oxå, det gick väl sådär.
Sen kl 10.30 kom Reneé och Ellen på semle fika. Ellen är från Singapore så jag tyckte det passade att bjuda på något svenska som semlor, vet inte rikigt vad hon tyckte, tro iaf att hon tyckte det var lite gott och kul att se vad det var för vi har pratat om dessa semlor.
Sen gav vi oss av till den "lilla" tygmarkanden. Det finns tre tygmarknader som jag vet om här i stan, den "stora"  där alla västerlänningar är och där det är mer eller mindre kaos varje helg då alla männen är lediga och har tid att åka dit och prova, den lilla som ligger nära den gamla som är riven och så en gardinmarknad som jag aldrig varit på.
Den "stora" kan man ta tunnelbanan till, det tycker jag är bra så man slipper vara beroende av taxi varje gång man ska ta sig dit, de är hyfsat bra på eng, jaja man kan göra sig förstådd åtmindstånde men där är oxå massor av folk så efter en stund där så längtar men hem!
Den lilla ligger en bit från det berömda Yuan Garden och dit åker man taxi om man inte vill gå och det vill inte jag för det tar säkert 1.5 timme eller så. De är inte alls lika bra på eng, men det är lungt och skönt. Igår seplande det ingen roll om säljaren inte kunde eng för då var ju Ellen med och hon prata kinesiska, mycket smidigt!
Hon visade oss både det ena och det andra stället som hade bra tyger för lapptäcke, vi började hos en tjej. Hon var så medveten om att hon hade tyger som passade sig till qvilting så hon hade oxå lärt sig att ta betalt, det gillade ju inte vi. Men vi shoppade lite där men de riktigt fynden gjorde vi lite längre in i lokalen. Jätte mysiga människor med fina tyger, där var det roligare att handla, priserna passade en smålänning som mig.
Vi ska träffas på ons och sy en påsk bonad så innan dess ska all tygerna tvättas, något jag åtog mig att göra. Vi hade ändå en hel del i tvättkorgen så då kunde jag slå ihop det. Men det blev många högar tvätt! Tvättmaskinen fick jobba hårt i måndags kväll och den har nästan gått hela dagen idag oxå. Men efter tvätt kommer strykningen, inte alls lika kul. Så det känns som stora tvätt och stryk dagen idag.


Åter vinter.

Förra veckans vår och sommar varme är som bort blåst, nu är det åter + 8 grader och blåsigt. Rått och blåsigt, så kan man sumera det!
Det är nog bara för att jag köpte nya vita jeans i helgen som det kalla vädret kom tillbaka och förstörde mina vår planer.
Därför var det bra att jag köpte en ny lite små gullig mössa förra veckan, jag såg den i i en liten butik när solen flödade och det var ca + 20 grader. Men det var nog oxå därför jag fick ner den till ett bättre pris, annars är nog mössor lite svår sålda när det är sommar ute. Men som pappa G alltid säger, det kommer ett bakslag och då är det skönt att man inte har bytt till sommardäck. Jag säger: då är det skönt att ha en ny fräck mössa att ta till.

Tavlor är beställda.

Vi har länge spanat på tavlor, i förra lägenheten fick vi inte sätta upp något på väggarna och det hade vi inget behov av för det var färdig dekorerat. Men i denna vita lägenhet är det kalt på väggarna och då kan vi passa på att köpa oss en tavla, både att ha nu och njuta av och även att ha till sen som ett minne från tiden här.
Kate & Stefan har en i svart vitt med motiv från Pudong. Den tycker jag är så snygg och nu bor vi inte långt från där den konstnären har ett litet kryp in. Vi har vrit där två eller tre gånger men första gången tittade vi bara, när vi väl skulle beställa så var inte rätt gubbe där osv.
Men igår var rätt gubbe där och nu har vi beställt tavlor, det är motiv från Shanghai. Det ska bli så kul att se dem när de är klara, det skulle ta 20 dagar, jag som ville ha dem nu! Men det är bara till att vänta, så förhoppningsvis har vi fått dem tills mamma och Biggan kommer.

Hangzhou bor på besök.

Annelie och Jerry från Hangzhou ( eller rättare sagt, de bor i Hangzhou nu men är från Smålnadstenar) var på besök hos oss i helgen. De kom i lör vid tolv, då hade vi hunnit med en runda på gymmet, ätit en god frukostmacka, torkat golvet och fixat till oss själva. Vi fikade med kaffe och sockerkaka, de satt där och njöt av den hembakade sockerkakan. De har ingen ugn och då blir man ju en aning begränsad, särskilt när det gäller bakvark.
Sen tog vi tunnelbanan till ett område där de säljer elektronik prylar på längden, höjden och tvären. Jerry var ute efter högtalare, han tittade runt, kollade priser så nu är han nog hemma och grunnar på vilka han ska ha.
På kvällen åt vi gott på en indisk resturang som vi har gångavstånd till. Avslutade kvällen/ natten med en drink på hotell Marriot, där serverade de den godaste Pinacolada (jaja så stavas det nog inte, men ni fattar nog om ni vill) jag någonsin druckit. Krämig och fin vad den!
Annelei skulle fixa lite på pärlmarkanden så vi tog bilen dit ut, sen visade de oss den bästa city shopen  ( en mat afffär som har väldigt mycket inpoterade saker) i stan. Vet att det ska ligga en där ute men har aldrig varit där, har inte skänt något större behov av den innan men nu har jag nog fått det. Den var välsoterad och priserna var humana, den maten vi vill ha är inte billig, men det är skillnad på skit dyrkt och ok.
Vet nu oxå vart quilt shopen ligger så vi kan åka dit när mamma och Biggan kommer ner om ett par veckor.
Efter att vi packat in våra matvaror i kylen blev det soffläge på hög nivå! Det blev tacos medans vi tittade på Let´s Dance, sen var det På spåret, en svensk film + att Mikael klippte James Bond oxå (men då sov jag gott).
Sen var helgen över och nu är det nu vecka.

Ett Alla Hjärtans Dags kort till er alla!


Alla hjärtans dags middag hade vi i fredags. Jätte mysigt!


Bilprovning i Kina?

Mikael var ute och åkte med en kollega en dag, då kom ifatt en riktig rishög til bil.
Mikael frågade om inte det fanns någon bilprovning eller liknande i Kina? Jo visst fanns det.
- Men då kan väl inte den bilen rulla omkring på gatorna, den har garanterat dåliga bromsar, balkarna liknar nog mest flagor och lyserna fungera inte.
- Men det gör inget, sa kollegan.
- Ja men, började Mikael på, det är ju farligt.
- Det gör inte så mycket, det är bara att betala besiktningsmannen lite så är allt ok.

Fyy fasingen, man blir ju förbannad rent ut sagt. Så korrupt alltihopa är och ändå vill de framstå i världens ögon som så bra och god hjärtade. Om det nu fungera så på bilprovningen eller vad det nu heter här nere, undra hur det är på andra myndigheter? Tro inte jag vill veta för då blir jag så arg och tycker allt bara är orättvist för att man kan betala sig fram!

Boxmaking kurs hos Ellen, här visar Ellen hur Reneé ska göra nästa moment.


Så här glad blev Camilla när hon var färdig med en av sina boxar!


Boxmaking hos Ellen.

Idag var det äntligen dags för boxmaking kurs hos Ellen!
Har hört om dessa boxar men aldrig kunnat vara med och idag var det Ellen som var kursledare för oss två nybörjare, Reneé och jag. Vi var som två småbarn, fröken vad ska vi göra nu? Stakars Ellen hann knappt göra någonting på sin box, men hon såg lika glad ut för det.
Fick god lunch och gott fika.
Vi var inne hela dagen, den varmate dagen på året (än så länge) solen sken och termometen visade + 24 grader i solen, varför ska man alltid boka in inomhus aktiviteter när första vår varmen kommer fram? Skit i det för kul hade vi och så får vi hoppas på att varmen håller i sig över helegn och att Mikael blir frisk från sin förkylning, hosta och feber.

Min första box är nu gjord, det blev en för tepåsar.


Den är guldfärgad invändigt, inte grå som den ser ut här.


Avfuktare eller fuktare?

Här nere är så fuktigt, norrlänningarna hemma tycker småland är har fuktigt klimat, det är inget mot här nere!
Tyckte inte tvätten torkade inomhus i somras, även att ac.n stod på och flåsare.
Men nu är det lite omvänt, i förra lg hade vi golv varme. Skönt om föttern med tanke på de annars så kalla stenpalttorna som täckte stora delar av golvet. Nu har vi ingen skön golvarme, utan enda varmekällan är de dånande ac. aggrigaten. Luften inne i lg blir knuttorr (säkert ett småländs uttryck, luften är extremt torr), vi pratatde om det en gång med Kate & Stefan. I deras förra lg hade de samma problem som vi har nu, de hade inhandlat en fuktaremsom de nu inte använde. Den har vi nu fått låna och jag tro allt den gör lite nytta.
Först trodde jag att vi bara inbillade oss, men nu har den varit avstäng eller rättare sagt, jag har varit för lat för att fylla på vatten i den. Och inatt har jag vaknat flera gånger och varit super topp i munnen och bäljat i mig vatten, nu är fuktaren igång igen så vi får se hur det bli i natt, torrt eller inte.

Semla på balkongen.

Semla fika på balkongen i + 20 garders varme, det är inte så ofta man har det så.
Men idag slog varmen till och det var super härligt i solen!
De påstår att det ska bli + 15 grader och regn till helgen men man kan ju hoppas på att de har fel, det har ju hänt förr.
Efter semlefikat så var det promenad tillsammans med Reneé, nu sitter jag har med lite ömma tår. Det var länge sedan jag hade på mig mina vita joggingskor och det känns nu.

Swdeladies på ljusfabrik, här vid en av de tio bänkarna.


Swdeladies på ljusfabrik.

I tisdags var det utflykt till en ljusfabrik på Pudong sidan, långt iväg bar det.
Vi fick kolla runt lite i deras produktion men tyvärr var det inte så mycket aktivitet just denna dag. De arbetade bara vid en av tio bänkar. Skulle varit kul att se hur det såg ut om det var full rulle i lokalen. Tyvärr fick vi inte så mycket info om arbetet och så utan fick mest gå runt och titta.
Efter visningen var det shopping, jag hade hoppats på att det skulle vara billigt, fabriksförsäljning låter ju som = gratis. Men så var det inte rikigt, tyckte inte det skillde så mycket från priserna här inne i stan.
Men visst blev det ett efterlängtat ljus som nu pryder vår hall och ge den lite ljus.
De hade även lite andra varrianter som jag inte sett innan, så var det ju kul att träffa alla de andra. Vi var nog ca 30 st.
Efter ljusshoppingen var det mat shopping. Man ska vara evigt tacksam att man har kompisar som har tillgång till chafför så jag tog tillfället i akt och köpte tunga saker som rengöringsmedel, toa papper, mölk, jouse och en massa annat. Självklart hade de inte magarinet jag använder så det får bli att ta en sväng till en annan affär, hade hoppats på att slippa det momentet, men icke. Mikales komentar var efter att jag berättat om vad jag handlat var: då kan vi ha rent hos oss i fortsättningen oxå. Och det har vi nu för jag har gått lös med dammsugaren och skurmedlet, men det kommer att bli fler gånger innan han kommer hem till helegn för här behöver man städa varje dag för att hålla någorlunda rent omkring sig. Tro att det är ac.n som nu är vår enda varmekälla som dra in och runt på all skit som finns här nere.

Här guter de ljusen i de gula formarna och kyler av dem i mitten fållan.


Storbeställning, här skär hon bort ev. grader som blivit vid stöpningen.


De hade en hel del att välja på!


Så här fint är ljuset jag köpte, lyser nu upp våran hall.


Sista dagen på det kinesiska nyåret.

I fredags när vi var på pärlgrupp så såg vi i Reneés kalender att det visade röd dag i går (måndag) men ingen visste vad det betydde och ingen hade hört att "gubarna" skulle vara lediga så det var inget att bry sig om tänkte vi.
Så igår när jag, Reneé och Camilla var ute och åkte så sa Camilla att det är "lantärn festival" idag.
- Jaha och vad innebär det?
- Jo det är den 15 och sista dagen på det kinesiska nyåret.
- Jaha, då fattade vi varför det var en röd dag i allmenackan.
Tydligen så var det dyrare att tex gå in i Yuan Gardens park just denna dag. Det är det äldsta de har av stan, så jag kan tänka mig att det var totalt tjockt med folk där igår. Och självklart så sköt de en hel del raketer igår oxå! Som om det inte vore nog snart?
När jag var på gymmet fick jag första parkett till några fina raketer, gymmet ligger på 4,de våningen med ett stort glasparti ut mot ett gammalt kines område (riktigt charmigt) och där smällde de på bra. Så där stod jag på cross tranen och svettades och fick ett gratis fyrverkeri mitt framför ögonen. Men nu hoppas vi på att de sluta smälla en massa så man kan få lite lung och ro om kvällar och nätter. Tur att vi bor så högt som vi gör för annars hade vi vaknat titt som tätt som vissa av våra kompisar gör som bor lägre.


Skära till papper

Reneé fyllde som sagt va år i lördags men då träffades vi inte, och att köpa paket till någon som har allt och lite tll är inte lätt. Jag fick en sådan super paket av henne när jag fyllde år så jag ville göra något för henne.
Det blev en lunch, en liten lyxigare sådan. Så klockan 13 idag var det födelsedags lunch här på Mouming Lu 318 för Reneés skull.
Sen hämtade Camilla upp oss och visade oss vad man kan köpa papper, kartongark, knivar, skärplattor och en massa annat i pappers väg.
Kartongarken var stora så de delade på dem så man lättare kunde hantera dem, då det slog mig: undra om de kan skära till kort?
Jajaemen det kunde de, men det var grann båset som stod för tillskärningen. In i nästa lilla skrubb, in, bakom stod där en gubbe och en maskin. Han ska till pappaer i önskat mått för en billig pening, så nu har jag 28 st avlånga ark som jag kan ha till kort. Vika dem på mitten och vips så har jag ett snyggt kort att jobba med.
Ibland kan man allt bli lite förvånad över hur lätt det kan gå att få något gjort här nere, med tanke på att 99.5 av alla gånger så är det tvär stopp och hur krångligt som hällst.
Som idag på morgonen då Mikael skulle betala pakeringsavgiften i garaget här i huset, de skulle ha nästan dubbelt så mycket bara för att de inte kan räkna rätt pga att deras dator inte fungerade, ja du milde!

Mikael & Urban utanför Shanghai Science & Technology Museum.


Shanghai Science & Technology Museum

I söndags skulle vi vara kulturella, jaja vi skulle se något. Parkerna är det lite för tidigt att ta sig till, vi väntar tills det blomma för fullt och är lite varmare.
Det fick bli Technology Museum på Pudong sidan, vi tog tunnelbanan dit tillsammans med Reneé & Urban. Där gick vi runt och tittade på alla fyra våningsplan, allt från människans utveckling till robortanas tid.
Vi tittade på3D film om dinosarius, vi hade lite problem med att förstå vad de sa, men det var säkert intresant. Bilderna var fina iaf.
Lagom slöa i både kropp och knopp så åkte vi hem till oss och drack kaffe, sen blev det en runda wii för pojkarna medans vi bara hade det trevligt.
Mat bestående av Burger King som ligger i samma hus som oss och sen var det Let´s dance.
Klockan hann bli mycket och det var lite segat att stiga upp idag på morgonen när det ligger en grå yllefilt utanför fönstret.

3D films glasögonen på, snyggt varre! Vi tittade på Dinosarie film.


Trafiken

Trafiken har nog inte riktigt kommit igång efter kinesiska nyåret, det har varit kannon skönt! Tro det kommer att bli annorlunda denna veckan, då är nog allt som vanligt igen.
Vid nyårsafton och de dagarna efter var det som julhelgen hemma i Swe, stendött på gatorna och knappat några bilar rullade på gatorna och lätt att få tag i en ledig taxi. Nästan lite kusligt, så gick det ett par dagar då började trottoarerna fyllas på med folk igen och man behövde tränga sig för att komma fram eller gå i snigel fart.
Under ledighets veckan åkte vi till Hongqui, när vi passerade pärlmarknaden så hade det tagit oss 10 min, en sträcka på ca 1 mil. I normala fall så tar det allt mellan 20- 40 minuter. 1 mil på 40 min! Hemma tar det 8 min till Gnosjö, har det kommit ut en bonde i traktorn eller en pensionär som inte vet att gaspedelen sitter till höger så kankse det tar 9 min, inte längre!
I lör em åkte vi ut till Carola & Stefan, det bruka ta ca 1 timme, ibland mer. Nu gick det på 28 min, helt underbart, så skulle det alltid vara här nere!

Grattis Reneé!

Grattis Reneé!
Hoppas att Urban skämt bort dig ordentligt idag, det är du värd!

Grattis!

Grattis Nellie!

Grattis Nellie på 1 års dagen!
Hoppas att du fått en massa paket av mamma & pappa nu på morgonen och att bamse tårtan falller i samk på bamsekalaset!

Grattis!

4 år tillsammans!

Tro det eller ej så firade vi 4 år tillsammans igår!
Det firade vi med super go mat efter ett litet pass på gymmet. Vi lagade mat och myste.
Det blev gratinerad jätteräkor till förätt och oxfilé till huvudrätt.
Mikael fick lyxig choklad i present som vi klippte till dessert tillsammans med några jordgubbar.

Inte trodde jag för 4 år sedan att jag skulle sitta i Shanghai nu, inte för jag vet vad jag hade tänkt mig men inte detta iaf. Vi har hunnit med endel saker på våra år tillsammans konstaterade vi igår. Från Borås till Idre, tillbaka i flickrummet i Siggebo, bra lg i A-strop, jag har tagit min tunga behörighet som jag längtat efter, Mikael började på lesjöfors och sen vet vi ju hur det gick...
Bra blev det!

Gott att dricka och fina blommor att titta på.


Önskas en majskolv? Säkert billiga men jag vet inte om de är som vi vill ha dem!


Full rulle på en bakgata på Yuan garden.


Mitt i bland alla ruckliga hus kan man hitta en sådan här fin port.


Modern julgran/ kinesikt nyårs träd som står i vår entré.


Dessa blommor pryder nu vår TV bänk.


Bambu stege

Optemistiska gav vi oss iväg i ons fm, jag, Kate och Marita. Inne i huvudet visst jag precis hur de skulle se ut och priset visst vi redan, perfkt.
Det var lite svårt att hitta stället men Maritas toppen chafför löste det och vi kom fram till rätt ställe.
Marita hittade en stege som var lagom stor och hade rätt färg enligt henne. Jag skulle ha en svart eller brun, den bruna var inte snygg och den svarta var lite väl stor. Så det blev ingen stege för min del, så himla besviken. Jag som laddat så inför detta, jaja.
På vägen hem stannade vi till på blomstermarknaden så nu har vi fina blommor inför helegn i lg.
Efter lite mat handling och en sen lunch så var det bara att städa och stryka en massa. Men nu är det både rent, slätt och fint.
Nu kan helgen komma för vi är friska!

Har fått paket!

Jag hade födelsedagkalas innan jag lämnade Sverige, då jag fick en massa paket med super fina saker i. Av Stina & Ella fick jag ett fint paket med en lapp i där det stod att affären var stängd när de skulle shoppa så jag får ett paket på posten istället.
Har vetat att de postade det för ca 2 veckor sedan och idag kom det!
Nyfiken som en gris var jag, men väntade med att öppna det tills jag hunnit få färdigt en kopp kaffe. Satte mig vid bordet och öppnade, och gissa... Där i låg bla. en Anthon Berg marcipan bröd, perfekt till kaffe! (Den är nu upp äten.)
Fick även en bok: Skumtimmen av Johan Theorin som ska vara bra, de pratade om den i helgen när vi var ute och åt. En ny färsk skvallerblaska, ett hemligt kuvert från Stina, teckningar och massa bilder från i julas. På några av bilderna fanns den "riktiga" paketen som blev för dyr att skicka ner, men jag väntar så järna ett tag till. Den blir PERFEKT! TACK!
Bilderna från i julas ska jag hitta ett ställe att sätta upp dem på så vi kan gå där och titta och längta efter er.

Det var bra att affären var stängd då ni skulle shoppa för det var JÄTTE kul att få post!

Allt är nu som vanligt, bara....

Nu är det åter måndag och Mikael är i Changzhou för att försöka få något vettigt gjort.
Jag har fixat, strykt och sytt på ett hemligt progekt. Gick till Stefan & Kate för att lämna tillbaka filmerna & ljudböckerna som vi lånat och även ett visitkort till retsurnagmarknaden. Visst kom jag ihåg allt? Satt där och tjötade lite och kom på att kortet hade jag glömt så det var bara till att traska hem och hämta det och gå upp med det, jaja jag ficklite motion på köpet och det skadar ju aldrig efter den här veckan.
Mikael började med att ha feber förra tisdagen, då var jag bara ute en liten sväng i det fina vädret. Det var inte kul att gå runt när jag visste att han låg ensam hemma och tyckte det var tråkigt.
På onsdagen så fick jag ut honom i solskenet och han mådde ganska bra, förutom en konstig mage. på kvällen var det full rulle med nintendo wii kväll. Så på torsdagen så var han ganska blek, jag sa flera gånger att nu går jag ut, står inte ut med att bara bara inne och varje gång jag sa det så sa han: vänta en lite stund, jag vill oxå med, måste bara se hur magen mår. Kl blev efetrmiddag innan vi kom ut och då hamnade vi på lomstermarknaden och bestälde en stor grön växt som nu pryder vårt vardagsrum. Det små regnade då men vad gör det när man har gore tex kläder och vandrings kengor, nästan lite mysigt att få ta på sig de där kläderna.
Fredagen var det inte min dag! Låg platt fall i 24 timmar! Det bröjade på tor kvällen när de sköt utanför som mest, de där algrensbilarna  jag tyckt i mig åkte upp och ner och jag vaknade flera gånger och nästan bara önskade att magsjukan skulle bryta ut för jag mådde så dåligt. Men inget hände förrens fre em då det var en liten urladdning, men inget mer förutom att jag var oehört trött och bara sov. Äter jag inte, inte dricker vatten så händer det bara en sak: migrän! Och den kom med besked, det var länge sedan jag var så dålig som i fre men kl halv två på natten var jag uppe och åt en banan och drack lite vatten. Stackrs Mikael, jag hade iaf någon att prata med när han var sjuk men jag bara sov. Han fixade och donade och såg till att jag hade det så bra det nu bara gick.
På lördagen var vi båda ganska pigga, en liten runda på gymmet för att röra på den onda kroppen och på kvällen åt vi gott ett stort gäng. Likaså på sön fm var jag på g, men efter en sen frukost var allt mycket jobbigt. Men vi tog oss ut i luften (man kan ju inte säga den friska luften här nere) och gick en runda. Tittade på en tavla som vi nog ska ta och beställa för att ha på någon av våra kala väggar.
Sön kväll= TV kväll!
Nu är det som sagt va måndag och det enda som återstår innan allt blir normalt är att min mage ska funka som vanligt igen. Sen kan vi lägga ännu ett kinesiskt nyår bakom oss och konstatera att smälla smällare, det tycker kineserna om!


Fyra dagar efter nyår

Fyra dagar efter nyårsafton, då smäller det!
De skjuter en massa raketer men framför allt smällare för att de ska få rikedom under kommande år.
Har inte riktigt fattat om det är någon de ska hedra så det är det väsendet som ska ge dem rikedom eller hur det hela fungera men de måste tro på det iaf med tanke på hur det lät här i tor kväll och natt.
Vissa påstår att det smäller mer denna kväll än självaste nyårsaftonen men det upplevde inte vi, men det kan nog oxå bero på vart man bor.
Vid matbordet har vi ett fönster som når från golv till tak, så när vi satt och åt på kvällen så fick vi första parkett av ett fyrvarkeri. Det är inte illa när man kan sitta vid matbordet och se fyrvarkeri.
Vi tittade på tv på kvällen, vi höjde volymen, höjde och höjde. Hade någon utifrån kommit in i lg så hade de nog trott det bodde ett panstionärs par där med tanke på volymen på tv,n. Vi försökte överösta ljudet som kom utifrån.
De började smälla vid åtta tiden på kvällen, men frammåt tolv då dånade det bra! Var vaken några gånger under natten och det smällde fortfarande, hörde ett par smälla även på morgonen var kankse några som drog det sista.
Kate & Stefan har en jättefin innegård där de bor (brukar genar därigenom och det blir så tyst och skönt när man kommer innanför de där höga husen, slippa tafikens alla ljud för en stund) men i torsdags kväll var det lagom livat att ha de där höga husen runt omkring sig. Då ekade smällarna fint mellan husen! De såg hur vakterna lade ut smatterband med 100 smällare i varje och det var  inte bara ett band de lade ut så ni kan ju tänka er hur det dånade!

RSS 2.0