Nu börja det!

Sitter här på balkongen och njuter av solen i ca 25 grader varmt, helt perfekt om det inte hade varit för alla smällare. De börja nu antagligen ladda inför ledigheten och nationaldagsfirande.
Att de skjuter raketter när det är mörkt, det kan jag förstå. Men att lägga av en massa smällare mitt på ljusa dagen, vad ska det tjäna till?
Tur att vi inte är hemma under nationaldagen!

Hainan

På måndag åker vi på semester till Kinas "Hawai". Den beskrivningen tar jag med en nya salt, men ön heter Hainan och staden där vi ska bo heter Sanya.
Det är nationaldags ledighet på ons, tor och fre. Många har jobbatlör och sön för att kunna vara lediga mån och tis, så får den en hel vecka istället. Många jobbar långt ifrån sina familjer och med en veckas ledighet så har de chansen att åka hem och hälsa på.
Vi åker i stället till sol och bad. Men det verka inte bli så mycket sol om man ska tro väderleksrapporten. Den rapporten visade mulet, lite regn och åska alla fem dagarna, jippi! Tempraturen låg på ca +32 grader men jag tro och hoppas att de har fel så vi får lite sol åtmindstånde.  Men i vilket fall som hällst så ska det bli skönt att få åka iväg och umgås med hjärtat ett par dagar!

Mikael har namnsdag

Grattis älskling på namnsadgen!
Mikael dagen är i morgon (måndag) men då åker vi på semester så jag firade honom idag på morgonen med paket på sängen.
Sen blir det nog kaffe och muffins, bakade igår. Resultatet blev halvlyckat men bättre än förra ggr. Det är en konst att baka i gasugn, under eller övervarme, inte både och som hemma.

Om det är någon som vill byta ut sitt kök så tror jag säkert de byter jämt med er.


Kallt?

I torsdags så var det som vanligt + 32 grader varmt och svetten rann på kroppen, hoppas ingen luktade på en för då hade nog den personen svimmat.
Men i fredags var det mulet och kallt, satt på balkongen och nästan frös. Tittade på termometen och den visade +24  grader och det är inte kallt, men det blåste ganka bra så det var nog det som gjorde att man upplevde det hela som kallt.
Efter pärlgruppen i fredags em tog jag följe med Reneé till Times squre där jag köpte en kjol jag tittat ut (lika bra att köpa den innan rätt st och färg är slut) då sa jag till henne:
-Det är ju kallt.
-Du är ju hopplös! Låter som kineserna, det är ju kallt, nu får du ge dig!
Men efter en stund ute i blåsten höll hon faktiskt med.
Tog mig en promenad hem, tar ca 50 min att traska hem, sen var jag och Kate på massage och åt pizza tillsammans. Lite rödvin slank oxå ner. Hennes kära sambo satt på ett plan på väg hit ner efter att ha varit på jobb i Finland och Mikael är fortfarande kvar i Changzhou. Så två ensama själar tillbringade lite tid tillsammans.
Det är ledighet på ons, tor och fre här nästa veckan, nationaldags firande. Vet inte vilken av dagarna som är nationaldagen. Så då jobbar många lör och sön för att kunna vara lediga mån och tis, därför är Mikael i Changzhou i helgen.
Idag är det +25 grader och solen visar sig så lite bättre är det än i går.

Engelska

Dagen började med solsken och ca 32 grader varmt.
Mikael begav sig till Changzhou för att försöka uträtta något vettigt på kontoret, han var i Shanghai igår på mässa.
Lite innan halv elva så gav jag mig ut i hettan, längtade så efter en utomhus pool där man kunde ligga oh glassa och kankse få lite färg. Det dröjde dock inte lång tid på min promenad inna jag sökte mig till skuggan, en aning motsägelsefullt mot den förra tanken.
Jag mötte en tjej som bott här nere i över fyra år som ursprungligen är från England och med tanke på min mindre goda engeslska så är mitt huvud nu ganska trött efter att ha kominiserat på eng i ca fyra timmar. Vi började med en kaffe, sen kollade vi in olika affärer i french consetion. Fatta inte att alla affärer kan överleva, men det gör de kankse inte heller för det kan skifta snabbt mellan utbudet i de små kryp innen.
Lyckades för en gångs skull ta mig hem innan regnet bröt ut, det hängde i luften länge men bröt inte ut förrens jag hunnit sätta mig på balkongen med en kopp kaffe.
Ska försöka få tag i min kära mamma, det var ganska länge sedan vi pratades vid, sen får det bli till att lyssna på ljudbok. Radion funka fortfarande inte att lyssna på via webben, mycket irriterande så man är inte särskilt uppdaterad på  vad som händer och sker. Tur att vi får några Värnamo Nyheter nerskickade till oss mellan varven. Vissa har åkt vidare till Hangzhou så de är väl lästa vi det här laget.
Mikael fick i födelsedagspresent av Patrik m fam en ljudbok av Stig Larsson. Den är verkligen jättebra, måste ha tag på de andra oxå. Det var ett bra sällskap för Mikael då han spendera x antal timmar i bil i veckan.

Undra hur den här taxi chaffören har tänkt reda ut sitvationen?


Vällastad cykel


Farbror Bo

Mikaels farbror Bo kom ner hit till Shanghai i måndags. Han är här för att gå på mässa, stål mässa och allt vad som rör det ämnet.
Igår (tis) var vi ute och åt tillsammans på Damarco, ett trevligt Italjenskt ställe. Sen tog vi en kaffe på hans hotell i lobbyn, trevlig miljö men felet var att det ryska paret med det onatruligt bleka håret sjöng alldeles för högt så vi kunde knappt prata med varandra.
I em när han har gjort mässan ännu en dag ska jag ut och rasta honom lite. Ska försöka ät något trevligt i kväll oxå för imorgon på börja han resan hem till kalla sverige igen.
Här är runt +30 grader och lagom fucktigt, inga +10 grader och duggregn som jag har hört talas att ni har.

En man fjälla lunchfisken på trottoaren, världens naturligaste saken i världen tycker nog han.


Lat helg

I lördags gav vi oss ut till tennisklubben för att hälsa på Stefan & Carola, det var riktigt varm då så vi hade bestämt att vi skulle sola och bada vid deras pool. Först fick vi gott fika och efter att ha tjötat en massa begav vi oss till poolen. Men det blev andra ggr gillt för mig och tredje ggr gillt för Mikael: Badar och har det gått, hör att det börja åska på långt håll, lite nermare och hux flux öppnar sig himlen och regnet piskar mot en. Skyndar till lägenheten men innan man når den ser det ut som man vore ny badad. Tur att det finns dusch! Vi stannade till kvällen, det var länge sedan vi sågs så det fanns mycket att ventiera. Jajja, pojkarna träffas strängt taget varje dag i Changzhou, men vi tjejer träffas inte lika ofta.
I söndags tog vi oss en lång promenad ner till Huai Hai, det är en av de största gatorna i stan och ligger på andra sidan Yanán från vårt håll sett. Hittade en trendig Italjensk resturang där vi åt lunch. Målet var HengShan Lu där vi drack after noon tea tillsammans med Åsa  Staffan. Väldigt trelvligt!
Avslutade dagen med en svensk film innan John Blund kom.

Då var det helg igen

Då var det helg igen men innan den kommer fredag, då är det pärlmöte med Swedeladies kl 14, mycket viktigt. Mariana bjöd på kaffe och hembakta bullar, alla satt och njöt av de goda bullarna. Känndes precis som hemma. Men det förbyttes raskt när man kom ut på gatan och skulle gå hem i hettan och lyssna på alla tutande bilar i trafik köer, de gnisslande bromsarna på mopederna och de jobbiga försäljarna som fråga en omman behöver en väska. Behöver jag en väska, då går jag och köper en, dum huvud!
Väl hemma så var det bara att hoppa in i duschen, invänta sin älskling som kom från jobbet, inta en öl på balkongen och slappa lite inna gästerna kom. Det var Annelie och Jerry från Hangzhou som var inne i storstaden som kom och Anna som är själv här nere för hennes Robert är i swe på jobb. Vi gick och åt på en av våra favorit ställen, Thai Galery. Jätte trevligt hade vi och god mat fick vi innan vi skildes åt och gick hem, de tog varsin taxi och kom förhoppningsvis hem säkert.
Nu är det lördag då jag vill lyssna på "ring så spela vi", men web radion funka fortfarande inte så det får bli helg utan den klassiska singaturen. Ska ta oss ut till Stefan och Carola på tennisklubben, ligga vid poolen och glassa. Det ska bli toppen skönt i hettan.

Dagens Ikebabana

Ikebabana= japansk blomster arrangemang. Det ena symbolisera himlen, något annat jorden, tredje människan och så ska det andra se bra ut. Men hur man än gör så ändra läraren på någon kvist och börjer och bänder grenarna. Jag fattar nog inte den stora och fina innerbörden i allt detta.
Men kul är det, idag kom jag på att sommarblommorna ute i hagarna kommer att bli perfekta arrangemang enligt " min Ikebabana" konst. Tur är nog att hon inte kommer att se de kreationera!
Trevligt hade vi som vanligt, det knepigaste är ändå att försöka få ihop det när man kommer hem. Vi gör arrangemanget där, montera ner det, frakta hem det i tidningspapper och väl hemma så ska man försöka återskapa det hela. Tur är nog att man inte fattar hur fel man har gjort, men jag tycker om det och det tycker jag är huvudsaken även att jag inte fattar. Det är ju jag som ska gå och titta på det i lägenheten, Mikael är ju inte hemma så mycket och när han väl är det så går han inte runt och begrunda mina "konst verk" iform av blommor.

Dagens Ikebabana kreation. Ganska bra enligt min smak, den andra blev inte bra så den visar jag inte.


Trehjulig bil, är det som kallas ekonomibil? Tre däck istället för fyra?


Tur att det inte är mina kläder tanten tvätta i ån.


Ett år sedan

Tittade i min bok och noterade att det är ganska exakt ett år sedan som vi skrev på papprena om att flytta till Shanghai, med allt vad det innebar.
Ida och Roger har nu varit förlovade i ett år, och hur det har gått vet vi ju: Strålande! Maxen är en frodig tre årig kille som ska bli storebror i december.
Mamma, pappa och jag var i Rom för ett år sedan tillsammans med UMIV (ung medarbetare i Västbo). En toppen resa uplevde vi medans Mikael var i Kina och knegade på.
Robban och Jenny har oxå just firat ett årig förlovningsdag, de har oxå hunnit med att bli man och fru Magnusson. Förlåt Jenny, men jag säger fortfarande Jenny Johansson, och varje gång jag sagt det så kommer jag på att det är fel. Men tids nog så lär kankse även jag mig att kalla dig fru Jenny Magnusson.
Tänk vad saker och ting ändra sig på ett år och så många saker man får vara med om.
Undra vad man gör om ett år?

Här visar de hur de torkade batiktyger förr i staden Wuzhen


"Gondol" tur i Wuzhen tillsammans med Ingrid, Kate, Marita & Maggi


Vattenbyn Wuzhen

Idag tog fem brudar från Shanghais innerstad bussen från Shanghai stadium till vattenbyn Wuzhen. Det var jag, Kate, Marita, Ingrid och en till som är här några veckor då och då när hennes man är här och jobbar. Annars bor de i Västerås.
Det sas att bussresan skulle ta två timmar, men det tog 2.5 och då flöt ändå trafiken kanon bra. Så undra hur den tänkt som satt tiden?
Väl där så löste vi biljett in till den gamla staden och en "gondol" tur på floden.
Det är en gammal stad där allt kretsade kring floden, nu är det en stor stad med höghus och asfalterade raka fina motorvägar, men delar av den galma byn finns bevarad och där rastas turisterna.
Kate hade varit där på en helg och då hade det varit kaos, så himla mycket folk och de försäljare som fanns hade högdjut försökt fånga deras uppmarksamhet. Nu var det tyst och lungt och jätte skönt. Det var på ett ställe, liknade en marknad då det ropade lite på oss och ville att vi skulle handla av dem. Men annars fick vi strosa runt i fred och titta.
Såg mycket kul och lyckads få endel på foto som kommer att komma ut i veckan.
Wuzhen är känd för sin batik, men så mycket batik som det står om i giudböckerna vet jag inte om det var. Där fanns ett musem som var ett hån! De visade hur de torkade batiktyget förr, det var lite kul att se. Men de tygerna som hängde där nu hade hängt där länge, knappt någon färg kvar och lagom trasiga.
Det var lite försäljning av väskor, dukar och kläder i batik, ganska trevliga saker. Det blev en ganska stor duk och några lös meter av några olika som jag har tänkt sy något skojigt av, vet dock inte riktigt än vad det ska bli.
Nästan allt var i blått occh vitt, fanns några få saker i andra färger.
Nu görs säkert all färgning i stora kar och säkert oxå med hjälp av maskiner. 
En helt ok lunch fick vi tag på med utsikt över kanalen.
Det var väldigt varm idag så vi krävde inte så mycket mer än att bara strosa runt och njuta av lugnet.
Kl 16.15 var det dags att kliva på bussen och efter att ha suttit i köer, tagit taxi hem så visade uret 19.50 när jag klev in i lägenheten efter en jättetrlig dag i Wuzhen med treligt sällskap!

Vattenbyan Wuzhen sett från floden, en gammal mysig stad


Lunch i Wuzhen, helt ok kines mat utmed floden


Tacos & F1

Tacos och Formel 1.
Vi var och handlade på Metro på vägen hem från flygplatsen, inhadlade bla tortilla skal (för en halv förmögenhet) så lagade vi tacos och bjöd Renee och Urban på. Det satt fint, lite vin i glaset så mår vi som kungar nu när vi sitter framför TV,n och tittar på Formel 1. Eller ska man säga de titta och jag sitter framför denna burken, man fattar inte så mycket av de kinesiska komentartorernas komentarer. Men  just nu leder S.Vettel, men om 20 min ska det komma mer regn.

Sara sitter på planet

Vi var och lämnade Sara på flygplatsen på fm, i god tid gav vi oss av och med tanke på att trafiken flöt perket var vi framme väldigt tidigt. Incheckningen gick fint, inga problem med vikten (och då hade jag ändå fått lasta med lite saker oxå). Sen var bara det sorgliga kvar, att säga hej då. Vi har haft det så roligt dessa veckorna, tänk vad tyst det kommer att bli nu. Tur att de andra brudarna har kommit ner så man slipper vara här själv som man var de första två veckorna efter semestern.
Tack för att du kom ner till oss, du vet att du kan komma ner och shoppa vår kläder om gadroben skulle gapa tom!

Sista dagen i Shanghai

Ni Hao!
Nu är det sista dagen i Shanghai, känns allt lite konstigt måste jag säga. Idag tog vi sovmorgon allihopa och sen bar det av till tygmarknaden för att hämta Mikaels skjortor som han sytt upp och de satt perfekt!! Sen åkte vi över Nanpu Bridge, väldigt häftigt med alla vägar kors och tvärs, man undrar hur de tänkt när de byggt det=p hehe Efter det bar det av till Copy market och det blev en klocka och ännu en väska för min del! När vi kommer ut ösregnar det igen, gjorde det igår också så vi blev genomblöta alla tre..
När vi kom hem packade jag och Jenny och jag tror att vi klarar vikten;) hehe Sen gjorde vi oss iordning och tog sedan en taxi till René och Urban! Det skulle visst vara någon stor parad ikväll precis utanför deras hus men vi missade det tyvär, lite otur om man säger så... Men vi gick till ett väldigt trevligt ställe och åt kinesmat, lite olika rätter, väldigt gott!!!
När vi kom hem till dem var det tidslopp inför Formel 1 imon och sedan film och prat!
En väldigt trevlig kväll och ett väldigt härligt avslut på en underbar resa i Shanghai!!!!!!! Tack Jenny och Mikael för två underbara veckor med många fina upplevelser:)!!!
 


/Sara

Kontrasterna är stora!


Sätt igång och börja spara Simon!


Jag (Sara) gör här mitt första armband någonsin^^


Kvällens ögongodis utanför Portman´s


Sara här:

Ni Hao!
Ett litet inlägg från besökaren Sara!  Har varit här i en vecka nu och det är helt fantastiskt måste jag säga:)  Härligt väder, fina och mindre fina platser och många nya upplevelser, sen bor jag ju hos två väldigt härliga männiksor också, Jenny och Mikael och det gör det bara mer härligt!!!!!!!!!
Hittills har nog det häftigaste varit Jin Mao Tower i lördags, vilken utsikt man hade från 56:e våningen och maten går inte att beskriva hur god den var! Efter det avnjöts en god cappuccino med öppet tak upp till 87:e våningen, häftigt!!
Idag tog vi det lite lungt på förmiddagen och pysslade, jag gjorde färdigt mitt armband som jag började på igår, blev fint! Kl.12.00 träffade vi Annika, Åsa och hennes syster Anna för att äta middag på Barbarossa! Efter det tog vi tunnelbanan ut till glasögonmarknaden som ligger under marken och det blev ett par solglasögon för min del.
Vid kvart i sex gick vi till Portman's för att träffa Anna och titta på Shanghai Acrobats och de var helt fenomenala, kunde vrida ut och in på sig själva och göra de mest otroliga saker som är helt omöjliga för en annan, hehe. En väldigt trevlig dag avslutades med en glass och kaffe på Mc Donalds på vägen hem och nu innan sängdags blir det lite mer pyssel.
//Sara

Fritt fall från våning 86 till 56.


Kaffe i lobbyn, Anna & jag studerar in utsikten


Jin Mao Towers

Lördag kväll efter en dags shopping på ett gigantiskt outlets så intog vi en god tre rätters middag i ett av världens högsta byggnader tillsammans Robert & Anna.
Vi varlde den Italjenska resturangen, en favorit bland oss alla fem. Det var klart och fint väder så vi såg mycket av den upplysta satden. Därefter blev det kaffe i lobbyn, där satt vi och tittade in en annan sorts utsikt. Det är en öppen yta mellan våning 56 - 86 där är det hotell och balkonger runt om.
Efter kaffet blev det baren på våning 87, ganska bra utsikt därifrån oxå.
Mätta och goa tog vi en taxi hem då var kl ganska sent.

Lördag kväll blev det tre rätters middag på Jin Mao Towers på 56 våningen


Sara & Mikael utanför ett hyreshus där de "vädrar" kläder


Ikebanaba kurs

Freda morgon, ut med taxi för att möta upp hos René. Sen åkte vi till Ikebaban kursen tillsammans med hennes chauför, smidigt.
Vi var sex st tjejer som skulle försöka lära oss något om blommor i den Japanska stilen. Kursledaren har en master examen i detta ämne så hon kan nog endel. Tyvärr så kan hon bara jätte lite engelska så hon prata japanska så har hon enn tolk som är så där kunnig på engelska så man missar nog endel.
Hon visade och så fick vi göra, sen gick hon runt till var och en av oss. Tittade, rättade till och berättade.
Jag var jättenöjd med mitt, men det var nog inte hon för hon ändrade på en massa.
De höga stråna är himlen, en blomma är jorden, en i mitten är människan som ska binda samman himlen och jorden. Därimellan ska man "pynta" med andra blommor så man tycker det blir fint. Det gjorde jag, men antagligen placerade jag med inte riktigt efter den japanska filosofin. Men men, det var ändå bara att montera ner dem där och försöka få ihop något liknande hemma och då såg hon ju inte vad resultatet blev.
Men lite kul var det allt.

Resultatet från Ikebabana kursen i fredags


Weithang

I torsdags morgon gav vi oss iväg i god tid för att verkligen vara hos Åsa vid kl 09.00, men trafiken var ett kaos så vi anlände några minuter försent.
Sen lastade vi in oss i Camillas van och gav oss iväg mot Weithang. Camilla som fortfarande är i Sverige var så snäll och lånade ut sin bil och chauför till oss så vi kunde åka dit. Det tar mellan ca 2 timmar att ta sig dit beroende på trafiken. Det var Åsa och hennes syster Anna som är här på semester, jag och Sara och Annika som var iväg och shoppade pärlor.
Lunch ställen är det ont om så vi hade matsäck. Sara och jag hade gjort pasta sallad och bakat snickers kakor som vi njöt av.
Var inte hemma förrens 17.30 då vi var ganska trötta efter en hård dags shopping bland alla pärlor.
Ett gympass och god mat på den  Italjenska krogen Da Marco blev det innan vi knoppade in.

Sara.H & jag på Weitangs pärlmarknad


Sara är nu i Shanghai

Det var upp med tuppen idag för att möta Sara.H på flygplatsen.
Allt hade gått bra med flyg och dyligt.
Sen tog vi maglewenn och tunnelbanan hem. Pustade lite på balkongen innan vi gav oss ut på stan. Var ju tvungen att visa lite av alla affärer som finns här i stan. Nu pustar vi ännu en gång på balkongen i den sista solen som skiner för dagen. Sen är anbitionen att vi ska simma lite innan John Blund kommer, tro han kommer tidigt ikväll.
Imorgon blir det tygmarknaden så Sara kan beställa lite kläder.
Som ni marker så funkar internett, jag var måttligt inponerad av dem innan idag. För varje gång man frågar om när det är fixat så dra de ut några timmar till, men nu är allt som vanligt igen = skönt.

HHHAAA internett

Internett ska bara fungera! Inte som nu, bara kranglar. Har varit borta tre ggr pa 2 veckor, sa nu borja jag surna till pa dessa hyresvardar!
Ar nu pa ett cafe en liten bit hemmifran, det tog ett tag att finna ett stalle m internett. Jag fragade vad det kostade, de sa: Free. Kopte en kopp kaffe for syns skull. Det ar varldens trogaste tagnenter och inter har de aao heller. Sa det blir en spannande uppleveser for er att tyda dessa rader.
Mitt i allt internett krangel kom det brev fran mamma Inga-Lill, tala om passande! Men rakningarna kunde du hoppat over, hihi. Det var skont att sitta pa balkongen i dagens sista sol och lasa Vesbo Andan. De ny oppnade rakningarna lag pa bordet da det kom en vindpust och de blaste ivag, som tur var sa flog de inte over racket. Vad skulle jag sagt nar jag skulle fatt paminnelse; -Huuumm, de blaste over balkongracket pa 16,de vaningen och jag kunde inte ropa pa nagon att plocka upp dem at mig for jag kan inte komunisera med dem. Tro knappast de godtagit den ursakten.
Hade tankt lagga ut nagar bilder fran helgen men det far bli en annan gang pga av detta internett krangel.
Vi besokte en antik marknad/ kvater i sondags tillsammans med Kerstin, Ake och deras son Bjorn. Antikt och antikt, jag skulle mer kalla det for marknad med lite av varje. Vi kollade aven in en blomster och djurmarknad, det var dar som jag och Robban kopte blommor nar han var nere har. Da var vi dar pa veckan, nu var det sonsag och en massa folk. Sa alla som komme ner ska vi ta dit, hur lange ni vill vara dar inne bestamer ni sjalva, men in dar: det ska ni! En anorlunda upplevese, det kan jag lova.
Idag har jag rastat symaskinen hart, imorgon tis kommer Sara.H ner till oss och ska stanna 12 dagar. Och da far symaskinen vila for under dessa 12 dagar blir det shopping pa hog niva!
Sara och jag larde kanna varandra nar vi var i Rom for ganska exakt ett ar sedan. Hon tog studenten i varas och jobbat inom varden i Reftele nu i sommar sa da passade det bra med en resa ner till oss.
Ska bli kul med lite besok hemmifran!

RSS 2.0