Ett skepp kommer lastat.Säga vad man vill, men att lasat väl och mycket. Det kan de!


Älglag el turistgrupp?Jag & pappa hade väldiga diskutioner om dessa människor med oragna kepsar:
- är det ett älglag som kommit på villovägar el är det en turistgrupp?


Julafton i Siggebo.

Nu har de tydligen haft julafton i Siggebo för pappa är hemma och packat upp sin väska.
Men sin kostym hittade han inte, han var tydligen övertygad om att jag inte packat ner den åt honom. Jag bara skrev till svar på mailet från mamma:
Men hallå, titta i resväskans lock, i det facket med dragkedja.
Ska bli kul att se om de hittar den.

Ganska många......Det är liksom bara att konstatera, här är ganska mycket folk!
Ibland är det stört charmigt att trängas runt och man fattar bara inte att det kan bo så många på ett och samma ställe, att de bara orka trängas hela tiden. Att aldrig kunna gå ut i skogen och bara få känna: guu så tyst här är, inte en människa i sikte.
Andra dagar är det inte allt charmigt, då blir man skogstokig när man inte kommer fram på trottoaren för det är så trångt med folk el att där står 100 moperer pakerade där man skall gå.
Som sagt, det är ganska många som bor här.
Ny bil till faster?

När vi var i Beijing på väg hem såg vi detta lilla åk på flygplatsen.
BMW,s nya 5-serie.
Faster tyckte den skulle sitta fint, hon sa: ta ett kort och maila Classe så han fatta.
De hade inte ens satt ut priset på den så man kan ju bara gissa på vad den kostar...
   


Titta så stiliga de ser ut tillsammans.


Trafik moral.

Att vi där hemma i norden och de kinesiska förarna inte har riktigt samma trafikmoral har nog gått fram till de flesta.
Som när man missar en avfart på en motoväg, då är det ju bara till att backa, om det så är 2 km man måste backa så fixar de det galant. Har man tur så backar de längst till höger, men har man mindre tur så ligger de och backar längst till vänster.
Behöver man vända så gör man ju det, nu. Inte kör de av och vänder lite snittsigt på någon tvär gata och sen ut på stora vägen igen.
Sen är det ju inte lika lätt som hemma, svänger man av på en tvärgata hemma så kan man ju oftast vända ganska smärtfritt, svänger man av på en tvärgata här är det lika tjockt med folk där.
Den här chaffören nedan behövde vända, nu. Backade lite först och sen knixade han runt, inten stress här inte. Utan under långsam, långsam snigelfart vände han sin lilla bil och rullade in på en gård. Då hade den lyckats med att stoppa upp tre filer på Yuan´an Lu, ganska skickligt faktiskt.

Stackars hund


Behöver man säga mer än, stackas hund att behöva se ut på detta viset.
De har färgat öron och svans. Men den är nog lyckligare nu för innan hade den fyra olika färger runt tassarna oxå.


Från pappa & faster Marie

Tisdag kväll.
Vi har packat väskor och vägt.(Jenny hjälpte mig.) När Mikael kommer från arb. skall vi gå och äta på en Japanskt ställe.
Vi kom för två veckor sedan, lång tid, framför oss. Nu är det daxs för hemmresa. När vi kom var Jenny och mötte oss på flygplatsen, Maglew hem, 300 km/ tim. jag förstod att här blir det ett högt tempo. Fika på balkongen, 30 våningen och över 30 grader varmt.
Sen staden. Vad vi har fått se mycket, dessa höga hus denna trafik, så många nära döden upplevelse när vi har åkt taxi (men dom var billiga att åka med). Denna total kaos i trafiken, men ändå en viss ordning i det, att gångare gick mot grönt ljus, hindrade inte bilar och andra fordon att köra rakt igenom och alla tutade. Vi har varit på expo, vi gick genom via vipp. Takc vare Mikael så hann vi med flera länder. Har varit på tygmarknad, andra marknader, en ren Kinismarknad vi fotade dom i smyg, och dom oss, vi var dom enda västlänningar där, och Jenny förhandlade priser åt oss, jäklar vad tuff hon var, och i regel tog hon hem spelet.
Vi har också varit i Beijing, sett dom stora sevärdigheterna OCH Kinnesiska muren i strålande  solsken och målnfri himmel. Mikael hade ordnat det perfekt för oss, med sina kontakter, privat chafför mm.
Vi har också träffat Jennys o Mikaels vänner här, vi har sett dom på bild många gånger, nu har vi fått omgås med dom.TREVLIGT att få träffa och omgås med er
Jag har väll inte varit så snabb alla gånger när vi har varit ute på promenader, men fårbonde i från Smålandskogarna i en storstad med 20-30 milj. invånare, så finns det så mycket att se även av vardagslivet, så man blir bara stående och gapa.
Tack Jenny och Mikael för två hänelserika och underbara veckor, synd att tiden går så fort.    

Geron o (faster) Marie

Sista dagen för pappa & faster i Shanghai.

Jag kunde gått i graven på att de skulle åka hem ons den 29 sep, så var det inte alls utan tis den 28 sep.
Jag skrev mail hem till Annie och beklagade mig lite över att det är så tråkigt när gäster åker och att de skulle åka på ons. Då fick jag mail tillbaka att undra om de inte åker på tis för det står det på vår lapp vi ha hängandes i köket.
Mycket riktigt, de åker på tis, en dag kortare! Trist!

Tanden.

Just det, tanden oxå!
Åkte till tandläkaren söndag kl 10.00 och började mad att fylla i lite papper om man led av ditten eller datten.
Väl inne hos damen tandläkaren sa hon att någon visdomstand har du inte men lite infektion.
Men HALLÅ, jag har visst en visdomsatnd som inte har tillräckligt med plats att komma upp, därav den elaka infektionen. Detta är fjärde gången detta uppstår = med den sista. Hon tog iaf en rönkenbild, och vipps, där fanns visst en tand!
Hon påstod att hon inte kunde dra ut den pga att det var infektion, men när jag fick tid till att dra ut den så visade det sig att det var en speciallist som skulle dra ut den, utdragnings speciallist. På självaste Jenny dagen, den 6 okt skall eländet ut! Kul! Tro inte hon hade befogenheter att dra ut den, men men.
Hon sa det att får jag mer ont så får jag äta lite anibiotika,
Ja då vill jag ju ha det oxå.
Har du inte det?
Nää du lilla vän, jag har inte hela läkemedles sortimentet i skafferiet.
Men nu har jag även atibiotika i skafferiet. Hoppas det hjälper.


Kinesiska muren.

Muren började byggas för första gången 400 talet f.Kr. De små kungadömmerna i norr ville skydda sig mot anfall dels från varandra & från nomaderna.
Under 200 talet f.Kr enades sex av dessa kungadömmen under kejsare Qin Shi Huangdi. Muren som då fanns byggdes ihop och förstärktes.
Det tog tio år för 300 000 människor, varav många krigsfångar att fullfölja arbetet.
Den muren vi möter i dag fick till utsende under Mingkejsaren som på 1470-talet förstärkte & förlängde muren. Man uppförde bla 800 vakttorn som på vissa ställen låg så tätt som var 500 meter.
Den viktigaste funktionen för muren hr nog inte varit att skydda landet utan att vara en kommunikationsled i det stora riket. Man kunde både rida, köra med häst & vagn och frakta trupper på den.
Avlida tre myter om Kinesiska muren:
* Kinesiska muren kan inte ses från månen.
* Var inte  Kinas gräns under Mingdynastin, snarare en sist försvars linje.
* Det stod inte en soldat var 10,de meter på muren, de flesta odlade grönsaker för sin överlevnad.

Vi valde att åka till Jinshanling, det är en ny öppnad del av muren som ligger ca 12 mil från Beijing, där är få turister och inte riktigt lika mycket renoveras som de två "stationerna" som ligger närmare Beijing.
Vi hade sådan tur med vädret, de andra två dagarna i Beijing hade varit sådär, lite små regn och grått men i dag sken solen från blå himmel!
Här var ur coolt!

    
Nere vid pakeringen.
Karta över Jinshanling området.
Vi tog linbana upp till muren.

 
Fika pause i ett av vakttornen med fin utsikt.


 


Pappa & jag på muren!


Det var bara jag som ville ha lite mer spääning och tog en del själv, det var lite brant men guu vilken utsikt man fick! Lite spänning måste man ju ha!

 
Titta noga på kortet för man ser muren ända bort i högra hörnet.


Sommarpalatset.

Sommapalastet började byggas någon gång på 1100-talet men ändrades och 1709 började det ta denna form vi ser idag, det tog ca 150 år att färdigställa det.
Kejsaren anlitade landets skickligaste hantverkare för att uppföra alla dessa pampiga  & påkostade byggnader. Långa korridorer binder samman de över hundra palats som finns i området.
Området omfattar ca 350 ha och ligger i Bejings nordvästra förort, förr låg det långt ut på landet och kejsaren åkte hit för att få frisk luft, nu tillhör det Beijnings stad.      


TV huset i Beijing.TV huset i Beijing är en sevärdighet.


Tempel of heaven.

Tempel of heaven: Himmelens tempel.
Tempel of heaven anses vara det finsate & förnämsta i landet. Anläggningen byggdes samtidigt som kejsarens palats i Förbjudna satden i början av 1400-talet och är den största samling tempel i Kina.
Kejsaren lät sig bäras i en bärstol till templet för att be om goda skördar.
  

 


Bilar av olika salg.

Här finns en väldigt blandad bilpark, men över lag är bilarna nya och fina.
Här rullar en massa BMW 7-serie och MB S-klass. Om man gämför med hemme där 5-serien & E-klass somvanligast.
Dessa tre bilderna nedan tog jag i Beijing på en sträcka på ca 300 m, tala om skillnad.


Fattar inte riktigt varför de hade satt dessa skydden, men för något bra var det nog. Det var många bilar som hade dessa snygga skydd!


Vill bara tala om att även Kina har Hybrid bilar, inte är det många men de finns.


Här har nog bäst datumet gått ut för ett tag sedan.


OS arenorna.


OS gatan.


Liten show av Mussepigg & mimmi.

 
Fågelboet, huvud arenan.Vi väntade på att det skulle bli mörkt & att de skulle tända upp arenorna, då tog i en liten pause. Något kaffe fick vi inte men lite snacks iaf.Segergest utanför simstadion.

 
Pappa & jag framför fågelboet & Mikael framför simstdion.


Beijing dag 1.

Efter söndagsen brunch var vi hemma en sväng och packade, sen bar det av till flygplatsen. Skönt att vi slapp ta oss till Pudongs flygplats utan det blev den som ligger inne i stan, Hongqiao flygplats.
Vi (jag & Mikael) hade räknat med att åka senast 17.30 men när man har en far som är motsattsen till blixten så var vi lite sent ute. Och guu vilken trafik det var! Bara att få en taxi var ett progekt, lite har man väl lärt sig av livet här nere så jag haffade en ledig taxi framför ögonen på en annan. Jag såg henne inte ens utan bara hörde henne morra något om att: jag var här först. Visst, visst lilla du men här kommer vi!
Tur i oturen fick vi tag på en rally kalle, det var en sådan där självmords kandidat som jag & Kate bruka kunna hitta. Det var många nära döden upplevelse innan vi nådde flygplatsen men i tid kom vi och det var vi mycket tacksamma för!
Som vanligt när man reser tillsammsn med Mikael är flyget försenat, även denna gång! Där satt vi och häckade och hade tydligen världens långsammaste flight men det märte jag inget av för då sov jag gott.
Taxi till hotellet och då var kl 23.30, sängen nästa!
Vi tog reda på pappa & fasters rums nr, bestämde när vi skulle äta frukost. Men då är ju förutsättningen att de som skall väcka sina medresernärer vakna av den nya inköpta Iphonen som så vackert spelar en liten melodi. Att pappa & faster skulle ha vårt rums nr hade vi inte tänkt på så det blev till att äta frukost i rakert fart innan de plockade undan allt.
Hemskt med sådant uppvaknande & en sådan start på dagen!
Mat fick vi i oss och ut kom vi, regnet hängde i luften men vi klarade oss ända  fram till kvällen och då var vi ändå på väg hem så det gjorde inte så mycket.


Faster hade guide bok & läste högt för oss.Himelska fridens torg.
Beijings politiska & kulturella centrum- himelska fridens torg.
 minnesstenen över Folkets hjältar.
Den är 35 m hög & restes 1958

 
Det är det största torget som finns, över 44 ha, där kan man samla drygt 500 000 människorBakom oss är: Förbjudna staden
På höger sida står: Länge lever samförståndet mellan folken på jorden
På vänster sida står: Länge lever folkrepupliken Kina.
Det är väldigt viktigt bland kineserna att fotas med denna texten, därför fanns här många fotografer.Förbjudna satden var inte lätt att ta sig in om man var objuden, två murar skulle man ta sig över el två portar likaså. Mellan portarna är det ett stort torg där man är utlämnad till alla soldaterna som vaktade sataden.


Vi valde bort en engelsktalade guide & tog en elektroniks guide som talade svenska.
Svenskan var väl inte den bästa & att hänga med där hon guidade var inte heller det lättaste men lite fattade man väl.


   
Vi som inte är hyper kulturella tycket det var väldigt kul att ha ett Förbjudna staden. Men tyckte det blev lite mycket, pampig buggnad, stort torg, bred fin gång till nästa byggnad, pampig byggnad, stort torg.......


Vissa av dessa stora grytor lagades mat men i vissa kokades människor som var dömda till döden.Vid många ingångar här i Kina står det ett Lejongpar, den till höger är hanen. han har en boll under tassen. Till vänster står honan med en lejongunge under tassen.
Soptunnor.

Alla är vi nog mer el mindre yrkesskadade.
Robban går in i var & varannan Expert butik för att se hur den ser ut & om han kanske skulle känna igen någon som jobbar där (så var det förr iaf).
Jag kommenterar service och smak på maten när vi är ute och äter. Eller hur idiotiskt någon lastat sin lastbil, varför betongbilarna inte sysn på dagarna i Shanghai el :undra vad de får lasta i det här landet igetligen?
Mikael går in i varje butik som säljer mobiltelefoner för att se om de säljer de telefonerna som de gjort detaljer till.
Pappa har alltid kommenterat hur ett plåttak ser ut, om det skulle behövas tvättas innan el ej. El om en ladugård skulle behöva ny rödfärg, kanske att man skulle behöva ge den gavlen tre omgångar för att klara solen.
Här nere finns det inte så många plåttak att kommenterar och några ladugårdar som behöver rödfärg finns det då rakt inte.
Men sopor finns här: 
Du kör ju Scania men hade du fått ensådan här ny så vet jag en som hade varit glad!


Sopbil i mini format.


660 kärl, mycket bra varriant.


Soptunna mini.

   (Mamma: nu när han kommer hem och halva kamran är fylld av soptunns bilder så får du inte bli arg på honom för de flesta korten har jag tagit.)Brunch på Westins.

Söndags brunch är något som blivit väldigt populärt här i Shanghai, ja kanske lite allmän.
Vi gick till ett av stans bästa ställen idag, firade pappa på födelsedagen och farsdag och hade det väldigt gött!Grattis pappa!
 
Lite av all mat man åt!


Faster & Mikael.


Pappa & jag.

     

Underhållningen är inget att klaga på!
Sången & musiken var väldigt bra & acrobaterna var väldigt viga!
En bra pause i allt ätande!


 På väg till Beijing!

Har laddat upp lite bilder från dagens lyxiga brunch men det hann inte bli färdigt för nu är vi på språng till Beijing för att få oss en stor dos kultur!
Kommer hem på ons kväll så då kanske inlägget kan bli färdigt.
Vi har haft en kanon helg med bra väder (kanske lite väl värmt för att traska runt i en storsatd men det får man väl ta när man vet att ni där hemma har + 10 grader & regn, vi har +30 grader & sol).

Ha det så bra så skall ge dela med mig av kulturen i slutet av veckan, det skall bli kanon kul att se muren och allt annat Beijing har att erbjuda!

EXPO.

I fredags var vi på Expo, världsutställningen.
I normala fall håller den på i tre månader men kineserna skall ju vara lite värre än alla andra så här håller det på i sex månader. De har verkligen hållt på i stan för att den skall vara så fin som det bara gå, det vill ju till att de visa upp något bra för omvärlden! De har byggt nya T-bane linjer, snyggat till överallt, rivit gamla kvater som naturligvis inte var trevliga att bo i men som var väldigt roliga att se.
Jag har väntat länge på att få se detta expo område som alla prata om, nu har även vi varit där.Kinas paviljong är den största och syns nästan över hela området.
Det är minst fyta timmars kö för att komma in här så det hoppade vi över.


 
Inne på expo, lite picknick i det gröna med hjälp av Buger King.Förenade Arabimiratets Paviljong.
Mycket guld!


 


Finlands Paviljong:

Finlands paviljong tyckte vi var den finsate bland de nordiska, mycket mysig, de visade fina bilder från landet, mycket decign. Allt var trevligt inrett med lugn och skön musik.
Finska Paviljongen var först ut, det var här vi lärde oss, gå till VIP insläppet, säga att vi är svenska och le. Då öppnade de glass och sa: välkomna!

     
1. En finne stod och tog betalt så att gästerna kunde stansa sitt egna mynt. Väldigt poulärt.
2. Fina bilder från landet.
3. Det var en kines som ville bli fotad tillsammsn med pappa, tänka er hur stolt han blev efter det.
4. Pappa prova en sparkstöttning.Självklart fanns Mumintrollen på plats!


Danska Paviljongen:
     
Danska paviljongen var sådär, men de hade god öl & winebröd.
Första gången någonsin som lilla sjöjunfrun lämnat landet. Det satt en filmkamra som filmade lilla sjöjungfrun hela tiden och det spelades upp live där hon igentligen skall vara.
Vattnet är från Östesjön, vi tror dock att det är lite utspätt med kinesvatten.


Svenska Paviljongen:

Vi fortsatte med VIP entrén, mycket smidigt på det sättet hade vi tid att besöka 5 paviljonger, annars hade vi bara stått i kö.
Första delen av svenska paviljongen var fin, super coola bilder som man såg från två håll, men resten var väl sådär. Lite väl spacat. 
Förtsa bilden: så var det tidigare.
Andra bilden: så blev det efteråt.Självklart fanns där dalahästar oxå.

 
Före & efter.


Snygg entré bild, med Ikeas lampor i taket.

 
Före & efter.


Alla som ville vara Pippi för ett par minuter kunde få vara det och samtidigt bli fotade som det.

     
Svensk design, Volvo, Baby Björn & Lovika vantar.

 
På det svenska fiket, Gille kakor & "svenskt" kaffe.


Bilder & kommentarer från den Chilenska paviljongen kommer en annan dag, nu orka jag inte sitta här längre.Trafiken.

Pappa: Guu vad folk & så många bilar!
Faster: De kör ju som idioter!

Det tog dem ca 2 min i bilen när vi var på väg till tygmarknaden att konstatera att de kör som idioter! Något vi redan visste.
Sen om det är de som kör som idioter el om det är vi som inte fattar att det går bättre att köra på det viset är ju upp till var och en att bestämma efter tycke och smak.
Men att det är både fler bilar & människor här än vad det är i Siggebo "city" är inte svårt att konstatera! Pappa är ju inte van att lämna 50 skylltarna och att vara i Stockholm kan vara nervpåfrestande, undra då hur detta skall gå? Men vi få servera honom någon öl lite då och då så han håller nerverna i styr. Än så länge har han skött sig exemplariskt, men han har inte gått många meter från mig el Mikael, det kan jag lova!Faster: Den polisen måste vara trött i huvudet efter all det visslande i visselpipan när han kommer hem från jobbet om dagarna!
Pappa: de där löjliga munskydden gör väl ingen nytta i
denna hemska luft, de hade ju behöft gasmask!Dag nr 1.


Vi började dagen med lite styrkande fika på balkongen i solsken med mammas bröd.


Efter fikat blev det tygmarknaden.
Mamma: du kan vara lugn, han kommer vara SÅ snygg när han kommer hem!Lika bra att börja direkt, kinesmat med pinnar, el hur var det: Tog ni gafflen?


Resturangens "underbara" deroration i fönstren.


Väl hemma efter tygmarknaden så blev det kaffe på balkongen, sen jobbade Mikael och vi tog oss en promenad.Vissa var på gymmet medans andra duschade & vilade innan middagen.
Oxfileé till huvudrätt & parfé (hur i hela fridens namn stavas det). Gott var det iaf.
Firade pappa lite oxå.


Pappa & faster är här.

Torsdag morgon, upp innan tuppen ens hade vaknat. Tog T-banan ut och missade där jag hade tänkt byta till maglewen, så då fick det bli till att ta T-banan hela vägen ut. Men gu vilken tid den tog! Klockan gick och jag kunde tänka mig hur de stod där ute och hoppade och väntade.
Väl framme på flygplatsen så var det ett halft maraton till terminal 2, men där stod då ingen pappa. Irrade runt och tänkta: vad i hela fridens namn!
Jag sa till pappa innan jag åkte: även om ni får vänta på mig så stanna vid gaten. Jajaemen sa pappa och jag litade på honom, för jag tänkte han går då ingenstans utan att jag är med.
Ringde Mikael och han kollade att flyget hade landat och han frågade om jag verkligen stod i terminal 2, ja det tro la sjutton! Men så ringde han pappa och tro det el ej så hade han på mobilen och då stod de vid maglewen. De tyckte att de väntat så länge så de hade började gå.
Där stod de iaf vid maglewen och väntade som två små froma lamm, sen fixade jag biljetter och vi tog maglewen och T-banan hem.
Nu har vi fikat på balkongen, mamma hade bakat bröd som hon skickat med. Det är mitt favorit bröd och det var som vanligt ur gott! Tack mamma!
Nu ska vi smida lite planer för dagen och sen får vi se vad som händer.
Lastsäkring.

Detta med säkerhet har inte riktigt kommit hit ner, iaf inte det som vi räknar som säkring av last och barn i bil.
Använda barnstol i bilen, varför det? Jag krockar inte! Nää det vore ju toppen om det vore så men tänk om? Nej, nej det händer inte mig.
Inte händer det mig något heller då jag går mot röd gubbe och bilarna tutar för att jag är ivägen, nej då!
Idag såg jag två halvstora lastbilar som hade ca 10 mopeder var på flaket. Min första tanke var: hoppas inte de är stulna för det är väldigt vanligt att det själs mopeder, de bara stannar till och slänger upp dem på flaket. De flesta mopeder har ett larm, något som går igång om någon kommer för nära el rör mopeden och det händer ju rätt ofta när den står pakerad el de som har ett sådant kännsligt larm som reagera när tunnelbanan dundra förbi under gatan. De spelar iaf en tjäck liten melodi, ca fyra små lätar i rad. Inte alls irriterande!
Det skakade av natuliga själ när lastbilarna rullade fram på gatorna med moperna på flaket och där spelades det flitigt för lärmat gick ju hela tiden pga att de rörde varandra.
Så till lastsäkringen: på varje flak satt två gubbar, en i mitten av raden av moder och en i slutet. Där satt de och höll lite i mopedraden. För skulle det hända något höll de ju i. Inte är det så att de av rörelse energin oxå skulle komma i rörelse och ha väldiga problem att hålla mopederna på plats på flaket. Nej då, det fixar de galant!
Ja tänk så olika man tänka!
Ganska intresant iaf!

Bråda dagar!

Om ni bara visst hur stressigt det kan vara här nere!
Dagen började att man skakade liv i den trötta kroppen, bara det tog ett tag, lever fortfarande i jetleggen.
Sen var det en liten promenad upp till Kate, taxi till blomstermarknaden och shopping av blommor. Hem och slängde dem i en hink med vatten, på med andra kläder och lite gojs i ansiktet så man såg ut som en människa. Så var det swedladies lunch med ett helt gäng med kacklande brudar.
På vägem hem gick jag förbi Kate & lånade ett täcke och lakan, behövde lite förstärkning nu när vi får gäster. Fixade lite på vägen, handlade lite där och frukten där.
Väl hemma var det att fixa med blommorna, inte alls tråkigt men det tog sin lilla tid och sen var det som sagt sanering av köket. Fatta inte varför jag alltid lyckas åstakomma ett smärre kaos runt mig när jag håller på med så länge man städar efter sig så går det väl an.
Nu är lägenheten fin, Mikael är på väg hem och vi skall ut och äta sen. Pappa & faster sitter i Helsinfors just nu och väntar på planet som skall ta dem hit ner så imorgon vill det till att stiga upp med tuppen och hämta hem två förvirrade höns ute på flygplatsen.
Solen har skinit hela dagen och termometern visar +30 grader och här är "ljuvligt" klibbigt. Känner sig frech som en, ja vet inte vad. Tur att det är lika för alla! 

Bättre sent än aldrig!

Den 27/3 skrev moster Doris ett litet brev till mig och skickade med en liten duk. Nu har jag fått det.
Trodde nog att det försvunnit på vägen men så var visst inte fallet, bara lite på villovägen el bara väldigt långsamt!
Det kan ju vara så att det legat i vårt postfack ett bra tag el hela sommaren för Mikael hade visst inte koll på vad nyklen var och inte har han frågat efter den heller.
Nu har jag fått min lilla duk och den ligger på köksbordet så fin med en ny orkieé på.


Blommor på längden tvären & höjden!

Nu när pappa & faster är på G så vill man ju visa upp sin lya från sin bästa sida, särskilt när man kan göra det för en vettig peng, vill säga.
Därför var jag & Kate ute på blomstermarknaden innan idag och shoppade, här kommer lite smakprov.
Det tog sin lilla tid att få ordning på allt och sen var det bara att sanera lg oxå, det ser alltid ut som ett kaos när Jenny varit i farten, fatta inte varför. Eller är det så att det skall synas att man gjort något?Köksbordet har fått nya orkideér och nya glasdekorationer med färskt innehåll.

 


Skoskåpet ser nu ut som vanligt med sina fem liljor.

 
Även badrummet har fått liljor, gästbadrummet fick "nöja" sig med lotusblommor.


Vår kära vän krigaren har fått sällskap av några pappigojblommor av modell större.


TV bänken har fått ett riktigt facelyft, nya orkideér och ett helt gäng med liljor.

     


Måste bara visa min favorit i närbild!
Ville att en tjej skulle gjort den stora dekorationen på blomstermarknaden men efter en stund sa Kate: det går nog fortare om du gör det själv hemma & hon hade nog rätt!


Pappa & faster Marie är på G.

Nu har jag fått mail av mamma där det stod att hon varit på Landvätter och lämnat av syskona Natzén. Så nu är de på väg. Det skall bli kanon kul att få visa lilla pappa hur vi har det så han kan ha lite mer förståelse för alla olika utalande som vi gör.
Det skall bli riktigt kul oxå att faster är med!
Det finns en massa platser som jag vill visa dem och nästa vecka åker vi förhoppningsvis till Beijing och får oss en ordentlig dos med kultur.
De skall vara här i 2 veckor och jag är säker på att de två veckorna kommer gå som ett kick!
Ska ut och äta med Mikael kväll för han är nu på väg hem, sen skall han jobba hemmifrån tor & fre för de har ingen ström på fabriken.

Turist festival.

I söndags kväll efetr brunchen tog vi oss en promenad, hade tänkt gå till ett mysigt café men när vi började närma oss var det avspärrat och väl nere på HuaiHai Lu var det packat med folk och en herrans massa poliser!
Det var turistfestival, har sett delar av den förr om åren men nu fick vi se lite mer. 
Här kommer lite smakprov
Riktigt vad de ville få fram fattade inte jag iaf men det var säkert något bra. Folkfest var det och poliser, militärer och övergångsställs vaketer fick ju jobba.

     
Herre gu så många poliser det var ute!


Hello Kitty var ute & dansade.

   
Läder & kedjor.

Det är bara att konstatera att läder & kedjor är väldigt inne nu i höst!
Varför inte använda sin gamla kedja och bara förnya den med ett nytt roligt hänge?
Eller varför inte, kanske köpa sig en ny? Har en massa, massa och massa, men några stycken olika på G iaf.
Läder är som sagt ur hett! Läder armband är grejen, det har jag idag fått erfara då jag började på nya kollektionen.
Spenderade timmar på Pearl City, var helt slut i knoppen efter.
Har tänkt frångå konceptet att hatta, lite där, ojsan måste nog beställa fler sådana el oj det var ju snyggt det måste vi ha oxå. Nu är snudd på allt förhoppningsvis beställt, men........
Men känner jag mig själv rätt så lär det bli lite hattande till innan jag är färdig för smyckesparty.
Ha tänkt lägga in en stor stöt redan i november i år så att alla som känner för det skall ha tid att kolla in nyheterna och inte behöva ha det samtidigt som allt annat i december, då skall ju allt annat ske.

Fler bilder kommer att komma, håll till godo så länge.

Läder halsband.Läderhalsband, dubbelt 110 kr
Läderhalsband, enkelt 70 kr


 
Läderhalsband, enkelt 70 kr.

 
Läderhalsband, dubbelt 110 kr.


Hippi i nytt fromat.


Hippi i glada färger 70 kr


Hippi, mindre i murriga färger, 50 kr.


Kedjor.


Halsband 120 kr.


Armband 50 kr.


Schampoo & diskmedel.

Ibland när jag duschar tvättar jag kroppen med hårschampoo. Idag läste jag på flaskan: ”För extra volym och fylllnad”...

Skit! Inte konstigt att man går upp i vikt!!

Det blir nu till att duscha i diskmedel. På flaskan står det: ”Tar bort även det svåraste fettet”.

Tänk vad enkelt, nu kan man äta hela godisskålen och sedan lite diskmedel på magen….

 


Melatonin.

Melatonin är ett naturligt insomnings ämne som man kan stoppa i sig lite av om man vill somna på beställning och det skall inte vara skadligt el beroendeframkallande, det låter ju alldels lysande.
Det pratas mycket om hur man kan sova när man reser, särskilt gubbarna reser en massa när man bor ute som nu.
Vi fick tippset om melatonin, det naturliga insomningsämnet. Vi köpte en burk i våras och Mikael provade en gång här nere bara för att kolla hur det funkade, men sen när han väl flög så tro jag han glömde att ta med sig dem. Jag har aldrirg provat dem (kan ju beror på att jag sällan har problem att somna) men igår fick jag tippset av Eva: ta nu lite melatonin innan du går och lägger dig!
Hummmm, jag vet inte, men så tänkte jag på natten innan då jag somnade gott och vaknade efter 45 min och låg där och filiosoferade om alla världens problem och var som en proppeller för underlakandet var som en stor "tjorv" på morognen.
Jag tryckte i mig ett litet piller när jag borstade tänderna och guu så trött jag blev! Pratade med Mikael men fick säga att nu börja jag nog snart svamla så det är nog bäst att vi lägger på. Om jag blev trött pga pillret, av vinet efter tjejkvällen el om det bara var av vetskapen av att jag stoppat i mig lite piller vet jag inte men trött blev jag! Sov som en stock hela natten, var inte ens uppe på toa. Men att stiga upp pigg som en lärka, nää där gick gränsen, men ändå, vilket toppen piller!

Tankvärk, igen!

Jaha, då var det igång igen då, den sista rackaren av visdomständerna.
Fast att det var ett helt år sedan den tredje rök ut så kommer det att dröja innan jag glömmer hur det var, jag vill inte ha lika ont och vara lika sjuk som förra hösten!
Vet inte hur många gånger jag frågade Ingrid & Marita: är detta normalt att vara så här dålig? Och varje gång fick jag svaret: nää det är allt annat än normalt men ibland kan det hända.
Det började med att det blev en ficka mellan tanden och tandköttet och där frodades bakterierna, de dog ganska bra med hjälp av dunder medecin och lite sprutor två ggr om dagen, men sen, sen var det mindre roligt. Infektion på infektion och när väl den var borta fick jag urinvägsinfektion (som Nicke hjälpte mig att råda bot på, tur att han kom just då!) och så avslutade jag med en magsjuka.
Nu befinner jag mig antagligen i bakterie fick stadiet, så jag borsta på det onda stället tills tandkrämen är något mellan rosa & röd och sköljer med bakterie dödande och håller tummarna. Men med tanke på att vi får besök på tor så kanske jag borde kolla upp det innan, hummmm......
Jag fattar inte varför de inte kunde dragit ut alla på en gång, de har ju sagt de sensate 15 åren att när du väl får dina visdomständer kommer du få problem för där finns inte plats. Tack för det, men ta ut dem då! Nej nej, här måste man ju ha ont inna de gör något och där är jag nog nu, så då kanske den sista rackaren ska ut då.
Håå vad trött jag blir!


Brunch.

Jag går ut hårt när jag väl kom till Kina, första helgen blev det bla söndags brunch. Dricka champange på en söndag till lunch är ju inte helt fel.
Vi provade ett nytt ställe, det ligger lite utanför stan, vid Shanghais enda berg. Berg och berg, kulle kallade vi det.
Det är ett helt nyanlagt område, de har säkert flyttat på en massa bönder, tryckt in dem i någon lägenhet och gjort värsta snygga parkanläggningen och ett hotell som liknade en öststats borg. Området var väldigt fint, ordning och reda, grönt och fint. Tyvärr så regnade det när vi åkte ut men när pojkarna väl badade så visade nästan solen sig.
Det var en toppen brunch, allt var mycket frecht hela tiden den serverades. Inte så mycket folk och det uppskattade vi, när man tittade ut så var det grönt och skönt. Sällskapet var det ju inget större fel på heller så vi hade en toppen söndag!
Tack alla!


Badpojkarna.

 Lugnt & skönt men det fanns några fler än vi, såg ut att vara två skolklasser som var ute på grönbete.

 

   
Som ni förstår var vi mätta & goa när vi lämnade stället.


Clownen gjorde roliga balonger till barnen, jag ville oxå haft en men vågade inte riktigt begära en.


Att jag aldrig lär mig?!

Nu är det lördag och jag sitter i Shanghai, här är + 30 grader och mulet.
Mikael är iväg och spelar tennis med Håkan och jag är jet leggad, hade lungt kunnat sova till kl 14 (så som Malin & Alicia gjorde igår) men jag pallade mig upp vid 10 efter mycket om och men.
Hade väldiga problem med att få igång radion på datorn, det är ju lör och då lyssnar man på "ring så spelar vi" men teknik och jag, hummmm. Fick inte ens igågn Aninine som är en tunnel ut i vida världen. Till sådana farliga sidor som facebook och dyligt.
Va tyungen att ge mig ut och fylla på mitt kontankort, mobilen hade varit inaktiv för länge så den ville inte vara med längre, hoppas det räcker med lite ny energi i form av pengar på kontot för att den ska hoppa igång!
Gick till tanten en bit bort och fick mitt kontantkort (som jag hoppas är rätt) och när jag ändå var så nära Kate & Stefan så gick jag förbi och sa hej. Vad hände då när jag gick där på gatan, jo det börja att regna och paraplyet låg självklart i väskan, el kanske inte! Efter 2.5 år så har jag fortfarande inte lärt mig att det är väldigt BRA med ett paraply i väskan. Istället såg jag ut som jag hade sprungit ett maraton och var svettig, snyggt varre!
Men vem vet, nu, nu kanske även jag har lärt mig att ha med mig ett paraply?! Ska ut om ett par minuter igen och då träffa Malin, Henrik & Alicia, undra om paraplyet är med då?

I Kina igen!

Ja då var man åter i Kina, det känndes redan när man började närma sig gaten i Frankfurt. Så många kineser hade jag inte sett på hela sommaren, redan lite närmare Kina.
Flygresan gick som ett kick, att jag inte lider av några större sömnsvårigheter vet nog de flesta men så lätt som denna flygresan gick har det aldrig gått!
Jag var så himla trött redan på tåget och höll på att missa att stiga av i Avlestad (det hade ju varit grant att komma till Växjö och missa hela resan på kuppen). Nu kom jag som tur var till Köpenhamn, vidare till Frankfurt och nu är jag som sagt i Shanghai.
Jag somnade innan planet ens lyft från Frankfurt, blev väckt av hon som satt bredvid mig för hon ville gå på toa och det kunde jag ju knappast neka henne till. Sen somnade jag, höll på att missa maten men fick lite iaf, sen sov jag till frukosten och tog mig en liten tupplur efter frukosten. Så var man framme, tänk om alla resor kunde gå så lätt på 13 timmar i luften!
Väl i Shanghai hämtade Mikael mig på flygplatsen och så tog vi oss igenom fredagstrafiken i en storstad som denna. Var är landsortstrafiken mellan Kulltorp & Gnosjö? Jag som satt en natt och gnällde på en trailerdragare som bara körde i 75 km/ tim istället för i 90 km/ tim. Tro jag ska sluta gnälla när jag är hemma!
Nu ska vi sticka över till Malin, Henrik & lilla Alicia och se om vi kan få lite mat i magen.

Packa.

Nu är det onsdag kväll och här packas det för fullt, el för fullt och för fullt. Det bruka vara någon sorts racer packning när jag är i farten. Det är konstigt för det är alltid en massa som ska ske precis när man ska åka. Man tro att man har så mycket tid och hux flux ska man åka och hej vad tiden går!
Imorgon torsdag är det tåg till Köpenhamn, sen Frankfurt och sen Shanghai.
Det är ett varmt och soligt Shanghai som tar emot mig, el jag hoppas att solen har tänkt visa sig iaf och att inte regn ovädret har  hunnit dra in som de pratade om, alltså är det sommarkläder som gäller. Gött!
30 grader är lite annat än de 10.5 som råder utanför fönstret just nu.
Nästa tor kommer pappa & faster Mari ner, det ska bli toppen kul! Sen ska det fixas en ny smyckes kollektion, träffa alla kompisar, och ha det riktigt bra oxå. Alltså kommer det att bli en fullspäckad höst!

Strömm.

Det underlätta verkligen att driva ett företsg då man har ström, annars kan det nog bli lite tungt för arbetarna om de ska köra den där 10 tons pressen förhand. Undra hur de skulle göra för att driva alla datorerna? Ja det kan man ju undra över.
Antagligen så räcker inte strömmen till i Kina så då stänger de av vissa områden mellan varvern så de som de som har ström skall få tillräckligt. Har man tur så får man reda på det i förväg annars blir det en liten överraskning på morgonen när man kommer till jobbet och inser: ingen ström!
Denna omgången har Lesjöfors fått reda på att under dessa dagarna kommer ni inte ha någon ström el iaf ingen tillförlitlig ström. Bra, då kan man ju planera efter det men det gör ju att de får jobba på helgerna och vara ledig någon vardag. Men de verka inte protestera så mycket över det utan bara finner sig i att: så är det.Mikael skulle försöka sitta på kontoret på tor fm sen får han dra sig till Shanghai där de har ström (kan man ju hoppas på iaf). Så får han jobba hemmifrån på fre och under helgen medans de andra tar igen sig för att jobba dubbelt så bra nästa vecka.

RSS 2.0