Köra bil.

Största bilmarknaden
– men sämsta förarna
Kinesiska bilmarknaden är världens största och växer ständigt, men det märks att det gått fort – lite för fort. Här nedan är beviset på att kineserna kanske har råd att köpa nya bilar, men saknar tiden för att lära sig hantera dem i trafiken

Filmkavalkaden visar tydligt att många i "Mittens rike" tydligen sov på teoriprovet när de tog sitt körkort. Genom trafikkameror på ett universitetsområde syns hur döda vinkeln, höger/vänster-regler och i vissa fall backning är väldigt svårbemästrade moment i körningen.

Det verkar nästan som om filmen är riggad i denna krockfest där bilar, motorcyklar, scootrar och cyklar – ja, egentligen allt på hjul kör in i varandra. Det underliga är att det inte ens är några höga hastigheter – sällan över 30 km/h.

Att det inte existerar trafikljus eller stoppskyltar är förvånansvärt – i samma utsträckning som det verkar som om kineserna är helt omedvetna om att det finns något som heter trafik.

Kolla in filmen!

http://www.bytbil.com/motornyheter/Nyhet.aspx?id=zvjfakyg

Det ser verkligen ut som det är riggat & på hittat, men alla vi som bott el bor i "mittens rike" kan intyga att: det kan gå till precis så här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0