Gula Bergen, nästa.



 


Så här kan det se ut i Gula bergen.

På fredag åker vi till Gula Bergen, el som det heter på Kinesiska, Huangshan, som bertyedr gula bergen. Vi är: jag & Mikael, Ingrid & Janne, Eva & Putte, Kristina & Anders.
Det hela började med att Eva frågade om vi inte skulle med, jag framförde frågan till M, han såg lagom road ut men sen när vi träffades hela gänget så var det annan ton i skällan, bra!
Nu är han dock inte super på G på allt detta, men det kommer bli toppen. Säger som Kristina sa: när man bor i Kina har man även ett upplevesle konto att fylla, det ska vi i helgen fylla på.
Att inte Mikael är super på G på detta beror nog mest på vilka sov vagnar vi fick. Vi hade tänkt åka 1-klass, då sover man 4 i varje kupé, rent och frecht, dörra som man stänger om sig. Nu är det helgdag och måndagen är ledig dag så då är det många som ska ut och resa så vi fick inte 1-klass utan mer vanlig kupé.
Detta hittade Ingrid ang hard sleep:


"Hard sleep är som en svensk sovvagn, men alla kupéerna saknar sidan med dörr, så hela vagnen är öppen sånär som på skiljeväggarna mellan "kupéerna". Sängarna är smala, det är tur att man inte är amerikan - då hade jag inte fått plats på bredden. Dessutom var de bara 180cm långa.. men eftersom det var öppet ut i gången stack mina fötter ut en bra bit. Tur att vi sov på de översta bäddarna. Men åandrasidan, kineserna är inte så långa.. de hade klarat fint att gå under mina fötter även om jag sovit på mellersta britsen"
Nedan lite tips inför resan:
Sovplatsbiljett på allt över 10 timmar (hard sleep går utmärkt men INTE hard seat)

Bok OCH läslampa (om man vill läsa efter kl 22, exakt då släcks ljuset – every time! 
 Musikspelare, förslagsvis ipod (om man vill distraheras när medpassagerarna börjar rapa, hosta eller hemska tanke spela egen musik.)

 

Ficklampa, ibland sover folk på golvet och det är bra att ha en ficklampa om man behöver gå upp på toa.

Ni hör ju själva, det kan bli en upplevelse!

Efter tågresan är det en buss m chaufför och guide som möter oss och tar oss till cabel car som  tar oss upp till toppen, där ska vi titta på solnedgången och soluppgången.
Sen tar vi oss ner och där kommer vi att bli runt körda och skall se tre  byar som är med på Unescos världsarvslista.
Äta en massa kines mat och ha det allmänt bra!
Hem kommer vi på måndag natt, tur att vissa av oss är lediga på tisdag så man kan pusta ut.


Huangshan betyder Gula bergen på kinesiska. Denna bergskedja, vars högsta toppar når över 1.800 meter, ligger i ett av Kinas vackraste områden. Många kineser drömmer om att bestiga Huangsan

 
Fick en liten kommentar av Frida mailen:

Glömde skiva trevlig resa läs precis att ni ska till gula bergen, kul med resor :)
 
krammm och hälsa långe man att han få väll ligga i fosterställning på tåget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0