Karins chokladglädje.

Torsdag = majong.
Vi var hos Gunnel denna veckan och hon hade just haft besök av hennes dotter som jobbar på (jobbade på, hennes avdelning har just flyttat till S-holm från G-brog) på Göteborgs bageriet.
Där har hon varit med och tagit fram dessa två godsaker, allt från recept, till provsmaning, till förpckaning, till text på baksidan och framförallt namnet på kakorna!
Gunnels dotter heter Karin, därav karins Chokladglädje, Camillas Mandelfröjd är uppkallad efter Karins chef, Camilla.
Karin hade sagt: att allt med choklad går bäst. Men vi majong "tanter" röstade helt klart på mandelfrödjden!
Hon ville heller aldrig mera se dessa kakor sm vi åt med god aptit för nu efter sju månaders arbete med dessa kakor stod de henne upp i halsen.
Har alltid trott att det är några trista gubbar som sitter och tar fram nya produkter men om man vill väldigt gärna så kan man nästa säga att "mormorn till dessa kakor känner jag".


Göteborgs Bageris nyheter.

 

 

Nr 1: "mormorn" till Karins Chokladglädje.

Nr 2: Torsdagens majongspel hos Gunnel.

 

Styrkt av dessa goda kakor spelade Gunnel skiten av oss och vi fick betala 7000 var till henne!


Här får du receptet på MANDELFRÖJD
 
150 g  mandel
1 dl     pärlsocker
2 tsk   kanel
150 g  smör, rumstemp
1 dl     ljus sirap
3/4 dl  farinsocker
½ dl    socker
1 tsk   hjorthornssalt
6 dl     havregryn
4 dl     vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
½ dl    vatten 
 
Rosta mandel i ugn, 225, ca 4-5 min. Hacka mandeln grovt.
Blanda pärlsocker o kanel.
Vispa smör, sirap, farinsocker, socker och hj.salt
Blanda mandel, kanelpärlsockret, havregryn, vetemjöl, bakpulver o salt.
Arbeta tillsammans med vatten snabbt ihop till en deg.
Forma degen till 2 rullar, ca 3 cm i diameter.
Låt rullarna vila ca 30 min i kylskåpet.
Skär ½-1 cm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtsklädd plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen, 8-10 min, 225 grader.
Låt svalna på plåten.
 
Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0