Som det kan gå....

Som det kan bli, men det känns ändå på något vis lite bra att mänskligheten inte kan rå på allt som händer och sker här i vår värld!
Tro det hade sknnts mycket varre om det var krig el strejk, nu är det ändå naturen som håller på och det är ju vi som lånar vår jord och inte tvärt om.
MEN ändå:

Mamma kom inte iväg på sin efterlängtade solsemester tillsammans med sina vänninor.
Ingrid har sin Janne sittande i Köpenhamn efter att ha varit på möte i Helsingborg (vi ska ta hand om dig Ingrid så du slipper vara ensam.)
Lesjöfors IT-tekniker kommer inte hem som planerat utan får stanna här ett tag till och försöka jobba så bra som det bara går.
Eva har kvar sina gäster ännu ett tag.
Mikael får inte ner sina chefer som planerat, han som jobbat som en tok för att få allt färdigt till styrelsemötet och vad det nu var.
Anders.P kom inte till SWE på de planerade möterna men tur var väl nästan det för nu är han kvar här med sin Kristina och får väl jobba på som vanligt istället.
Och en massa massa mer...........

Hämtat från Aftonbladet:

Arlanda flygplats öppnar för trafik norr- och västerut klockan åtta på måndagsmorgonen, uppger luftfartsmyndigheten LFV. Beslutet gäller både starter och landningar.

– Därmed kan de två SAS-plan som lyfte från USA sent på söndagskvällen tas ned på Arlanda, säger Carl Selling, kommunikationsdirektör på LFV till TT.

Hur det blir med Landvetter och Bromma flygplatser var inte klart strax före två på måndagsmorgonen.

Vid midnatt öppnades Gävle/Söderhamn och Mora för trafik norr och västerut. Från klockan 02 är luftrummet för flygtrafik på hög höjd öppet över Östersjön, Småland, Östergötland, Sörmland och Västergötland. Det innebär att plan från och till Europa kan flyga över svenskt luftrum

Hämtat från lfv.se

Ytterligare delar av luftrummet öppnas

(uppdaterad kl 23.10, 18/4 2010)  Vid midnatt utökas det öppna svenska luftrummet till att omfatta 61 breddgraden, från Gävle/Söderhamn – Mora för trafik norr och väster ut. Från kl 02.00 öppnas luftrummet på hög höjd från Östersjön i söder upp över Småland, Östergötland, Sörmland och Västergötland. Detta gör att flygningar från södra Europa över hög höjd, i det övre luftrummet, kan trafikera svenskt luftrum, eller omvänt.

Baserat på prognoserna planerar LFV för att öppna luftrummet runt Arlanda i morgon förmiddag för flygningar norr och väster ut. Eventuellt finns möjligheter att även kunna öppna luftrummet runt Bromma och Landvetter.

I övriga Europa är i stort sett allt luftrum stängt fram till klockan 14. Men Storbritannien planerar att öppna 0800 och Nederländerna 0200. Frankrike, Tyskland och Polen är delvis öppna. Luftrummet över Portugal, Spanien, Italien och Grekland är öppet liksom det över länderna på Balkan.

Det totala läget när det gäller askmolnet är fortfarande osäkert. Vulkanutbrottet på Island pågår fortfarande. En annan försvårande omständighet är att vulkanen ligger under en glaciär vilket innebär att dess stoft kan vara extra aggressivt. 

LFVs arbete för att säkerställa flygsäkerheten bedrivs kontinuerligt och baseras på bedömningar som görs tillsammans med Eurocontrol CFMU (Central Flow Management Unit), Vulkanaskecentret i London, övriga nordeuropeiska flygtrafiktjänster, SMHI, regeringen samt övriga berörda intressenter.

Uppdaterad information kommer att publiceras löpande på lfv.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0