Vattenbyn Wuzhen

Idag tog fem brudar från Shanghais innerstad bussen från Shanghai stadium till vattenbyn Wuzhen. Det var jag, Kate, Marita, Ingrid och en till som är här några veckor då och då när hennes man är här och jobbar. Annars bor de i Västerås.
Det sas att bussresan skulle ta två timmar, men det tog 2.5 och då flöt ändå trafiken kanon bra. Så undra hur den tänkt som satt tiden?
Väl där så löste vi biljett in till den gamla staden och en "gondol" tur på floden.
Det är en gammal stad där allt kretsade kring floden, nu är det en stor stad med höghus och asfalterade raka fina motorvägar, men delar av den galma byn finns bevarad och där rastas turisterna.
Kate hade varit där på en helg och då hade det varit kaos, så himla mycket folk och de försäljare som fanns hade högdjut försökt fånga deras uppmarksamhet. Nu var det tyst och lungt och jätte skönt. Det var på ett ställe, liknade en marknad då det ropade lite på oss och ville att vi skulle handla av dem. Men annars fick vi strosa runt i fred och titta.
Såg mycket kul och lyckads få endel på foto som kommer att komma ut i veckan.
Wuzhen är känd för sin batik, men så mycket batik som det står om i giudböckerna vet jag inte om det var. Där fanns ett musem som var ett hån! De visade hur de torkade batiktyget förr, det var lite kul att se. Men de tygerna som hängde där nu hade hängt där länge, knappt någon färg kvar och lagom trasiga.
Det var lite försäljning av väskor, dukar och kläder i batik, ganska trevliga saker. Det blev en ganska stor duk och några lös meter av några olika som jag har tänkt sy något skojigt av, vet dock inte riktigt än vad det ska bli.
Nästan allt var i blått occh vitt, fanns några få saker i andra färger.
Nu görs säkert all färgning i stora kar och säkert oxå med hjälp av maskiner. 
En helt ok lunch fick vi tag på med utsikt över kanalen.
Det var väldigt varm idag så vi krävde inte så mycket mer än att bara strosa runt och njuta av lugnet.
Kl 16.15 var det dags att kliva på bussen och efter att ha suttit i köer, tagit taxi hem så visade uret 19.50 när jag klev in i lägenheten efter en jättetrlig dag i Wuzhen med treligt sällskap!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0