Tuppens år

Tuppens år

Tuppen gal och världen vaknar upp, bara för att finna gatorna fulla av marscherande män. Detta är året för militärparader, glittrande mässingshjälmar, trumpeter och trummor. Nu är tiden inne för viktiga offentliga tillställningar, firanden och styrkedemonstrationer. Och när militären slutat svassa omkring och kråma sig, tar civilisterna över gatorna. Men Tuppens parader skiljer sig helt från dem under Drakens år. Här är det inte tal om frivoliteter eller fyrverkerier.

Tuppens år är fyllt av stora, expansiva och effektfulla händelser. Året är också perfekt för kungligheter att framträda under, för att visa prov på folklighet och starkt moraliskt ledarskap.

Vid sidan av de kungliga är det militären som skapar rubrikerna under Tuppens år och många militärkupper och invasioner kommer att äga rum. Under året bildas också många nya politiska partier, men inte för att skapa förändringar utan snarare för att bevara den gamla ordningen.

Tuppens år är inget för arbetsskygga och skolkare. Det finns massor av jobb att uträtta på lagårdsbacken och överallt märks den stora organisatören Tuppens närvaro. Visst kan också dagdrömmare få en chans, men det händer inte ofta och den varar inte länge. Och vänta dig inte att bli rik snabbt. För trots alla ansträngningar och allt hårt arbete, och trots den tuffa sparsamhets- och hushållningslinje som råder och trots den perfekta organisationen, innebär det ändå inget överflöd.

Året innebär något av en renässans för gammalmodiga normer och stor vikt läggs vid moraliska värderingar. Det är definitivt inte bästa året för en passionerad kärleksaffär. Så gift dig, gå in i det militära eller bli nunna, men gå inte omkring och larva dig. Och försök inte bli rik på våldsvideofilm eller skumma nattklubbar, för i så fall slutar det förmodligen med att du hamnar i fängelse. Inte heller är det särskilt klokt att ljuga för att klara sig ur en knipa. Tuppen har ingen som helst förståelse för lögn och bedrägeri eller annat slag av asocialt beteende.

Om du uppträder ärligt, visar öppenhjärtighet och arbetar hårt, kommer du att få din speciella belöning under Tuppens år. Du kanske inte blir fet - det kan till och med hända att du blir alldeles barskrapad - men i stället får du lära dig vikten av att alltid uppträda och handla korrekt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0