Råttans år

Råttans år

Under Råttans år frodas opportunismen och för dem med snabb uppfattningsförmåga och lite extra pengar att investera är det ett absolut lysande år. Den som har möjlighet att göra stora investeringar ska inte tveka. Risken finns förstås - som alltid när det gäller spel - att du förlorar allt, men lyckas du kan du förbereda dig på champagnefrukost ombord på din nya lustjakt.

Men det är inte bara i ekonomiska frågor det är värt att satsa. Lika rikt belönade blir de som chansar på att ett kärleksförhållande ska lyckas. Råttans år är särskilt gynnsamt för den som ger sig in i ett nytt kärleksäventyr. Och möjligheterna till en romans är många och kan dyka upp överallt - i lunchrummet, i snabbköpet, på stranden under semestern, på resan hem från jobbet, ja, överallt kan du vänta dig lockande ögonkast och löftesrika leenden. Råttan är till sin natur en passionerad varelse, så bästa rådet är att följa hjärtats röst.

Men då Råttan i allmänhet inte är någon vän av rutiner, kan ett och annat fel begås, i synnerhet vad gäller sådant som har med administration att göra. Och rent genanta och pinsamma situationer kan inträffa.

Men trots detta finns det betydligt fler ljuspunkter än mörka sidor under Råttans år. Året är det bästa tänkbara för alla som älskar att leva i sus och dus och som inte vill slita ihjäl sig för att få vad de begär. Detta är året när alla hastighetsrekord slås, när det skrivs bästsäljande och prisbelönta romaner och när skörden blir rikligare än någonsin.

Under Råttans år går det bättre än på länge för teatrarna. Fulla hus vid varje föreställning, och vilka föreställningar sedan! Aldrig har väl dansare varit lättare på foten, aldrig har skådespelare gjort mer inträngande rolltolkningar och aldrig har en impressario fått fetare utdelning på satsat kapital. Om du har planer på att bli teaterfinansiär, så genomför det under Råttans år. Året är också utmärkt för bildande av aktiebolag och för opportunistiska politiker att sprida sina budskap.

Råttans år kommer, trots vissa störande inslag att passera relativt fridfullt. Risken finns att frön till nya krig ska sås under året, men få kommer att bära frukt så länge Råttan har något att säga till om. Råttans motto är lika enkelt som tilltalande: "Ät. drick och var glad, för efter mig kommer Buffeln". Dennes motto är ännu enklare: "Jobba på!".


Nu 2008 är det Råttans år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0