Ormens år

Ormens år

Åtminstone i början kommer Ormens år att vara beroende av hur Drakens år slutade. Om alla de storartade projekt som Draken kläckt fram slutar med succé, då börjar Ormens år automatiskt i en optimistisk anda. Om inte, ja, då finns risken för att årets första månader blir otrygga och möjligen riskfyllda. Men när Ormens år så småningom står på egna ben, visar det sig att det skiljer sig helt från Drakens. Borta är fyrverkeriet, skrytet och skrävlet och i stället råder en mer subtil, ibland nästan mystisk stämning.

Om året tillåts följa sin egen kurs kommer det att framskrida ungefär som Ormen själv slingrar sig fram - försiktigt och ekonomiskt. Ormen rör sig med känsla och använder sina sinnen. Men låt inte lura er av tempot, under ytan pågår något stort. Intuition är den grundsten på vilken stora förändringar byggs, och eftersom de växt fram efter så mycket grubbel och begrundan, så blir de också av bestående art.

Även om det tas stora steg mot fred och försoning i världen under Ormens år, så tas de med varsamhet. Ormen är ju känd för sin klokhet och alla beslut kommer att föregås av mycket vist manövrerande. Dumdristighet och övermod är bannlysta. Ingen uppmanas arbeta dag och natt, men väljer någon ändå att göra det så står det honom fritt. Ormens år kan bli ett lyckoår för alla ambitiösa, vare sig det gäller att nå en hög befattning eller att sätta in stora summor på banken.

Efterfrågan på konstnärer, poeter och musiker är stor. Popsångare kommer att hamna på topplistorna mer för sitt utseende än för sina sånger. Året är det vackra folkets och har du planer på att bli modell eller på att ställa upp i skönhetstävlingar, så är det rätt tillfälle att ta på bikinin och se till att bli solbränd.

Året är utomordentligt gynnsamt för dem som söker efter gömda skatter och chansen är stor att priset på guld, olja och andra handelsvaror kommer att skjuta i höjden som aldrig tidigare. Eller också rasar priserna i botten... Under året görs också många vetenskapliga upptäckter och man når stora framgångar inom den medicinska forskningen.

Men framför allt är detta året för en romans, som dock inte bör gå så långt som till giftermål och familjebildning. Om du finner att kärleken går din väg under Ormens år, grip den då med båda händerna - det kommer du aldrig att behöva ångra. Och känner du för lite diskret skvaller så är det fritt fram också för det, men är du den som brukar spekulera så spar det till ett annat år. Det är definitivt inte rätt tillfälle att slänga ut sina surt förvärvade pengar på en fastighetsspekulants löften. Planera inte saker och ting alltför långt i förväg, tänk efter ett ögonblick innan du handlar, och innan du vet ordet av kommer kärlek och pengar att flyga som stekta sparvar i munnen på dig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0