Apans år

Apans år

Anser du dig vara en slokande blomma, då är det hyperaktiva Apans år definitivt inget för dig. Nu gäller djungelns lag och först till kvarn får först mala, och skulle några regler gälla, så har de, är jag rädd för, anarkistisk förankring. Under den odygdiga Apans inflytande kan allt hända och gör det också. Varje morgon när du vaknar läser du tidningsrubrikerna med växande misstro.

Överallt ligger tonvikten på trender, attityder och på nymodigheter; Apor gillar upptåg. Men trots all denna ytliga flärd kommer många upptäckter att göras under året och inom vetenskap och teknologi görs stora framsteg. Allt är bäddat för nya idéer, nya metoder och nya världar.

Detta är inte året för navelskådning, såvida det inte är en gångbar innetrend förstås. Konsten är att våga ta risker, att chansa och att spela falskt. Under Apans år kommer politiska stridsfrågor att lösas på ett eller annat sätt.

Den viktigaste lärdomen man kan dra av Apans år är att inte gå mot strömmen. Moralister och andra världsförbättrare får inget gehör för sina idéer detta år. Väckelsepredikanter bör tala mindre med sin församling och mer med sina skattejurister. Men populärunderhållningen blomstrar som aldrig tidigare och många nya stjärnor framträder inom sport, musik och film.

Apans år börjar och slutar i en rastlös jakt på nöjen och pengar. Men skulle nu saker och ting inte gå enligt planerna, så är det ingen idé att gå omkring och hänga med huvudet för det. Nej, Apan svingar sig bara skickligt och lätt över till nästa gren. Förvänta dig inte heller att Den Stora Kärleken ska vara evigt, de som har tur i kortspel brukar ju sägas ha otur i kärlek. Det kommer att spelas massor av femkortspoker under Apans år, men turen tar tyvärr slut vid dörren in till sängkammaren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0