Påsk i Hangzhou

Vi lämnade ett regnigt Shanghai på påskaftons f.m. Mikael hade ett möte på vägen till Hangzhou, när det var avklarat tog vi oss mot Hangzhou. Vi hade fått förklarat för oss att kör så och så, det gjorde vi, trodde vi. Men efter ett par km insåg Mikael att vi körde åt fel håll, dessa ringvägar kan leda åt vilket håll som helst och att tappa väderskreck är lätt. GPS,n strejkade helt så den kunde vi inte ha till någon hjälp. Vi har inte lyckats hitta någon väg atlas på eng än så vi var ganska utblottade utan GPS.n.  Till Hangzhou kom vi och GPS.n strejkade fortfarande. Vi ringde Jerry och vände då och körde tillbaka en bit mot Shangahi, tog av på ännu en ringväg och efter många mil och många försöka att ta os ner på marken efter att ha varit uppe på elevitar atför länge lyckades vi och hamnade hos en Wolksvagen handlare. Rinde Jerry som satt i taxi för att hämta oss, så Wolkswagnhandlaren och taxi chauffören pratades vid så efter en stud kom Jerry och räddade oss, så kunde vi ta oss hem till deras lägenhet. Då var kl 17.30 (vi hde då oxå fått lite sightsing i Hangzhou av Jerry). Det klocksalget hade vi dock inte tänkt att vi skulle anlänt, men så blev det.
Vi fick en snabb kopp kaffe innan påskmaten plockades fram. Det var så himla GOTT! Vi satt ganska tysta och bara åt och njöt! Vi sa nog samma sak 100 ggr, guu så gott!
Senare på kvällen träffade vi deras  vänner, danska mestades, en från Austarlien och några andra nationaliteter. Vi var lagom goa under fötterna och somnade gott efter resturang och pub besök.
Vi var inte uppe med tuppen, en riktigt goo sovmorgon blev det! Resterna av påskmaten åt upps och sedan var vi redo för en lång och härlig promenad i vår solen.
Hangzhou är väldigt olik Shanghai, Hangzhou är en grön stad, en turist stad med en sjö i city. Där gick vi runt bland träd och buskar, solen sken och det var väldigt skönt! Träden hade den där illgröna färgen de har när de precis fått nya färska löv på våren, den vita magnolian hade nästan blommat över men den rosa stod i sin prakt. Det var en skön dag att ladda batterierna med, vi hade lite ont i benen efter dagens långa promenad.
Man sakna detta gröna i Shanghai, det finns parker här men inte alls på samma sätt. I Hangzhou står även en massa träd utmed gaterna och mycket buskar som pryder omgivnigen. I Shanghai är det bara höghus, iaf i city. Men Shanghai har oxå ca 12 miljoner fler invånare än Hangzhous ca 8. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0