Sopor

Jag är ju uppvuxen med att man källsoterar sina sopor, men här slänger man ALLT! Det var ju rent deprimerande att se hur allt bara slängdes i en och samma påse när man kan räkna ut hur mycket sopor 20 miljoner männsikor producerar.
Överallt så ser man människor som bär på en typ "pet flaska" med ice te eller vatten i, har de inte en en termos så har de en annan sorts falsk-burs liknande i handen.
Allt dricksvatten köps på dunk eller flaska, vi har sådan tur att vi har en separat kran till dricksvattnet, smidigt att slippa de där dunkarna.
Nästan jämnt när man är ute så hör man ett plingande ljud, som en ko bjällra, då kommer det en trehjulig cykel glidande. I början trodde jag de plingade för att man skulle flytta på sig, men efter lite närmare studering så fattade jag att inte så var fallet. Men jag fattade inte allt förrens Kate berättade att de cykla omkring och samla in flaskor, wellpapp och annat återvinningsmatrila som de sedan säljer på återvinningsstationerna.
En svensk tjej berättade om hur hon sett återvinnings arbetet en gång i början när hon flyttat ner hit. De hade haft med sig en dressman påse ner, som sedan hade fått vara i sophinken på toan. Så stod hon på balkongen en dag och funderade på vad den där lilla gubben höll på med på gatan bredvid deras soprum. Så hux flux fick hon se hur dressmanpåsen kom fram och där satt han och soterade mjuklast, papper, hårdplast och vad det nu mer kunde innehålla.
Det är ju ett hemskt sätt att sotera på men det skänns bättre för samvetet att sakerna återvinns och det ger många ett försöjningssätt.
Annelie i Hangahzou gav sin air sina plast och glasflaskor en dag efter att hon varit och städat hos dem, tjejen blev så glad och tacksam över det så hon nästan gick ner på knä framför Annelei. Så några ören får de nog per flaska?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0