Kinesiska nyårsafton.

Beroende på månen så varriera datumet på det kinesiska nyåret, i år var det den 25 jan. Förra året var det nyårsafton den 6 feb.

Det har varit mycket lungare med smällare veckan innan nyår i år. Förra året var det ett konstant muller från skymmning till sov dags en vecka innan, men så har det inte varit i år, skönt!

Men på nyårsafton så började de lägga smatterband på em och när det väl mörknat så såg man raketer hela tiden.

Vi bjöd Robert, Marita och deras dotter Emmelie på drink här innan vi tog taxi till Sas Radisson. Vi var där förra året oxå och utsikten är kanon, så vi gjorde en repris, bytte bara ut sällskapet.

Åt en mycket god nyårsmeny bestående av:

Carpazzo

Hummersoppa

Sorbet

Kalv

Creamé bulé

Kaffe & choklad


Som ni förstår så mådde vi fint och var mätta och goa när vi lämnade stället ett par timmar senare, då hade vi snurrat ett varv och sett hela stan.

Åkte hem till oss, tävlingsmänniskorna ( Mikael, Robert och Emmelie) spelade nintendo Wii en stund innan vi ställde oss på balkongen och tittade på fyrvarkerier. Det smällde hela kvällen men vid halv tolv började det på riktigt och kl 23.45 brakade helve.. lös! Herre gu vad det smällde och vart man än tittade så var det underbart fina raketer.

Tur att vi inte bodde på våning 20 i detta huset för då hade vi nog haft raketer på balkongen, nu stod vi där uppe och kunde titta ner på dem, men hade man haft dem i jämnhöjd med sig själv hade man inte varit så kaxig.

Vi uppskattade de som hade de extra höga raketerna för de nådde över höghusen, de där som vi har hemma orkar inte så hög så de såg man bara att det var ljussken mellan husen.

Vi satt och spånade om hur mycket pengar de kunde sjutit upp under gårdagen? Om här bor ca 18 miljonger människor så kankse det är ca 10 miljoner människor som är kineser som inte lämnat stan för att åka hem och hälsa på sina fam.

Om hälften av dem handlat för ca Y100 så blir det ganska mycket pengar!

Nedanför vår balkong är det ett stort gammalt kineskvater, riktigt charmigt. Där i de trånga lanerna skjöt de av smatterband tjocka som trossar, stckars de människorna som bor där. Det måste ju ha ekat något fruktansärt! Men visst de kankse är lyckliga för det för då har ju alla onda andar skrämnts iväg och det är ju bra!


Kommentarer
Postat av: Nea.

Hej, cpar min blogg för dig? Hos mig funkar ingenting. :S



Nea FTW! <3

2009-01-26 @ 06:12:54
URL: http://neapeahh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0