Tvätta gatorna

När det är tort ute så hör man en glad liten låt när man är ute och spatserar på gatorna eller sitter på balkongen. I början av min vistelse här i Shangahi hördes den inte för då var det regn och kallt, men när våren började visa sig så kom låten allt oftare. Kunde inta fatta vad det var förrens en dag jag gick på trottoaren och såg den spelande lastbilen komma rullande på vägen och sprutade vatten på gatan. Det liknar böndernas flytgödsel spridare, fast den sitter på en lastbil.
Tro de vattna gatorna för att det inta ska damma för mycket, gatsopmaskinerna rullar oxå fram på gatorna men denna sprider bara vatten.
Här i stan så spela den en liten obestämndbar melodi men i Hangzhou spelar de bjäller klang. Vad som hellst men inte bjäller klang när solen skiner och de åker runt och vattna asfalten.
Stod vid ett övergångsställe häromdagen, det var röd gubbe och ijämte mig stod det en sån där lastbil vid en brandpost och skulle fylla sin lastbil med vatten. Tänkte gensat, det har blir trevligt att studera. Han drog ut sin slang, skruvade på den på brandposten och började tanka. Det kom mer vatten på gatan än det lär ha gjort i tanken, för han hade inte skruvat på slangen ordentligt på brandposten. Pluss att slangen hade hål så det var en stråle som stod som en fontän, men det löste chaufören fint med att lägga på en tvättsvamp på hålet. Då syntes ju inte fontänen, lysande!
Så vipps när han satt på huk så släppte slangen från brandposten och hans fötter fick sig ett bad. Trottoaren blev ren, men tanken lär inte ha blivit fylld. Så blev det grön gubbe och jag gick över gatan. Funderade lite över det där, den chaufören lär väl ha fyllt den där lastbilen förr. Men när man ser att man inte fått på slangen bra, varför inte skruva av den, prova ingen och då förhoppningsvis läcker den inte som ett soll. Det tro la sjutton att slangen skulle släppa med tanke på att brandposten har ett rätt bra tryck.
Det är nog som han i vår repa säger: många kineser tycker det är bättre att göra om saker flera gånger än att göra det bra från början.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0