Sommartid.

Att våren är på G har jag inte tagit miste på när man läser mailen hemmifrån, men vart våren tagit vägen här nere. Ja det kan man ju undra, det är inget annat än grått och trist och halvkallt.
Vi hade sol och varme i söndags men det var visst en engångsföretelese.
Vet ju att sommartinden infann sig natten mellan lör & sön men tänkte bara att det berör ju inte oss, men än att det blir lättare i att få tag i folk där hemma. Men att min mobil va inställd på Stockholmstid hade jag inte en tanke på så den ställde om sig atumatiskt så vi var uppe med tuppen och hann både äta frukost och fixa picknick och kl var ändå bara 09.15.
I Kina finns det inget som heter sommar och vintertid, här håller man samma tid året om. Detta innebär att det numera bara är 6 timmars tidsskillnad till hemlandet istället för sju.  Intressant är att trots att jättelandet Kina spänner äver fem tidszoner håller sig hela landet till samma. Skulle kankse bli för krångligt om de skulle leva efter tidszonerna med tanke på att folk flyger och far och alla har ju inte super koll på omvärlden. Men i och för sig så funka det ju i USA. Shanghai ligger i samma breddgrad som Beijing, och det är där som klockan ställs efter.
Kina är diktatur, även om en mordern sådan. Så det är väl lika bra att det är samma tid i hela Kina, det blir väl mest rättvist då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0