Nyårsmiddag på Lesjöfors China.

Alla företag, jo man kan nog säga alla företag har nyårs middag nu innan det kinesiska nyåret. Det är nog snudd på den viktigaste middagen för många på hela året om man bortser från den med familjen den sista dagen på året som i år sker den 13 feb. Många företag betalar ca 150 kr/per för denna middagen, sen kan det väl vara både mer och mindre. Om man då tänker att många tjänar runt 1200 kr/månad så är denna middagen säkert jätte lyxig för dem. Det är ju nästan det samma som om jag tjänar 20 000 kr/månad och äter en middag för 2500 kr, då har jag ätit lyxigt.
Hoppas verkligen att alla får någon middag innan det är ledighet, även de stackars byggjobbarna som lever mer som slavar än som arbetare, de om någon behöver ju en brakmiddag! De är så små och tunna, jag känner mig som en jätte när man är bredvid dem och samtidigt skäms man lite när man vet hur förhållnderna är. Jag tänker på hur man ska äta och röra på sig för att inte svälla upp som en boll och de får fösöka att bara överleva och få i sig tillräckligt för att orka jobba, livet är konstigt.
Nog om detta, åter till nyårsmiddagen:
I fredags var det nyårsmiddag för Lesjöfors China. De började kl 18 och kl 20.15 var det hela över och alla arbetare från golvet var som bort blåsta! Det som håller folket kvar på en middag är "lucky dray", lycko dragningen. Vissa företag har en massa saker som vinster men Lesjöfors kör med kontanter, mycket uppskattat! Vinsterna kommer bland annat från företaget men framförallt så kommer vinsterna från företagets underleverantörer. I dessa dragningar har man sitt anställnings nr och så dra någon "hög" person inom företaget olika vinster. Natruligtvis så är högvinsten sist och därefter dröjer det inte fem minuter innan alla är borta efter högvinsten.

Under dessa två timmar så har de ätit så de borde spricka och druckit badjo (en hemst snapps liknande dryck gjort på ris, både lukta och smaka pyton!) öl och ett surt rödvin.

Det är ganska vanligt att många blir alldels för onyktra, i våra ögon är det ju att inta behärska sig och ha förmåga att uppföra sig när sprit är i närheten men tydligen är det inte likadant här. Här är det coolt och inte alls "fult".

Det var en kille på kontoret som uttryckte sig till Mikael: -Titta på X, nu är han lycklig! Mikael tittade på X och funderade, lucklig? Han såg lite för full ut och satt där och smilade. Ja alla identifiera ju lycka på olika sätt.

Toaletterna, särskilt herrarnas ser ut som ...... efter en sådan fest! Om man nu behöver vetilera maginehållet så kan man väl göra det i en toalett, inte på väggarna och golvet.

En på kontoret vann en kille en av högvinsterna och sa att han skulle bjuda alla på kontoret på massage där på kvällen så efter middagen gick kontorspersonalen på fotmasage. Där halvlåg/ satt tre killar i ett rum, Mikael och två till. Den ena spydde och sov omvarrannat, humm, låter så där.

Efter massagen stod de utanför och pratade, hux flux så vänder en av kilarna sig om och spyr som en kalv, vänder sig tillbaka till gänget och prata som ingenting har hänt. Hade det varit en annan så hade man ju skämnts som en hund!

Hur som haver så hade det varit en trevlig kväll och alla verkade nöjda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0