Metro linje 2 går nu ut till Pudongsflygplats, el?



Några dagar innan Lina & Erik skulle lämna oss fick vi reda på att det varit invigning av förlängningen av linje 2, grön linje.
Förlägning ut till Pudongs flygplats, perfekt!
Vi bor ut med linje 2 så det är bara till att runda huset och hoppa på tåget som går ut till flygplatsen, vi var ner till T-banan och tittade efter när första tåget gick på morgonen och Erik kollade internett, där skrev de att det började gå tidigare än vad det stod i T-banan så vi bedömde att det borde ju inte vara några problem för dem att ta sig ut på egen maskin till flygplatsen.
Vi åt frukost och sa hejdå.

Dessa rader kom från Lina när de kommit hem:
Det var inga problem att få sittplats på tunnelbanan och färden började bra. Mot slutet kom det nya stationer, men helt plötsligt vänder tåget! Jag lyckas se en skylt, to Podung Airport och en pil. Börjar fundera på om de åker tillbaks och växlar om spåren? Åker en station tillbaks och frågar sedan ett yngre par om tåget går till flygplatsen. De kan lite engelska och börjar peka på skylten över tunnelbanestationerna i tåget och visar att vi har en del stationer kvar att åka och att vi skulle hoppat av tåget där det vänder och gått över perrongen för att hoppa på ett annat tåg. Vi tackar för informationen och efter att ha åkt tre stationer tillbaks hoppar vi av och tänker att vi hinner ändå. Precis innan vi hoppar av säger tjejen något i stil med "men de tågen börjar gå kl 9.00". Vi besluter då att ta en taxi för att var på den säkra sidan. När vi kommer upp från tunnelbanan är vi vid en ganska stor väg med staket vid sidan, shit! Hur ska vi få tag på taxi här??? Men när vi går bort mot en korsning står där tre taxibilar och vi kan pusta ut. Sedan var det samma gamla vanliga visa att försöka förklara vart vi ska, men chauffören förstår tillslut och är lite småchockad över att vi proppar hela hans bagageutrymme fullt med väskor. Har ingen aning om vart vi åker så jag (Lina) sitter i alla fall lite på spänn innan jag ser vägskyltarna mot Poudong airport. När vi väl kom fram var det ganska lugnt och vi lyckas checka in och äte en andra frukost.

Fatta inte varför de inte ser till att T-banetågen går enligt skylltar hela tiden, varför ska de börja krångla? Om man nu ger sig ut tidigt på morgonen så är chansen ganska stor att man ska ut till flypltsen, det är mer än FinAir som har flighter som går så tidigt på dygnet.Om de nu har en T-bana som går ut till Pudongs flygpltas: se då till att den går hela tiden!

Ja vad är det som säger att allt ska gå smartfritt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0