Byggnationer.

Vi har länge väntat på att de ska börja bygga och väsnas på "ödetomten" som ligger till vänster om oss om man sitter på balkongen. Det är ändå en bit bort så än så länge är det ok, men häromdagen blev vi lite ledsna. Nu har det börjat mura igen på "vår" gata oxå i de gamla kineskvateren. Vissa hus har de plockat bort tegelpannorna så undra om delar el hela det området oxå ska rivas och ersättas av höghus?
Det är så förbannat trist att de ska riva allt som har en liten uns kultur här i stan, det kan inte vara höghus med shoppingcenter i överalt. Det är ju knappt något folk i dessa shoppingcentra för de är så jäkla dyra så en vanlig dö nick har ju inte råd att handla där.
Snart är matgantan oxå borta, det är de sista tappra försäljarna som fortfarande håller på. Där ska de slänga upp ett hotell och brdvid är det ödetomten, där ska det bli två hus på ca 250 m. Då försvinner vår fina utsikt över Pudong, men det lär väl ta tid.
I slutet av 1990-talet tro jag det var så byggdes det en våning om dygnet på alla de höghus som var under byggnation, då tar det bara en månad att få upp ett sådant hhus vi bor i när grundarbetet är gjort, du milde.

Fortsättning följer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0