Kinesiska nyåret!

På söndag kväll är det nyårsafton och på måndag då den första dagen på det nya året. Tro nästan måndagen är lika viktig för dem som nyårsaftonen är för oss, men jag kan ha fel.
Vi går från råttans år till oxens år, är man född i oxens år så ska man bära något rött tex ett haslband, armband, tröja eller något annat hela nästa år. Men då måste man först ta reda på i vilket "tecken" man är fördd.
Många fabriker, markander och andra arbetsplatser stänger igen en vecka eller två nu under det kinesiska nyåret. Det är deras viktigaste helg/ledighet på hela året. Då åker de hem till sina fam, köpt presenter och de pengarna de har kvar köper de raketer för.
Vissa ställen har stängt lite extra länge i år pga de dåliga tiderna som råder, då passa de på att stänga igen och att de kan få lite mer tid med sina fam.
Vi market förra helgen när vi var på tågstationen att de var mer folk än vanligt så de hade nog redan då börjat förflytta sig. Där satt och låg människor utmed väggarna och antagligen bara väntade på att få en tågbiljett, guu så hemskt.
Mikael är nu ledig, ledig och ledig, han ska vara hemma hela nästa vecka så vi ska väl försöka hitta på lite saker med de få paren som är kvar här i stan. De fleska åker i väg på semester under ledigheten.

Kommentarer
Postat av: Frida och co

Trevligt nyår igen då!!! :) och ha en rolig och mysig semestervecka ihop!!! Vi ska till butik ulla på onsdag, ska bli skoj.



Kraaam!!!

2009-01-25 @ 17:35:11
Postat av: Stefan & Kate

Hejsan och Happy Chinese New Year!



Hoppas att ni inte fryser for mycket i Shanghai, har ar det varmat och gutt och vi mar utmarkt!



Vi syns senare i veckan,



Gong Xi fai Cai!



fran



"de gamle"





2009-01-26 @ 05:06:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0