Ödetomten.

Hade tänkt lägga ut en bild på ödetomten som inte är så öde längre men bilden var av mindre god kvalite så jag vänta med det.
Ödetomten som vi kalla den ligger i kvateret bredvid tro jag man kan bedömma det som, men från vår balkong ser det ut som granne. Det är en jätte tomt som var helt kal, i våras kom det lite gräs iaf så då blev den grön och fin.
Innan var det ett stort bostadsområde från 1930-talet som de fick för sig att riva, tro det var unjefär när vi kom ner för man hörde att det var motstånd och liv om det.
Hörde några svenska damer prata om det: de menade på att det var det bästa som kunde ske. De fick SÅ mycket pengar och en fin lägenhet i stan.
Vistt, det där tro jag på så mycket jag vill! De kankse fick pengar, men inte tro jag det var en miljon var som de påstod, säkert fick de en lägenhet oxå i stan, men vart i stan? Antagligen i utkanten där de aldrig varit förr.
Det var en annan svenska som pratat med en kines och då hade kinesen menat på att de hade det eländigt i husen, gemensamt kök, bara en vattenpost, bara kallvatten. Men de hade en enorm gemenskap! Nu sitter tre personer i varsin lägenhet i ett område som var för dem helt okännt innan och gemenskapen är borta och de känner sig bara ensamma.
Det är nog lite som författaren Ola Wong skrev i en av sina böcker, det var om hans farfar el morfar. Olas fam hade fixat lägenhet åt den gamle gubben i Borås, lg hade bra kök, badrum, varmvatten, inget drag kring fönstrena och allt var bekvämt. Men gubben trivdes inte! Så efter ett par år så flyttade gubben tillbaka till sitt "ruckel" i en av Kinas största städer och där trivdes han.
Det var väl lika stor kontrast för han att ha det tyst som för oss med alla dessa ljud som finns här nere, de gillar dem och det gör jag väl oxå i en liten dos när man vet att mellan varven kan man åka hem till skogen igen.

Åter till ödetomten:
En mäklare sa att där skulle det bli park, visst! Det hade varit perfekt, mer än perfekt, men inte på en av stans dyraste markplättar! Han vile bara hyra ut en lägenhet som hade utsikt över denna ödetomt, ingen rolig utsikt alls enligt oss. Kate & Stefan lämnade det huset innan de började riva pga allt oljud och inte blir det mindre oljud när de ska börja bygga igen. Nu har de börjat, det kom upp två baracker på noll tid innan vi åkte hem i somras och nu finns det en barack till + två krana och en sådan där hemsk "bank maskin". En maskin som slå i pålarna i marken innan de bygger, hoppas bara de inte ha tänkt jobba på nätterna när de sätter igång med det för då kommer hela kvatert vara vaket i flera månader vart enda natt.
Ska bli spännande om vår fina utsikt till Pudong kommer att försvinna el om den får vara kvar ett tag till?

Kommentarer
Postat av: mamma A

Då har de kommit igång med byggandet. I mars när vi var där var ju grävmaskinerna i full gång.

2009-08-27 @ 09:32:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0