Tullpanpark.

Mars kultur aktivitet med swedladies var att besöka en tullpanpark ute på Pudong. Det var endel som var där förra året så vi har hört en hel del om hur fint det var. Därför var förväntningarna höga och vi alla höll tummarna för bra väder.
Klockan ringde vid sju och solen gassade in genom fönstret, termometern visade bara +8.5 grader så det var till att ta med vantarna.
Vi samlades kl 8.45 och lite efter nio gav vi oss iväg, det tog lite mer än en timme ut till parken men det var det värt!
Det var så underbart vacker och solen sken på oss hela dagen, en underbar dag!
Lunchen avnjöts i gräset på filt, luften var renare där än inne i stan och vi alla sa: nästan som hemma. Något som inte var som hemma var att vi alla blev rejält ut tittade där vi satt i gräset och åt och njöt av sol och blommor. Kineserna som gick förbi stannade upp, pekade och skrattade åt oss, skit i det, vi hade det så bra idag så det  gjorde det inget att de pekade på oss och tyckte vi var ur konstiga.
Vi strosade runt i parken i flera timmar, den var stor med oändligt många tullpaner i alla dess former och färger.
Även ett tropiskt hus fanns där med orkideér, papigojblommor, kaktusar, pelagonier och en massa annat.
Ingrid och jag besökte en Barbi utställning som fanns där för tillfället, den var tydligen från Tyskland. Vi gick runt där och båda kännde vi direkt igen just "våra" Barbies och vi pratade i mun på varandra om alla åra Barbi minnen. Barbi har en väldigt speciell plats i mitt hjärta och tänk så mycket kul jag har haft med dessa dockor! Där fanns även en Lego utställning med fantastiska byggen, men bäst var ändå Barbin!
När klockan visade 14.30 kännde vi oss alla nöjda med dagen, de felsta hade med sig lite nya blommor hem. Konstigt nog så sålde de inte en enda tullpan, det var ju faktiskt en tullpanpark, men så var det. De sålde en massa andra fina blommor som vi frossade i istället.
Chafförerna tog oss tryggt och säkert hem, så nu har jag druckit en kopp kaffe och ätit muffins så snart är jag redo för städningen.

TACK SNÄLLA KATE & INGRID SOM FIXAT DENNA DAGEN FÖR OSS ALLA! NI ÄR TOPPEN!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0