Kattens år

Kattens år

Vilken kontrast mellan Kattens år och föregångaren Tigerns! När dammet så småningom lagt sig efter Tigerns stormiga period, inträder ett lika sällsamt välkommet lugn. Borta är den eviga jakten på till synes orealistiska mål och världen blir lugnare och stillsammare. Ropen efter ständigt nya och alltmer fantastiska prestationer ersätts med ett fridfullt spinnande. Under Kattens år slås inga nya uthållighetsprov, inga höga bergstoppar bestigs och ingen springer engelska milen på tre minuter. Men tro för den skull inte att ingenting händer. Tvärtom krävs det en massa kraft och energi - inte minst för Kattens egen bekvämlighet.

Det här är året för fina viner och konstutställingar och Paris har ett av sina stora modeår. Den mest revolutionära förändringen, som kan tänkas äga rum under Kattens år, är att längden på klänningsfållen eller att färgen med vilken vi målar våra badrum ändras.

Katten kan inte hantera stora katastrofer och skulle våldsamheter bryta ut, är det inte mycket Katten kan göra för att förhindra att de sprids. Katten har dock uppträtt som fredsmäklare, men Kattens år präglas på det stora hela av lugn och harmoni och året ger oss en smak av det goda livet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0