Grisens år

Grisens år

Om Hunden stärkte vår moral, kommer efterföljaren Grisen att stärka våra bankkonton. Under Grisens år släpper vi loss vår personliga fåfänga, skämmer bort oss ordentligt och tar alla möjligheter i akt att lämna bordet med full mage. Nu är tiden inne att reparera huset eller att investera i ett nytt, och att köpa bil, tvättmaskin och frysbox. Passa också på att gifta dig och bilda familj. Och har du redan varit gift en gång och äktenskapet sprack, så försök igen. Under året kan du glädja dig åt en okomplicerad romans, göra dig en förmögenhet och arbeta hårdare än du gjort på mycket länge utan att ens märka av det. Välståndet är påtagligt överallt och så är också friheten att öppet uttrycka sina åsikter. Grisens år lär oss att hårt arbete är nyckeln till ett bättre och rikare liv.

Men faran med så mycket expansion och tillväxt, både vad beträffar handeln och på hemmafronten, är att vi blir så feta och dästa att vi inte lägger märke till bananskalet framför våra fötter. Grisens år är inte nådigt mot dem som inte noga bevakar sina tillgångar och många stackars ärliga satar låter sig luras. Inte allt går heller som på räls.

Annars är Grisens år knappast känt för storpolitiska omvälvningar - det mest revolutionerande är snarare några nya maträtter hos köksmästaren på Ritz. Det är frågan om ett minimum av politiska konfrontationer och ett maximum av vinster och nöjen. Vad Grisen beträffar går arbete och nöje hand i hand och detta år är det full fart på båda verksamheterna. Så länge du bara iakttar en viss sparsamhet kan du sälja skinnet långt innan björnen är skjuten.

Inte konstigt att det föddes ovanligt många barn i kina förra året då det var grisets år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0