Bufflens år

Buffelns år

En sak är alldeles säker, detta är inget år för dagdrivare och trendiga modeslavar. Det är heller inget roligt år för arbetsskygga. Nej, Buffelns år är de strävsamma och arbetssamma människornas år. Endast slit och släp belönas - men långt ifrån generöst. Under Buffelns år lönar det sig att tänka på framtiden och planera inför den, att så frön och lägga grundstenar. Om du planerar att bygga upp ett museum eller att publicera en bok i något seriöst ämne, så är detta rätt tidpunkt att sätta igång.

Under året sker många förändringar bland dem som styr världens öde. Det blåser snålt på de politiska höjderna och bara de med verkligt stöd bakom sig kan hålla sig kvar på toppen. De politiker som till sist lyckas få makten - med våld eller genom demokratiska val - biter sig kvar vid den genom att styra med järnhand.

Med undantag för den politiska maktkampen kommer Buffelns år att passera relativt lugnt utan några mer omfattande natur- och svältkatastrofer. Buffeln tillbringar ju mesta tiden ute på åkrarna. Skördarna blir återigen rikliga och möjligheten till en bra dagsförtjänst gör att många vill vara med och dela på kakan. Kärleken däremot har det svårt detta år, som bara har plats för arbete och inget nöje.

Så använd Buffelns år till att skaffa barn, gå in i någon frikyrkoförsamling eller ta dig över Niagarafallen på spänd lina. Och om du frestas att att hoppa över skaklarna, så lyd ett gott råd och låt bli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0