Till Xian

Tor kl 16 hämtade Anna & Robert oss med sin chafför för att sedan hämta upp Kate & Stefan. Chaffören tog oss tryckt och säkert till Pudongs flygplats genom eftermiddagstrafiken. Väl på flygplatsen åt vi lite, litade inte på flygplansmaten.
På Xians flygplats väntade vår chafför på oss och tog oss till hotellet.
Robert har en kollega i Xian så han hade hjälpt oss att boka hotell och chafför, något han lyckades bra med.
Vi bodde jätte bra på hotell Sofitell, alla var nörjda med sina rum. Det visade sig att vi bodde i det minsta och enklaste rummet och med tanke på att vi var nöjda med vårt kan ni räkna ut hur deras såg ut. Anna & Robert hade ett badrum som liknade ett vanligt sovrum i storlek.

Xian är en industristad på ca 7 miljoner invånare, en viktig industri form är kålindustri.
Jag trodde att vi skulle åka till "landet" och andas frisk luft, men ack så jag bedrog mig!
På flyget läste vi lite om Xian, Kate hade hittat endel på internet som hon skrivit ut. Där stod  det att luften var så dålig i Xian att man skulle kunna skära den med kniv. Så farligt var det inte, men visst kändes det i luftvägarna. Det var något som irriterade.
Nästan att man längtade tillbaka till Shanghais "friska" luft och då har det gått långt! Men lite natur fick v uppleva, det var ett böljande landskap och vi såg berg. Shanghai är lika platt som en pannkaka så det kändes bra att få se lite berg.


Kommentarer
Postat av: mamma A

Förstår att det var skönt med berg, Ni är ju vana vid Klackerna.

2008-11-10 @ 23:18:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0