Lördag i Xian

Lördag i Xian
Efter gårdagen kultur upplevelse tog vi lite sovmorgon, bestämde träff till klockan 10.
Taxi museét i Xian, tydligen ska detta vara ett av Kinas bästa, så nu har vi sett det. Behöver därför inte se fler?
Det var en präktig kö för att få biljett, jag, Anna & Robert ställde oss lydigt i en av dem när vi kom dit.
Det visade sig att den kön var för lokalbefolkningen, vi skulle stått i en annan. Men Stefan fixade till det fint,
han började prata med ett par unga flickor i den rätta kön och hux flux så var han långt fram i rätt kö,
smita före kallas det oxå. Väl där framme visade det sig att vi skulle haft med oss passen för att kunan få biljetter, det var bara de erfarna rävarna som hade passen med sig.
Vi yngre fattade inte att vi skulle släpa runt på passen hela tiden, de låg tryckt på hotellrummet. Men med lite snack så fixade Stefan även detta och så kom vi in i museét.
Inte kostade det något heller, det var tydligen gratsi inträde. Men de släptte visst bara in 4000 om dagen så det ville till att vara där på morgon så man fick en biljett.
Verken jag eller Mikael är så jätte intreserade av att gå på museum så vi tittade mest runt lite förstrött och sedan satte vi oss att vänta på de som är lite mer belevrade i kulturen.
Efter muset gav vi oss av till ringmuren, en ca 13 km lång och 12 m bred mur som omgärdade det gamla Xian och skyddade den mot angrepp. Det var en stadig pjäs!
Vi hyrde en el bil som tog oss runt hela muren, vi åkte på toppen av muren. det var som en bred fin väg där uppe. Vilket enormt bygge!
Sen var vissa av oss jätte hungriga (an av dem var jag!). Efter all kina mat vi ätit de sista dagarna fick det bli Mac Donald´s.
Det sista i kulturväg vi såg i Xian var ett klocktorn som låg i mitten av mitten av stadskärnan.
Sen gick vi hem till hotellet, det var äldigt mycket folk ute en lör em som denna. Alla var vi mer eller mindre ömma om fötterna när vi nådde hotellet så det blev till att
slappa en stund innan vi gav oss ut och åt. Vi provade badkaret, Anna & Robert var på massage och vad kate & Stefan gjorde vill vi nog inte veta.
Vi åt den sista middagen på en av hotellets resturanger, smidigt och gott. Avslutade helgen med en drink i baren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0