Snökaos i Kina

3 cm snö och en massa slask, och staden ligger i kaos, vad har man igentligen kommit?
Mikale fick ingen tågbiljett till måndagen så vi tog oss till tågstationen ännu en gång, nu var det dock måndag f.m. Nu var det ännu mer folk, avspärrningar och poliser. Om vi skulle dra ihop hela Jkpg,s polis styrka skulle de vara färre än vad det vad utanför tågstationen. Den stora biljett försäjlnings kontoret  var stängt av någon konstig anledning, det mindre en liten bit bort var öppet, men reglerades av vakter, många vakter! Vi lyckades ta oss in efter en stunds knuffande och bökande. Där var bara en biljett kassa öppen av 10. Mikael köpte en stå biljett med första tåget till Shangzhou på tis morgon. Han blev oxå intevjuvad av TV, då vi fick reda på att alla tåg norr över av inställda pga snön.
I Changzhou skulle det ligga mycket snö, kanske 30 cm. Motorvägen är avstängd, omöjligt att få en taxi. Och det roligaste av allt: studera hur folk är klädda när det kommer snö blandat regn från den grå himmlen. Vi i våra Gore Tex kläder var torra i 5 timmar, inte ur snygga, men torra. Vi blev iaf ut tittade! Folk tittade på oss och skakade på huvudet. Men de flesta tjejerna trippade på i sina stilett stövlar i snö blasket, många tjejer har täckkappor, det är ju varmt o gott. Jogging skor är det många som hade i går, härligt när vattnet tränger in! Eller tanten som gick på övergångsstället iförd byxor, sockor, badtoflor, kofta och en plastpåse på huvudet. Många av de som cykla och kör moped har regnkäp, några faktiskt regnställ. Och har man inte det, så kan man ju ta ett par taskiga plastpåsar på fötterna och ett paraply i handen. Paraply spröten hamnar perfekt i vår ögon höjd. Glasögonen kändes huck flux som skydds galsögon.
Skulle träffat en tjej idag vid 10.30, men hon kommer inte in till stan pga att inga bussar går och knappt några taxi heller. Nu är det bara lite blött ute. Så jag får väl roa mig på egen hand, plocka upp och tvätta kanske.

Kramar från ett blött Shanghai

Kommentarer
Postat av: mamma A

Här är också regn o 3* ,har varit på kören ,tis kväll.Kramizzzzzzzzzz.

2008-01-29 @ 22:23:19
Postat av: mamma A

Här är också regn o 3* ,har varit på kören ,tis kväll.Kramizzzzzzzzzz.

2008-01-29 @ 22:23:58
Postat av: Frida

Hej!
Nu är det Fredags kväll här i Sweden, vi är hemma, jag är sjuke, blivigt rejält förkyld igen :( hoppas det blir bättre tills imorgon, tänkte försöka jobba imorgon. Hade förresten stoor besök på Ticket herromdagen! Farmor och Astrid kom förbi! :) På söndag ska vi ut till huset med snickarna och planera lite mera.
Ha det så bra nu! Hälsa pajken!
Kram Frida och Håkan

2008-02-01 @ 18:47:29
Postat av: Kristian.j

Har ni varit och ätit på hooters på pudong. Testa det mvh Kristian.

2008-02-09 @ 19:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0